Hur man gör andlig krigföring

Andlig krigföring är en ständigt konstant kamp av bra mot ondska, Gud mot Satan. Eftersom det sker i det andliga riket snarare än det fysiska riket, kan det vara lätt att ignorera, men resultatet av varje kamp kan ha eviga konsekvenser. För att göra andlig krigföring måste du förstå slagets natur, de vapen och defensiva verktygen du har tillgång till, och de typer av attacker du kan förvänta dig att möta.

Steg

Del 1 av 3:
Förstå slaget
  1. Bild med titeln gör andlig krigföring steg 1
1. Skift ditt fokus till den andliga riket. Som termen föreslår, sker andlig krigföring främst i den andliga riket. Det kan ha konsekvenser i det fysiska riket, men om du inte tar upp ett problem vid sin andliga rot, kommer du inte att kunna bekämpa det effektivt.
  • I Efesierna 6:12 förklarar Aposteln Paulus, "För att vi inte kämpar mot kött och blod, utan mot kraprenheter, mot befogenheter, mot styrelseledarna i denna ålder, mot andliga värdar av ondska på de himmelska platserna." Denna vers definierar andlig krigföring som krigföring mot befogenheter som inte är "av köttet", vilket betyder befogenheter som inte är fysiska eller konkreta i naturen.
  • Eftersom de andliga och fysiska riken är anslutna kan saker som händer i det fysiska riket få andliga konsekvenser och vice versa. Lydnad mot Gud i ditt jordiska liv, stärker till exempel din ande. Att bryta mot Guds lag i ditt jordiska liv kommer också att försvaga din ande. Som James 4: 7 säger, "Skicka åt dig till Gud. Motstå djävulen, och han kommer att fly från dig." Du måste först skicka till Gud för att motstå djävulen.
  • Bild med titeln Gör andlig krigföring Steg 2
    2. Lita på Guds makt. Bara av Guds makt kan du hoppas att vinna mot fienden. Att förlita sig på Guds makt kräver att du accepterar frälsningen som erbjuds av Kristus. Du måste också förstå att varje seger tillhör Gud.
  • När du består av djävulen måste du göra det i Jesu namn medan du förlitar på Guds auktoritet över det onda. Även ärkeängeln Michael säger "Herren bestraffa dig" När du kämpar med djävulen över Moses (Jude 9). Om ens änglar måste förlita sig på Guds namn för att bestraffa, är det lite konstigt att kristen måste förlita sig på Kristi namn och makt att göra det.
  • Det är också viktigt att förstå att Kristi namn ensam inte gör jobbet. Det är ditt förhållande till Kristus som en kristen att du måste luta dig på.
  • Apostlagärningarna 19: 13-16 beskriver historien om SCEVA: s sju söner, som använde Jesu namn för att driva ut onda andar utan att ha ett solidt förhållande med Kristus. En dag kämpade en ond anda och övermanade dem eftersom de lade sin tro på fel aspekt av processen. De använde helt enkelt Jesu namn, men de visste inte riktigt Jesus.
  • Bild med titeln gör andlig krigföring steg 3
    3. Kasta ner några stolta tankar. Du har befogenhet att slåss inom det större andliga kriget, men den här makten beviljas dig genom Kristus. Om du börjar vara stolt över den makten som om det var din egen, måste du kasta den stoltheten åt sidan innan du fortsätter. Satan kan kunna använda stolthet mot dig i andlig krigföring.
  • För att verkligen skicka till Gud måste du vara ödmjuk. Det är omöjligt att verkligen skicka in dig själv till en annan om någon del av er tror att din egen makt kan vara lika. Om två krafter är jämförbara eller liknande, håller du ingen som absolut över den andra.
  • Du måste helt lita på Guds kraft att göra andlig krigföring. Släpp av någon stolthet du har angående din egen makt. Som bibeln säger, "Luta inte på egen förståelse.På alla dina sätt erkänner han honom, och han kommer att göra dina vägar raka."
  • Bild med titeln Gör andlig krigföring Steg 4
    4. Visa lydnad och självkontroll. Att göra andlig krigföring kräver att du förblir lydig mot Gud i alla saker. Ofta måste du utöva stor självkontroll för att uppnå en sådan lydnadsnivå.
  • Aposteln Paulus instruerar troende att "Var stark i Herren" (Efesierna 6:10). Det är viktigt att notera att termen är "i," inte "förbi." Det är inte tillräckligt att förlita sig på Guds makt för att vinna dina andliga strider för dig. Istället måste du vara i gemenskap med Kristus, kämpar bredvid Gud i striderna du står inför. För att göra detta är lydnad och självkontroll nödvändiga.
  • Du måste vara lydig mot Gud genom att följa Guds kommandon och genom att motstå eller rida dig om någon kraft som skulle påverka dig att göra något annat.
  • Självkontroll kräver att du ska befria dig av något överskott. Du måste balansera dig andligt genom att motstå uppmaningen att njuta av saker som är ogudaktiga eller i alltför stora mängder som kan orsaka andlig förfall.
  • Bild med titeln gör andlig krigföring steg 5
    5. Förbli varning. 1 Peter 5: 8 säger, "Var uppmärksam och av nyktert sinne. Din fiende djävulen prowls runt som en brusande lejon letar efter någon att sluka." Vet att en attack kan komma när du minst förväntar dig det. Du måste vara medveten om den andliga slagfältet, och du måste också ständigt skydda dig mot potentiella attacker.
  • Behandla slaget på allvar. Fienden är alltid redo att attackera, så du måste alltid vara redo att försvara dig själv.
  • När du vaknar varje morgon, ta dig tid att förbereda dig andligt genom bön och meditation. Fråga Gud för hans hjälp varje dag. En bra bön att be är "Gud jag kan inte göra det, men du kan."
  • Del 2 av 3:
    Sätta på Guds fulla rustning
    1. Bild med titeln Gör andlig krigföring Steg 6
    1. Vet vad Guds rustning är ". De "Guds rustning" hänvisar till en uppsättning metaforiska andliga rustning som kristna borde ha på sig för att skydda sig mot Satan.
    • Guds rustning beskrivs i Efesierna, 6: 10-18.
    • Passagen instruerar dig till "Sätta på Guds rustning, att du kanske kan stå emot djävulens wiles" (Efesierna 6:11). I huvudsak kommer det att väcka dig med skydd och vapen som erbjuds dig av din tro på Kristus, tillåta dig att stå starkt och hålla ut mot onda attacker av en andlig natur.
  • Bild med titeln Gör andlig krigföring Steg 7
    2. Bära sanningens bälte. Efesierna 6:14 Stater, "Stå, därför ha girted din midja med sanning."
  • Det motsatta av sanningen är en lögn, och Satan kallas ofta som "Fader till lögner." Armera dig med "sanningsbälte" betyder att skydda dig från de onda av bedrägeri genom att hålla fast vid sanningen. I Bibeln avvisade Jesus Satans frestelser i öknen med sanningar från Skriften. Du kan också göra detta - Citat Skriften för att motbevisa Satans lögner.
  • För att hålla fast vid sanningen måste du söka sanningen i alla saker och tala sanningen till alla människor, inklusive dig själv. Låt dig inte bli lurad om någonting.
  • Bild med titeln Gör andlig krigföring Steg 8
    3. Sätta på rättfärdighetens bröstplatta. Den andra delen av Efesierna 6:14 hänvisar till "reagens bröstplatta."
  • "Rättfärdighet" hänvisar till Kristi absolut rättfärdighet, inte den halvhjärtade och fallbara rättfärdigheten hos mänskligheten.
  • Genom din tro måste du förlita dig på Kristi rättfärdighet för att skydda ditt hjärta mot andliga attacker, precis som en fysisk bröstplatta skulle skydda ditt hjärta i en fysisk kamp. Om Satan försöker berätta att du inte är rättfärdig, citat Romans 3:22, "Denna rättfärdighet ges genom tro på Jesus Kristus till alla som tror."
  • Bild med titeln Gör andlig krigföring Steg 9
    4. Glida på sandalerna av fredens evangelium. Ephesians 6:15 instruerar troende att "Shod fötterna med preparatet av fredens evangelium."
  • De "freds evangelium" hänvisar till evangeliet eller goda nyheter om frälsning.
  • Förbereda dina fötter med fredens evangelium föreslår att du måste ta detta evangelium när du reser till fiendens territorium. Genom att gå vidare med detta evangelium är din själ skyddad med varje steg. Som skriften säger, "Söka först Guds rike, och alla dessa saker kommer att läggas till dig." Detta inkluderar andligt skydd från Satan.
  • Bild med titeln gör andlig krigföring steg 10
    5. Ta tag i trosskölden. Du är också instruerad i Efesierna 6:16 som framförallt borde du ta "Skölden av tro som du kommer att kunna släcka alla de ogudaktiga darten."
  • Tro är ett absolut nödvändigt att ha när de engagerar sig i andlig krigföring. Som en sköld kan tro skydda dig mot annars piercing attacker lanserade av fienden. När Satan försöker berätta för dig lögner om Gud, kom ihåg att hålla din tro att Gud är bra, och att han har bra planer för dig etc.
  • Bild med titeln Gör andlig krigföring Steg 11
    6. Don dig själv med frälsningshjälmen. Som efesierna 6:17 stater, "ta hjälmen av frälsning."
  • Frälsningen som talas om i denna passage hänvisar till den andliga frälsningen Kristus erbjuder genom sin död och uppståndelse.
  • En hjälm av frälsning kan tolkas som kunskap om andlig frälsning. Precis som en fysisk hjälm skyddar hjärnan, skyddar hjälmens hjälm sinnet från andliga attacker och falska påståenden som skulle göra ditt sinne från Gud.
  • Bild med titeln gör andlig krigföring steg 12
    7. Använd andens svärd. Den andra halvan av Efesierna 6:18 instruerar dig att ta "Andens svärd, som är Guds ord."
  • Andens svärd beskrivs direkt i passagen som Guds ord, eller Bibeln.
  • För att ge andens svärd måste du ha en förståelse för Bibeln. Din kunskap om skrifter kan sedan användas som en motstrid för andliga attacker. Hebreererna 4:12 säger, "För Guds ord är levande och aktivt. Skarpare än något dubbelkantigt svärd, tränger det till att dela själ och ande, leder och marv - det dömer tankens tankar och attityder."
  • Bild med titeln gör andlig krigföring steg 13
    8. Be i andan. Versen angående hela rustningen av Gud slutar med Efesierna 6:18, som säger att du borde vara "Be alltid med all bön och bön i Anden, som vaksam för detta ändamål med all uthållighet och bön för alla de heliga."
  • Vid val av dessa ord att sätta upp passagen på Guds rustning, framhäver aposteln Paulus vikten av att förlita sig på Gud för andlig styrka genom praktiken av stabil och pågående bön. Bibeln berättar för oss "be utan upphörande." Ständigt be över varje situation i ditt liv för Guds skydd och hjälp.
  • Guds rustning är en uppsättning verktyg och skydd som Gud ger troende, men det är Guds makt att den troendet i slutändan måste förlita sig på.
  • Del 3 av 3:
    Kämpar mot fiendens vapen
    1. Bild med titeln gör andlig krigföring steg 14
    1. Förbered dig för både offensiv och defensiv krigföring. Offensiv krigföring kräver att du aktivt riva ner fiendens högborgar som tidigare byggts i ditt sinne. Defensiv krigföring kräver att du skyddar dig mot framtida attacker.
    • En fiende fäste är en lögn som redan har byggts in i ditt sinne. Det får styrka genom bedrägeri och anklagelse, och det kan göra det svårare för dig att motstå kraften i frestelsen eller att se genom Satans lögner.
    • Dessa fästningar har en tendens att bli starkare eller högre när du är ensam, vilket innebär att du måste aktivt arbeta med att riva ner dem med hjälp av de andliga vapen som Gud har beviljat dig. När dessa fästen minskar, blir det också lättare att skydda dig mot framtida attacker.
  • Bild med titeln Gör andlig krigföring Steg 15
    2. Kamp mot bedrägeri. Fienden använder bedrägeri för att lura dig till att tro på något osannolikt så att du kommer att falla i fel och synd.
  • Ett anmärkningsvärt exempel på detta skulle vara när Satan lurade på Eve att tro att ingen skada skulle komma till henne om hon åt den förbjudna frukten i Edens trädgård.
  • Med hänvisning till Guds rustning är du aktivt beroende av sanningen och andens svärd när du slår mot bedrägeri. Sanningsbältet är ditt försvar mot bedrägeri, medan andens svärd tillåter dig att kämpa mot bedrägeri.
  • I enklare termer kräver kämpning mot bedrägeri att du förstår sanningen. För att förstå sanningen behöver du en grundlig förståelse för Skriften.
  • Bild med titeln Gör andlig krigföring Steg 16
    3. Kampfrestelse. När fienden använder frestelsen försöker han göra något ont ser bra ut och tilltalande i ett försök att locka dig mot det.
  • Frestelsen följer vanligtvis bedrägeri. Till exempel var Eve frestad att äta den förbjudna frukten efter att ha blivit lurad i att tänka på det skulle vara acceptabelt. Något ont kan bara se önskvärt ut för dig när du har lurat till att det är på något sätt bra.
  • Att hantera frestelsen kräver att du motstår djävulen medan du drar närmare Gud. Båda elementen är nödvändiga, och både naturligt går hand i hand när du sätter dem i praktiken.
  • Rita nära Gud genom bön, bibelstudie, lydnad och dyrkan. När du drar närmare Gud, kommer du att vända dig från det onda och frestelsen kommer att ha mindre makt över dig.
  • Bild med titeln Gör andlig krigföring Steg 17
    4. Hantera anklagelser. Fienden kommer att anklaga den troende som använder tidigare fel och synder i ett försök att väga den individen ner med skam och hopplöshet. Bibeln hänvisar till Satan som "Anklagaren av bröderna" Så han kommer även att försöka anklaga dig själv. Påminna dig själv alltid av versen, "Det finns nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus."
  • När det gäller Guds rustning är ett av dina bästa försvar mot anklagelse av trosskölden. När fienden brinner en attack mot dig med hjälp av dina tidigare misslyckanden som ammunition, måste du skydda hela ditt själv mot attacken genom att förlita sig på din tro på Kristus.
  • Du kan också använda Kristi rättfärdighets bröstplatta att skydda ditt hjärta och hjälm av frälsning för att skydda dig mot sådana attacker.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande