Hur man rengör din garderob

Rengöring av din garderob kan vara överväldigande, men slutresultatet är alltid värt ansträngningen. När du tar bort alla objekt från din garderob kan du utvärdera varje klädesplagg. Då bestämmer du om du ska behålla, lagra, sälja eller donera objekten. När du har sorterat igenom alla dina kläder kan du sedan organisera din garderob enligt färger, stilar eller årstider.

Steg

Metod 1 av 2:
Rensa ut garderoben
  1. Bild med titeln Rengör din garderob Steg 1
1. Ta bort alla kläder, skor och tillbehör från din garderob. Ta varje föremål ur garderoben och lägg det på sängen, bordet eller golvet. Detta gör det möjligt för dig att undersöka alla dina kläder. Att ha allt som tagits bort från garderoben hjälper dig också att göra mer effektiva beslut om vad du ska behålla, donera eller sälja.
  • Bild med titeln Rengör din garderob Steg 2
    2. Ställ in fyra högar. När du rengör din garderob kommer du att dela dina kläder i fyra kategorier - Förvaras, Butik, Sälj och Donera. När du har försökt och bedöma varje objekt, lägger du den i sin respektive hög. Ta en skräpväska för donerade kläder, en förvaringsbehållare för lågsäsongskläder och en låda för kläder du kommer att sälja.
  • Bild med titeln Rengör din garderob Steg 3
    3. Försök på varje objekt. Det är viktigt att försöka på alla dina kläder och tillbehör när du städa ut din garderob. Detta hjälper dig att fatta välgrundade beslut om om du ska hålla objektet, donera objektet eller försöka sälja objektet.
  • Bild med titeln Rengör din garderob Steg 4
    4. Placera donationer i en papperskorgen. Du behöver en stor papperskorgen för kläder du bestämmer dig för att donera. Att ha en uppsättning nära din garderob gör att cleanout-processen går smidigt. Gå till en extra stor eller entreprenörs soptäcke om du förväntar dig att du kommer att donera mycket kläder. När du väl bestämmer dig för att donera ett objekt, placera det i papperskorgen.
  • Bild med titeln Rengör din garderob Steg 5
    5. Placera saker du kommer att sälja i en låda eller korg. När du städar ut din garderob bestämmer du vilka saker du ska försöka sälja. Hitta en stor låda där du kan placera dessa kläder och tillbehör. Lådan tillåter dig att hålla kläderna vikta och fria från rynkor. Du kan också använda en tvättkorg istället för en låda.
  • Vikning av kläderna betyder snyggt att du inte behöver stryka dem innan du säljer.
  • Om du säljer online, använd denna möjlighet att ta bra bilder av kläderna för att skicka med dina online-listor.
  • Bild med titeln Rengör din garderob Steg 6
    6. Förvara Off-Season kläder och tillbehör. När du har bestämt dig för att hålla och vad du ska släppa, kan du dela din garderob i säsongsbetonade högar. Ta kläder som är ute av säsong och lagra dem i en behållare med lock, som en gummiblandad behållare eller en korg. Till exempel, om du städar ut din garderob på sommaren, kan du lagra lågsäsongsprodukter som tröjor, handskar och vinterstövlar.
  • Bild med titeln Rengör din garderob Steg 7
    7. Tänk på alla tillbehör noggrant. Ditt rengöringsuppdrag bör också innehålla tillbehör som bälten, halsdukar och skor. Prova varje tillbehör med en koordinerande outfit. Om det är föråldrat, älskar du det inte, eller det passar inte, bli av med det.
  • Metod 2 av 2:
    Besluta vad man ska behålla, donera eller sälja
    1. Bild med titeln Rengör din garderob Steg 8
    1. Släpp av saker som inte passar. När du har påpekat, gör du en bedömning om det verkligen passar dig. Du borde kunna röra sig bekvämt i objektet och det ska smickra din figur. Du bör inte hänga på kläder som är för liten, för stor, eller unflattering. Om objektet inte passar, bli av med det!
    • Om du bestämmer dig för att få ett objekt skräddarsydd, se till att du gör det inom två veckor. Om du inte kommer runt till det, bli av med objektet.
  • Bild med titeln Rengör din garderob Steg 9
    2. Bli av med saker som är ute av stil. Generellt sett bör du inte hänga på kläder som inte längre är i stil. Dessa objekt tar upp värdefulla fastigheter i din garderob. Till exempel, om din garderob är fylld med mamma jeans från slutet av 1990-talet, borde du förmodligen donera dem. Du kan sedan använda utrymmet för jeans som smickrar din figur och är i stil.
  • Bild med titeln Rengör din garderob Steg 10
    3. Följ ett års regel. Om ett objekt passar, kommer du nästa att tänka på den sista gången du hade det. Om du inte kommer ihåg när du bar det senast, bli av med det! Om du bar objektet inom det senaste året, och du har fortfarande en användning för det, behåll det.
  • Försök lägga alla dina hängare i samma position när du hänger kläderna upp efter garderoben rengöring. När du har på dig ett objekt, vänd hängaren i motsatt riktning. I slutet av året, bli av med alla kläder som har hängare som inte har vänds.
  • Bild med titeln Rengör din garderob Steg 11
    4. Häng inte på skadade föremål. Titta över varan försiktigt för några tecken på skador. Håll ögonen avskalade för fläckar, rips och hål. Beroende på graden av skada, kommer du att vilja donera, återvinna eller kasta objektet ut. Om du kan reparera objektet, gör en plan att göra det inom nästa vecka.
  • Bild med titeln Rengör din garderob Steg 12
    5. Sälja högkvalitativa kläder och tillbehör. Du kan sälja kläder som är i god form, av hög kvalitet, och i stil. Försök att sälja högre slutkläder online via en webbplats som eBay, thredup eller fartyg. Du kan också ta kläder till lokala sändningsbutiker, eller ha en gårdsförsäljning.
  • Bild med titeln Rengör din garderob Steg 13
    6. Donera kläder och tillbehör som du inte kan sälja. Hitta en lokal välgörenhet som accepterar kläder donationer. Du kan ta alla kläder du inte längre vill ha och kan inte sälja till välgörenheten. Till exempel kan du försöka ringa de lokala kvinnornas skydd för att ta reda på om de för närvarande accepterar kläder donationer.
  • Donera inte signifikant skadade kläder eller använda underkläder.
  • Bild med titeln Rengör din garderob Steg 14
    7
    Organisera kläderna och tillbehören du behåller. Du kan nu organisera kläderna i din garderob. Prova att hänga föremål upp på smala hängare av kläder typ eller färg. Du kan också använda lagringslösningar som skohållare, hyllor och förvaringsbehållare för att göra din garderob mer användarvänlig.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande