Hur man klarar när ditt favoritsportlag förlorar

Att titta på ditt favoritlag förlorar kan vara svårt att hantera, nästan lika mycket som att titta på dem kan ge dig stor spänning och glädje. Att förlora är dock en del av sporten, och du ser att ditt lag förlorar gott om spel. Att lära sig hur man hanterar förlusterna är en viktig del av att vara en fläkt.

Steg

Metod 1 av 2:
Reagera på förlust
  1. Bild med titeln Kope när ditt favoritsportlag förlorar steg 1
1. Bekräfta dina känslor. Ibland tillåter människor saker som prestanda för sitt favoritlag för att påverka deras känslor. Det är okej. Om du är arg eller upprörd om ditt lag förlorar, låtsas inte annars. Ge dig själv en chans att ventilera lite, eller åtminstone bli besviken.
  • Hålla kontroll. Eftersom det bara är ett spel, det finns ingen anledning till din ilska eller sorg att leda till personligt destruktivt beteende. Om du är i spelet, fortsätt och skrika lite, men undvik att skrika på andra fans (särskilt fans av det andra laget). Undvik att röra upp slagsmål eller kasta saker också.
  • Bild med titeln Kope när ditt favoritsportslag förlorar steg 2
    2. Prata med andra fans. Sport är en stor gemensam upplevelse, och även om du tittar ensam hemma, det finns andra människor där ute och njuter av spelet också. Ring dina vänner som också är fans att släppa av ånga och klara av ett förlorande lags besvikelse. Överväg att gå med i en fanklubb eller onlineforum för att prata mer om din besvikelse och till och med brainstorm sätt att fixa vad som gick fel. Om du kommer att lida, är det bättre att göra det med andra fans.
  • Bild med titeln Kope när ditt favoritsportslag förlorar steg 3
    3. Ät något. Mat kan vara en stor tröst när den står inför besvikelse, inklusive att titta på ditt lag förlora. Var noga med att äta hälsosamt om du kan. Folk tenderar att nå godis och andra ohälsosamma livsmedel när man handlar om förlust. Se i stället, se till att du är omgiven av friskare mat så att du inte är frestad att packa på punden efter nederlag.
  • Komfortmat, en term för rika livsmedel som tenderar att få folk att må bra efter att ha ätit det, är populära val efter en förlust. De fyller, och kan påminna människor om trevliga minnen som barndom, och andra saker att tänka på att förlora. Leta efter hjärtliga livsmedel som makaroner och ost, grytor, kruka pajer, meatloaf och godis, som är alla populära "komfort" val. För att göra dessa alternativ lite friskare, överväga att använda lägre feta krämer och ostar, byta ut nötkött för kalkon i köttfärs eller chili, eller lägga till grönsaker. Om du letar efter något sötare, äta mörkare choklad.
  • Undvik att äta. Medan det är okej att njuta av ett litet mellanmål att må bättre efter en förlust, kom ihåg att kontrollera din delstorlek. Använd mindre tallrikar när du äter för att förhindra att du överdriver det, och lägg bort mellanmålet efter att ha satt lite på din tallrik.
  • Bild med titeln Kope när ditt favoritsportslag förlorar steg 4
    4. Stäng av tv: n. Om du tittar på spelet, och ditt lag förlorar, behöver du inte wallow i din besvikelse. Stäng av TV: n och gör något annat. Hitta en annan aktivitet för att tänka på resultatet.
  • Du vill hitta något som inte har något att göra med laget eller spelet du bara tittat på. Läs en bok, laga något eller titta på en film som äger rum på en exotisk plats. Se till att du gör något helt annat.
  • Bild med titeln Kope när ditt favoritsportlag förlorar steg 5
    5. Få lite övning. Vissa fysiska aktiviteter kan vara ett bra sätt att arbeta av frustrationen att titta på ditt lag gå ner i nederlag. Även bara några pushups eller hoppande jacks, eller en snabb jog, kan hjälpa till att arbeta av din stress och besvikelse. Det kan också ge dig en energihöjning och avvärja ytterligare ångest över ditt lags prestanda.
  • Bild med titeln Kope när ditt favoritsporter lagar steg 6
    6. Kom ihåg det är bara ett spel. Ditt liv är fullt av viktigare saker än vem som vinner och förlorar ett spel som du inte ens spelar in. Medan människor kan förlora det här i spänningen i ett spel, är det alltid en bra påminnelse efter en förlust. Detta gör inte din besvikelse på att förlora något mindre verkligt, men kan hjälpa dig att flytta förbi det snabbt.
  • Metod 2 av 2:
    Hantering besvikelse framåt
    1. Bild med titeln Kope när ditt favoritsportlag förlorar Steg 7
    1. Acceptera din impotens. Det finns inget du kan göra för att påverka resultatet av ett spel, inklusive att ha på sig de lyckliga strumporna. Ditt lag förlorade inte för att du inte jublade högt nog eller satt i fel säte. Deras misslyckande är inte ditt misslyckande.
    • Ett sätt att ge dig lite mer kontroll är att spela som ditt lag i ett videospel. Ställ in det spel de bara förlorat, och få det resultat du ville se. Om du känner dig lite nere, fortsätt och ställ in svårigheten på lätt att verkligen ge dina motståndare den pundande du känner att de förtjänar.
    • Spelar fantasy sport är ett sätt att vara mer aktiv med sporten. Utarbeta dina egna lineup och handelsspelare runt kan ge dig en liten känsla av kontroll över händelser. Dessutom är fantasy sportanvändare mer benägna att känna de positiva känslorna efter att ha vunnit matchups än de negativa känslorna som kommer med sina favoritlag som förlorar.
  • Bild med titeln Kope när ditt favoritsportlag förlorar steg 8
    2. Stanna lojal mot ditt lag. En förlust bör inte räcka för att driva dig från att stödja ditt lag. Vistas lojal efter en förlust, eller ens när man flyttar till en annan stad, kan ge dig en stor psykologisk boost. Plus, klibbar det ut genom de dåliga tiderna kommer att få det att känna sig ännu bättre när ditt lag vinner den stora.
  • Bild med titeln Kope när ditt favoritsportlag förlorar steg 9
    3. Kom ihåg de goda tiderna. Även om förluster skadas, förlorar inget lag hela tiden. För att komma över ett stort nederlag, tänk på ditt lags goda tider. Kom ihåg stora comebacks, mästerskap, eller till och med bara bra tider med vänner och familj som tittar på ditt lag. Om du har tittat på ditt lag före det här spelet kommer det att finnas några stunder som du kan se tillbaka på fondly.
  • Bild med titeln Kope när ditt favoritsportslag förlorar steg 10
    4. Var beredd att hantera taunting från andra fans. Taunting, förolämpningar och skämtar är delar av sportfläktupplevelsen, och du kommer nästan säkert att vara ett mål efter att ha förlorat. Snarare än att bli förvånad när det händer, var beredd att hantera det på lämpligt sätt.
  • Ignorera det. Liksom andra former av retande eller mobbning kan taunts från motstående fans ignoreras. Skratta av det, eller bara gå bort. Ge dem inte tillfredsställelse att veta att de kom till dig. De fansen spelade inte i spelet, så vem bryr sig vad de tycker?
  • Ge det rätt tillbaka. Var inte rädd för att svara med några egna taunts. Du kan förmodligen tänka på några bra förolämpningar för motsatta laget och deras fans. Det kommer inte att ändra resultatet av spelet, men kan vara ett annat bra sätt att ventilera dina frustrationer.
  • Bild med titeln Kope när ditt favoritsportlag förlorar steg 11
    5. Vara optimistisk. Det stora med sport är att det alltid kommer att finnas ett annat spel. Ett annat spel betyder en annan chans att vinna. I stället för att bo på spelet förlorat ditt lag idag, tänk på spelet de kunde vinna nästa gång.
  • Beroende på var du är under säsongen kan en förlust även vara till hjälp för ditt lags framtida prestanda. Efterbehandling av lägre i ställningarna kan innebära ett bättre utkast, eller en chans att se underpresterande spelare ersatt.
  • Bild med titeln Kope när ditt favoritsportlag förlorar steg 12
    6. Prata med en terapeut. Medan du är ledsen efter att ha tittat på ditt lag förlora är inte ovanligt, det borde inte ha långsiktiga effekter på din känslomässiga hälsa. Om du upptäcker att en förlust påverkar din förmåga att leva i den verkliga världen, leta efter professionell hjälp. Bara för att din depression verkar komma från resultatet av en sportevenemang betyder det inte att det inte är en riktig oro.
  • Tips

    Varningar

    Medan det är okej att ventilera dina känslor efter en förlust, undvik att göra saker som kan skadas för dig och de runt dig. Det betyder ingen kamp, ​​våld eller något som kan sätta dig på skadans sätt.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande