Hur man hanterar att bli hatad

De flesta människor som upplever att hatas vid något tillfälle i sina liv. I de fall du har gjort någon, borde du be om ursäkt och gör ditt bästa till gottgöra. Men om någon hatar dig av andra skäl som inte påverkar honom eller henne, som din identitet eller smak i kläder, ändras inte vem du är. Istället gör du bäst för att skydda dig, både mentalt och fysiskt, från hatarna. Kom bara ihåg att det är omöjligt att behaga alla och försök att inte låta obefogad fientlighet få dig ner.

Steg

Metod 1 av 4:
Hantera hatare indirekt
  1. Bild med titeln Deal med att vara hatade steg 1
1. Ignorera dem. Om möjligt, stör inte ens att engagera sig med dina hatare. Bullies matar ofta på spänningen att provocera en reaktion. Ganska ofta försöker hatare att validera sig genom att få dig att känna dig dålig. Detta kan spiral in i en ond cirkel där hatten förolämpar dig, du reagerar, och hatern reagerar på din reaktion.
  • Bullies är en speciell typ av hater. För att någon ska vara en mobbning måste deras handlingar vara repetitiva och det måste finnas någon typ av maktbalans som är involverad. Medan alla mobbar är hatare, är inte alla hatare mobbningar. Till exempel kan din lilla bror ringa dig utan att vara en mobbning, eftersom du är förmodligen större och starkare än han är. På samma sätt, om en klasskamrat säger en otäck sak till dig, så är hon inte en mobbning. I allmänhet är passiva metoder bättre när man arbetar med mobbningar, medan konfrontation kan vara bäst att ta itu med andra typer av hatare.
  • Om din hater är irriterande i klassen, låtsas att du inte kan höra honom eller henne. Om din hater provocerar dig eller försöker få din uppmärksamhet, svara inte på något sätt.
  • Kom ihåg att ignorering av hat inte är bäst under alla omständigheter. Om den person som hatar dig börjar fysiskt eller muntligt övergaka dig, är det bäst att få andra människor, särskilt en myndighetsfigur som en lärare eller arbetshandledare, involverad.
  • Bild med titeln Deal med att vara hatade steg 2
    2. Projekt förtroende. Självförtroende är ditt bästa vapen mot en hater. Skratta av förolämpningar, droppe vittiga comebacks, och håll dig positiv.Om du inte låter ditt förtroende, är en hater mer sannolikt att bli frustrerad helt enkelt börja lämna dig ensam.
  • Till exempel, om någon förolämpar din konst, ta den höga vägen. Försök säga: "Jag är ledsen att du känner det sättet, men konst är subjektiv. Jag gör bara mitt bästa för att förbättra, så jag skulle uppskatta någon konstruktiv kritik du kan ha."
  • Om någon ringer dig "konstig," man skulle kunna säga: "Kanske lite, men jag gillar vem jag är. Vad är fel med att vara konstig?"
  • När du går av någon som hatar dig, titta inte ner eller luta det andra sättet. Den typen av hållning berättar hatöraren att du är rädd, att du ger hatör vad han eller hon vill ha. Stå i stället högt med huvudet höga.
  • Bild med titeln Deal med att vara hatade steg 3
    3. Undvik hatarna. Det betyder inte att du borde gömma sig från någon. Du borde aldrig låta mobbningar styra ditt liv. Försök bara sätta dig i situationer som inte kräver att du ska interagera med dessa hatare.
  • När du är ung, kommer du särskilt att få mycket hat från människor som inte förstår dina intressen och lustar. I stället för att hänga om dessa slags människor, leta efter sätt att driva dessa lustar utanför deras negativitets omfattning.
  • Om du har att göra med särskilt skadliga hatare i en av dina klasser, fråga om du kan överföra till en annan. Om du står inför hatare i en klubb eller grupp, överväga om du kan hitta en annan grupp som inte är så negativ.
  • Om du vet att en särskilt otäck person alltid är på samma plats varje dag, gå inte till den platsen.Hitta en väg runt eller be en grupp av dina kamrater att gå förbi platsen med dig.
  • Att undvika hatarna är också ett bra sätt att öka ditt självförtroende. Detta ger dig möjlighet att driva dina intressen utan att de negativa tankar.
  • Bild med titeln Deal med att vara hatad steg 4
    4. Bevisa att de har fel. Om dina hatare säger att du inte kan göra något, kan det bästa sättet att stänga av dem vara att visa upp dem. Gör det som de säger att du inte kan göra, och gör det bra. Använd deras hat för att bränna din enhet.
  • Till exempel, om dina hatare säger att du aldrig kommer att bli bra på sport, kan du bevisa dem fel genom att arbeta hårt. Gå med i ett lag i en sport av ditt val om du inte redan hör till en och släng dig i praktiken.
  • Om hatare tror att du är för rädd för att prata med din förälskelse, låt det motivera dig till äntligen frågar honom eller henne ut.
  • Var medveten om att det inte alltid stoppas för att bevisa hatare. I vissa fall kan din framgång göra hatarna ännu mer avundsjuk. Det här är inte en anledning att hålla dig från att lyckas, men gör ingenting bara att visa upp dem. Lev livet för dig själv.
  • Metod 2 av 4:
    Konfronterande haters
    1. Bild med titeln Deal med att vara hatade steg 5
    1. Tala högre. Om du inte kan ta det längre, gör det inte. Att undvika hatare löser inte alltid problemet. Hitta ett ögonblick att prata ärligt med dessa människor, och försök att förklara var du kommer ifrån. Tala med varje hater som en mogen och samvetsgrann lika, oavsett hur ojämn den andra personen har varit tidigare. Detta är särskilt viktigt för passiva hatare som kanske inte förolämpar dig direkt.
    • Försök att berätta för din hater: "Jag har fått mycket negativ energi från dig nyligen, och jag skulle uppskatta det om du höll de tankarna till dig själv. Det är barnsligt, och jag vill inte ta itu med det här längre."
    • Försök att förstå varför din hater agerar på det här sättet. Fråga honom eller henne: "Har jag gjort något för personligen fel? Du verkar ta mycket negativitet på mig, och jag förstår inte varför."
  • Bild med titeln Deal med att vara hatade steg 6
    2. Var inte utslag. Hatare matar på dina känslor. Om du svarar snabbt och emotionellt, finns det en bra chans att du inte kommer att kunna göra en stark punkt. Om du slår ut, kommer du bara att ge dem mer anledning att göra roligt med dig. Låt inte dina ord vara molniga av ilska och frustration. Ge dig själv tid att svalna innan du svarar.
  • Bild med titeln Deal med att vara hatade steg 7
    3. Undvik fysiskt våld. Lösa konflikter med uppmätta ord och självsäker löptid. Om hat är eld, var som vatten och släcker det. Var cool och samlad. Kämpar eld med eld fungerar inte.
  • Medan du aldrig ska starta en kamp, ​​låt inte en hater skada dig. Lära sig självförsvar och skydda dig själv. Vänd din angripare styrka mot honom eller henne.
  • Metod 3 av 4:
    Hantera cyberbullies
    1. Bild med titeln Deal med att vara hatade steg 8
    1. Svara inte på troll. Hatare du kör i online kan ibland vara ännu mer ihållande än de du ser varje dag. Men kom ihåg att deras motivationer är vanligtvis samma: de letar efter en reaktion från dig. Lyckligtvis finns det många sätt att stänga av cyberbullies.
    • Blockera trakasserier. De flesta online-plattformar tillåter dig att blockera kommunikation från vissa användare. Använd den här funktionen för att hålla din hater från att kontakta dig. På många forum kommer den här funktionen även att dölja sina offentliga inlägg från att se dem från att förstöra din dag.
    • Kontrollera spelets eller webbplatsens regler. Mest förbjuda trolling, hot och annan inflammatorisk kommunikation. I stället för att svara på sådana attacker, rapportera dem till en moderator.
  • Bild med titeln Deal med att vara hatade steg 9
    2. Skydda din integritet. Använd inte ditt riktiga namn utanför Facebook och professionella webbplatser. Detta är särskilt viktigt om du har ett unikt namn som enkelt kan spåras via en sökmotor. Använd ett smeknamn när du spelar spel och skickar på forum. Överväg att använda olika smeknamn för att hålla dedikerade troller från att följa dig till flera webbplatser.
  • Kom alltid ihåg att allt du sätter på Internet kan eventuellt nås för alltid. Även om du tror att ett forum är privat eller tar bort något, kan en hater enkelt ladda ner eller skärmas ut det för senare användning. Tänk innan du postar.
  • Speciellt om du är en minderårig, var försiktig med vilken typ av information du ger ut online. Lägg inte efter saker som kan tipsa en stalker till din hemadress eller typiskt dagligt schema.
  • Bild med titeln Deal med att vara hatade steg 10
    3. Berätta för någon om du känner dig hotad. Om en hater går från småliga förolämpningar mot direkta hot, så att de bara ignorerar dem kanske inte räcker. Om det händer med dig, berätta för någon du litar på. Om du är liten, var noga med att berätta en förälder eller vårdnadshavare.
  • Ta inte bort någonting. Även om du kan bli frestad att göra dessa skadliga ord försvinner, är det bättre att hålla dem. Spara alla e-postmeddelanden, meddelanden och chattloggar. Vissa typer av cyberbullying är olagliga. Om saker eskalerar till var myndigheterna behöver engagera, måste du ha bevis på vad som hände.
  • Bild med titeln Deal med att vara hatad steg 11
    4. Ta kritik graciöst. Om du driver ett företag, kommer du sannolikt att få några negativa recensioner online. Internetens anonymitet kan uppmuntra missnöjda människor att tala mycket mer hårdare än de skulle till ditt ansikte. Låt inte deras ord förstöra ditt självförtroende, men överväga dem noggrant. Bara för att något sägs på ett negativt sätt betyder det inte att det är fel. Det är bättre att tänka på den här typen av "hatare" som en hård kritiker istället. Samma sak går om du är en författare eller artist och skicka ditt arbete online. Otäcka kommentarer som dessa skiljer sig från trakasserier och bör hanteras mycket annorlunda.
  • Försök att nå ut till kritiker med personliga kommentarer. Var empatisk, logisk och artig. Erbjuda lösningar. Försök att inte svara ur ilska med dåligt genomtänkt ord.
  • Överväga att inte engagera alls. Det är svårt att behaga alla, och det är svårt att meningsfullt ansluta till någon över en kommentarbräda. Detta är särskilt sant när en person har en vana att göra hatliga kommentarer. Detta är arten av att ha en online-närvaro. Vissa människor kan hata dig för de mycket saker som andra älskar.
  • Metod 4 av 4:
    Vistas jordad
    1. Bild med titeln Deal med att vara hatad steg 12
    1. Bibehålla perspektiv. Dessa hatare kan vara oerhört irriterande just nu, och de kan till och med göra ditt liv olyckligt, men tänk på hur mycket det verkligen betyder något. Odds är det innan du vet det, kommer du att vara i ett helt annat huvudutrymme. Livet är förändring, av sin natur. Låt inte dessa hatare dominera ditt liv när de kan vara en mindre obehaglig aspekt av det.
  • Bild med titeln Deal med att vara hatade steg 13
    2. Kom ihåg att upplevelsen är tillfällig. Tänk på hur länge du måste ta itu med dessa hatare. Föreställ dig själv om fem år. Tänk på var du vill gå och vad du vill göra. Fråga dig själv om dessa hatare fortfarande kommer att vara en del av ditt liv då. Odds är, du känner dina hatare genom skolan. Det finns en bra chans att du efter några år aldrig måste se dessa hatare igen. Persevere tills dess.
  • Om dessa hatare fortfarande kommer att vara en del av ditt liv om fem år, fråga dig själv vad du kan göra för att ändra det. Kan du byta skolor? Kan du ändra dig själv? Kan du konfrontera dem nu och ta hand om problemet?
  • Om hatarna inte kommer att vara en del av ditt liv om fem år, tänk på varför. Kanske går du bort till college, eller du byter till ett annat jobb, eller du byter din sociala cirkel. Finns det något sätt du kan göra den här övergången hända tidigare?
  • Bild med titeln Deal med att vara hatad steg 14
    3. Förlåt hatarna. Förstå att hat reflekterar tillbaka på den som sprider den. Dessa människor kommer sannolikt inte att hata på dig på grund av felaktighet eller brist på din sida. Odds är det på någon nivå, de är obekväma med sina egna identiteter. Vissa människor verkar till och med hatligt eftersom de är avundsjuk, eller för att de inte slutar tänka på hur deras ord påverkar andra. Hitta empati för att öppna ditt hjärta.
  • Om du förlåter dina hatare kan du upptäcka att deras ord inte längre stör dig. Försök att förstå var de kommer ifrån. Utöka din medvetenhet bortom din egen erfarenhet och dina egna osäkerheter.
  • Misstag inte belittring för förlåtelse. Undvik att berätta för dig själv att dessa hatare är bara dumma, eller småliga, eller små, även om dessa saker är sanna. Påminna dig om att även hatare är människor med sina egna tankar och känslor.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Låt inte andras åsikter hyra utrymme i ditt huvud. Du har bättre saker att tänka på och mer positiva saker du kan fokusera på.
  • Kom ihåg, det är vanligtvis inte ditt problem om du är hatad. Om du inte har gjort något fel, spelar det ingen roll om någon hatar dig för småskäl. Om människor har ett sådant problem med dig, borde de vara mogna nog att lämna dig ensam.
  • Kom alltid ihåg att vara stark. Styrka i tecken bestämmer alltid styrka i antal.
  • Nästa gång någon vänder dig eller svär på dig, ge dem fredstecken.
  • Om hat riktas mot ditt kön, etnicitet, religion, funktionshinder eller sexuell läggning, bör det inte tolereras. Om detta händer i skolan, tala med en lärare eller administratör. Om det händer på din arbetsplats, prata med din handledare eller mänskliga resurser.
  • I stället för att oroa sig för hatten och låta det förstöra ditt liv, försök att tänka på saker som gör dig lycklig istället. ja man kan inte få något genom att oroa sig, men lägg dig med att agera i ett positivt tänkande och uppnå en stor vila...
  • Provocera inte hat. Agera inte fast eller motbjudande.
  • Innan det är eskalera kan det vara en bra idé att konfrontera en hater tidigt. Det kan visa sig att han eller hon ogillar dig på grund av något missförstånd. Om du inte försöker rensa upp saker, kan du sakna en viktig vänskap.
  • Försök att undvika dem så mycket som möjligt.
  • "Döda" dem med vänlighet och flytta din uppmärksamhet (och kropp om möjligt) någon annanstans.Var en älskare, inte en hater.
  • Gå bort, och fortsätt att gå bort, det kommer att få hater att inse att de inte har någon makt över dig, kommer de att bli uttråkad och kommer att sluta.
  • Bryr sig inte. Tänk: är dessa människor att vara i ditt liv för alltid? Antagligen inte. Omgiv dig med dem som gör dig lycklig!
  • Det är okej om folk hatar dig. Du kan inte behaga alla hela tiden, och du är tvungen att springa in i människor som inte tycker om dig för småskäl eller avundsjuka. Om någon hatar dig, var stolt över att du gjorde något för att få den uppmärksamheten i första hand.
  • Varningar

    Får inte i slagsmål. Det här är ett bra sätt att komma i trubbel med skolan eller till och med lagen.
  • Sök inte hämnd. Det kommer sannolikt att bita dig tillbaka.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande