Hur man blir en munk

En munk är en person som drar tillbaka från samhället för att koncentrera sig på religiös service. Flera stora religioner har monastiska traditioner, den mest anmärkningsvärda är kristen och buddhist. Att bli en munk involverar studier, hängivenhet och år av träning och övergång. Monastic Life är ett enkelt, dedikerat liv av servitude, som frågar den ägna sig åt att leva en celibat livsstil och avstå från världsliga varor.

Steg

Metod 1 av 3:
Förberedelser för ett klosterliv
  1. Bildtiteln blir ett munksteg 1
1. Ägna dig åt religion. Att vara munk betyder att leva i andlig, fysisk och filosofisk hängivenhet till din tro. Börja din resa till munkhood genom att göra ett djupt engagemang för din andliga väg idag. Börja studera dagligen och engagera sig i bön flera gånger om dagen. Sträva efter att belysa din tro på alla aspekter av ditt liv.
  • Bildtiteln blir ett munksteg 2
    2. Forskning olika monastiska order. Även om den grundläggande rutinen hos en munk kan vara mycket densamma i vilken ordning som helst, finns det också viktiga skillnader att överväga.
  • Munkar i kontemplativa order spenderar större delen av sin tid inuti väggarna i klostret som ber, medan de i aktiva order lämnar klostret för att betjäna andra. Några aktiva beställningar tilldelar munkar att arbeta långt ifrån ett kloster.
  • I kommunala order spenderar munkarna tid med sina medmänniskor, arbetar och ber och äter tillsammans. I eremitiska beställningar är munkar avskräckta från att interagera med varandra och spendera större delen av varje dag i sina celler.
  • Monastiska beställningar startas vanligtvis av viktiga religiösa figurer som ägnar sig åt att behålla traditionerna och arbeta med de orsaker som grundaren är.
  • Bildtiteln blir ett munksteg 3
    3. Begå ett liv av celibacy. Oavsett religionen eller beställningen, nästan varje monastisk gemenskapspraxis celibacy. Börja gå på vägen donkhood genom att ta en personlig löfte av celibacy. Denna övning gör det möjligt för dig att mäta om det här är ett realistiskt och praktiskt mål för dig. Att ha begått framgångsrikt till celibat kommer också att visa djupet av din hängivenhet när du närmar dig ett kloster att gå med.
  • Bildtiteln blir ett munksteg 4
    4. Öva kommunalt boende. En annan aspekt av de flesta monastiska beställningar bor i nära samhället med andra. Detta innebär att dela måltider, dela kvartaler och i vissa fall dela alla världsliga tillhör varandra. Du kan börja testa den här livsstilen genom att gå med i en gemensam levnadssituation. Leta efter samhällshus i ditt område med öppna rum.
  • Bildtiteln blir ett munksteg 5
    5. Släpp av dina världsliga ägodelar. Tillsammans med att leva i gemenskap med andra, munkar över religiösa order avstår sitt ägande av materiella ägodelar. I vissa fall donerar munkarna allt de äger till kyrkan. Du kan få en smak av det här livet och flytta närmare munkskap men ger bort några av vad du äger och lever ett enklare liv.
  • Metod 2 av 3:
    Bli en kristen munk
    1. Bildtiteln blir ett munksteg 6
    1. Besök ett kloster. Om du är intresserad av att bli en munk, är ditt första steg att besöka ett kloster. För det mesta är klostren öppna för besök från potentiella hängivna. Vissa kommer att låta dig stanna i några dagar i taget. På dessa besök lär du dig om den dagliga rutinen på klostret, liksom vad som förväntas av munkarna.
    • Vissa kloster erbjuder pensionat boende i utomstående som är överens om att följa vissa regler, som att observera utegångsförbud och tystnadsperioder.
    • Du kanske vill överväga ett monastiskt reträtt, där du kommer att delta i klostrets dagliga rutin.
  • Bildtiteln blir ett munksteg 7
    2. Bli en nybörjare. När du har besökt ett kloster och bestämde dig för att du skulle vilja ägna dig till det här livet, kan du uttrycka ditt intresse för att bli nybörjare och flytta in i klostret. Detta är övning, ibland kallat ett "observatör", är ditt första steg mot att bli en kristen munk. Som nybörjare lär du dig alla aspekter av munkkroppen. Under tiden kommer munkarna att observera dig att bestämma om din personlighet är lämplig för monastiskt liv.
  • Beroende på beställningen kan det finnas mer än en nivå av nybörjare.
  • Denna process kan ta upp till ett år, igen beroende på ordern.
  • Bildbeteckningen blir ett munk steg 8
    3. Bli en postulat. När du har passerat din nybörjare kan du bli ombedd att bli en postulat eller avsedd munk. I detta skede kan du få mer ansvar på klostret. På samma sätt kommer förväntningarna att vara högre. Detta stadium ger en djupare upplevelse genom vilken du bestämmer att detta kall är rätt för dig, liksom att bevisa dig själv till de andra munkarna.
  • Bildtiteln blir ett munksteg 9
    4. Ta tillfälliga löften. Som en postulat kommer du att bli ombedd att ta "temporära löften", begå dig till livsstil och övertygelse om monastiskt liv, så länge du förblir inom klostret. Dessa löften varierar beroende på den specifika ordningen, men de kommer nästan säkert att innebära en djup hängivenhet till Gud, en celibatiska disposition och avslag på material tillhörigheter.
  • Bildtiteln blir ett munk steg 10
    5. Gör ditt slutliga engagemang för monastiskt liv. Efter din tid som postulat kommer du så småningom att bli inbjuden att gå med i klostret för gott. Du kommer att ordineras som en kristen munk, och du kommer att ta permanenta klosterlöften.
  • Metod 3 av 3:
    Blir en buddhistisk munk
    1. Bildtiteln blir ett munksteg 11
    1. Lär dig buddhistiska läror. Innan du kan närma dig en lärare med avsikt att bli munk, måste du vara ganska lärt sig i den buddhistiska traditionen, väl läs i buddhistiska läror, och välkänt i buddhistiska tanke. Börja din resa till munkhood genom att ägna dig till studien av buddhismen.
  • Bildtiteln blir ett munk steg 12
    2. Hitta en lärare. Detta steg blir svårt om du inte redan är involverad i att öva buddhister, men för att bli en munk behöver du en lärare som kan ge dig tillstånd att ordnas. Sök ut buddhistiska tempel i ditt område, eller resa till en del av världen där buddhismen är mer utbredd. Håll dig öppen i ditt hjärta och låt det leda till att den lärare du söker.
  • Du kan försöka skriva bokstäver eller e-postmeddelanden till buddhistiska lärare i ditt område och öppna en korrespondens.
  • Bildtiteln blir ett munk steg 13
    3. Upprätta en meditationspraxis. En avgörande del av den buddhistiska monastiska traditionen är en djup och dedikerad meditationspraxis. Vissa buddhistiska order värderar faktiskt en stark medlingspraxis över kunskap om buddhistiska läror. Att kunna visa din egen praxis kan vara avgörande för att visa att du hör hemma i munkkoden.
  • Bildtiteln blir ett munksteg 14
    4. Tillbringa tid i ett kloster. När du har utbildat dig själv och hittade en lärare att ta denna utbildning ytterligare, måste du hitta ett kloster och spendera lite tid där. Om du är bra passar du välkomnas för att ta dina "låg löften" eller svågarna av buddhistisk hängivenhet och avsikt från en lekperson. Genom att spendera tid i ett buddhistiskt kloster, kommer du att kunna se till att detta är livet för dig.
  • Bildtiteln blir ett munk steg 15
    5. Ta dina livslånga löften. Efter att ha spenderat lite tid i det monastiska samhället kan du bli inbjuden att stanna. Du kommer att bli ombedd att ta de livslånga löften i en buddhistisk munk och du kommer att ordineras som sådan. Du kommer att bli ombedd att begå en celibat livsstil och avstå dina materiella varor.
  • Bildbetatled blir ett munksteg 16
    6. Stanna i fem år. När man är ordinerad för att vara en buddhistisk munk, stannar man traditionellt med det klostret i fem år. Att bli en buddhistisk munk betyder att du går med i ett religiöst samhälle: Sangha. Syftet med detta samhälle är att studera och öva Buddhas lärdomar, liksom att dela dem med andra. Som en buddhistisk munk kommer du att stärka Sangas obligationer över dina fem (eller fler) år med den gruppen.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Religioner som har monastiska traditioner inkluderar kristendomen (katolska, ortodoxa och protestantiska), buddhismen (Theravada, Mahayana och Vajrayana), hinduism (Brahman, Shaivite och Vaishnavite), Jainism och Taoism. Andra religioner, som islam och judendom, har inte kloster traditioner i sig, men vissa väljer att följa traditioner som är kloster i naturen.
  • Forskning på lokala kloster som bäst passar dig och dina behov.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande