Hur man klarar av trochanterisk bursit

Experter är överens om bursit brukar utvecklas nära leder som du flyttar i en repetitiv rörelse, så vila din ledning kan hjälpa dig att läka. Men du kan ha flare-ups av smärta, styvhet, rodnad och svullnad runt din infekterade gemensamma. Trochanterisk bursit uppstår när du har inflammation i de fluidfyllda sackarna (kallad bursa) som kudde den gemensamma där lårbenet ansluter till ditt bäcken. Forskning tyder på att detta villkor kan orsaka smärta i höften och låret på din drabbade sida, som kan förvärras efter att ha sett, ligger, eller är aktiv. Medan smärtan kan vara frustrerande, är det möjligt att hantera din bursit.

Steg

Del 1 av 4:
Ändra aktiviteter och övningar
  1. Bild med titeln Kope med trochanterisk bursit Steg 1
1. Undvik överanvändning. En av de främsta orsakerna till bursit hos höften, eller någon annan stor led, är repetitiva rörelser som sträcker sig och inflammererar de underliggande Bursa-sackarna. Detta kan hända med för mycket jogging, cykling, trappa klättring, sparkar eller står, särskilt på hårda ytor. Som sådan, överdriv inte det på jobbet eller under träning.
  • Kör på mjukare ytor (som gräs eller löpband) om du är en jogger. Minska din körsträcka om du börjar känna höftsmärta.
  • Du kan behöva justera din cykelstol och / eller få bättre suspension om cykling utlöser höftsmärta.
  • Om du står under långa perioder som kassör eller något liknande, placera en gummerad eller vadderad matta på golvet i ditt arbetsområde för att fungera som en stötdämpare.
  • Bild med titeln Kope med trochanterisk bursit Steg 2
    2
    Öva bra hållning. En annan viktig orsak till höftbursit är dålig hållning. Om du alltid lutar till ena sidan medan du står, korsar vanligtvis benen medan du sitter, har skolios (krökning) i din ryggrad, lider av höft eller knä artrit, har plana fötter och / eller har ett kort ben, då är du mycket mer sannolikt att utveckla trochanterisk bursit.
  • Kom ihåg att stå och sitta upp rakt, eftersom lutande sätter mer tryck på höftlederna du lutar mot.
  • När ett ben är betydligt kortare än det andra (på grund av en benskada, artrit eller fallen båge) påverkar det negativt hur du går, vilket leder till hip-joint irritation.
  • Sko Orthotics (insatser) kan stödja bågarna på dina fötter och korrigera för ett kort ben, vilket minskar risken för höftbursit.
  • Bild med titeln Kope med trochanterisk bursit Steg 3
    3. Överväga att gå med i a yoga klass. Att utöva och sträcka musklerna runt dina höftfogar kan bidra till att minska trycket på lederna och tillhörande bursa-säckar. Mjuka former av yoga kan förbättra trokanterisk bursit genom att öka flexibiliteten och minska muskelspänningen som omger höftlederna. Fråga på ditt lokala gym, samhällscenter, kyrka eller kiropraktors kontor om yogaklasser. Alternativt, sök online för kvalificerade yoga lärare och registrera dig för nybörjarklasser.
  • Innan du går med i en yogaklass, fråga din läkare om rörelserna är lämpliga för ditt fall av bursit. Du kan behöva begränsa vissa ställningar. Yoga-instruktören kan också vara bekant med vad man ska fokusera på och vad man ska undvika.
  • Undvika "het yoga" klasser eftersom de kan vara för kraftfulla och de högre temperaturerna kan uppstå din bursit.
  • Andra milda övningar, som Pilates och Tai Chi, kan också förbättra muskel / ligamentstyrkan runt dina höfter och minska spänning och inflammation som utlöses av repetitiva rörelser.
  • Del 2 av 4:
    Hantera med trochanterisk bursit hemma
    1. Bild med titeln Kope med trochanterisk bursit Steg 4
    1. Applicera kallterapi. Eftersom bursit är ett inflammatoriskt tillstånd, hjälper till att tillämpa is (eller något kallt) över det drabbade området för att minska svullnad och associerad smärta. Känna sig runt den utvändiga delen av din höft / topp av dina skinkor för att hitta det mest anbudsområden. Applicera en påse med krossad is eller isbitar i området i ca 15 minuter eller tills det känns ont. Applicera om tre till fem gånger dagligen eller efter behov.
    • Om du inte någon is i huset, överväga att använda en frusen väska med frukt eller grönsaker som kall terapi.
    • Täck alltid is och frysta gelpaket med en tunn trasa för att undvika frostbite på din hud.
  • Bild med titeln Kope med trochanterisk bursit Steg 5
    2. Ta antiinflammatorisk medicinering. Förutom kallterapi är ett annat sätt att bekämpa inflammation och smärta av bursit genom att ta över-the-counter antiinflammatoriska piller, såsom ibuprofen (Advil) eller naproxen (ALEVE). Ta pillerna innan du gör några aktiviteter. Medicinering är en kortsiktig lösning för bursit och bör inte sträcka sig bortom några veckor för att undvika biverkningar.
  • Biverkningar från antiinflammatorier inkluderar magirritation, diarré, hudutslag, suddig syn och minskad njurfunktion.
  • Ta antiinflammatorier med mat och fråga din läkare om lämplig dosering - gå inte över den rekommenderade dagliga dosen.
  • Bild med titeln Kope med trochanterisk bursit Steg 6
    3. Använd en sockerrör. Medan du arbetar med din trochanteriska bursit, kan du behöva förlita dig på stödjande enheter, till exempel en gångrott. Tillfällig användning av en gångkane kommer att lindra trycket på höften och hjälpa dig att bekämpa inflammation och smärta. Använd sockerröret på sidan av höftbursit för stöd när du går och står. Se till att din sockerrör är korrekt - du borde kunna fullt ut förlänga din armbåge när din sockerrör stöder din vikt.
  • Om båda höfterna är inflammerade med bursit, vilket är ganska ovanligt, överväga att använda kryckor eller en stödjande walker istället för en sockerrör.
  • Canes kan köpas som de flesta apotek och medicinska försörjningsbutiker. Fråga din läkare eller kiropraktor för mer information.
  • Bild med titeln Kope med trochanterisk bursit Steg 7
    4. Gå ner i vikt. Att gå ner i vikt är inte en kortsiktig fix för att kunna klara av trochanterisk bursit, men det kan göra en stor skillnad på lång sikt, speciellt om din bursit är kronisk och håller återkommande. Överdriven kroppsvikt sätter mer tryck på höftlederna och ökar sannolikheten för artrit och bensporer som utvecklas - stora riskfaktorer för höftbursit.
  • Varje viktbärande övning (som promenader) tenderar att vara mycket smärtsam med bursit, så överväga att simma som en aktivitet att gå ner i vikt eftersom din kropp är väsentligen viktlös en gång i vattnet.
  • Förutom att bränna mer kalorier med motion, bör du också konsumera mindre kalorier via kost för att få den bästa chansen att gå ner i vikt.
  • Ät mer färska grönsaker, mager fisk, fetthalt mejeri och helkorn. Undvik bearbetade livsmedel. Drick mer vatten och mindre soda pop och energidrycker.
  • Del 3 av 4:
    Få medicinsk behandling för trokanterisk bursit
    1. Bild med titeln Kope med trochanterisk bursit Steg 8
    1. Prata med din läkare om steroidinjektioner. Om din höftbursit inte går i några veckor och blir inte bättre med hemvård, kan din läkare rekommendera en kortikosteroidinjektion direkt i höftbursa för att lindra inflammation och smärta. Kortikosteroidinjektioner, såsom triamcinolon, metylprednisolon eller kortison, är kraftfulla antiinflammatorier som sker snabbt.
    • Injektioner ges i din läkares kontor och ofta är det allt som krävs för snabb lättnad som kan vara i månader eller helt lösa problemet.
    • Om bursit returnerar, kan en annan injektion eller två ges, men några månader mellan behandlingar rekommenderas för att minska risken för biverkningar.
    • Biverkningar från kortikosteroidinjektioner innefattar potentiell tendon / muskelförsvagning, lokal infektion, vattenretention och viktökning och minskad immunsystemfunktion.
  • Bild med titeln Kope med trochanterisk bursit Steg 9
    2. Få ett hänskjutande för fysioterapi. Om din läkare inte rekommenderar steroidinjektioner (eller de hjälpte inte mycket), kommer han sannolikt att ge dig en hänvisning till en fysioterapeut så att hon kan lära dig om specifika övningar för att öka styrkan i din höftfog och visa dig olika sträckor för att förbättra flexibiliteten. Den fysioterapeuten kan också använda terapeutisk ultraljud på din höftled, som kan lindra symtom och potentiellt krympa den inflammerade Bursa.
  • Den fysioterapeuten kommer också att fokusera på IT-bandsträckning och förstärkning, eftersom det här är den primära källan till inflammation i bursit hos den större trochanter.
  • Sjukgymnastik krävs vanligtvis tre gånger per vecka i tre till fyra veckor för att göra en betydande inverkan på höftbursit.
  • När du har lärt dig övningarna och sträckorna för höften kan du fortsätta dem hemma om de är effektiva.
  • Bild med titeln Kope med trochanterisk bursit Steg 10
    3. Överväga operation som en sista utväg. Ibland med svåra och envisa fall av trochanterisk bursit, kan kirurgi vara nödvändig. Kirurgiska behandlingar av trochanterisk bursit består vanligtvis av öppen vs. artroskopisk debridement (rengöring) av Bursa, förlängning av IT-bandet eller fönstret av IT-bandet för att förhindra friktionen mellan IT-bandet och den större trochanter själv.
  • Del 4 av 4:
    Identifiera vanliga symptom
    1. Bild med titeln Kope med trochanterisk bursit Steg 11
    1. Titta på lateral höftsmärta. Det huvudsakliga symptomet på trochanterisk bursit är skarp och stabbande smärta på utsidan (lateral) del av höften, nära dina övre skinkor. Det kan utvecklas under en dag eller två, vanligtvis på grund av överanvändning eller någon form av olycka, som att falla på höften.
    • Det finns faktiskt två Bursa i din höftled. Den vanligaste inflammerade är den som täcker den större trochanter.
    • Den andra höftbursa, kallad Iliopsoas Bursa, ligger på den inre delen av höftleden (ljummen) och orsakar ljummen när det är inflammerat.
  • Bild med titeln Kope med trochanterisk bursit Steg 12
    2. Notera höftsmärta som är värre efter aktivitet. Smärtan av hipbursit känns vanligtvis ganska bra när du vaknar på morgonen (förutsatt att du inte irriterar den på natten genom att lägga på det), men det blir alltid värre med någon typ av aktivitet som innebär att gå, springa eller lyfta och vridning. Det är därför isbildning, stretching och popping antiinflammatoriska piller, bör alla göras första på morgonen för att bekämpa symptom.
  • Höftsmärta med någon form av aktivitet kan också orsakas av inflammatorisk (reumatoid) artrit, vilken bursit är ibland förvirrad för.
  • Med både reumatoid och osteoartrit i höften kommer du att uppleva smärta och styvhet på morgonen.Det är mer uttalat i reumatoid artrit, som varar mer än 30 minuter efter att ha gått upp på morgonen innan de lossar upp, var med osteoartrit, styvhet i mindre än 10-15 minuter efter att ha stigit på morgonen.
  • Din läkare kommer att ta en röntgen av din höft för att se vilken roll (om någon) artrit eller gemensamma skador spelar med din bursit.
  • Bild med titeln Kope med trochanterisk bursit Steg 13
    3. Leta efter hipsvullnad. Ett annat stort tecken på bursit är svullnad eller a "buggig" känna på utsidan av höftledet som kan kännas och ses ofta. Att trycka på den utvändiga delen av höften med fingrarna bör orsaka smärta och lämna en inryckning i några sekunder på grund av svullnaden - det liknar pittingödem (svullnad) som kan utvecklas i anklarna.
  • Huvudet på den större trochanter kan vara ganska nära hudens yta, varför den inflammerade Bursa lätt kan kännas och ses.
  • Hip Bursit är ibland förvirrad med en höftinfektion, acceptera att bursit inte orsakar feber.
  • Misstag inte en stor koka, utslag eller blåmärken för bursit. Bursit missfärgar vanligtvis inte huden.
  • Tips

    Medan i sängen på natten, antingen sova på ryggen eller den sida som inte är inflammerad för att minska smärta under natten.
  • Om du har bursit, förvärra inte det genom att korsa dina ben när du sitter. Placera båda fötterna på golvet medan du sitter.
  • Förhandshöftkirurgi kan irritera Bursa och orsaka bursit.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande