Hur man firar sommarsolståndet

Sommarsolståndet har firats i århundraden, med alla slags traditioner som växer upp runt det. På norra halvklotet beror sommarsolståndet vanligtvis den 21 juni, medan den är på södra halvklotet, det brukar firas den 21 december. För att få ut det mesta av sommarsolståndet, fira ljuset och naturen genom att engagera sig i utomhusaktiviteter som att göra en blomkrona, arbeta i trädgården eller leka i vattnet. Du kan hitta balans på solstice genom att meditera, göra yoga eller starta en tacksam tidskrift. Njut av tiden med dina nära och kära på en sommarsolsticefestival, fest eller brasa.

Steg

Metod 1 av 3:
Omfamna naturenTrött på annonser? Uppgradera till PRO
  1. Bild med titeln Fira sommarsolståndet Steg 1
1. Observera himlen. Från en astronomisk synvinkel inträffar sommarsolståndet någon gång mellan 20-21 juni på norra halvklotet och den 21-22 december på södra halvklotet. Ta reda på exakt när det kommer att äga rum baserat på året och din plats och spendera tid utomhus för att bevittna sommarsolståndet.
  • Bild med titeln Fira sommarsolståndet Steg 2
    2. Fira ljuset. Tillbringa tid utomhus i solen och tacka för det ljus som leder våra dagar. Gör ett altare av ljus genom att ordna ljus, sommarblommor och mandariner i ett vackert utomhusutrymme. Låt mandarinerna njuta av solen så att du kan njuta av dem senare.
  • Bild med titeln Fira sommarsolståndet Steg 3
    3. Hedra solen. Sommarsolståndet är en bra tid att hedra solen. Du kan göra Solstice sol te Genom att lägga till ätbara blommor och örter till en burk fylld med vatten, lämna det ut i solen för att branta. Du kan också göra en solmandala med kronblad från apelsin och gula blommor. Ordna kronbladet i dekorativa, cirkulära mönster samtidigt som man behåller en syn på fred och lugn.
  • Bild med titeln Fira sommarsolståndet Steg 4
    4. Göra en blomkrona. Samla blommor från din trädgård eller få några från en trädgårdsaffär. Välj blommor med tunna stammar och doftande blommor. Att göra kronan:
  • Ta din första blomma och dela försiktigt stammen i hälften, ungefär två tredjedelar av vägen upp, för att skapa ett litet hål. Hålet ska vara bara tillräckligt stort för att passa en stam genom.
  • Ta din andra blomma och håll stammen genom det hål du just gjort. Sedan dela den stammen för att skapa ett litet hål för nästa blomstång som passar in i.
  • Fortsätt att lägga till fler blommor på samma sätt. För att avsluta, skapa ett större hål som passar en hel blomma genom och tråda din första blomma genom den sista stammen. Trim ändarna om det behövs.
  • Bild med titeln Fira sommarsolståndet Steg 5
    5
    Starta en trädgård. Sommarsolståndet är den perfekta tiden att starta en trädgård. Förbered din jord för att ta emot växter genom att tillbringa och blanda i kompost eller gödningsmedel. Välj växter från din lokala trädgårdsbutik, eller fråga dina vänner eller grannar för sticklingar från sina trädgårdar. Sedan:
  • Gräva hål tillräckligt stora för varje växt, och var noga med att lämna tillräckligt med utrymme för att växterna växer.
  • Placera försiktigt plantorna i hålen och fyll i utrymmet med smuts eller gödningsmedel.
  • Vatten de nyligen planterade blommorna försiktigt, och njut av din trädgård.
  • Bild med titeln Fira sommarsolståndet Steg 6
    6. Besök en lokal gård. Gå till en lokal gård för att uppskatta hur solen ger livet. Packa en picknick och njut av sevärdheterna och luktarna. En annan stor aktivitet att göra på en gård är att välja solmogna bär. Du kan också frivilligt dra ogräs eller hjälpa bönderna med sina sysslor.
  • Bild med titeln Fira sommarsolståndet Steg 7
    7. Spela i vattnet. Hälsar solen medan du wade i vattnet. Besök en lokal flod, sjö, vattenfall, eller till och med stranden och njut av landskapet. Flyta i vattnet, simma eller bara sitta nära det och titta på vilda djur. Bygg ett sandslott, Gör en Rock Cairn, eller samla vildblommor. Använd dina sinnen för att utforska naturen som omger dig, och notera sevärdheter, luktar, ljud, smaker och berör.
  • Metod 2 av 3:
    Hitta balansTrött på annonser? Uppgradera till PRO
    1. Bild med titeln Fira sommarsolståndet Steg 8
    1. Gör yoga eller meditera. Sommarsolståndet är en bra tid att hitta inre fred och balans. Prova solsalutationen och trädet utgör eller bara sitta tyst ett tag. Meditation och yoga är avsedda att utöva både din kropp och din själ, balansera både i harmoni genom tanke och fysisk rörelse. Börja denna rutin på morgonen av sommarsolståndet och sikta på att göra det till en daglig vana från den här tiden på.
  • Bild med titeln Fira sommarsolståndet Steg 9
    2. Sök uppföljning från ditt liv. Sommar Solstice Heralds början på sommaren, som också representerar tiden för uppfyllelse. Detta är en utmärkt tid att ta reda på ditt liv och bedöma hur dina mål fortskrider. Från tidigare nyårs resolutioner till de stora målen i ditt liv, fråga dig själv hur du gör för att uppnå dessa saker för dig själv och andra du bryr dig om.
  • Är du fortfarande anpassad till dina mål eller har du avstått från dem? Ta tillfället i akt att återuppliva dem och att göra några nödvändiga förändringar för att uppnå dina mål i livet.
  • Var ärlig med din målvärk - Lägg undan de mål som inte tar dig i den riktning du vill gå nu. Vi växer alla och förändras över tiden - se till att du inte hänger på mål som inte längre passar den person du har blivit.
  • Bild med titeln Fira sommarsolstice Steg 10
    3
    Starta en tacksam tidskrift. Att hålla en tacksam tidskrift kan påminna dig om alla positiva saker i ditt liv. Skriv ner saker och personer du är tacksam för, liksom förmågor eller egenskaper du har att du är tacksam. Jot ner positiva erfarenheter du har haft också. Försök att känna igen alla de goda och underbara sakerna i ditt liv, för att hjälpa dig att bättre meddela uppfyllelse när du känner det.
  • Bild med titeln Fira sommarsolståndet Steg 11
    4. Lär dig nya sätt att läka. Sommarsolståndet är en bra dag för att besluta att lära sig mer om en helande teknik som har intresserat dig en stund, som Reiki, terapeutisk massage eller akupunktur. Du kan gå till en session och prova en ny helande terapi för något som Ails dig, vare det stress, smärta, etc. Alternativt, om du vill bli en utövare i Healing Arts, leta efter kurser som du kan ta.
  • Bild med titeln Fira sommarsolståndet Steg 12
    5. Fokusera din energi på positiva förändringar. Stabiliteten på sommaren och löftet om Balmy, varmare dagar framåt anses vara en tid att utveckla dig själv, för att ställa dig fri och att vårda dig själv. Ta den enklare naturen på sommaren som en anledning att göra större ansträngningar för att göra positiva förändringar.
  • Uppdatera ditt hem genom att skapa en ny layout. Ordna möbler eller byt ut bitar för saker du har lagrat på din vinden eller källare. Lägg till nya accenter, som kuddar, konst, lampor, etc. Bli av med rodnad, men håll saker som ger dig glädje.
  • Justera ditt näringsintag med hjälp av de färska frukterna och grönsakerna på sommaren som din bas. Använd denna möjlighet att anpassa ditt tänkande om mat till en som innebär att äta mer gröna, lokalt odlade livsmedel och ekologiska livsmedel och äta mindre bearbetade livsmedel.
  • Hitta en övning som du verkligen klickar på. Välj något som du tycker om att göra, snarare än något du lider av. Tänka på meditation, yoga, simning, löpning, eller cykla.
  • Metod 3 av 3:
    Spendera tid med andraTrött på annonser? Uppgradera till PRO
    1. Bild med titeln Fira sommarsolståndet Steg 13
    1. Planera att resa. Överväg att spendera sommarsolstice hemifrån, på ett av de viktigaste destinationerna där sommarsolståndet har firats i århundraden, eller på platsen för en solstitefestival. Många länder, som Danmark, Finland, Norge, och Sverige, håller sommarfestivaler där människor dansar runt en midsommarmispole och dekorerar sina hem med grönska, blommor och trädgrenar.
    • Storbritanniens Stonehenge är ett måste för den ivriga observatören av sommarsolståndet, och tusentals människor firar dagen när solen stiger. Stonehenge justeras med soluppgången på solstice, vilket gör en spektakulär visning.
    • Ett gammalt soltempel upptäcktes 2006 i Kairo, Egypten. Denna delvis avtäckta plats är det största Sun-templet som någonsin finns i huvudstaden Ain Shams och Matariya distrikt, där den gamla staden Heliopolis - centrum av Pharaonic Sun Worship - var belägen.Överväg att besöka detta landmärke och delta i lokala sommarsolståndsaktiviteter.
    • Island är värd för en "hemlig" tre dagars musikfestival på solstice.
    • I Ryssland firas solståndet av en tremånaders "vita nätter" -festival där opera och ballett utförs.
    • I Peru och Ecuador äger Incan Sun Festival plats över sommarsolståndet.
    • I U.S., Cleveland Museum of Art (i Ohio) har musikföreställningar och sena nätter på sommarsolståndet, och en sommar Solstice Music Festival är värd i Santa Barbara, Kalifornien.
  • Bild med titeln Fira sommarsolståndet Steg 14
    2. Gör en solstice fest. Bjud in dina vänner och familj att fira solstice med dig. Gå till lokala gårdar eller marknader och välj de färskaste ingredienserna för din fest. Gör rätter med hjälp av objektens färg, som citroner, squash, papaya, majs, apelsiner, bananer, morötter, paprika, persikor, aprikoser, cantaloupe, pumpa, mango, grapefrukt och sötpotatis.
  • Bild med titeln Fira sommarsolstice Steg 15
    3. Kasta en fest med en brasa. En brasa är en del av sommarsolståndets tradition. Brand har alltid varit en källa till skydd för människor, skrämmande av nattens varelser, både riktigt och magiskt. Nuförtiden kan du återuppfinna Bonfire som en stor anledning att hålla en sommarsolsticefest med vänner.
  • Var noga med att välja en plats där det är både säkert och tillåtet att bränna en brasa - kolla med den lokala myndigheten först och var säker på att det inte finns ett brandförbud på grund av de torra förhållandena.
  • 4. Håll en Solstice Fire Vigil.Några, speciellt hednans, lätta ett ljus eller eld före solnedgången och hålla det tänd tills solen stiger för att rituellt tendera solens flamma genom den kortaste natten fram till årets hjul (säsongens ritualcykel) vänder sig mot den mörka halvan av året igen vid gryningen.Detta tjänar som både firandet av ljusets topp, och hedrar gåvorna i det kommande mörkret som dagarna börjar från den här punkten för att växa kortare.
  • Tips

    Om din tro firar sommarsolståndet på ett visst sätt, lära dig mer om vad som är inblandat och delta. För vissa tron ​​är detta en särskilt viktig festtid.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande