Hur man konverterar till hinduism

Hinduism är ett sätt att leva för de människor som främst från den indiska subkontinenten, som nu fann sig majorly i länder som Indien och Nepal, med sina läror som når så långt som Balochistan, Indonesien, Mauritius, Fiji, UAE, Qatar, Sri Lanka, Ghana, Trinidad, Tobago och Bangladesh. Det är inte bara en andlig filosofi, men en aggregering av många skolor av darshanas och olika tankar och tankar. Annars, känd som Sanatana, den Evige, Hinduismen bekymrar sig i stort sett med ens Dharma, eller moralisk upprätthet, och Karma, Principen om åtgärd, för att bryta cykeln av Samsara, Den oändliga upprepningen av födelse, död och reinkarnation. Till skillnad från många stora religioner följer inte hinduismen till något strikt begrepp av ortodoxi, och därför är omvandling till den hinduiska tron ​​lika lätt att vara villig att förstå dess övertygelse och engagera sig i sin praxis.

Steg

Del 1 av 3:
Bli en följd av hinduismen
  1. Bild med titeln Konvertera till hinduism Steg 6
1. Förstå att omvandling till hinduism handlar om övning. Det finns ingen officiell omvandlingsprocess eller ceremoni för att konvertera till den hinduiska tron. För att bli en följare behöver man bara ha viljan och åtagandet att studera skrifterna och följa rätt praxis. Medan hinduismen är en mycket traditionell religion grundad på ritual, är det inte exklusivt i den meningen att man formellt måste erkännas för att vara en utövare.
  • Hinduismen predikar själva principen att det inte finns något behov av konvertering - universums visdom är tillgänglig för alla, om de bara är villiga att söka den.
  • Bild med titeln Konvertera till hinduism Steg 2
    2. Hitta en sekt som accepterar dig. Gör lite forskning för att se om det finns några hinduiska tempel eller organisationer i ditt område och ta reda på vad kraven ska gå med. Många moderna hinduiska sekter är glada att ta på västerländska anhängare och någon annan som är intresserad av att lära sig hinduisk doktrin. Tänk på om tron ​​och praxis av sekten du tänker på att gå med i anpassning till vad du vill få från att bli en följare.
  • De flesta som övar den hinduiska religionen är födda i den, och överväga det något av en födelsedag. Det finns de som hävdar att du inte kan "konvertera" till hinduismen - om du inte föddes hindu, kommer du aldrig att vara. Detta är emellertid en något daterad position, eftersom hinduismen har blivit en stor världsreligion och många människor flockar för att lära sig sina sätt.
  • Två framstående exempel på västerländska sekter som har omfamnat den hinduiska religionen är Hare Krishnas och Transcendental Meditation.
  • Bild med titeln Konvertera till hinduism Steg 3
    3. Involvera dig själv i ritual dyrkan. När du har blivit en del av ett hinduiskt tempel eller organisation, förväntas du delta i puja, eller ritual dyrkan. Puja ceremonier består oftast av många olika symboliska handlingar, som rengöring av idoler som representerar hinduiska gudar, vilket gör erbjudanden och recitation av andliga skrifter. Att delta i Puja hjälper dig att förstå mer om hinduiska ritualer och deras religiösa betydelse.
  • Förutom sin roll som en gemensam praxis anses Puja en mycket individuell hängivenhet, och en hel del bön och erbjudanden utförs från privatlivet i sitt hem.
  • Bild med titeln Konvertera till hinduism Steg 4
    4. Öva yoga och meditation. Lära sig rätt asanas, eller meditativa yogamotioner, för att komplettera bön och rituella erbjudanden. I den hinduiska religionen kan meditation utföras antingen från ett viloläge, eftersom det är konventionellt eller genom yogaers övning, vilket i huvudsak är en form av rörlig meditation. Traditionellt innebär yoga övergång genom en rad ansträngda ställningar som tjänar till att rena kroppen och göra sinnet och ande mottagliga för upplysningens välsignelse.
  • Även om det blivit en trendig övning i väst, anses yogaens övning anses vara en integrerad del av de andliga tullarna i den hinduiska följaren.
  • Yoga kräver att du blir smidig, som främjar korrekt andningskontroll och cirkulation, förstärker din kropp och förbättrar din förmåga att fokusera.
  • Bild med titeln Konvertera till hinduism Steg 5
    5. Förbinder sig att förbättra din karma. Försöka leva ett gott liv, för att vara uppmärksam på världens lidande, att visa vänlighet mot andra och att genomföra Vedas visdom, eller klassiska skrifter. Karma är en hyresgäst central till hinduisk filosofi och ligger i hjärtat av all mänsklig interaktion. Det är effektivt en inventering av sin moraliska karaktär, och genom odling av ren karma kommer möjligheten att frigöra sig från reinkarnationscykeln.
  • Karma kan förstås som en slags mätare - om din karma är dålig, eller låg, kommer du att besöks av svårigheter och orättvisa, även i dina efterföljande liv. Men om din karma meter är full, om du alltid har agerat med goda intentioner och ägnat dig till att minska lidandet i världen, står du chansen att nå befrielse och därmed befrias från Samsara.
  • Del 2 av 3:
    Anslutning med hinduiska samhället
    1. Bild med titeln Konvertera till hinduism Steg 1
    1. Bli medlem i ett tempel. Se om det finns några hinduiska tempel eller samhällscentra där du bor som skulle göra det möjligt att gå med i deras församling. Den utbredda acceptansen av de stora världsreligionerna har gjort att hitta platser av tillbedjan på osannolika platser mer vanliga. Som medlem av ett tempel kommer du att vägledas genom Puja och ges råd om yoga meditation och förstå Vedas (Skrifterna), som hjälper dig på din andliga resa.
    • Tyvärr är det fortfarande något vanligt för västerlänningar och andra religiösa grundar att avvisas från att öva hinduismen i en formell kapacitet. Om det händer med dig, fortsätt att titta tills du hittar ett tempel som accepterar dig, eller fortsätter din studie och dyrkan själv.
  • Bild med titeln Konvertera till hinduism Steg 7
    2. Delta i ritualpraxis. Lär dig om olika rituella aktiviteter från ledarna i ditt tempel eller samhälle och införliva dem i din övning. Förutom Puja och Yoga finns det många andra ritualer som omfattar viktiga aspekter av hinduismen. Medan de flesta av dessa är andliga i naturen och centrum är att betala hyllning till gudomlighet, är andra mer personliga och praktiska och fungerar nästan lika lycka ritualer eller påminnelser om behovet av att utmärka sig i din livsstation.
  • Puja är den vanligaste formen av ritual i hinduismen, och utförs vanligtvis varje dag. Andra viktiga ritualer för den hinduiska följaren att observera inkluderar att göra erbjudanden och offer (symboliska i mening) till pantheonens olika gudar, dekorera kroppen med markeringar som representerar andliga mål och sitter i meditation av Vedas sanningar.
  • Andra mer sofistikerade ritualer, som kollektivt identifierats som en yajna, kräva övervakning av kvalificerade heliga män och brukar innebära systematiska grupperbjudanden och välsignelser. Dessa ritualer är mer besläktade med vad du kan förvänta dig att hitta i kyrkor där Abrahamic religioner praktiseras. Om du tillhör ett hinduiskt tempel eller andligt samhälle, kommer en Yajna sannolikt att genomföras av gruppens mest framträdande ledare.
  • Bild med titeln Konvertera till hinduism Steg 8
    3. Delta i hinduiska fester och festivaler. Hinduiska festivaler är baserade på årstiderna och brukar fira eller symbolisera viktiga händelser i hinduiska teologin. Några av dessa fester, som Makar Sankranti, kräver att man besöker kulturella landmärken som Ganges River, men många heliga evenemang kan hedras någonstans med böner och erbjudanden som speciellt till dagen. För att bli nedsänkt i den hinduiska religionen, göra ett försök att lära sig betydelsen av dessa tillfällen och delta i att observera dem.
  • Bland de mest benägna årliga hinduiska festligheterna är Holi, En fest av våren och återfödelsen förekommer dagen efter fullmånen i början av mars- Diwali, de "lampor" ceremoni som minns slutet av Vikram-kalender- och Mahashivaratri, En födelsedagsfest för Shiva, en av de tre högsta gudarna i den hinduiska religionen.
  • Majoriteten av hinduiska firandet är planerade av Vikramkalendern, som följer en månprogression och faller på anmärkningsvärda dagar av måncykeln.
  • Bild med titeln Konvertera till hinduism Steg 9
    4. Genomföra en andlig pilgrimsfärd. Om du fullt har åtagit dig att följa den hinduiska religionen, kan du planera en pilgrimsfärd för att besöka heliga platser i Indien och dess avlägsna regioner och betala dina respekter. Att påbörja en pilgrimsfärd kommer att erbjuda dig ett sällsynt tillfälle att se gudarna och helierna, omfokusera din andliga hängivenhet och rena dig själv av synder och föroreningar. Pilgrimages är tidskrävande och dyra företag och kan inte vara genomförbart för alla utövare, men de är varhängda tradition i hinduismen ändå.
  • Några av de mest kända platserna för pilgrimages inkluderar de "stora fyra" indiska städerna Puri, Rameshwaram, Dwarka och Badrinath, liksom nepalesiska stannar som Pashupatinath-templet.
  • En liten andel större hinduiska organisationer som finansieras av lokala samhällen kan erbjuda all-expense-betald grupp pilgrimsfärdsmöjligheter för dem som inte annars hade råd med dem. Kolla och se om ditt tempel eller organisation är en av dessa.
  • Del 3 av 3:
    Förstå hinduiska övertygelser
    1. Bild med titeln Konvertera till hinduism Steg 10
    1. Acceptera dina skillnader. Om du kommer från en plats med väldigt annorlunda religiös bakgrund, kommer inte alla hinduiska övertygelser och föreskrifter att vara vettiga för dig först. Du kan också stöta på någon motstånd mot att du blir en följd av religionen om du inte föddes i den. Var tålmodig med dessa skillnader och försök att se bortom dem. Du har rätt att driva din egen andliga väg, och ingenting borde hålla dig tillbaka när du har bestämt dig för att ägna dig åt den hinduiska religionen.
    • Mycket av den kulturella uteslutningen av hinduismen härrör från det indiska kastsystemet, där människor är födda i vissa sociala klasser, där de varken kan höja eller sänka sig. Eftersom icke-indianer är utanför den heliga kaste, anses de också vara nödvändigtvis utanför hinduiska andligheten.
    • Om du inte kan hitta ett tempel eller en grupp att gå med och tvingas fortsätta din övning hemifrån, förtvivla inte. Det finns många moderna guruer som är villiga att dela sina läror med anhängare genom inspelat innehåll som böcker och ljudinspelningar, och kommunal interaktion kan hittas genom chattrum och internationella konventioner.
  • Bild med titeln Konvertera till hinduism Steg 11
    2. Känna igen dharma. Dharma är en komplex sikt med flera olika tolkningar, med hänvisning till universums naturliga ordning, den "rätt sätt att leva" eller gudens omfattande läror. Dessa begrepp utgör de grundläggande principerna för hinduismen. Även om du kanske inte förstår deras mening eller applikation direkt, strävar efter att extrahera så mycket praktisk visdom som du kan från de skrifter du studerar. När du går framåt i din övning kommer anslutningen av dessa koncept att öppna upp till dig.
  • Alla hinduiska övertygelser har sin plats. Snarare än att bli upptagen i de mer fantastiska elementen i skrifterna, koncentrera sig på att förstå vad de erbjuder när det gäller sanning och kunskap.
  • Bild med titeln Konvertera till hinduism Steg 12
    3. Känna betydelsen av karma. Var uppmärksam på begreppet karma hela tiden och överväga hur dina handlingar påverkar din egen moral och andras välbefinnande. Din karma borde vara i centrum för varje beslut du gör. Revision dina handlingar ger dig närmare att realisera moksha, eller andlig befrielse, men det säkerställer också att du gör rätt val vid en viss tidpunkt.
  • Karma är mer komplex än bara straff eller belöning för dina handlingar. Det är en vanlig tråd som går genom på varandra följande återfödelser. Introspection of`s Karmic State skapar ett slags återkopplingssystem för att utvärdera godets godhet.
  • Bad Karma är tänkt att följa en individ genom sina olika livstider, som står för den uppenbara slumpmässiga naturen hos olycka i världen.
  • Bild med titeln Konvertera till hinduism Steg 13
    4. Sträva efter andlig befrielse. Meditera ofta på frälsning och medel för att uppnå det. Det yttersta syftet med någon religion är att överskrida mänsklig existenss kamp och kommer att aktualisera de gudomliga aspekterna av jaget. Detta kan uppnås genom ett fokuserat tillvägagångssätt för andligt lärande. Försök att tillämpa den visdom som du får till ditt vardag. Du kommer att upptäcka att genom upplyst medvetande, kommer kvaliteten på ditt eget liv att förbättras, vilket gör det möjligt för dig att positivt påverka människors liv runt dig.
  • Moksha kan samtidigt förstås som ett bokstavligt andligt "genombrott", varefter existensens mysterier tycks upplösas, eller som ett målmedvetet underhållet tillstånd som erkänner behovet av medkänsla, osjälviskhet och acceptans.
  • Tips

    Någon med ett rent hjärta och en önskan att vinna visdom och levande väl kan bli en hinduisk hängivenhet. Låt inte kulturella barriärer stå i vägen för att driva andlig förbättring.
  • Det finns inget förfarande för att komma in i den hinduiska tron. Det är inte en religion av certifikat, kurser eller ordförandeskap. Av den anledningen är någon fri att bli en följare.
  • En stor mängd hinduiska böner, ceremonier och puja ritualer är baserade på regionspecifik kultur och traditioner. Oroa dig inte om du inte förstår vad som händer direkt. Med tiden kommer du att förvärva mer kunskap om historien om hinduiska doktriner.
  • Respektera alla människor och vet att varje åtgärd har långtgående återverkningar. Göra minskande lidandet i världen en av dina högsta prioriteringar.
  • Varningar

    Var noga med att du håller de nödvändiga procriptions och bylaws av den hinduiska religionen. Till exempel, de flesta sekter av hinduismen revere kor och andra mjölkproducerande djur som bärare av livet och därmed rekommendera att konsumera kött. Det är inte ett krav att vara vegetarian för att vara en trogen hinduisk utövare, men det är viktigt att förstå de resonemang som dessa och andra tullar.
  • Precis som du inte vill att någon ska döma dig på grund av dina valda övertygelse, diskriminera inte andra med motsatta åsikter eller behandla dem orättvist eftersom de inte delar samma andlighet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande