Hur man klarar av att flytta som en tonåring eller ung vuxen

Förändring är alltid svårt, och rörelsen är en stor förändring. Allt är annorlunda, läskigt och nytt. Ingenting är detsamma, och det kan vara mycket svårt att anpassa sig till ett drag. Oavsett om du är en tonåring som flyttar till en ny stat och skolan, eller en ung vuxen som rör sig från familjen, finns det sätt att klara sig.

Steg

Del 1 av 2:
Hantera rörande i allmänhet
  1. Bild med titeln Kope med rörelse som en tonåring eller ung vuxen Steg 1
1. Innan du ens börjar packa upp, börja lära känna ditt nya hem. Internet och biblioteket kan innehålla mycket bra information om den plats du flyttar till. Allt kommer att känna sig mycket mer bekant mycket snabbare och förbereda dig för flytten.
  • Brainstorm dina intressen, talanger, färdigheter, hobbyer, passioner -saker du tycker om - och hitta platserna, telefonnummer och annan viktig information om de platser där de aktiviteterna äger rum. Det kan vara en klubb på din nya skola, vilket skulle vara bra att hjälpa dig att justera snabbt.
  • När du besöker din nya skola, ta reda på om det finns aktiviteter eller klubbar du är intresserad av och se om du fortfarande kan gå med om tidsfristen inte redan har gått ut. Det ger dig ett bra tillfälle att träffa nya människor och göra vänner. Du kan träffa människor som har liknande intressen som du.
  • Bild med titeln Kope med rörelse som en tonåring eller ung vuxen Steg 2
    2. Hålla kontakten. En av de största rädslan att flytta förlorar vänner och blir långsamt alltmer avlägset. Att vara så långt bort betyder sällan att se din vän längre, och upptagna scheman gör det svårt att kontakta varandra, och det finns alltid faktorn att ersättas med en ny vän, vilket kan komplicera saker och förstöra vänskapen.
  • Skriv ut bilder av dig och dina vänner tillsammans och lägg dem i ditt rum. Skriv ut några kopior för dina vänner också. Detta hjälper dig att komma ihåg varandra och kan trösta dig när utsikterna att flytta dig ner. Ständigt ser dessa bilder är en mild påminnelse om att dina vänner alltid kommer att vara där för dig.
  • Det finns många former av kommunikation för att hålla kontakten. Dela bilder och videoklipp. Låt dina vänner veta om skillnaderna, både bra och dåliga, mellan ditt gamla hem och din nya plats och uppdatera dem på de mest intressanta sakerna som har inträffat. Ring och text en ofta, om möjligt. Du kanske kan planera besök under sommaren, våren eller vintern för dig att besöka din vän eller för dem att besöka dig.
  • Bild med titeln Kope med rörelse som en tonåring eller ung vuxen Steg 3
    3. Tryck inte dig själv eller dina känslor. Kom ihåg att ge dig själv att justera och känna sig bättre i allmänhet. Tryck inte på dig själv för att veta hur du känner dig om flytten, det gör inget annat än att skjuta en stor påminnelse i ditt ansikte som flytten har varit svårt. Medan det är helt okej att känna sig ledsen eller upprörd ibland, är det viktigt att den här tanken eller känner sig själv utan att hålla fast vid det. Det finns inget behov av att fundera över det eller överdrivet det, antingen.
  • Bild med titeln Kope med rörelse som en tonåring eller ung vuxen Steg 4
    4. Stanna i gott humör när det är möjligt. Hitta nya hobbyer, gå till nya platser och träffa olika människor. Försök hitta positiva erfarenheter för att bygga en positiv känsla om det nya hemmet och hålla ditt sinne om svårigheten att flytta. Att hålla sig hem och vara moody om det kommer inte att förändra fakta, och det kommer bara att göra dig mer upprörd.
  • Gör det bästa din nuvarande situation och gå vidare. Bor inte i det förflutna, det kommer bara att göra flytten mer jarring och det hjälper dig inte alls. Kom ihåg vad som är viktigt och återupplever minnen som får dig att le. Du kan återuppleva ditt förflutna, men se till att det håller dig i ett positivt humör.
  • Bild med titeln Kope med rörelse som en tonåring eller ung vuxen Steg 5
    5. Fokusera inte på mindre, oroande detaljer. Alltid vara lugn och låt inte små saker skicka dig över kanten. Ignorera saker som de rörliga lådorna som måste packas upp, ditt hem i kaos, etc. Dessa kan markera dig, eftersom de en konstant påminnelse om den förändring du går igenom.
  • Tänk på detta som en tillfällig situation som kommer att vara över snart. Det kommer bara att ersättas av något ännu bättre. Vet att flytta kan vara svårt, men det kommer att göra platsen för en bättre situation och kanske efter att ha behövt lite tid att klara, kan göra dig lyckligare än du var på ditt gamla hem.
  • Tänk på det en ny start. Med en ren skiffer kan du ändra allt och förbättra också. Om du hade problem med andra människor, är du nu av med dessa problem och kan undvika att upprepa denna konflikt. Med tidigare misstag kan du använda dina misstag för att bli en bättre, ny person. Du kan återskapa ditt rykte och göra det bättre.
  • Tänk på det som ett nytt tillfälle att släppa bort alla bekymmer och stress du hade bott på ditt nuvarande hem. Det kan vara ett tillfälle att börja överallt, vilket gör en ny, mer framgångsrik ny början. Det tar helt enkelt att ändra dina tankar från negativitet för att försöka hitta det goda i varje situation.
  • Bild med titeln Kope med rörelse som en tonåring eller ung vuxen Steg 6
    6. Innan du flyttar, skriv om vad du saknar och vad du är glad över. Det här är en bra övning att göra med hela din familj eller på egen hand. Gör en lista om vad du kommer att sakna om ditt gamla hem och vad du ser fram emot. Den första delen, om saknad hem, är ett bra sätt att stressa och få dina känslor ut på ett lugnt sätt. Den andra delen kommer att bygga upp din optimism och få dig att känna dig lite bättre om ditt drag, vet att det finns positiva faktorer i det, samtidigt som du är ärlig samtidigt genom att erkänna att du kommer att sakna hem.
  • Om hela din familj är en separat lista, kom och diskutera den. Detta kommer att ge dig en känsla av att andra förstår vad du går igenom och att du inte är ensam. Jämför det du kommer att sakna och vad du är upphetsad för. Med lite arbete och kreativitet kan du kanske hitta det du saknar kan ersättas av något ännu bättre i ditt nya hem.
  • Bild med titeln Kope med rörelse som en tonåring eller ung vuxen Steg 7
    7. Om du är en tonåring, köp eller fråga dina föräldrar för en journal. A "flyttbok" är ett bra ställe för dig att uttrycka hur du känner för den här stora förändringen i ett privat, icke-dömt och ärligt sätt. Du kan låta allt ut på papperet om det är genom att skriva, teckna eller något annat. Vad som än kan uttrycka dina känslor fritt kommer att fungera bra.
  • Innan du flyttar, lägg till i bilder av vänner, grannskapet och hemmet. Det kan vara en typ av klippbok som du kan se tillbaka när du har flyttat in i sitt nya hem. Titta på den här klippboken när du känner dig nostalgisk eller saknas hem, eller om du känner dig upprörd över flytten, lägg till en post till tidningen.
  • Bild med titeln Kope med rörelse som en tonåring eller ung vuxen Steg 8
    8. Var ärlig med dig själv. Ibland är du sockercoat ditt drag utan att förstå det - lovande dig själv att livet blir så mycket bättre på ditt nya hem. Detta görs i hopp om att distrahera dig från de negativa känslorna och den svåra verkligheten. Men gör det här kan höja dina förväntningar orealistiskt och ställa dig upp för besvikelse senare.
  • Medan för mycket socker kan ställas in för besvikelse, håll positiv är nyckeln. Har realistiska förväntningar och förändrar inte verkligheten. Söka efter det bästa i din situation istället och försök att förbli optimistisk.
  • Del 2 av 2:
    Hantera att flytta sig från din familj
    1. Bild med titeln Kope med rörelse som en tonåring eller ung vuxen Steg 9
    1. Enas om en viss tid att prata med din familj. Försök att inte skriva, istället, använd telefonen, eller om det är tillgängligt, ett program för video eller app, till exempel FaceTime eller Skype. Beroende på dina personliga preferenser och schema kan det vara dagligen, veckovis eller månad. Först är det bättre att schemalägga mer frekventa chattar, även om de känner sig överdrivna, och sakta tillbaka och minska chatttiden när du känner dig bekvämare i ditt nya hem.
    • Att ha en planerad tid att höra från din familj ger dig sinnesro, att veta att du snart kommer att prata med din familj oavsett ditt upptagna schema eller något annat som kan vara svårt att hantera. Det kommer att trösta dig med att din familj fortfarande är där för dig, även när du inte är med dem.
    • Dra nytta av teknikbaserad kommunikation. Emailing, texting eller med sociala medier gör att du kan kolla på din familj när det är bekvämt för dig, så att du kan känna dig ansluten även om du är långt ifrån varandra.
  • Bild med titeln Kope med rörelse som en tonåring eller ung vuxen steg 10
    2. Välj några av dina favoritfamiljfoton och placera dem i viktiga områden i ditt nya hem. Försök att sätta dem var du ser dem ofta, till exempel ditt rum eller din korridor.
  • Om du gillar att skapa eller det är din specialitet, skapa en fotokollage av din familj istället för att använda inramade bilder, oavsett om det är digitalt (du kan ställa in det som din tapet) eller handgjorda.
  • Att se de välbekanta ansikten i din familj ger en känsla av närhet och hjälper dig att fortfarande känna sig kopplad till dem, som om de är där med dig.
  • Bild med titeln Kope med rörelse som en tonåring eller ung vuxen Steg 11
    3. Håll dina mest välskanna souvenirer / minnessaker.Dessa meningsfulla och dyrbara föremål kommer att ge komfort när du börjar sakna din familj. Innan du lämnar hem, packa dina mest värderade minnessaker (till exempel familjebilder, gamla födelsedagskort, leksaker från din barndom, etc.). Dessa borde alla vara saker som påminner dig om "hem sött hem."
  • När du anländer till ditt nya hem, dekorera ditt hem eller rum med dessa minnessaker. När du börjar sakna din familj, dra ut en av dem. Medan du kanske känner hemlängten först, så småningom kommer du att justera och känna dig som om igen.
  • Dessa minnessaker kan vara någonting, oavsett hur små eller obetydliga de verkar. Om de är viktiga för dig är det tillräckligt.
  • Bild med titeln Kope med rörelse som en tonåring eller ung vuxen steg 12
    4. Skaffa ett jobb. Även om du inte tekniskt behöver ett jobb, försök fortfarande hitta en. Eftersom arbetet tar upp mycket av din tid, kommer det att distrahera dig, så du sitter inte, ensam och ledsen, saknar din familj. Det hjälper dig också att träffa nya människor och skapa nya vänner. Arbete kommer också att hjälpa dig att känna dig mer produktiv, vilket kan motivera dig att försöka nå dina mål.
  • Om du inte kan arbeta, kommer skolan / högskolan att uppnå samma syfte. Anmäl dig i vissa klasser på din lokala högskola, gå tillbaka för att tjäna en examen, och du kommer att vara så distraherad med kurs, läxor och vänner att ha tid att sitta och krossa.
  • Bild med titeln Kope med rörelse som en tonåring eller ung vuxen Steg 13
    5. Bli involverad i ditt nya samhälle. Battla ensamhet och hemlighet genom att hålla upptagen. Gå med i en social grupp, klubb, volontärorganisation, gym eller sportlag i din stad. Genom att delta i dessa aktiviteter kan du göra vad du tycker om, träffa nya människor och skapa nya vänner.
  • Innan du flyttar, gör en liten forskning på din stad för att få veta mer om vad den har att erbjuda. Till exempel, om det är en vandrare, ta reda på var din stads bästa parker är. Om du gillar att läsa, ta reda på om det finns en trevlig bokhandel i grannskapet eller ett mysigt bibliotek.
  • När du anländer till ditt nya samhälle har du redan idéer om hur du spenderar din fritid, snarare än att bara brödas om hur mycket du saknar hem och din familj.
  • Bild med titeln Kope med rörelse som en tonåring eller ung vuxen steg 14
    6. Omfamna nya utmaningar och fira framgångar. Medan du är borta från din familj kan vara svårt, är det viktigt att fokusera på dig själv och din frihet.Även om utmaningar kan vara svåra eller tanke på så negativa, kan de också vara mycket uppfyllande att övervinna. Att flytta bort från din familj kommer att driva dig till dina gränser, men vet att du förr eller senare blir en bättre person på grund av det.
  • Fira varje framgång du har, oavsett hur liten det är. Du behöver inte alltid dela den här segern med någon. Det är ditt och du är inte skyldig att berätta för alla.
  • Skriv ner framgångarna i en journal och se tillbaka på det när du känner dig utmanad eller kan inte gå vidare. Kanske var du väldigt nervös om att träffa dina nya medarbetare och börja ditt nya jobb, men de hälsade med dig med öppna armar och din arbetsdag var stor. Påminn dig om att du kan stiga över dina utmaningar.
  • Tips

    Medan du flyttar är hård, lär det dig några värdefulla färdigheter-hur man gör nya vänner, vara flexibla och hitta dig runt utländska platser. Det kan vara svårt först, men så småningom finner du ens att du gillar ditt nya hem bättre än din gamla.
  • Fokusera på din anledning att flytta, oavsett om det är utbildning, arbete eller något annat meningsfullt och viktigt. Det är en vänlig påminnelse om att ditt drag är en bra sak och det är värt det.
  • Att hantera stress, motion. Vandring, cykling och simning bidrar till din övergripande hälsa och fitness och enligt Mayo Clinic hjälper också till att förbättra ditt humör. När du är deprimerad eller saknar din familj, orsakar du helt enkelt genom ditt nya grannskap utsläpp av vissa hjärnkemikalier som hjälper till att naturligt lindra några av dina känslor av förlust och sorg.
  • Om du är medveten om att du är mest sannolikt att flytta igen, sätt inte ner rötter eller begå att stanna. Samtidigt som vi gör vänner och tar aktiva roller i samhället är bra för justering, försök att inte bli för ansluten till ditt nya hem.
  • Gråta. Det är okej att vara ledsen och sakna dina nära och kära eller ditt gamla hem. Det är också helt okej att gråta när du blir ledsen och / eller ensam. Det låter effektivt dina känslor, och om du håller tillbaka, kommer dessa känslor så småningom att bli så flaska upp det kan bli ohälsosamt.
  • Skapa ditt eget utrymme inuti ditt eget hem. Försök och ta med dig av ditt gamla hem till ditt nya hem. Affischer, dina favoritdekorationer, bilder, tapeter, etc. kommer att få dig att känna dig mer bekväm.
  • Ge det tid. Flytta är en mycket stor förändring och det tar tid att justera. När du är mer bekant med din nya rutin, ny miljö, börja göra nya vänner och träffa nya människor, det är troligt att det kommer att börja känna sig lättare.
  • Om du flyttar från din familj är det normalt att ha blandade känslor. Medan du kan bli hemlängt, får du också en känsla av utrymme och självständighet. Det är ett nytt, spännande tillfälle för dig att utforska dina intressen, drömmar och utveckla nya vänskap. Fokusera på de positiva känslorna istället.
  • Överväg att uppdatera din mobiltelefonplan för att inkludera obegränsad textning och ringa eller långdistans om du inte redan har det. Detta ger dig möjlighet att hålla kontakten med din familj oavsett hur långt borta, utan att oroa dig för extra kostnader från överdriven samtal, textning och långdistanskontakt.
  • Låt dig själv vara ledsen eller sakna din familj, men spendera inte Allt Din tid så här. Detta är normalt och kommer att hända varje gång i taget. Ge dig själv tillåtelse att gråta eller vara upprörd när du saknar din familj hjälper dig att hantera mer effektivt med dina känslor.
  • Registrera dig för Facebook, Google+ eller Instagram-konto (eller några sociala medier) om du inte redan har en. Det här är fria sätt och bekvämt att hålla kontakten med människor över internet. Du kan skicka meddelanden till personer, skicka privata meddelanden till din familj och posta eller titta på bilder hemifrån.
  • Försök att komma tillbaka till bekanta rutiner. Packa upp dina rum så snart som möjligt. Hålla måltider, sängtid och andra händelser samtidigt som de brukade vara. Den förtrogenhet hjälper dig att bosätta sig och känna sig säkrare.
  • Presentera dig själv för dina grannar. Det kan ge dig en uppfattning om vem som är din ålder och vem går till din skola. Det kan ge dig en chans att göra nya vänner också. Försök att bjuda in en närliggande familj över för en grill eller vänlig samling. En avslappnad miljö är utmärkt för att träffa nya människor och socialisera.
  • Varningar

    Om du börjar kämpa med allvarlig depression, verkar dina känslor av sorg som är relaterad till att missa din familj eller flytta sig ur proportion till situationen, dröja under längre perioder eller ditt beteende förändras drastiskt, prata med en licensierad psykolog, rådgivare eller din Läkare att ta reda på om du behöver extra hjälp.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande