Hur man är bra på sport

Om sport är något som intresserar dig, står det för att du vill vara bra på dem. Lyckas med en sport tar skicklighet, och skicklighet tar tålamod och beslutsamhet. Det finns dock andra saker du behöver tänka på om du vill vara en bra sportspelare. Skicklighet ensam kan ta dig långt, men du kommer aldrig att gå hela vägen om du inte har rätt inställning och laganda för att säkerhetskopiera det.

Steg

Del 1 av 4:
Utbildning av dina färdigheter
  1. Bild med titeln vara bra på sportsteg 7
1
Gå med i ett idrottslag. Om du vill bli en sportstjärna, är det ett bra sätt att börja. Även om dina färdigheter är låga, kommer du att gå med i en amatörliga League upp dina färdigheter. Sportlag är överallt, och de flesta är fria att gå med. Om du går till skolan ska du gå till Team Tryouts när de händer. Rekreationscenter är ofta värd för sportlag också.
  • Om du inte är i skolan kan du hitta eller starta en sportklubb online.
  • Bild med titeln vara bra på sport steg 8
    2. Få en bra tränare. Stora tränare kommer i alla former och storlekar. Vissa coaching personligheter passar dig bättre än andra. Det bästa scenariot har en tränare som verkligen vill se dig lyckas. I de tidiga stadierna är entusiasm ofta mer hjälpsam än vetenskaplig know-how.
  • Över hela linjen är kommunikationsförmåga det viktigaste draget som en tränare kan ha.
  • Det finns olika nivåer av sport tränare. De flesta efterskolans tränare är volontärer med en arbetskunskap om sporten och entusiasmen för spelet. Du kan anställa en sportbuss med full träning och utbildning, även om det kommer att ställa dig tillbaka mycket pengar.
  • Bild med titeln vara bra på sportsteg 9
    3. Ställ in dina sevärdheter breda. Om du vill vara riktigt bra på sport är det inte tillräckligt att fokusera på ett par sporter ensam. Det är viktigt att ställa in dina sevärdheter breda med dina övningar. Specialisera inte i färdigheter om du inte redan är en bra idrottsman. Hitta sätt att träna varje del av din kropp. Oavsett om det betyder att spela flera sporter eller göra en allomfattande träningsrutin, kommer träning av hela kroppen att öka din sportprestanda.
  • Det finns många bevis för att idrottare är bättre om de spelar mer än en sport.
  • Bild med titeln vara bra på sportsteg 10
    4. Tenderar att grunderna först. Det är en vanlig missuppfattning för unga idrottare att snabbt hoppa in i de avancerade sakerna. Detta är inte ett effektivt sätt att spendera träningstid. Du behöver en solid bedrock foundation innan du går vidare till större saker. Om du är ny på en sport, ta så mycket tid som du behöver för att få de grundläggande rörelserna ordentligt. Det kommer att göra avancerade färdigheter mycket enklare att förstå på lång sikt.
  • Vissa hävdar den grundläggande "rörlighet" (t.ex. hoppning och sparkning) bör behärskas ordentligt innan du går vidare till tillämpade sportkunskaper.
  • Bild med titeln vara bra på sportsteg 11
    5. Tillåt utrymme för flexibilitet. I en verklig tävling brukar sakerna inte spela exakt av böckerna. När du övar, kommer du vanligtvis att spela under optimala omständigheter. För att se till att du kommer att vara upp för de oförutsedda utmaningarna, måste du förutsäga villkoren i tävlingen. Fråga dig själv om du lär dig en färdighet, eller om du lär dig att faktiskt använda den färdigheten i tävlingarna kommer du att vara i.
  • Kom ihåg det här mottot: "Träna som du vill spela."
  • Det finns inget sätt att helt enkelt replikera en tävling i praktiken, men att spela med andra människor kan få dig vana vid de scenarier du behöver akta dig för.
  • Bild med titeln vara bra på sportsteg 12
    6. Lägg till nya nivåer av utmaning när du bygger en färdighet. Det är vanligt att organ anpassas till en stamnivå. Framsteg kommer att sakta ner om du inte håller upp de insatser när du går med. Bodybuilders och styrkorienterade idrottare gör detta genom att öka sina reps eller de vikter de arbetar med. Som en tävlingsutövare är det bästa du kan göra för att hålla framstegen att träna färdigheterna under trötthet.
  • Studier har visat att färdighetsexekveringen går ut genom fönstret när du blir trött, så det är en bra idé att bygga uthållighet i din sport.
  • Att bygga upp din hastighet är också viktig. Hastigheten kommer vanligtvis med övning, men du borde inte försöka rusa in i hastighet tills du har grunderna nere.
  • Bild med titeln vara bra på sportsteg 13
    7. Öva tills dina färdigheter blir andra naturen. Om du undrar på vilken tidpunkt blir en färdighet mästare, är det när du kan göra det automatiskt och utan att tänka. Detta kallas den autonoma fasen, och det är där du vill vara på om du vill spela sportens konkurrenskraft. Med tanke på tillräckligt med tid och repetition kommer en färdighet så småningom att falla under denna kategori. När du är i fray av ett spel, har du inte tid att tänka på allt genom, så träna tills det är AUTOMATIC, så du vet att du är redo.
  • När du spelar en sport som fotboll i en tävling, kommer du att eventuellt behöva kasta en boll medan du får jagas av flera konkurrenter. Du kan inte replikera denna stress i privatpraxis, så du måste se till att din kasta är perfekterad på förhand.
  • Fortsätt öva. Öva är aldrig något som borde sluta. Även om du blir bra på sport, kan du alltid bli bättre. Om du slutar träna, är chansen att någon mer bestämd kommer att slå dig.
  • Del 2 av 4:
    Honing din kropp
    1. Bild med titeln vara bra på sportsteg 14
    1. Ansök om ett gymmedlemskap. De bästa idrottarna vet att träningen inte slutar vid sportkunskaper. Du vill att din kropp ska vara så skarp som den kan vara för vilken sport du spelar. På stilleståndet från sport, håll din kropp i allmänhet genom att gå till gymmet. Även om det kan tyckas skrämmande eller dyrt, är det absolut värt investeringen om du vill vara bra på sport. Det finns många fördelar att gå till ett gym. Som du vet från att spela i sportlag, är det mycket motiverande att träna med andra.
    • Gör lite forskning om ett prospektivt gym innan du betalar för ett medlemskap. Gå till en turné, och fråga om detaljer. Se till att gymmet passar omständigheterna i ditt liv innan du gör din första betalning.
  • Bild med titeln vara bra på sportsteg 15
    2. Få tillräckligt med sömn. Den här borde komma som uppenbar, men du kan bli förvånad över hur ofta ordentlig sömn är glaserad över. Detta är särskilt sant under tider med intensiv praxis eller träning, där saker blir så upptagna att det blir svårt att skrämma allt i en vanlig dag. Ändå behöver din kropp sin fulla vila.
  • Om du är en tonåring, ska du sova 8-10 timmar varje natt. Om du är en vuxen får du 7-9 timmars sömn varje natt.
  • Bild med titeln vara bra på sportsteg 16
    3. Ät en hälsosam, välbalanserad diet. Alla borde göra en punkt att äta en diet som gynnar deras kropp. Detta är särskilt sant om du vill vara bra på sport. Att äta skräpmat kommer att fungera mot vilka ansträngningar du gör i gymmet. Basera din kost på grönsaker, lummiga gröna, baljväxter, mager proteiner och hela korn. Skära ned på "tomma kalorier" (som läsk) och ersätt dem med saker som förbättrar din hälsa.
  • Om du är laktos intolerant, försök att gå utan mejeri. Det kan låta hårt, men du får se fördelar inom en månad.
  • Bild med titeln vara bra på sportsteg 17
    4. Drick mycket vatten. Vatten kan inte underskattas som en del av en hälsosam kost. Att hålla sig hydratiserad hjälper dig att känna dig mentalt och fysiskt ditt bästa. Vatten reglerar allt, och du borde förvänta dig att förlora en del av din naturliga hydrering via svett medan du tränar.
  • Den gemensamma "8 glasögon om dagen" Riktlinjen är inte obligatorisk, men du bör försöka hålla vatten bredvid dig när du kan. Det är särskilt viktigt att lagra upp på vatten medan du utövar.
  • Håll en påfyllningsbar flaska vatten runt med dig. Fyll på det när det blir tomt. Du hittar din vattenförbrukning går upp mycket om du helt enkelt håller den nära dig.
  • Bild med titeln vara bra på sportsteg 18
    5. Håll dig fri för rusmedel. Droger och alkohol rekommenderas inte om du vill vara bra på sport. Alkohol är ett diuretikum, vilket innebär att det dränerar din hydratisering. Din kropp kommer att spendera resurser som försöker bli av med alkoholen, och det kan ha en negativ inverkan på din sportprestanda för dagar efter det faktum.
  • På lång sikt kan mängden kalorier du smälta från alkohol som cider och öl ha en negativ inverkan på din tarm.
  • Del 3 av 4:
    Utveckla den rätta tankegången
    1. Bild med titeln vara bra på sportsteg 1
    1. Set ambitiösa men realistiska mål för dig själv. Det här gör inte betyder att vara orealistiskt, eller säger att du ska gå professionell inom ett år. Istället bör du ta en titt på vad du är, och ta reda på var du tror att du skulle vilja vara. Ge dig en lämplig tid för att uppnå det målet och bryta ner det i mindre delar om målet är särskilt stort.
    • Till exempel, om du do vill gå professionell, ta en titt på vad kraven är och arbeta dig upp till var och en. Du kanske måste gå semi-pro först.
    • Snarare än att fokusera på den stora bilden, fokusera på den mindre istället. Till exempel kan du fokusera på din teknik.
  • Bild med titeln vara bra på sportsteg 2
    2
    Vara en bra sport. Att vara bra på sport betyder mer än fysisk styrka och hastighet. För att vara riktigt bra måste du tillämpa den positiva inställningen till det sätt du behandlar andra spelare, även om de är på det andra laget. Om du förlorar en match, acceptera förlusten och visa respekt för den andra spelaren för sin seger.
  • Om du ställer till ett exempel på bra sportsmanship får du samma respekt i sin tur när du vinner.
  • Behandla förlust som en lärande erfarenhet. Ta reda på vad du gjorde fel, försök sedan förbättra det för nästa match.
  • Bild med titeln vara bra på sportsteg 3
    3
    Ha tålamod. Oavsett vad du gör är färdigheter ofta långsamma att bygga. Om du inte är tålmodig, kommer du att försöka springa in i mer avancerade tekniker långt innan du är redo. Din motivation kommer att soppa bort när du inte ser förbättring omedelbart. Håll det långsiktiga målet i åtanke och häng fast under tiden medan du gör det till en verklighet.
  • Kom ihåg: Det kommer alltid att vara någon som kan göra det bättre än du, åtminstone först. Otåliga idrottare tenderar att göra fattiga.
  • Bild med titeln vara bra på sportsteg 4
    4. Acceptera kritik. När du spelar sport får du oundvikligen kritik, och du måste vara villig att lyssna när det är konstruktivt. Är de arg eftersom du missade ett pass, eller vill de verkligen hjälpa dig att förbättra? Lära sig att skilja den konstruktiva kritiken från de skadliga kommentarerna. I många fall kan du använda kritik som motivation för att bli bättre i vilket område de tar upp.
  • Låt dig inte få defensiv. Ditt tänkande blir mer begränsat om du tillåter dig att bli känslomässig mot kritik.
  • Håll ditt ego under kontroll. Även om du tror att du är bäst, var öppen för konstruktiv kritik.
  • Bild med titeln vara bra på sportsteg 5
    5. Uppfyller vänskap med andra spelare. En av de största anledningarna till att människor går med i sportlag i första hand är att göra vänner med nya människor. Om du går med i ett lag är du tvungen att springa in i många människor. Chansen är att du kommer att utveckla vänskap med åtminstone några av dem. Att göra dessa vänskap en prioritet är ett bra drag om du vill bli bra på sport. Du kan träna tillsammans på egen tid. Moralen boost av att leka med vänner hjälper också.
  • Lagsporter som fotboll kan ha vissa färdigheter praktiserade i ensamhet, men för andra (som målvakt och passerar) behövs en annan person. Det är bra att få den här personen som en vän. Det kommer att göra träningsprocessen roligare på lång sikt.
  • Bild med titeln vara bra på sportsteg 6
    6. Låt dig ha kul. Det är möjligt att bli så besatt av att vara bra på något som du förlorar reda på varför du vill vara bra i första hand. Inte ta dig tid att njuta av sporten du spelar resultat i en snabb utbrändhet. Oavsett om du övar eller spelar en tävling, försök att komma ihåg de andra anledningarna till varför du spelar sport.
  • Till exempel kan det här inkludera den naturliga tillfredsställelsen du får från motion, eller helt enkelt den kvalitetstid som spenderas med vänner.
  • Del 4 av 4:
    Lyckas i konkurrens
    1. Bild med titeln vara bra på sportsteg 19
    1. Få massor av vila natten före speldagen. Medan det rekommenderas att du försöker hålla dig till ett vanligt sovande schema, är det särskilt viktigt att göra det natten innan ett stort spel. Tävlingen kommer att vara hård nog, så det är inte värt att det förlorar din kant bara för att du inte var villig att sova minst 8 timmar.
  • Bild med titeln vara bra på sportsteg 20
    2. Ladda upp på kolhydrater före ett spel. Medan det inte skulle rekommenderas regelbundet i en diet, bör idrottare laddas upp på deras kolhydratintag. Carbs ger huvudsakligen din kropps energi, och du behöver mycket energi om du spelar en sportskonkurrens.
  • Håll dig borta från socker i några timmar före en stor tävling. Socker och stärkelse dehydrera din kropp. Det är något du vill undvika mitt i konkurrerande.
  • Håll dig till takt med snacks. Längre matchningar kommer att vara ett test av uthållighet, och något så enkelt som en energibalk eller banan kan göra stor skillnad.
  • Bild med titeln vara bra på sportsteg 21
    3. Uppvärmning. Värm uppåt är viktiga för någon fysiskt ansträngande aktivitet. De kan vara ganska ljusa, men en ordentlig uppvärmning kommer att bidra till att förhindra tidig utmattning och skada. Syfte att värma upp ungefär en halvtimme före spelets början. Sträck ut dina armar och ben. Springa på plats. Arbeta upp lite av en svett. Detta kommer att få din kropp i rätt läge för tävlingen.
  • Värmningar hjälper också till att bekämpa ångest. Pre-game ångest kan vara ett problem för vissa spelare, så du borde hålla det i åtanke om det är något du lider av.
  • Bild med titeln vara bra på sportsteg 22
    4. Känna din tävling. Att ha en bra idé vad man kan förvänta sig med motsatta sidan är viktigt, oavsett om du går en på en eller spelar som ett lag. Om du vill veta vilka tekniker du ska använda mitt i vissa konkurrenter är det en bra idé att studera sina metoder under dagarna och veckorna före ett stort spel. Om det finns några bilder av dessa spelare under ett spel, ge det ett skott.
  • Vetenskapen om Analytics gör respektive färdigheter hos dina lagkamrater och konkurrenter i en skarp formel. Att matcha varje spelare till sina bästa styrkor är integrerad med ett lags framgång. Professionella sportanalytiker gör det till sin specifika verksamhet för att analysera idrottsutövningens sportande beteende.
  • Bild med titeln vara bra på sportsteg 23
    5. Håll dig fokuserad på spelet. Du kommer inte komma någonstans om du är orolig för något annat som händer i ditt liv. Livet är alltid komplicerat, och det kan finnas saker i ditt personliga liv som stör dig. Men åtminstone för spelets gång kan du inte låta någon av de sakerna komma till dig. Det kan vara lättare sagt än gjort, men om du vinner spelet betyder tillräckligt för dig, det borde vara en enkel sak att hålla ögonen på priset.
  • Bild med titeln vara bra på sportsteg 24
    6. Tryck dig längre än andra är villiga att gå. Många av de bästa idrottarna kan ha haft en naturlig förmåga för det, men anledningen till att de i slutändan lyckas är att de vill ha seger mer än någon av tävlingen. Det är en knepig sak att utvecklas inuti dig själv, men om lusten är intensiv, kommer du att göra nästan vad som helst för att göra dina drömmar en verklighet. Detta gäller i stort sett utbildning, men det är otroligt viktigt under en tävling.
  • Hur mycket du vill vinna kommer att få effekt på hur långt du slutar driva dig själv. Ibland är avståndet mellan att vinna och förlora mycket liten. En värld av skillnad är gjord av den extra ansträngningen.
  • Kom ihåg att passion är nyckeln till de flesta sorters framgång, och detsamma gäller för sport.
  • Tips

    Var en student i spelet och ut. Om du letar efter en kant, titta på några av dina sportens största idrottare på jobbet i videoklipp. Om något, ger det en bra inspiration för att förbättra din form.
  • Allt kommer med tiden. Du kommer inte bli bra på sport över natten, men om du lägger lite tid på att hona dina färdigheter varje dag ser du ett stort resultat i tid.
  • Varningar

    Bli inte avundsjuk på andras prestanda. Du kan tänka dåligt på dig själv på grund av det sätt du ser andra spelare tävlar, men det kommer inte att göra någonting för att hjälpa dig på lång sikt. Håll hakan upp och håll dina andar höga.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande