Hur man får reda på vad som gör dig lycklig

Att räkna ut det som gör dig lycklig kan vara en lång process, eftersom du hittar samma saker som gör dig lycklig, gör inte nödvändigtvis att göra alla andra glada. Ett sätt att lära dig vad som gör dig lycklig är att samla data under dina dagar om hur glad du är, så du kan märka mönster av lycka. Du kan också lära dig om dina värderingar och driva nya hobbyer, såväl som fokusera på vissa faktorer som gör många människor glada.

Steg

Del 1 av 4:
Samlar information om din lycka
  1. Bild med titeln tala tydligt steg 4
1. Betygsätt dina dagar. En nyckel till lärande vad som gör dig lycklig är att börja leta efter mönster. Det bästa sättet att leta efter mönster är att skapa data. Det är, du måste ta tid varje natt för att skriva om din dag och hur du känner för det. På det sättet kan du börja se de saker som gör dig lycklig.
  • Börja med betyg av din dag på en skala från 1 till 10. Tio är bäst, och en är det värsta. Tänk inte för hårt. Tänk bara på hur glad du var den dagen.
  • Skriv ner vad du gjorde den dagen. Om du kan, försök att ta reda på vad som gjorde dagen bra eller dålig, lycka.
  • Försök att skriva ner saker som fortsätter, även om du inte är säker på hur de påverkar din lycka än, till exempel "Arbetade på min roman," eller "Gick på bio."
  • Bild med titeln Lämna en gift man Steg 6
    2. Använd en lycka spårningsapp. Ett annat sätt att spåra hur glad du är vid vissa tillfällen är att använda en app som är byggd för det ändamålet. Dessa appar kommer att ställa frågor i hela dagen, i allmänhet ifrågasätter du om din lycka vid en viss tidpunkt. De kan hjälpa dig att bygga upp data om hur glad du gör vissa saker, vilket i sin tur kan hjälpa dig att räkna ut vad som gör dig lyckligast.
  • Bild med titeln Balansarbete och caregiving Steg 6
    3. Titta på data. När du har skapat data måste du ta lite tid att undersöka den. Titta på de dagar då du är den mest lyckliga. Vad gör du på dessa dagar? På de dagar då du är mest upprörd, vad gör du? Se vilka mönster du märker på de glada och ledsna dagarna för att hjälpa dig att räkna ut vad som gör dig lycklig.
  • Bild med titeln Variverad efter lunchpausen Steg 1
    4. Ta en lycka quiz. Ett annat alternativ att mäta din lycka är att prova en lycka quiz. Dessa quizzer kommer att ge mer generella svar än, säg, med hjälp av reflektion för att räkna ut det som gör dig lycklig, men de kan kanske peka dig i rätt riktning.
  • Du kan hitta ett antal av dessa quizzer online att ta.
  • Försök ta mer än en för att få ett bredare svar.
  • Bild med titeln Build Self Discipline som en tonåring Steg 2
    5
    Meditera för lycka. Meditation tvingar dig att spendera tid med dig och bara du. Det betyder att du är ensam med dina tankar och känslor. När du konfronterar dessa tankar och känslor kan du börja lära dig saker om dig själv, till exempel vad som stör dig och vad som gör dig den lyckligaste.
  • Förutom att hjälpa dig att hitta det som gör dig lycklig, kan meditation leda dig till större lycka bara genom att göra det eftersom det släpper ut kemikalier i din kropp som gör dig lyckligare, till exempel endorfiner och serotonin.
  • Ett alternativ för meditation är bara att sitta tyst med dina ögon stängda och träna djupt andning. Du kan räkna till fyra i huvudet när du andas in genom näsan och hålla i fyra räkningar. Räkna till fyra igen när du sakta andas ut. Att hålla träna denna andning i flera minuter, försöker fokusera enbart på ditt andetag som rör sig in och ut.
  • Om du inte vill flyga solo på meditation, överväga att använda guidad meditation. Du kan hitta ett antal guidade meditationer online, eller du kan ladda ner en meditationsapp för din telefon.
  • Bild med titeln Balansarbete och caregiving steg 1
    6. Hitta en terapeut. Ett annat alternativ för att hjälpa dig att utvärdera vad som gör dig lycklig är att få någon att hjälpa dig. Terapeuter är utbildade för att hjälpa dig att hitta det som gör dig lycklig i ditt liv, och de kan hjälpa dig att arbeta igenom några problem som gör dig olycklig.
  • En terapeut kan hjälpa dig att skära igenom molnigheten och se dig för vem du verkligen är, även när du inte kan göra det själv.
  • Om du inte är säker på hur du börjar leta efter en terapeut, fråga dina vänner för rekommendationer, speciellt som du vet har använt en terapeut innan.
  • Om du inte har råd med en terapeut, gå till en glidskala klinik, där du betalar utifrån vad du gör.
  • Del 2 av 4:
    Att räkna ut dina kärnvärden
    1. Bild med titeln Förbered dig med att anta ett barn Steg 2
    1. Gör en lista. Börja med att göra lite journal. Ta ut ett papper och skriv "Vad är viktigast för mig?" på toppen. Nu börjar du notera saker som är viktiga. Försök att inte tänka för hårt om det. Listar snarare de saker som popar in i huvudet i den ordning de popar in i ditt huvud.
    • Identifiera din värderingar kan hjälpa dig att räkna ut vad som gör dig den mest lyckliga. Till exempel, om du inser att du värdesätter din familj över ditt jobb, kan du besluta att spendera mer tid hemma.
    • Till exempel, kanske du skulle skriva "min familj," "mina husdjur," och "mitt jobb."
    • Skriv också ner saker som inte är viktiga för dig och saker som inte gör dig lycklig så att du kan arbeta för att eliminera dem från ditt liv.
  • Bild med titeln Hantera stress under tidsbegränsningar Steg 4
    2. Översätt de i värdena. Se om du kan räkna ut hur du översätter vad som är viktigast för dig i värderingar. Om du inte är säker på var du ska börja, kan du använda en lista med värden från Internet, till exempel den på den här sidan: https: // mindtools.com / sidor / artikel / newted_85.htm, så du kan se hur de ansluter till vad du har listat.
  • Till exempel, om du listas "min familj," sedan "familje lycka" är förmodligen ett av dina värden.
  • Om du listas "resa," Då kanske äventyr är ett av dina värderingar.
  • Bild med titeln fixa ditt liv steg 14
    3. Titta på andra värden på listan. Om du använde en lista med värden från Internet kan det hjälpa till att bara titta igenom den listan för att se om du kan hitta andra saker du värderar. Gå igenom en lista och stjärna alla värden som verkar vara relevanta för ditt liv. Just nu, stjärna så många som du känner är viktiga för dig, även om det verkar som om du är med för många på en gång.
  • Bild med titeln Skriv ett övertygande kärleksbrev Steg 9
    4. Begränsa dina värden. Försök nu att minska dina värden till de 10 viktigaste. Du säger inte att du inte värderar de du lämnar. Snarare ser du inuti dig själv för att se vad som är viktigast för dig. När du har minskat till 10, försök minska till 5. Försök sedan att välja ditt viktigaste värde.
  • Du kan också försöka rangordna de värden du har spelat för att se vilka som känner det viktigaste för dig.
  • Om du har svårt att bestämma, fråga dig själv vilka du kan leva utan. Till exempel kan du upptäcka att du kan leva utan äventyr så länge som din familj är glad.
  • Bildbetatled blir en mer självsäker författare Steg 13
    5. Ta en bedömning. Ett annat alternativ som hjälper dig att räkna ut dina värden är att ta en bedömning. Du kan hitta ett antal bedömningar på Internet gratis som hjälper dig att bedöma vad du värdesätter. Vissa kan kräva att du ger dem en e-postadress, men. Försök titta på psykologi-baserade webbplatser.
  • En bedömning kommer att fråga dig en serie frågor, ibland scenariobaserade, för att bestämma vad dina värderingar är. Men kom ihåg att ingen bedömning är perfekt, och om du känner att de värden du får tillbaka är det gärna att flytta dem som behövs.
  • Bild med titeln Deal med ett ljugande barn steg 10
    6. Omorganisera ditt liv. När du sänder ut vad dina värderingar är, är det dags att sätta dem i spel. Tänk på hur du kan omorganisera ditt liv för att bättre passa dina värden. Omarrangera ditt liv borde göra dig lyckligare, eftersom det ger ditt liv mer i linje med vem du är.
  • Till exempel, om du hittar dig värdesätter din familj mer, kanske du vill överväga att spendera mer tid hemma genom att klippa tillbaka på dina timmar.
  • Ett annat exempel är att om du hittar dig värde äventyr, spendera mer tid på att söka det i ditt liv. Du behöver inte gå på glamorösa semester för att hitta äventyr. Du kan göra det i din egen stad genom att söka nya ställen att besöka, nya saker att försöka, och nya restauranger att äta.
  • Poängen är oavsett värden du har på toppen, särskilt det bästa värdet, borde komma först i ditt liv. Du måste göra plats för det med din tid, energi och pengar.
  • Del 3 av 4:
    Utforska hobbyer och färdigheter
    1. Bild med titeln Vård för upprepade körskador Steg 8
    1. Driva aktiva hobbyer. Aktiva hobbyer, som att engagera sig med andra människor, träna eller göra saker, kan öka din lycka i jämförelse med passiva hobbyer, som att titta på tv. Därför, utforska hobbyer som får dig aktiv kan hjälpa till att öka din lycka när du hittar en du älskar.
    • Du behöver inte vara bra i hobbyen för dig att njuta av det. Du behöver bara hitta det meningsfullt och avkopplande.
  • Bild med titeln Act med din egen stil Steg 2
    2. Titta på vad du älskade i det förflutna. Om du letar efter en ny hobby, överväga vad du tyckte om att göra i det förflutna, även i barndomen. Till exempel, om du älskade färgning, kan du hitta en tidsfördriv som sätter liknande färdigheter i spel, som att dra med färgpennor.
  • Bildbeteckningen är produktiv medan du undertänkar dig
    3. Bläddra i hobbyer. Ett annat sätt att försöka ta upp en ny hobby är att bläddra i ställen som är inriktade på hobbyer. Till exempel kan du besöka Craft Store eller Sporting Goods Store. Du kan också gå till biblioteket och bläddra igenom böckerna på olika typer av hobbyer. När du hittar något som intresserar dig, försök hitta mer information om den hobbyen.
  • Bild med titeln Appeal A Speeding Ticket Steg 6
    4. Gå med i en klass eller klubb. När du satte ut något du vill försöka, hitta en plats i ditt lokala samhälle att engagera sig. Många samhällen har hobbyklubbar genom biblioteket eller parkerna och rekreationsavdelningen. Du kan också ta en klass, antingen genom en community college, ett lokalt museum eller dina parker och rekreationsavdelningen. Inte bara kommer du att utforska din hobby, du kommer att träffa andra likasinnade människor som har liknande intressen.
  • Bildbeteckningen blir en naturfotograf Steg 8
    5. Arbeta på det lite varje dag. Om du har bestämt dig som en viss hobby, spendera lite tid på att göra det regelbundet. Prova en halvtimme varje dag eller ett par timmar en eller två nätter i veckan. Se till att du gör tid att göra de hobbyer du tycker om, så att det kan öka din övergripande lycka.
  • Om du hittar dig inte njuter av en hobby längre, är det bra att överge det och utforska andra hobbyer du kan njuta av mer.
  • Del 4 av 4:
    Förfölja gemensamma lycka faktorer
    1. Bild med titeln vara produktiv medan du undertänkar dig själv
    1. Volontär i ditt samhälle. Volontärarbete leder till lycka för många människor, delvis för att det sätter fokus utanför dig själv. Studier har visat att att hjälpa andra ut ofta leder till en ökning av välbefinnande och lycka, även om du regelbundet känner dig stressad eller utbränd.
    • Hitta en plats att volontär i ditt samhälle. Välj något du är passionerad eller som passar din skicklighet.
    • Till exempel kanske du är passionerad för att hjälpa de hemlösa, så du bestämmer dig för att frivilligt på ett soppkök.
    • Alternativt kan du kanske en skicklig marknadsförare, Så du bestämmer dig för att hjälpa till med en lokal nonprofit med sin marknadsföring.
  • Bild med titeln lugna sig snabbt i extrem ilska steg 4
    2. Fokusera på optimism, särskilt realistisk optimism. Optimistiska människor tenderar att vara lyckligare än pessimistiska människor. Att vara en optimist innebär att man tittar på livet annorlunda. Du kan behöva återkomma hur du tänker på problem, närmar dem med en ny sinnesstämning.
  • Till exempel, istället för att se som motgångar som misslyckanden, försök titta på dem som antingen flukes eller något som du kan lära av. Med andra ord, om du har ett bakslag, kan du behöva ta ett annat tillvägagångssätt, inte avsluta helt och hållet.
  • Optimister behöver emellertid också en känsla av realism. Det är, medan du hoppas på det bästa, är det bra att ta några försiktighetsåtgärder för att avvärja vissa resultat.
  • Bild med titeln vara säker som en petite kvinna Steg 9
    3. Öka din känsla av kontroll. När du känner att du har kontroll över ditt liv, tenderar du att vara lyckligare. Därför kan öka din känsla av kontroll leda till större lycka, speciellt om du känner att du inte har mycket kontroll över ditt liv just nu.
  • Ett sätt att öka din känsla av kontroll är att ställa in deadlines för dig själv, även för personliga uppgifter.
  • När du slutför en uppgift, känner du dig mer i kontroll eftersom du har lagt ut något för dig att göra, och du har gjort det.
  • Bild med titeln Skapa ditt sinne Palace Steg 7
    4. Gå ut med vänner. De flesta människor dra nytta av att umgås med andra människor regelbundet. Du kan hitta socialisering svårt om du är en introvert. Men du behöver inte gå ut med poäng av människor att umgås. Du kan umgås med bara ett par vänner i taget, till exempel, eller till och med bara hänga med din familj.
  • Om du behöver fler vänner i ditt liv, förföljer du hobbyer genom att gå med i en klubb hjälpa till. På det sättet möter du människor med liknande intressen, och du har något att prata om.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande