Hur man argumenterar med föräldrarna framgångsrikt

Hata du inte bara när dina föräldrar tillbaka till ett hörn och få allt ur dig?Tro det eller inte, det finns ett sätt att komma runt det här och hålla din egen när du blir konfronterad.Denna metod handlar inte om att vinna så mycket som det handlar om att minimera förlust, men det borde hjälpa.

Steg

Del 1 av 3:
Välja rätt ögonblick för ett argument
  1. Bild med titeln Lugna ner din psykiskt sjuka tonåring steg 1
1. Välj dina strider. Du borde inte argumentera med dina föräldrar varje gång du inte håller med om dem, om bara för att den här strategin kommer att göra det svårare för dig att vinna när argumentet handlar om något som verkligen är viktigt för dig.
  • Väga fördelarna jämfört med kostnaderna. Om ämnet i argumentet är viktigt för dig, kan det vara värt ansträngningen och de möjliga konsekvenserna av att engagera sig i ett argument med dina föräldrar. Men om det finns minimala värdefulla resultat, kan det vara bäst att låta den här gå.
  • Till exempel, om din mamma hatar det när du spelar din musik högt, är den enda verkliga fördelen med att argumentera för det här att du kan spela din musik på en högre volym, och kanske bara under en kort tid. Det kommer också att vara fortsatt beteende som din mamma inte gillar och kommer att leda till fler argument i framtiden.
  • Men om dina föräldrar har problem med din betydande andra och de tycker inte om att du spenderar tid med honom / henne, det kan vara en förekomst där planering ett argument är värt det eftersom det finns fler möjliga fördelar på linjen för dig.
  • Bild med titeln lugna ner din psykiskt sjuka tonåring steg 5
    2. Hålla argumentet privat. Orsakar en scen i allmänheten kommer bara att skämma bort dina föräldrar och göra dem mindre benägna att höra vad du måste säga. Se till att ditt argument äger rum hemma eller i ett privat utrymme så att de är bekväma att ha konversationen med dig.
  • Om du börjar ett argument med dina föräldrar offentligt, kommer de att se det som en mycket omogen att göra och det kommer inte vara ett bra sätt att börja argumentet.
  • Vissa människor blir generad när de tror att andra känner till sin verksamhet eller lyssnar på dem prata. Det här är inte ett bra sätt att få dina föräldrar att höra dig. Ge dina föräldrar artighet att genomföra ditt argument i privat.
  • Bild med titeln Stoppa dina föräldrar från att slåss över pengar Steg 3
    3. Välj ett ögonblick när dina föräldrar är i gott humör. De kommer förmodligen inte att lyssna på dig om de är upprörd. Människor är mer benägna att höra vad du säger till dem och verkligen överväga dina åsikter när de är i gott humör. Om du börjar ett argument med dina föräldrar när de redan är upprörd, kommer de förmodligen att borsta dig eller svara ännu mer negativt.
  • Ge dig själv den bästa möjliga chansen genom att starta ditt argument när dina föräldrar kommer att vara mottagliga för vad du måste säga.
  • Du kan till och med försöka sätta dem i gott humör genom att göra saker du vet kommer att göra dem lyckliga - som att städa ditt rum, göra dina läxor eller spendera tid med dem.
  • Naturligtvis, ta inte omedelbart upp argumentet efter att ha försökt få dina föräldrar i gott humör. Det blir för uppenbart och de kommer att tro att du bara gjorde de fina sakerna för själviska skäl att få något som du vill ha.
  • Bild med titeln Sortera ut kampen med din mamma (tjejer) Steg 4
    4. Sätt dig i dina föräldrars skor. Innan du börjar ett argument, se till att du fullt ut anser hela situationen. Försök att tänka på det från dina föräldrars synvinkel så att du kan förutsäga vad de kommer att säga i argumentet. På det sättet kan du förbereda din sida av argumentet, men du kan också tänka mig objektivt om din position.
  • Detta kan också hjälpa dig att se om du är orimlig.
  • Försök att tänka på hur du skulle känna om någon behandlade dig som du behandlar dina föräldrar.
  • Det finns alltid två sidor för varje historia och en bra arguer vet att de behöver överväga båda sidor.
  • Del 2 av 3:
    Genomföra din argumentstrategi
    1. Bild med titeln Sortera ut kampen med din mamma (tjejer) Steg 1
    1. Tänk på de saker du vill säga. Till exempel, om du har ett argument med dina föräldrar om att förlänga ditt utegångsförbud, kanske du vill diskutera följande saker:
    • Inkludera alla anledningarna till att du har bevisat att du är ansvarig för att hantera det (saknas inte utegångsförbud under de senaste månaderna, slutföra dina läxor i tid, gör dina sysslor, etc.)
    • Ge motiveringsskäl att eliminera sina befintliga bekymmer - som om du vet att de är oroliga, kommer du att komma i trubbel eftersom du är ute senare, kan du nämna att de redan känner till de flesta av dina vänner och deras föräldrar, så de har inget till oroa sig för.
    • Ta upp varför att utöka din utegångsförbud faktiskt skulle vara en bra sak - som det kommer att göra dig lycklig, så du blir roligare att vara runt, det hjälper dig att utveckla dina vänskap mer fullständigt, och det hjälper dig att lära dig att hantera mer vuxen ansvar.
  • Bild med titeln Skriv ett uppsatspapper med endast tre anteckningar Steg 3
    2. Skriv ner dina poäng. Om du kommer att engagera dig i ett argument med dina föräldrar, måste du vara fullt förberedd. Spendera lite tid på att tänka på vad du vill säga och skriva ner dem. Du kan ta med anteckningarna med dig till diskussionen med dina föräldrar, eller du kan bara studera dem innan du börjar så att du inte kommer att glömma några av dina stora punkter.
  • Att ha ett planerat, organiserat argument som redan är i ditt sinne hjälper dig att navigera på konversationen med dina föräldrar och kan också imponera på dina föräldrar genom att visa dem att du tar denna fråga på allvar.
  • Bild med titeln berätta om en tonåring är deprimerad steg 6
    3. Förbli lugn under argumentet. Vad du än gör, bli inte hysterisk under ett argument med dina föräldrar. Detta är omoget och kommer inte att få dem att se din sida av argumentet tydligare. Visa dina föräldrar att du kan en mogen diskussion genom att vara lugn även om saker inte går på dig.
  • Bild med titeln berätta om en tonåring är deprimerad steg 1
    4. Vänta på att dina föräldrar ska slutföra och säga vad de vill säga. Du vet hur om någon träffar dig och du slår tillbaka dem, räknas det som självförsvar för den andra killen? Tja, samma idé gäller att komma i argument med föräldrarna. Prata aldrig först. Stannar bara lugnt när de rant på dig.
  • I vissa fall kan det kännas som vad du än kan göra, kommer att få dina föräldrar att bli ännu argare. Det kan vara särskilt svårt att hantera eftersom du bokstavligen inte har någon möjlighet att reagera utan att trigga ett dåligt svar. Om så är fallet, då kanske det bästa du kan göra är bara tyst, titta på dem, och gör ingenting förrän de lugnar lite.
  • Bild med titeln Behandla ADHD i tonåringar Steg 9
    5. Bekräfta dina föräldrars synpunkter. Starta argumentet genom att säga: "Du har rätt."Detta visar dina föräldrar att du förstår deras synvinkel och att du inte försöker avskräcka dem från sina känslor eller övertygelser.
  • Detta kommer att hjälpa dina föräldrar att du respekterar sina åsikter, men att du bara vill att de ska överväga några ytterligare aspekter av situationen.
  • För att förlänga ditt utegångsförbud, försök att säga något så här: "Jag vet att du tycker att det blir lätt för mig att fatta dåliga beslut om jag får stanna kvar senare på natten."
  • Bild med titeln Stoppa dina föräldrar från att slåss över pengar Steg 1
    6. Fråga dina föräldrar frågor. Låt dina föräldrar ringa sin åsikt, men fråga dem frågor om deras hållning. Om du gör det kommer det att visa dem att du verkligen lyssnar på vad de säger och att du investeras i att lösa problemet. Det kan dock också visa några brister i sin logik som du kanske kan använda till din fördel.
  • Prova något som, "Vad skulle du vilja veta?" eller, "Kan du vara lite mer specifik?"Genom att begränsa ämnet, har du begränsat antalet saker som dina föräldrar kan gå efter.
  • Bild med titeln Gör ett morföräldeligt Steg 18
    7. Förklara din synvinkel. Efter att de har sagt vad de förväntar sig att ha svarat, bara ge dem med din förklaring. Var noga med att tala långsamt och på ett kontrollerat sätt, eftersom det hjälper till att minska spänningen.
  • För exemplet om att förlänga ditt utegångsförbud, försök lugnt säga något så här: "Jag skulle vilja förlänga mitt utegångsförbud eftersom det är viktigt för mig att ha mer tid med mina vänner. De flesta av mina vänner får stanna kvar senare och du känner dem och deras familjer så du borde känna dig åtminstone lite bekväm med detta. Jag skulle vilja ha lite mer vuxenansvar i mitt liv."
  • Bild med titeln Kope när din tonåring faller i kärlek Steg 15
    8. Stick med din berättelse. När du har sagt till dem din version av historien - om det är sant eller inte - var noga med att inte ändra det eller ändra dina svar på några frågor som de kan fråga dig om det. Att vara konsekvent är nyckeln till trovärdighet. Så se till att du håller fast vid din berättelse genom hela argumentet.
  • Om dina föräldrar tror att du bara vill förlänga ditt utegångsförbud eftersom alla dina vänner är ute och dricker på natten, berätta för dem din version av historien och inte falter.
  • Bild med titeln lugna ner din psykiskt sjuka tonåring steg 7
    9. Fortsätt inte förneka. Om de tycker att du ljuger, så var det. Det finns inte mycket du kan göra för att ändra detta faktum. Men du behöver inte fortsätta i samma cirkel där de anklagar dig och du förnekar det om och om igen. När du har sagt till dem din historia, berätta för dem att din historia inte kommer att förändras oavsett vilka frågor de frågar dig eller hur många gånger de frågar dig.
  • Säg bara något som, "Det är vad jag säger till dig. Ta det eller lämna det." Detta smalnar ner sina alternativ och låter dig ta kontroll över situationen.
  • Bild med titeln Bond med din tonårs son Steg 7
    10. Berätta för dina föräldrar där du står. Om de insisterar på att du ljuger, var noga med att påpeka att om de bara tror att du bara är ett val som de kan göra, och att du inte kan bestämma för dem - trots allt skulle du inte vara i den här situationen Om det var fallet, skulle du?Det kan också vara användbart att förstärka "ta det eller lämna det" del som nämnts tidigare.
  • Berätta för dina föräldrar något så här: "Jag kan inte hjälpa det om du inte tror på mig. Men jag försöker ha en konversation med dig om det, som jag tror visar många löptider. Oavsett om du väljer att tro på mig eller inte är upp till dig."
  • Del 3 av 3:
    Förhindra framtida argument
    1. Bild med titeln discern vänner från fiender som en autistisk person Steg 4
    1. Undvik beteenden som missnöjer dina föräldrar. Om du fortsätter att ha argument med dina föräldrar om samma saker, försök att undvika att göra saker som orsakar dessa argument. Vi kan inte alltid få allt vi vill ha hela tiden, så ibland är det nödvändigt att göra offer för att behaga de människor vi älskar (eller de människor vi lever med).
    • Kom ihåg att välja dina strider. Om problemet inte är så stort av en affär till dig, ändra bara vad du gör för att göra dina föräldrar glada. Det blir bättre för dig på lång sikt.
    • Så småningom kommer du att vara ute från under dina föräldrars tak och kunna göra vad som helst du vill göra. Men tills den tiden kommer det förmodligen att vara till nytta för dig att åtminstone försöka undvika att göra saker som gör dem upprörd.
  • Bild med titeln Var snygg, ren och organiserad (tonåringar) Steg 15
    2. Visa dina föräldrar hur ansvariga dig är. Låt dina föräldrar se alla ansvariga saker som du gör dagligen. Ju mer självsäker, de är i ditt beteende, desto mindre sannolikt kommer de att vara att nag dig om andra saker.
  • Låt dina föräldrar veta när du har avslutat dina läxor eller när du har slutfört dina sysslor. Ta med hem goda betyg för att visa dem. Skicka dem en text när dina planer ändras så att de inte kommer att oroa dig för dig.
  • Poängen här är synlighet. Det gör du lite bra om du uppträder bra men dina föräldrar ser aldrig de saker du gör.
  • Men se till att du inte verkar som om du är bragging om dig själv hela tiden. Som kan vara off-putting. Bara låt dem veta när du har gjort något de skulle vara stolta över.
  • Bild med titeln Bond med din tonårs son Steg 7
    3. Ge inte dina föräldrar den tysta behandlingen. Att ge någon den kalla axeln kommer inte att hjälpa till att lösa konflikter. Det är en barnslig taktik som används för att manipulera människor och dina föräldrar kommer inte att uppskatta det. Det är alltid bättre att diskutera dina problem lugnt.
  • Den tysta behandlingen kommer bara att få dina föräldrar att känna sig kopplade från dig och de kan börja ångra dig. Det är bättre att diskutera saker med dem istället.
  • Att ge dina föräldrar den kalla axeln kommer också att få dem att tro att du agerar som ett omognat barn. Detta hjälper inte dig att vinna argument i framtiden.
  • Bild med titeln Bond med din tonårs son Steg 1
    4. Var villig att kompromissa med. En av de viktigaste sakerna du kan göra för att undvika argument är att visa dina föräldrar att du är villig att kompromissa med. Om du vägrar att kompromissa, kommer det att visa dina föräldrar att du är mer omogna och att du verkligen bara bryr dig om att få din väg.
  • När dina föräldrar föreslår en kompromiss, acceptera det - även om du måste ge upp lite av vad du vill ha. Du kan också försöka föreslå kompromisser till dina föräldrar.
  • Till exempel, om din mamma vill att du ska avsluta alla dina sysslor innan du går ut med dina vänner, erbjuda att göra hälften av dem före och lova att avsluta den andra hälften av följande dag. På det här sättet får du båda av det du vill ha.
  • Tips

    Kom ihåg att din logik inte är ofelbar. Det är inte heller deras.
  • Svara aldrig mer än du måste. Genom att göra detta ger du bara mer ammunition för att skjuta dig med, så att säga.
  • Förlora aldrig din coola. Det kan vara lite svårt för vissa människor, men det har en stor inverkan på argumentets resultat. Människor tar dig mycket mer allvarligt om du talar långsamt och självsäkert.
  • Kom ihåg att de är dina föräldrar. Inte några barn i skolan kan du trycka runt och skrika på. Verkligen borde du inte göra det för någon ändå. De förtjänar din respekt så mycket som du förtjänar deras.
  • Varningar

    Människor pratar ofta snabbare när de är nervösa, även om de kanske inte märker det.Du kan kompensera för detta genom att tala långsammare än vad du normalt skulle.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande