Hur man blir en energihealer

"Energikläkning" avser en mängd läkande praxis som trodde att arbeta genom att manipulera naturliga energifält i kroppen. Medan det är oklart hur de flesta formerna av energikläkning faktiskt fungerar, finns det några bevis för att dessa terapier kan hjälpa till att lindra symptom på ångest, depression, stress och smärta. Om du är intresserad av att bli en energisläkare eller inkorporera energikläkning i din medicinska praxis, överväga att bli en certifierad utövare av en teknik som Reiki, terapeutisk touch eller läkning.

Steg

Metod 1 av 3:
Bli en reiki terapeut
  1. Bild med titeln Bli en Energy Healer Steg 1
1. Bekanta dig med reiki. Reiki är en japansk helande teknik som utvecklades på 1920-talet av en buddhistisk munk som heter Mikao Usui. Liksom många andra former av energisläkning, involverar Reiki utövaren försiktigt på olika punkter på patientens kropp. Vetenskapliga studier av Reiki-terapi har visat att det är effektivt för att minska smärta, ångest, trötthet och stress, och att det kan vara särskilt användbart för patienter som arbetar med kroniska sjukdomar eller återhämtar sig från svåra operationer.
  • Läs upp på historien och terapeutiska fördelarna med Reiki i centrum för Reiki Research Website: http: // centerforreikiresearch.org /
  • Bild med titeln Bli en Energy Healer Steg 2
    2. Hitta en Reiki Master i ditt område. För att bli en Reiki-utövare måste du lära av en kvalificerad Reiki Master. Även om det inte finns någon organisation eller styrande organ som bestämmer vem som kan vara kvalificerad att träna Reiki, finns det en mängd privata företag och organisationer som erbjuder Reiki-utbildning, certifiering och licensiering. Fråga om bland människor du vet vem som övar Reiki för att ta reda på var de utbildade, eller gör en online-sökning efter Reiki-träning i ditt område.
  • Du kan söka en lärare eller utövare som är registrerad via International Association of Reiki Professionals här: https: // IARP.Org / Find-Reiki-Practitioner-lärare /
  • Reiki härstammar i Japan, så att hitta en mästare som har kunskap om den traditionella praxisen är ett plus-de kommer att undervisa respekt för den kultur som den här läkningskonsten härstammar från och undervisa disciplinen, mångsidigheten och enkelheten i praktiken också.
  • Bildbeteckningen blir en energihealer Steg 3
    3. Ta en första graders träningsklass för att lära sig grunderna i Reiki. Även om stadierna av Reiki-träning kan variera beroende på din skola eller instruktör, lärs det typiskt i 3 steg eller "grader."Den första graden fokuserar på att undervisa eleverna enkla tekniker som de kan använda på sig själva och vänner eller familj. Du kommer att lära dig om historien och föreskrifterna i Reiki, liksom grundläggande läkningstekniker.
  • Första graders träning tar vanligtvis bara 8-12 timmar att slutföra, även om vissa början kurser kan ta längre tid (e.g., 1-2 dagar).
  • Kostnaden för första graden eller början Reiki-utbildning kan variera beroende på din lärare eller skola, men introduktionskurser kostar ofta cirka $ 200 USD.
  • Utbildning kan innehålla grunderna för handplacering, meditationsteknik och praktisk övning.
  • Hitta en lärare som förbinder med dig och det gör att du känner starkt om deras skicklighet i Reiki-övningen (den säkerheten kan bara komma från att uppleva en session i första hand).
  • Bild med titeln Bli en Energy Healer Steg 4
    4. Fyll i en andra gradskurs för att lära dig mer avancerade tekniker. I många Reiki-träningsprogram innebär det andra etappen av lärande användningen av distansläkning. Dessa tekniker betonar att man använder mental fokus för indirekt manipulering av energier, snarare än att direkt lägga händerna på kroppen. Dessa tekniker kan vara användbara i situationer där direkt beröring är olämplig eller omöjlig (e.g., för att lindra smärta från öppna sår).
  • Olika instruktörer eller skolor kan ha olika förutsättningar för andra graders utbildning. Du kan till exempel vara skyldig att ha praktiserat första grader Reiki självomsorg i minst 6 månader eller har genomfört ett visst antal övervakade kliniska praxis sessioner.
  • Kolla med din lärare eller skolan för att ta reda på hur länge träningen varar och hur mycket det kommer att kosta. Andra utbildning kan vara 1-2 dagar till över en vecka, med priser som varierar från cirka 300 USD till $ 600 USD eller mer.
  • Bild med titeln Bli en Energy Healer Steg 5
    5. Bli en Reiki Master med tredje graders träning. Den tredje och sista nivån av Reiki-utbildning är behärskning. När du blivit en kvalificerad Reiki-mästare kan du både träna Reiki och lära den till andra. Den utbildning som krävs för att bli en Reiki Master är djupgående, och kan ta ett år eller mer att slutföra.
  • Kostnaden för Reiki Master Training kan variera beroende på din skola eller lärare, men masterprogrammen kan kosta cirka 1600 USD.
  • Bild med titeln Bli en Energy Healer Steg 6
    6. Upprätta din Reiki-övning. Det finns många olika sätt att träna Reiki. Vissa människor kanske föredrar att begränsa sin praxis till självomsorg och terapi för familj och vänner. Men om du är en mer avancerad utövare kan du dock överväga att driva en privat praxis från ditt hem eller ett hyresutrymme. Vissa fysioterapeuter eller vårdgivare väljer också att införliva Reiki i sin vanliga övning.
  • Om du väljer att bli en privat utövare, överväga att köpa professionell ansvarsförsäkring.
  • Om du hellre inte försöker ställa in ditt eget företag, överväga att arbeta eller volontärarbete med klinik, sjukhus, fysiskt terapi, gym eller yoga centrum i ditt område som erbjuder energikläkning eller holisticmedicinstjänster.
  • Överväg att bli medlem i en professionell organisation, som den internationella föreningen för Reiki Professionals (IARP). Medlemmarna av IARP måste vara utövare (på vilken nivå som helst) eller lärare i Reiki, och måste betala en medlemsavgift. Den grundläggande årsavgiften är $ 169 USD.
  • Metod 2 av 3:
    Öva terapeutisk touch
    1. Bild med titeln Bli en Energy Healer Steg 7
    1. Lär dig grunderna i terapeutisk touch. Terapeutisk touch är en form av energikläkning som sägs arbeta genom att balansera energifält i kroppen. Trots vad namnet antyder involverar terapeutisk touch inte verklig beröring. Istället svävar hackarna på läkaren lätt över patientens kropp på olika punkter. Forskning har visat att terapeutisk touch kan vara till hjälp för:
    • Minska smärta
    • Lindring av stress och ångest
    • Främja sårläkning
    • Förbättrad andning och avkoppling
    • Sänka blodtrycket
    • När det används i kombination med medicinska behandlingar kan det också bidra till att lindra vissa symtom i samband med förhållanden som fibromyalgi, sömnapné, rastlös ben syndrom, allergier, bronkit, missbruk, lupus, Alzheimers sjukdom och kronisk smärta.
  • Bildbeteckningen blir en energihealer Steg 8
    2. Leta efter en kvalificerad terapeutisk touch instruktör i ditt område. För att bli en kvalificerad utövare av terapeutisk kontakt behöver du lämplig utbildning. Gör en sökning efter licensierade terapeutiska berörande lärare nära dig, eller fråga en utövare att rekommendera någon.
  • Den terapeutiska Touch International Association upprätthåller en lista över kvalificerade lärare och deras kontaktuppgifter här: http: // Therapeutictouch.Org / OM-USA / Kvalificerade lärare /
  • Om du planerar att röra kunder behöver du en "Licens att röra".Det finns ett antal terapifält som ger dig en licens för att röra massagebehandling, fysioterapi, tandhygien, kosmetologi, även lmft har några friheter för beröring.
  • Bild med titeln Bli en Energy Healer Steg 9
    3. Komplett terapeutisk beröringsutbildning. Den terapeutiska Touch International Association erbjuder ett träningsprogram för de som är intresserade av att bli kvalificerade utövare eller lärare. När du har anslutit till en kvalificerad lärare, fråga dem om vad du behöver göra för att slutföra den nödvändiga träningen. Detta involverar typiskt 3 steg:
  • Ett grundläggande terapeutiskt beröringsprogram på minst 12 timmar, undervisas av en sjuksköterska Healers-Professional Associates International (NH-PAI) kvalificerad terapeutisk touch lärare.
  • Ett mellanliggande terapeutiskt beröringsprogram på minst 14 timmar, undervisas av en NH-PAI-kvalificerad terapeutisk touchlärare.
  • Ett mentorskapsprogram bestående av minst 36 timmars utbildning under en 1-årig period. Denna mentorskap måste slutföras under utbildning av en kvalificerad terapeutisk beröringslärare eller utövare med minst 5 års erfarenhet.
  • Grundläggande och mellanliggande TT-program kan börja på cirka $ 80 USD, medan mer avancerade träningsverkstäder kan kosta $ 500 USD eller mer. Kontakta en kvalificerad terapeutisk touch lärare för att få veta mer om kostnaderna för träning.
  • Bildbeteckningen blir en energihealer Steg 10
    4. Ansök om terapeutisk beröring certifiering. När du har slutfört din träning, skicka en certifieringsapplikation till den terapeutiska Touch International Association. Du måste förnya din certifiering vart 4 år. Du kan slutföra programmet online här: http: // Therapeutictouch.org / credentialing / kvalificerad-terapeutisk-touch-practitioner-qttp-applikation /
  • Förutom att slutföra terapeutisk beröringsutbildning måste du kunna visa att du avslutat en viss övning under överinseende av din mentor. Du kommer att bli ombedd att beskriva din mentorskapsupplevelse på ansökningsblanketten. Du måste också skicka in en kopia av ditt mentorsavtalsdokument, undertecknat av dig och din mentor.
  • Kostnaden för att skicka in en certifieringsapplikation är $ 25 USD. Du måste betala denna avgift igen när det är dags att förnya din certifiering.
  • Du får information om hur du förnyar din certifiering när din första ansökan är godkänd.
  • Bild med titeln Bli en Energy Healer Steg 11
    5. Upprätta din terapeutiska beröringspraxis. Många vårdpersonal, som sjuksköterskor, kiropraktorer och fysioterapeuter, tycker det är användbart att införliva terapeutisk kontakt i sin vanliga praxis. Du kan också överväga att arbeta självständigt som en privatläkare.
  • Om du bestämmer dig för att starta en privatpraxis med hjälp av terapeutisk touch, överväga att köpa professionell ansvarsförsäkring.
  • Metod 3 av 3:
    Använda Healing Touch
    1. Bildbeteckningen blir en energihealer Steg 12
    1. Bli bekant med helande touchterapi. Healing touch är en energikläkningsteknik som är beroende av försiktig fysisk touch. Utövare tror att läkning av beröring fungerar genom att balansera de naturliga energifälten i och runt människokroppen. Forskning tyder på att läkning av beröring kan vara till hjälp när den används i kombination med standardmedicinsk praxis till:
    • Främja avkoppling och en känsla av välbefinnande, särskilt hos patienter som arbetar med stressiga eller svåra förhållanden och behandlingar
    • Minska symtomen på akut och kronisk smärta
    • Minska trötthet
    • Främja sårläkning
    • Förbättra sömnen
    • Öka immunsystemet
    • Lindra symtomen på kroniska tillstånd som fibromyalgi och kronisk huvudvärk
  • Bildbeteckningen blir en energihealer Steg 13
    2. Hitta Healing Touch Classes i ditt område. Det finns 2 stora professionella organisationer som erbjuder läkningsträning och certifieringar. Dessa är Healing Touch International och Healing Touch-programmet. Leta efter certifierade instruktörer i ditt område för att börja träningsprocessen.
  • Du hittar kvalificerade lärare genom Healing Touch International här: https: // Healingbeyondborders.org / index.PHP / Hitta-Healing-touch?St = Sinstructor
  • Healing Touch-programmet erbjuder en lista över kvalificerade instruktörer här: https: // HealingTouchProgram.com / hitta-an-instruktör
  • Bilden med titeln Bli en Energy Healer Steg 14
    3. Fyll i ett träningsprogram. För att bli en certifierad helande touch-utövare måste du slutföra ett program som består av flera kurser och en period av professionell praxis. Kurserna tar vanligtvis 2-4 dagar att slutföra. Under den avancerade delen av din träning kommer du att arbeta nära med en kvalificerad mentor som kommer att träna dig och observera dig under din professionell praxis och utveckling. Mentorskapsutbildning varar minst 6 månader.
  • Lär dig om det helande Touch-programmets utbildningsläroplan här: https: // HealingTouchProgram.com / klasser / klassprograminformation. Ett fullt träningspaket, inklusive alla kurser och certifiering, är tillgänglig för $ 2,797 USD.
  • Bild med titeln Bli en Energy Healer Steg 15
    4. Ansök om certifiering. När du väl har slutfört din träning kan du ansöka om certifiering med din professionella organisation. Förutom att slutföra kurs, mentorutbildning och professionell praxis kan du också behöva skicka en certifieringsexamen. Healing touch-utövare måste förnya sin certifiering var 5 år.
  • Lär dig om hur man ansöker om utövare certifiering med Healing Touch-programmet här: http: // HealingTouchCertification.com / utövare
  • Certifiering via Healing Touch-programmet kostar $ 275 USD, med ytterligare $ 200 avgift för HTCP-postnivåkunskaper. Certifieringsavgiften via Healing Touch International är $ 325 för icke-medlemmar, $ 250 för medlemmar.
  • För att förnya din certifiering kommer du att bli ombedd att lämna in bevis för en aktiv helande praxis och fortbildning (e.g., poster av klasser du har tagit och professionellt arbete du har gjort). Du måste lämna in en förnyelseformulär via din certifierande organisation.
  • Förnyelseavgifter varierar från $ 125 USD- $ 200 USD. Det kan finnas en extra avgift för sena förnyelse.
  • Bild med titeln Bli en Energy Healer Steg 16
    5. Integrera läkning i din terapeutiska övning. Healing touch är avsedd att användas i samband med andra former av helande och terapi. Överväg att inkorporera läkning i din praxis om du är sjuksköterska, läkare, fysioterapeut, rådgivare, psykoterapeut eller annan typ av sjukvårdspersonal. Arbete eller volontär med en institution eller anläggning som erbjuder holistiska tillvägagångssätt för medicin och läkning.
  • Om du inte har en befintlig licens kan du alltid göra ett av tre alternativ. Du kan bli en ordinerad minister (du skulle ha friheten att ge andlig helande touch).Du kan skriva en skuld och tillåtelse avstå från kunderna befogenhet att ge dig tillstånd att lägga sig på händerna.Eller du kan helt enkelt göra dina läkningar handsfree.
  • Varningar

    Energikläkning är mest användbart som ett tillägg till standardformer av medicinsk behandling och terapi. Medan det kan erbjuda lättnad från vissa symptom, finns det inga bevis för att det kan bota sjukdomar eller läka fysiska sjukdomar. Öva energikläkning på ett ansvarsfullt sätt och uppmuntra dina patienter och kunder att söka läkarvård från en läkare eller annan kvalificerad vårdpersonal för att behandla eventuella medicinska tillstånd.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande