Hur man blir en olympisk

Att bli en olympisk kan vara en otrolig och givande upplevelse. Om du vill bevisa din atleticism på det internationella steget, måste du välja en sport och träna noggrant. Med uthållighet och rätt tankegång kommer du att vara på väg för att uppnå ditt mål.

Steg

Del 1 av 3:
Ställa in
  1. Bildbetaget blir ett olympiskt steg 1
1. Bedöm din fysiska kondition. Det är lätt att titta på olympierna på TV och tänka, "det skulle jag kunna göra!" Tja, om du läser detta med en påse chips i ditt knä och en läskflaska vid din sida kanske du vill tänka igen. Detta är allvarliga saker. Människor ägnar år av sitt liv för att nå olympiska spelen. Är du villig att göra detsamma?
  • Med detta sagt kräver olika olympiska sporter olika typer av fitness, flexibilitet och skicklighet. Simmare, fotbollsspelare och skarpshooters har mycket olika träningsregimer.
  • Bilden med titeln Bli ett olympiskt steg 2
    2. Välj din sport. Så här är det som du förmodligen vill välja en sport som du har gjort ett tag. Hela 10 000 timmar, 10 års träning sak är inte 100% sant, men det är inte långt borta. Den typiska olympiska spelar sporten för var som helst från 8 till 19 år innan de når OS.
  • De flesta olympierna började unga, spela sport i grundskolan. Om du är över 30 år och inte har konkurrenskraftig sportupplevelse, överväga bågskytte, skytte eller curling.
  • Det är mycket lättare att göra det till olympiska spelen i mindre populära sporter. Färre än 1 av 30.000 u.S. Konkurrensbasket eller tennisspelare gör det till OS, jämfört med cirka 1 av 100 Judo-konkurrenter. Det sagt, du får inte välja: det är nästan omöjligt att komma till OS i en sport som du inte har blivit kär i.
  • Bild med titeln Bli ett olympiskt steg 3
    3. Förbered dig på långsiktig träning. Framtida olympier ägnar tusentals timmar till sporten. Här är ett grovt exempel på ett typiskt träningsschema:
  • När du först introducerade till sporten som Preteens: 250 timmars träning per år, över 6 månader.
  • Efter att ha gjort Junior National Team som tonåringar: 600 timmar per år över 9½ månader.
  • Efter att ha gjort olympiska laget i sena tonåringar eller tjugoårsåldern: 1100 timmar per år över 11 månader.
  • Bilden med titeln Bli ett olympiskt steg 4
    4. Få en tränare. De flesta olympierna säger att coaching är den viktigaste faktorn för framgång, och rekommenderar det även innan du tävlar på en lokal nivå. En tränare hjälper dig att träna effektivt och utan skada, lär dig nya taktik och strategier i din sport och guidar dig genom tävlingsvärlden.
  • Bildtiteln blir ett olympiskt steg 5
    5. Håll ditt jobb. Finanserna kan vara en allvarlig begränsning för Elite Athletes Ju längre du får i en sport, desto mer spenderar du på coaching, utrustning och resor. Det är så vanligt att föräldrarna till olympiska hoppfulla hoppar att gå bröt att den amerikanska regeringen tittar på ett program för att hjälpa dem. Du kanske kan få ett college stipendium eller atletisk sponsring på något sätt, men många olympiska sporter har inga stora möjligheter inom dessa områden.
  • Om du kan, få ett jobb som stöder din träning, till exempel att arbeta i ett gym eller pool. Att göra lite coaching själv är ett bra sätt att stanna nedsänkt i din sport.
  • Flexibla timmar är en annan stor fördel, eftersom du behöver lite seriös tid när du konkurrerar på nationell eller internationell nivå.
  • Bildtiteln blir ett olympiskt steg 6
    6. Ha drömmen. Du vet hur de säger om du vill vara en skådespelare, kan du inte ha en plan B? Hur om du vill vara allt som tar arbete, måste du vilja ha det och inget annat? Att vara en olympisk är en av dessa saker. Du måste vilja ha det så illa du äter, sova och andas det. Du måste drömma om det på natten. Detta är inte en söndag eftermiddagshobby.
  • Du kan inte komma dit utan ett lag. Familj, andra idrottare, tränare, och alla de stödjande människorna i ditt liv hjälper dig att vara motiverad och göra din dröm möjlig.
  • Del 2 av 3:
    Blir allvarlig
    1. Bildtiteln blir ett olympiskt steg 7
    1. Träna hårt men smart. Under träningssäsongen tränar eliten idrottare ofta sex dagar i veckan, men det betyder inte konstanta träningspass. I tyngdlyftning kan till exempel en träningsdag endast innebära två timmar av lyft och åtta timmars återhämtning och aktiv vila. Din kropp behöver återhämtningstid för att bli starkare och hälsosammare, och att trycka för hårt är en väg till sjukhuset, inte olympiska spelen.
    • Korsutbildning är en annan värdefull del av träningen. Beroende på din sport, kommer du att ägna varierande mängder tid till flexibilitet, styrka och uthållighetsträning.
    • Det exakta träningsschemat beror på din sport, vilket är en del av varför en tränare är så värdefull.
  • Bildtiteln blir ett olympiskt steg 8
    2. Konkurrera. Det är allt bra och bra att ha en tränare, att träna varje dag och att vara super seriös om det, men då måste du sätta dina färdigheter upp till testet. I många sporter är det det enda sättet att klättra upp upp stegen och så småningom bli märkt (massor av olympiska sporter har inte "tryouts"). Så börja lokalt, gå regionalt, och så småningom drabbas av medborgare!
  • Ju mer du gör något, desto lättare blir det. Tänk dig att ha OS vara din första tävling! Få massor av tävlingar under ditt bälte, även små, kommer att förbereda dig mentalt.
  • Bildtiteln blir ett olympiskt steg 9
    3. Övervaka ditt liv 24/7. Du tränar inte några timmar om dagen - du tränar 24/7. Allt du gör kommer att bestämma dina framsteg, prestanda och framgång. Detta tar noggrannhet, uthållighet, tålamod, mental stabilitet och disciplin. Här är varför:
  • Din diet. Allt du äter påverkar dig. Ladda upp på kolhydrater vid fel tid och ditt träningspass kan krascha och bränna. För mycket koffein och du sover inte. För mycket eller för lite av allt som håller dig från att utföra på 110% är utanför gränserna.
  • Sova. De flesta olympiska hoppfulla får 8 till 10 timmars sömn varje natt, och tar ofta en 30 till 90 minuters tupplur under dagen. Din kropp behöver stillestånd för att reparera och ladda efter intensiv träning.
  • Din livsstilsvanor. Om du dyker ner en 40 av PBR mellan Bong Hits, är det inte för dig. Låt oss bara lämna det på det.
  • Bildtiteln blir ett olympiskt steg 10
    4. Få finansiering. Om du har tävlat ett tag, är det möjligt att du får märka. Grödan av grödan brukar få åtminstone några pengar för sin tid, antingen från sponsorer eller från din Sports styrelse. Förvänta dig inte att göra stora pengar, men håll ett öra ut för möjligheter.
  • På grund av det, titta på att vara en del av din sportens NGB som är den nationella styrelsen för vad det än gör det?. Ju mer du gör dig känd, desto bättre.
  • Bildtiteln blir ett olympiskt steg 11
    5. Uppsatta mål. Betong, uppnåelig, kortsiktiga och långsiktiga mål. Du behöver saker att arbeta mot det är inte "Att vara fantastisk" eller "öva varje dag." Det finns register som förtjänar brytning. Det finns tävling som kan kvantifieras. Så sätta mål för den här veckan. Ange mål för den här månaden. Och sätta mål för detta år. Det kommer att anpassa dina ansträngningar som ingen annan.
  • Det stora med detta är att du förmodligen kommer att hantera många siffror. Oavsett om det går snabbare, hårdare eller mer, finns det ett nummer som är förknippat med det. Så håll ett öga på dig själv och vad du kan. Om du vet var du började, vet du var du har gått - och var du kan gå.
  • Bildbetiteln blir ett olympiskt steg 12
    6. Utvärdera dig ärligt. Miljoner idrottare är tillräckligt bra för att konkurrera på någon nivå. Att veta om du är gjord av olympiska kvalitets saker du måste titta på dig själv realistiskt. Hur jämför du med? Hur länge tar det att du börjar jämföra? Är den tid investeringen värt det? Vad har dina framsteg varit som? Vad är möjligt? Vad har coach att säga om det?
  • Det är viktigt att göra detta på det vanliga. Det tar det roliga ut ur det, men du fattar ett beslut som påverkar år av ditt liv. Du måste veta var du står vid någon viss tidpunkt. Du måste utveckla förmågan att ta feedback, utvärdera dina framsteg och förstå vilka offer måste göras om du vill fortsätta.
  • Bildtiteln blir ett olympiskt steg 13
    7. Släpp av ditt sociala liv. Olympiska spelen är inte alltid imorgon. Det kommer att finnas tider när du bara tränar för att bli bättre. Det är dagarna där det bara tar majoriteten av din dag! Då är det dags då olympiska spelen är sex månader bort och det är hela ditt liv. Förbered dig mentalt för ett heltidsjobb bort från din familj och vänner.
  • Det kommer inte bli lätt. Det kommer att finnas dagar när det känns som att det inte är värt det också. Det är dagarna när du måste ta tag i ditt sinne av corpus callosum och brottas in i inlämning. Du har inte gjort allt detta arbete för ingenting. Du kan gå tillbaka till att dricka boxat vin och titta på dåliga filmer med dina icke-idrottare vänner senare.
  • Bildbetaget blir ett olympiskt steg 14
    8. Känna smärta. Du behöver inte nödvändigtvis älska det, men du måste veta det, tolerera det, och även om det ibland ber om det. Som författare och löpare haruki murakami skrev, det är på grund av smärta det "Vi kan få känslan [...] att verkligen vara vid liv." Du kommer inte att kunna lyfta armarna ovanför huvudet några dagar. Men känslan kommer att passera, och nästa gång det händer, kommer det inte att känna sig så illa.
  • Skada är inte en skratta här. Vi pratar slösa bort år av ditt liv om du blir skadad. Och ibland, det tar lite smärta för att förhindra mycket smärta. Om du tar en sak bort från det här är det var försiktig. Skadade dig aldrig så hårt du kan inte komma tillbaka från den. Vet vad du kan hantera och vad det inte kan. Och var försiktig.
  • Del 3 av 3:
    Går för en medalj
    1. Bildtiteln blir ett olympiskt steg 15
    1. Delta i National Championships. För många är nationella mästerskap i sin sport nyckeln till resten av sin karriär. Det är där som du kan bli scouted för OS och säkra de närmaste åren av ditt liv. Så när du har fått alla de mindre tävlingarna ur vägen är det dags att gå stort eller gå hem.
    • Inte alla sporter på samma sätt, förstås. Vissa sporter har olympiska försök och vissa har även provat och sanna tryouts. Men att vara på ett landslag, medan inte ett garanterat sätt att komma in i olympiska spelen, är ett ganska darn bra steg.
  • Bildtiteln blir ett olympiskt steg 16
    2. Hitta ett land att representera. Du kan bara representera ett land som accepterar dig som medborgare - men när du är en elitutövare är det inte svårt att få det att hända. Vissa lag har extra krav, men om du har en förfader från ett främmande land, titta på att konkurrera under den nationens banner.
  • Det kan finnas lag som du inte ens har hört talas om det kräver inte att du får ett nytt medborgarskap. Till exempel, u.S. Medborgarna kan tävla i namnet Guam, Marshallöarna, eller Amerikanska Samoa - och det finns nästan ingen konkurrens om dessa fläckar.
  • Bild med titeln Bli ett olympiskt steg 17
    3. Kvalificera sig för och dominera de olympiska prövningarna. Återigen, men inte alla sporter är desamma, kan du behöva delta i de olympiska kvalificerade försöken. Och där måste du vara i toppen av de som deltar - inte bara bra. När du har poäng i toppen av din sport, är du officiellt i! Wahoo! Titta på dig.
  • Okej, det är inte nödvändigtvis sant. Ta boxning, till exempel: Även om du dominerar försöken, kan du fortfarande delta i en nationell turnering (nya regler du kan tänka dig konkurrenterna är inte super glada om). Men även i dessa hörnfall är det bra i försöken ett stort boost.
  • Bildbeteckningen blir ett olympiskt steg 18
    4. Bli van vid att resa. Mellan tävlingar, läger och besöker olika träningscenter, kan du resa hela tiden. Det kostar inte bara ett vackert öre, men det kan vara ganska ansträngande i sin egen rätt,. Det är svårt om relationer och det suger sig ut ur en resväska, men du får se världen - men mestadels genom ett flygfönster.
  • Bildbeteckningen blir ett olympiskt steg 19
    5. Överväg att flytta till ett olympiskt utbildningscenter. Många länder har dedikerade anläggningar för utbildning av olympiska idrottare. Dessa erbjuder tillgång till toppnivåutbildare och utrustning och introducerar dig till det internationella samfundet i din sport. Vissa träningscenter erbjuder även boyta till idrottare, vilket kan vara en stor ekonomisk hjälp.
  • Olympiska träningscenter i USA finns i Colorado Springs, Lake Placid och Chula Vista.
  • Bildbeteckningen blir ett olympiskt steg 20
    6. Resten. Inget skämt. Många olympier tar lite lättare som olympiska närmar sig. "Lite lättare" här är naturligtvis långt hårdare än någon normal person någonsin skulle drömma om, men fortfarande. Du vill inte skada dig själv, bränna ut, eller på annat sätt riskera dina chanser. Så njut av det. De hårda sakerna kommer upp. Du förtjänar lite nedetid just nu.
  • Bildbeteckningen blir ett olympiskt steg 21
    7
    Visualisera framgång. Visualisera varje steg i processen och hur du vill att den ska spela ut. Visualisera varje tum av din händelse, varje placering av din kropp, varje leende du vill göra för kameran. Att ha allt spelat ut i ditt huvud innan du fortsätter kan vara otroligt lugnande. Inte freaking out är hälften av striden!
  • Varje seriös idrottsman har sin egen "zonindelning" ritual. Din kan vara meditation, yoga, Eller jammar ut till din egen personliga sång. Vad som än får din hjärna på rätt plats är vad du borde göra. Du vet det när du känner det!
  • Bildbetiteln blir ett olympiskt steg 22
    8. Har ett hjärta. Det är lite ostlikt, men det måste sägas. Även de mest naturligt begåvade människorna misslyckas när deras hjärtan inte är i det. En anständig idrottsman som inte vill ha något i hela världen utan att vinna kan bäst en idrottsman som önskar att han var någon annanstans. Så få ditt hjärta in i det. Det kan göra hela skillnaden.
  • Okej, om du letar efter något lite mer vetenskapligt, fick vi det: en brittisk studie har kommit ut som säger att det inte är medfödd talang som är slut-allt-allt. "Skillnader i tidiga erfarenheter, preferenser, möjligheter, vanor, utbildning och övning är de verkliga determinanterna av excellens." Så om du inte tror på ost, argumentera med vetenskapen. Även om du inte är född det bästa kan du bli bäst.
  • Provträningschema, kost och lista över sport

    Prov Olympic Training Schedule (Long Jump)

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Prov Olympic Diet Plan (Sprinter)

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Olympiska sporter

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du har en fysisk eller intellektuell försämring, inklusive skadad vision eller dålig muskelkontroll, överväga de paralympiska spelen. Dessa är mycket konkurrensutsatta händelser som följer alla olympiska spelen. Varje sport har sina egna regler som bestämmer vilka funktionsnedsättningar som är kvalificerade dig för konkurrens.
  • När du väl vet vilken olympiska spelen strävar du efter, lära dig om vädret eller andra quirks av platsen. Om du kommer att tävla med tropiska temperaturer eller höga höjder, träna under dessa förhållanden också.
  • Varningar

    Skada är en konstant fara. Träna aldrig hårdare än du vet att du kan, även om din tränare berättar för dig. Anabola tröskel, sprains, drog muskler, brutna ben, hjärnskador, listan fortsätter.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande