Hur man gör cupping

Cupping är en alternativ medicin teknik som involverar att placera uppvärmda koppar på huden för att dra blod mot ytan. Effekterna av cupping är inte väl förstådda, och har inte bevisats vetenskapligt, men människor gillar att använda den för att behandla kronisk smärta. Det är jämnt populärt bland idrottare för att hantera sportskador och ömma muskler. Cupping är i allmänhet säker, så om du är intresserad av att prova denna alternativa smärtlindringsteknik, ge det ett skott och komma till dina egna slutsatser. Vi har sammanställt svar på några vanliga frågor som människor har om cupping.

Steg

Fråga 1 av 8:
Vad är cupping och hur fungerar det?
1. Cupping är övningen att använda uppvärmda koppar för att skapa sugning på huden. Under en cupping-session värmer terapeuten upp koppar med flammor, och trycker dem sedan mot vissa områden av din hud som din rygg, axlar och nacke för att suga huden upp i dem.Denna sugning är tänkt att dra vätska i det riktade området och förbättra blodflödet, även om det inte är bevisat.
  • Cupping går tillbaka till tusentals år och populariserad i antika Kina, Egypten och Mellanöstern.
  • Cupping erbjuds ofta tillsammans med andra alternativa terapier, såsom akupunktur.
Fråga 2 av 8:
Gör cupping faktiskt någonting?
  1. Bild med titeln gör cupping steg 9
1. Cupping förmodligen främjar läkning genom att dra blod i det behandlade området. Förespråkare av cupping hävdar att det kan minska muskelsårigheten och förbättra immunsystemfunktionen. De hävdar också att det kan användas för att behandla rygg och nacksmärta, hudsjukdomar som akne och nässelfeber, högt kolesterol, migrän och knäartrit.
  • Det är viktigt att notera att det vetenskapliga beviset som säkerhetskopierar effekterna av cupping är för begränsad till att säga om det verkligen ger smärtlindring.
  • Det finns ingen tydlig biologisk koppling mellan att dra blod i ett område genom sug och alla de påstådda fördelarna.
  • I Kina används Cupping för att återställa balansen i din "Qi", eller balansen mellan positiva och negativa krafter i din kropp.
Fråga 3 av 8:
Koppar kuper?
  1. Bild med titeln gör cupping steg 13
1. Normalt är allt du känner en knäppande känsla. Det kan dock finnas biverkningar efter cupping inklusive hudirritation och blåmärken. Dessa biverkningar försvinner vanligtvis på egen hand inom 7 till 10 dagar.
  • Tänk på att cupping alltid lämnar rödaktiga fläckar på din hud, som ska gå iväg om några dagar.
  • Det finns också en mindre risk för hudinfektion efter cupping. Detta kan behandlas med en antibiotisk salva.
  • Om du upplever hudbrännskador, extrem ömhet eller smärta eller feber efter cupping, se din vårdgivare för att bli checkad ut.
Fråga 4 av 8:
Hur ofta ska du cupping?
1. Du kan göra det så ofta som 2 till 3 gånger i veckan. Vissa människor rapporterar att cupping flera gånger i veckan hjälper dem att må bättre. Men om du har svåra märken på din hud på grund av cupping, bör du vänta längre mellan sessioner, vilket ger dem tid att blekna.
  • Du kan också använda Cupping utöver andra alternativa behandlingar som akupunktur, som vissa patienter hävdar ger extra fördelar.
Fråga 5 av 8:
Hur länge lämnar du koppar på under cupping?
1. Cupping terapeuter lämnar vanligtvis kopparna i flera minuter. Det exakta antalet minuter du lämnar kopparna beror på vem som administrerar behandlingen. Det kan vara så få som 3 minuter eller så länge som 10 till 15 minuter.
  • Vissa cuppingterapeuter sätter kopparna i några minuter, ta bort dem, sedan använd dem i flera minuter. De kan upprepa denna process mer tider.
Fråga 6 av 8:
När ska du inte göra cupping?
1. Om du är gravid eller har vissa medicinska tillstånd, undvik cupping. Människor med blödningsförhållanden som hemofili eller blodproppsfrågor som djup vene trombos är inte bra kandidater för cupping. Även människor med en historia av slag eller anfall eller hudförhållanden som eksem och psoriasis bör inte göra cupping.
  • Det finns inte tillräckligt med forskning om effekterna av cupping för gravida kvinnor, så det är därför det är bättre att undvika det om du är gravid.
  • För de flesta människor verkar cupping vara en helt säker behandling. Men om du har några tvivel, kontakta en medicinsk professionell innan du genomgår en cuppering-terapi-session.
Fråga 7 av 8:
Var kan jag hitta en cuppingterapeut?
1. Kontrollera om lokala akupunktörer erbjuder cupping terapi. Många akupunktörer är också cupping-utövare, eftersom båda terapierna är alternativa metoder som härstammar i östra medicinen. Du kan också försöka söka på Google med nyckelord som "Cupping-utövare nära mig" eller "cupping terapi nära mig."
  • Det finns självklädssatser tillgängliga, men det rekommenderas inte att koppla dig själv, eftersom du kan skada din hud. Det är bäst att gå till en erfaren cuppingterapeut som vet vad de gör.
Fråga 8 av 8:
Hur mycket kostar cupping?
1. En 30-minuters session kostar cirka $ 30 till $ 80 dollar. Detta är enligt online-uppskattningar. Priserna kan variera beroende på var du bor.
  • För att ge dig en referenspunkt kostar akupunkturterapi typiskt $ 50 till $ 70 för en rutinmässig session.

Video

Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande