Hur man antar brace-positionen

Ingen vill höra flygledaren berättar för att stärka för påverkan, men det är kritiskt att du vet vad du ska göra. Att lära sig rätt brace-position kan lugna dig och skydda dig från allvarlig skada. Även om flygledarna förmodligen kommer att ge dig en säkerhetsdemonstration i flygning, kan du fortfarande ha frågor om vad som är exakt att göra. Kolla in våra svar så du känner dig beredd nästa gång du flyger.

Steg

Fråga 1 av 6:
Hur gör du brace-positionen?
  1. Bilden med titeln Anta brace-positionen steg 11
1. Tuck din haka ner och böja framåt. Kontrollera att ditt säkerhetsbälte är bucklat och tätt över ditt knä. Sedan, sänk huvudet så att din haka är nära bröstet och böja hela kroppen framåt som du rullar in i en boll.
  • Ritning av huvudet hindrar ditt huvud från att rycka tillbaka plötsligt under slag.
  • 2. Lägg dina händer på huvudet och tryck mot sätet framför dig. Placera händerna på baksidan av ditt huvud och klara dina armar nära dina sidor. Sätt huvudet upp mot sätet som är framför dig så det kommer att dämpa någon inverkan.
  • Kom ihåg, det är verkligen viktigt att din torso är böjd över så långt ner som du kan gå. Sitta inte i ditt säte och bara böja huvudet över eller du kan verkligen skada dig själv.
  • 3. Håll fötterna platt på golvet med benen tucked något bakåt. Under påverkan kommer dina fötter att glida fram och fortsätt att flytta även när planet stannar. För att skydda dina ben och fötter från att slå sitter framför dig med stor kraft, plantera fötterna platt och dra tillbaka dina ben så att fötterna ligger precis under knäna.
  • Sträck inte fötterna framför dig, även om du håller dem platt eftersom de kommer att slå stolen framför din tidigare än om du slår tillbaka benen.
  • Fråga 2 av 6:
    Finns det alternativ till stagpositionen?
    1. Bild med titeln Antag stagpositionen Steg 10
    1. Ja, speciellt om det inte finns mycket utrymme för bracing. Om du inte har plats framför dig för att trycka på huvudet mot, oroa dig inte! Det är också acceptabelt att böja sig så mycket som möjligt och ta tag i dina nedre ben istället för att lägga händerna på baksidan av ditt huvud.
    • Håll fötterna platt på golvet och kom ihåg att ta tillbaka benen så att de inte kommer att glida fram så mycket.
    Fråga 3 av 6:
    Varför är det viktigt att anta stagpositionen i en krasch?
    1. Det håller dina lemmar nära din torso så att de inte smälter. Det här kanske inte är viktigt, men om dina ben och armar svänger runt under en krasch, kunde de slå stolen framför dig eller en annan passagerare. Eftersom detta händer med stor inverkan kan du bli allvarligt skadad. Hålla dina lemmar undangömda nära förhindrar flailing.
  • 2. Brace-läget mjukar eventuella slag du kan ha under en krasch. Om du inte stannar och du sitter rakt upp, kommer din kropp att rycka framåt och slå på sätet eller väggen framför dig. Bracing ger dig närmare stolen eller muren så det är mindre fart - det betyder att du inte kommer att slå ytan så hårt och kommer inte bli skadad så illa.
  • Flygplansstolar är också utformade för att absorbera chock i händelse av en krasch.
  • Fråga 4 av 6:
    Hur vet jag när jag ska stärka för påverkan?
    1. Bilden med titeln Anta stagpositionen steg 1
    1. Lyssna på ett meddelande eller titta på säkerhetsbältet för att blinka upprepade gånger. Om piloten misstänker en grov landning eller turbulens, kommer en medlem av flygbesättningen att göra ett tillkännagivande och berätta för att sticka för påverkan. Beroende på flygplanet kan du också se säkerhetsbältet. Fortsätt att blinka.
    • Flygbesättningen kan säga, "Komma in i en nödläge," eller "Huvudet ner och luta sig framåt," till exempel.
    Fråga 5 av 6:
    Ska jag försöka hålla fast på mitt barn eller hjälpa dem brace?
    1. No-kids bör klara sig själv eller vara i ett godkänt återhållningssystem. Du skulle faktiskt sätta dig själv och dem i riskzonen för större skada om du drar dem på ditt knä eller du når över och försöker skydda dem. Riktigt, rikta ditt barn för att vara ordentligt brace. Om de är unga och väger mindre än 40 pund (18 kg), borde de vara i ett barnbegränsningssystem i sitt eget säte.
    • Federal Aviation Administration rekommenderar starkt att du lägger ditt lilla barn i ett bilstol istället för att hålla dem på knäet.
    Fråga 6 av 6:
    Kan stagpositionen döda dig om planet kraschar?
    1. Nej, det är helt enkelt en myt. Forskning har visat hur effektivt stagpositionen är att förhindra allvarlig skada under en krasch. Det är helt enkelt inte sant att bracespositionen är avsedd att skada dig!

    Varningar

    Följ alltid kabinbesläsens instruktioner och stanna i stagpositionen tills de leder dig är det säkert att sitta upp.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande