Hur man är en bra ledare i skolan

Det finns många sätt att vara studentledare: om det är genom studentregering, akademiska team, atletiska team, publikationer, konst eller samhällstjänst. Om du är mycket inblandad i skolan är chansen att andra studenter ser upp till dig.

Steg

Del 1 av 3:
Tar på en ledarskapsposition
  1. Bild med titeln vara en bra ledare i skolan steg 1
1. Känna dina styrkor. Att veta dina egna styrkor och det du bryr dig om kommer att hjälpa dig att välja vilket ledarskapsområde som ska fokusera på. Älskar du att hjälpa människor? Överväg att gå med i en volontärorganisation för de fattiga. Har du en passion för att skriva och njuta av att arbeta med ett lag? Kanske skoltidningen skulle vara en bra passform för dig. Om du är en folk person och du vill arbeta mot skolans goda, överväga att gå med i studentregeringen.
  • Bild med titeln vara en bra ledare i skolan steg 2
    2. Bli involverad i skolaktiviteter. Kör för studentråd. Gå med i några lag, klubbar eller organisationer och få en känsla för vad som är en bra passform för dig. Lär känna de andra som är involverade i gruppen strax utanför fladdermusen. Du är inte begränsad till studentråd - idrottsgrupper, språkklubbar, debattlag, akademiska lag, skolbandet, utövande grupper och publikationer (tidning, årsbok) är bara några exempel på organisationer där det finns möjligheter till ledarskapspositioner.
  • Bild med titeln vara en bra ledare i skolan steg 3
    3. Få erfarenhet av olika extracurriculars. För ganska mycket varje ledarskapsställning måste du börja i botten och lära sig repen. Det här är det sätt du får kunskap om gruppen och hur saker körs. Spendera tillräckligt med tid att bli kunnig, och du kommer att börja bli en person som andra i gruppen ser upp till. Så småningom kan du ta ledarposition.
  • Bild med titeln vara en bra ledare i skolan steg 4
    4. Vidta åtgärder i de grupper du är i. Börja med att anta fler ansvarsområden i din grupp. Ställ in mål och gör vad som krävs för att uppnå dem. Ledare är människor som inte väntar på att få veta vad de ska göra - de kommer med bra idéer och vänder sina visioner till verkligheten. Var noga med att kommunicera med andra i gruppen om dina idéer och uppmuntra dem att gå med i att uppnå dem.
  • Bild med titeln vara en bra ledare i skolan steg 5
    5. Göra skillnad. Bjud in utanför organisationer, som de som hjälper miljön eller de hemlösa, till din skola genom att organisera en fundraiser. Organisera speciella evenemang för att öka medvetenheten om viktiga frågor eller firandet, som cancer eller hiv-medvetenhet, svart historia månad, etc. Lär dig om vad andra ungdomar gör för att stödja orsaker - i sina samhällen, nationellt eller till och med internationellt.
  • Del 2 av 3:
    Att vara en bra förebild
    1. Bild med titeln vara en bra ledare i skolan steg 6
    1. Gör ditt bästa. Att vara ledare i skolan betyder inte alltid att du måste ha perfekta betyg. Men du borde visa en positiv inställning till dina klasser, deltagande och ge ut din bästa ansträngning till allt.
    • Lärare kan vanligtvis berätta om du försöker ditt bästa, och så kan dina klasskamrater. Göra ett försök att fungera bra i grupper och komma överens med alla.
  • Bild med titeln vara en bra ledare i skolan Steg 7
    2. Var respektfull för vuxna i skolan. En bra ledare är någon som känner till reglerna och som förstår olika befogenheter av auktoritet. Du kanske inte håller med 100% med dina lärare och föräldrar hela tiden, men du bör alltid behålla en respektfull, trevlig inställning till dem.
  • Respekt för auktoritet förbereder dig för att bli en vuxen och komma in i arbetsvärlden där du kommer att ha olika typer av chefer. Visar respekt för vuxna visar nu också dina lärare, föräldrar och kamrater som du är en mogen och självsäker ledare.
  • Bild med titeln vara en bra ledare i skolan steg 8
    3. Vara i tid och organiserad. Kom till skolan i tid och komma till var och en av dina klasser i tid. Vänd i dina läxor och andra klassprojekt i tid.
  • Var noga med att du har en planerare eller en agendabok för att hjälpa dig att hålla reda på projektfrister. Skriv ner varje dag de kommande förfallodagarna för projekt och läxor för varje klass.
  • Bildbeteckningen är en bra ledare i skolan Steg 9
    4. Hjälpa andra. Om du vet hur man gör något i klassen som andra inte, erbjuder för att hjälpa dem. Fråga på ett bra sätt om du kan hjälpa studenter med klassarbete, så länge det är okej med läraren. Om du slutar med lite arbete tidigt, och märka någon annan som kan kämpa med den, höja din hand och fråga om du kan hjälpa dem med det.
  • Användbart beteende sträcker sig till hallarna också. Om du ser någon släppa sina böcker, hjälp för att hämta dem. Om en ny student inte vet var vissa saker eller rum är, erbjuda att hjälpa dem att visa dem.
  • Bild med titeln vara en bra ledare i skolan steg 10
    5. Vara trovärdig. Var ärlig, prata inte om andra bakom ryggen, och se till att du behandlar andra som du vill bli behandlad.
  • Att vara en pålitlig person är en kvalitet på en bra ledare. Om du säger att du ska göra något, gör det. Om du säger en sak till en person men olika saker för någon annan (känd som "två-faced"), kommer det att finnas ut att du inte är någon som kan lita på och folk brukar inte ha en ledare som De kan inte lita på.
  • Bild med titeln vara en bra ledare i skolan steg 11
    6. Var rättvist för alla. Även om du inte gillar en viss person, borde de fortfarande behandlas som alla andra. Att vara konsekvent i hur du behandlar alla är ett viktigt sätt att bygga och behålla förtroende. Om någon bryter en regel, var noga med att de får samma konsekvens som någon annan skulle få för att bryta en regel.
  • Spela inte favoriter med dina närmare vänner, och låt inte dina personliga känslor mot någon som du inte gillar så mycket komma i vägen för att vara i en grupp med dem. Att vara en del av ett lag som försöker uppnå ett mål innebär att alla måste arbeta tillsammans - det är inte bara en social sammankomst.
  • Att visa rättvisa är något som du kommer att märka bra lärare och föräldrar gör. De försöker att inte ta sidor och se till att reglerna gäller för alla lika. Att vara rättvis och kunna arbeta med någon förbereder dig också för en arbetsmiljö, där du vanligtvis inte väljer dina medarbetare.
  • Bild med titeln vara en bra ledare i skolan steg 12
    7. Fortsätt vara positiv. Var glad och le ofta. Använd inte ett falskt leende, men att vara vänlig och leende gör dig mycket mer tillvägagångssätt.
  • Om din grupp är under mycket tryck, till exempel ditt lag bara förlorat ett stort spel, blir inte negativ. Säg saker som, "Vi får det nästa gång" och "Alla gjorde ett bra jobb, det andra laget gjorde bara lite bättre."Detta kommer att hjälpa dina lagkamrater att du tror på dem och att de ska fortsätta försöka hårt.
  • Bild med titeln vara en bra ledare i skolan steg 13
    8. Delta inte i mobbning eller skvaller. Om det finns en kvalitet som vuxna märker mest om studentledare, är det deras förmåga att få alla elever att känna sig välkomna och respekteras i skolan.
  • Om du märker en viss student som hämtas, stå upp för dem. Var inte rädd att säga, "lämna dem bara," eller något sådant. Det kommer att visa eleverna som du inte tror att deras handlingar är coola.
  • Gå ut ur din väg för att inkludera studenter som inte verkar ha många vänner. Bjud in dem att delta i en aktivitet med dig och några andra. Säg hej till dem ibland och fråga hur deras dag är. De kan tveka först, särskilt om de är vana vid barnen är inte trevliga för dem, men fortsätt försöka.
  • Del 3 av 3:
    Öva bra ledarskaps kvalité
    1. Bild med titeln vara en bra ledare i skolan steg 14
    1. Vara en bra kommunikatör. Lära sig offentliga talkunskaper och skriftliga färdigheter. Du borde kunna uttrycka dig på ett tydligt sätt, under möten, tal, praxis och / eller spel så att människor är mer benägna att vilja lyssna på dig.
    • Om du är i en position där du behöver göra offentligt tal, öva hemma framför en spegel. Lägg märke till dina mannerisms och ansiktsuttryck när du talar. Fråga också om andra hemma kan lyssna på att du övar dina tal och erbjuda förslag. Att tala med grupper bra tar mycket övning - bli inte avskräckt om du känner dig nervös eller röra upp de första gångerna. Bara behåll det!
    • Att vara en bra kommunikatör betyder också att lyssna bra. Ta dig tid att lära dig vad folk vill och bryr sig om i din grupp. Var noga med att allas röst får höras, och att du överväger alla åsikter i gruppen när du fattar beslut.
  • Bild med titeln vara en bra ledare i skolan steg 15
    2. Distribuera arbetsbelastningen. Har andra hjälp med arbetet, och distribuera jobb jämnt bland alla så att en person inte behöver axla allt arbete.
  • Till exempel kan en lagkapten ge vissa rengörings- eller enhetliga uppgifter till lagkamrater, eller en tidningsredigerare ger olika artikeluppdrag för personalen att skriva. Det är viktigt att rotera jobb runt så att alla får lika ansvar.
  • Delegerande ansvar kommer att vara upp till dig och resten av gruppen att bestämma. Se till att alla känner sig övertygade om det jobb de har fått. Om en person saknar förtroende för ett jobb kan du och andra i gruppen behöva arbeta för att uppmuntra dem och erbjuda hjälp och vägledning.
  • Det är en del av ditt jobb att uppmuntra andra att delta. Om det känns som att någon inte drar sin andel av arbetsbelastningen, diskutera det här med dem, och låt dem veta att du hoppas att du kan räkna med att de ska bidra lite mer.
  • Bild med titeln vara en bra ledare i skolan steg 16
    3. Vara resursfull. En bra ledare vet om de resurser som är tillgängliga för koncernen. Om du inte känner till svaret på något, eller märker att något behöver gjort, men du är inte säker på hur du gör det själv, är du den som borde ställa frågor från dina lärare, tränare, etc.
  • Det är ditt jobb att skapa tillgång till information och för att leverera som du behöver för olika projekt och aktiviteter. Du är i huvudsak samband mellan gruppen och den vuxna som övervakar hela gruppen. Inte säker på var att få vissa rekvisita för musikalen? Diskutera det med lärardirektören. Misstänker att ditt lag skulle dra nytta av en extra övning per vecka? Ta upp det till tränaren.
  • Bild med titeln vara en bra ledare i skolan steg 17
    4. Var öppen och flexibel. En bra ledare kommer att vara villig att lyssna på gruppen när man bestämmer om en viss regel eller politik behöver ändras. Ibland är det som saker har gjorts föråldrade eller kan göras på ett bättre sätt. Att vara öppen för förändring är alltid bra.
  • Detta steg går tillbaka till att vara en bra lyssnare. En ledare behöver ibland gå tillbaka och bara lyssna - till klagomålen eller gruppens tillfredsställelse. Vad fungerar bra? Vad som behöver ändras? Bara genom att lyssna kan du lära dig mycket som kan uppstå vid framtida beslutsfattande möten.
  • Det kan vara obekväma eller oväntade stunder under din roll som ledare. Någon kan sluta gruppen, vill göra dramatiska förändringar, eller utmana dina handlingar som ledare. Hur hanterar du dessa ögonblick? Om du kan anpassa och göra ditt bästa för att arbeta ut, så har du en del av vad som krävs för att vara en stor ledare!
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande