Hur man skapar en rutin via amazonas alexa-appen på en iphone

Medan programmerare blir upptagen med att skapa kod, kan du vara mindre upptagen när du tittar på din Alexa, ta hand om att slutföra uppgifterna i sig - med mindre kunskap om kod än andra skulle förvänta sig att det tar att slutföra automatisering av sig själv. Med rutiner kan din Alexa slutföra en lista över åtgärder i sig med små åtgärder som du bygger på de tider eller handlingar du kommer att slutföra för att starta och avsluta dem - om det behövs.

Steg

1. Öppna Amazonas Alexa-app. Alexa-appen är Sky-Blue och har en vit ring runt den som minskar mot den nedre högra sidan. Denna ikon finns för båda operativsystemen - iPhone och Android. Tryck på det.
  • Logga in om du inte redan har gjort det. Använd dina Amazon-kontouppgifter där Alexa är inställd på.
  • 2. Tryck på den fler fliken. Den här fliken finns i nedre högra hörnet - till höger om "Anordningar" flik.
  • 3. Knacka på "Rutiner" alternativ. Det här alternativet finns mellan "Larm och timers" och "Färdigheter och spel."
  • 4. Se till att du inte redan har skapat en rutin för den åtgärd du vill utföra. Listan du ser vid inträde kommer att lista alla rutiner du har skapat och du vill kolla in dem. Om du behöver hjälp med att veta vad som händer (för en förhandsgranskning), tryck på varje rutin "spela" knappen till höger om rutinens etikett.
  • 5. Lägg till en ny rutin. Knacka på "+" knappen längst upp till höger till höger om all-caps "Rutiner" titelfält.
  • 6. Skriv ett rutinnamn. Knacka på "Ange rutinnamnets namn" + knapp. Detta är den övre raden för rutinmässig information. Skriv namnet och tryck sedan på knappen Klar på tangentbordet. Du har ett maxfält på 50 tecken här, så du vill hålla det så kort som möjligt.
  • Detta hjälper dig att känna igen rutinen snabbare. Det kommer att vara förfyllt om du senare har det slutfört rutinen när du säger något.
  • 7. Berätta rutinen när du ska öppna / spela. Knacka på "När detta händer" Alternativ (eller + tecken till höger om den här etiketten), välj sedan ett alternativ. Du måste välja mellan "Röst", "Schema", "Smart hem", "Plats", "Larm", "Echo-knappen", "Vakt". Var och en är inställd så att du fyller i ytterligare detaljer, till exempel att ge ett uppgiftsnamn du måste meddela, eller när något annat händer, går du till en annan plats och något annat händer på din Alexa för andra att höra, eller Du trycker på en knapp (och du berättar vilka knappar du trycker på), eller du aktiverar den vid en viss tid (för schema), eller när ett larm avvisas (under larm) - var och en har bestämda möjligheter.
  • Om du vill att något ska hända efter att ett larm avfärdas, tryck på "Larm". Det finns dock en genväg i "Presenteras" flik som hjälper - kallas "Väder efter larm" (men åtgärderna kan tas bort och andra detaljer läggs in där istället.)
  • 8. Lägg till åtgärden. Knacka på "Lägg till" Etikett längst ner på den tre-specificerade listan (eller tryck på den + knappen) och ge vad du vill att din Alexa ska göra. Listan är ganska lång, och du behöver fortfarande ge ytterligare information. Du kommer att välja från: "Alexa säger" (mata ut en fras) eller "Hörbar" (Spela en hörbar ljudbok, som hörbar är en del av Amazon), "Brief", "Kalender", "Kallelse", "Datum och tid", "Enhetsinställningar", "Släpp i meddelanden", "E-post", "Roa mig", "Brandvård", "Goda nyheter", "Vakt", "IFTTT", "Meddelanden", "musik", "Nyheter", "Kompetens", "Smart hem", "Ljud", "Stil", "Trafik", "Vänta", "Väder" och "Beställnings".
  • Du kan lägga till så många objekt till åtgärdslistan som du behöver, i den ordning de ska utföras. Om något behöver hända innan något annat måste starta (eller något behöver byta till något annat), kan du lägga till dessa ytterligare alternativ i bästa beställningar, de måste utföras i.
  • 9. Knacka på "Spara" knappen längst upp till höger för att spara ditt arbete.
  • Tips

    Inse att rutiner ofta utförs en minut eller två efter en schemalagd tid. Ställ det dock för den begärda tiden eller genom den begärda åtgärden, och du kommer att bli bra.
  • Shuttle via "Presenteras" Tab - På huvudmenyn för rutinerna - för att se vilka andra rutinlägen är möjliga att skapas, för att hjälpa till med att introducera nya rutiner som behöver ytterligare uppgifter från dig.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande