Hur man gör en jiu-jitsu armbar

En arm-bar är en typ av kampsport, gjort på marken, utformad för att få en motståndare att skicka in (tryck ut eller i strid, bryta armen).Detta lärs typiskt i Judo och Jiu Jitsu som de är de vanligaste "gripande" Konst, även om den kan tillämpas på någon konst där markarbete (kämpar medan inte stående) behövs. Detta kan vara en mycket effektiv manövrering om det görs ordentligt. Följande steg hjälper till att ge en allmän förståelse av konceptet och metoden.

Steg

  1. Bild med titeln Gör en Jiu Jitsu Arm Bar Steg 1
1. Håll din partners underarm med båda händerna så att deras handled är vänd uppåt - de måste vara på ryggen för det här innehavet.
  • Bild med titeln Gör en Jiu Jitsu Arm Bar Steg 2
    2. Placera dina ben så dina knän är böjda och deras arm och armbåge är mellan dina ben. Se till att du lägger benet över din partners nacke först och sedan det andra benet över midjan för att se till att de är låsta på plats (särskilt viktigt i slagsmål).
  • Bild med titeln Gör en Jiu Jitsu Arm Bar Steg 4
    3. Krama benen mot kroppen och dra armen mot dig. Du bör göra stram kroppskontakt för att förhindra att din partner flyr. Resultatet borde vara att din gren är under eller mycket nära deras axel.
  • Bild med titeln Gör en Jiu Jitsu ARM Bar Steg 5
    4. Använd din partners bröstkorg som en vevcrum, dra sin handled till bröstet och applicera uppåtryck från dina höfter, samtidigt som du drar handen mot bröstet och i riktning mot deras pinkyfinger.Mycket litet tryck är nödvändigt för att göra hållaren effektiva.
  • Tips

    Använd dina händer för att hålla din partners underarm eller handled snarare än "klämma" hans lem i bröstet genom att vikla dina armar.
  • Applicera armstången långsamt. Tåg med vänner. Om du har en partner som inte är flexibel kan den här tekniken skada sig ganska och skadar dem. Applicera tryck i steg om 10%. 10%, 20%, 30% tills din partner "TAPS OUT". Om du går från 0% till 70% omedelbart och din partners tröskel är 30%, gissa då vad....
  • Överbrygga dina höfter som du drar armarna mot dig för att tillämpa mer tryck på armen.
  • Sätt all din vikt på dem.
  • Varningar

    När din partner indikerar inlämning (vanligtvis av "Tappa ut") Koppla av dina höfter och din grepp.
  • Till dess att du är skicklig i denna teknik, försök inte det med en oerfaren individ - tekniken kan användas för att antingen bryta en armbåge eller förskjuta en axel och kräver mycket liten kraft för att orsaka skada.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande