Hur man gör din avhandling forskning produktivt

Frågan att skriva en avhandling kan vara skrämmande. När du har valt det ämne Av Dissertation är det dags att börja din forskning. Forskning kan ta många former. Du kan göra experiment, utför intervjuer, eller bara läser i stor utsträckning på ditt ämne. Produktiv forskning kräver bra organisatoriska färdigheter och tidshantering. När du befinner dig känner dig överväldigad av uppgiften framåt, bör du försöka vara produktiv och fokuserad.

Steg

Del 1 av 4:
Skapa ett schema
  1. Bild med titeln Gör din avhandling forskning produktivt steg 1
1. Bestäm vilka forskningsmetoder du ska använda. Du kan behöva använda en mängd olika forskningsmetoder, beroende på ditt ämne. Gör en lista över de typer av forskningen du kommer att göra. Dessa kan innehålla intervjuer, undersökningar, fältforskning, experiment och läsning.
  • Bild med titeln Gör din avhandling forskning produktivt steg 2
    2. Skapa en tidslinje för varje forskningsmetod. Bestäm vilka forskningsmetoder du kan börja omedelbart, och som måste vänta. Du kan bryta ner din tidslinje före vecka, månad eller till och med år, beroende på omfattningen av ditt projekt.
  • Läsning kan vanligtvis och bör startas omedelbart. På det sättet har du tid att smälta det du läser, och att inkludera nya läsmaterial som du lär dig om på vägen.
  • Experiment kräver ofta planering. Om du behöver utföra ett experiment, börja planera dina experiment nu, så att de kan vara framgångsrika och effektiva när du utför dem senare. Var noga med att tillåta tillräckligt med tid att genomföra experimentet, och till och med att upprepa det om saker inte går som planerat.
  • Om din forskning involverar andra personer (assistenter, ämnen eller intervjuade) måste du nå ut till dessa människor tidigt för att ta reda på vad deras scheman tillåter.
  • Du kan behöva resa för forskning. Bestämma var och när du måste resa, och om du behöver säkra finansiering för att göra det.
  • Om du inte vet hur länge en viss aspekt av forskningen tar, fråga en rådgivare eller en av dina akademiska kamrater. Någon som har varit genom denna process kommer sannolikt att ha en bra uppfattning om hur mycket tid en viss typ av forskning kan ta.
  • Bild med titeln Gör din avhandling forskning produktivt steg 3
    3. Skriv ner din tidslinje på en kalender. Vissa människor föredrar att använda online-verktyg som Google Kalender. Andra håller en datumbok i sin handväska eller ryggsäck, eller hänger en whiteboard eller väggkalender på deras kontor.
  • Välj en metod som du sannolikt kommer att hålla fast vid.
  • Online-verktyg kan vara extra användbara eftersom många kalenderappar skickar dig en påminnelse om vad du hade planerat att göra varje dag.
  • Stora kalendrar som Whiteboards kan hjälpa dig att titta på den stora bilden, och många människor njuter av den taktila aspekten att lägga till och radera saker som ett sätt att visa framsteg.
  • Det kan vara till hjälp att skapa en omvänd kalender, vilket innebär att du arbetar bakåt från din slutliga tidsfrist för att se när olika steg måste göras av.
  • Bild med titeln Gör din avhandling forskning produktivt steg 4
    4. Ägna tid till din forskning varje vecka. Att skriva en avhandling Förhindrar ofta att människor har så mycket fritid som de är vana vid. Men människor är mest produktiva när de känner sig en sund balans mellan dedikerad arbetstid och fritid.
  • Ange ett antal timmar varje dag eller varje vecka som du kommer att spendera på din forskning. Sträva efter att träffa det numret och sluta när du gör det. Som dina tidsfrist närmar sig kan du behöva justera det numret, men förhoppningsvis inte så mycket.
  • Låt folket i ditt liv veta vad du kan förvänta dig. Du kan behöva klippa tillbaka på dina timmar på jobbet eller spendera mindre tid med kära. Det kan vara svårt, men om alla förstår dina behov och dina gränser, kan dessa offer vara lite enklare.
  • Bild med titeln Gör din avhandling forskning produktivt steg 5
    5. Vara fokuserad.Begränsa distraktioner under din dedikerade forskningstid. Arbeta på ett lugnt ställe, till exempel ett bibliotek eller labb, där du kan vara ensam. Du kanske också vill försöka använda Pomodoro-metoden, som lär dig att ställa in en timer i 25 minuter (A "pom") Innan du börjar arbeta och sedan, ta en fem minuters paus när timern är uppe. Då, om du inte har slutat din uppgift i slutet av den första "pom" eller du vill starta en ny "pom," Då kan du ställa in din timer i 25 minuter igen. Den här metoden hjälper dig att hålla dig fokuserad och pauserna är goda möjligheter att gå upp och sträcka, kolla din twitter eller göra en kopp te.
  • Undvik distraktioner som radio, tv och sociala medier medan du gör din forskning.
  • Om du är fokuserad under din dedikerade forskningstid behöver du inte så mycket av det.
  • Ta pauser var 45 till 60 minuter. Under dina raster kan du sträcka, surfa på nätet eller chatta med en vän. Att ta schemalagda raster hjälper oss faktiskt att vara fokuserade och produktiva när vi arbetar.
  • Bild med titeln Gör din avhandling forskning produktivt steg 6
    6. Hålla fast vid ditt schema. Nu när du har en detaljerad kalender och har avsatt den tid du behöver, är allt du behöver göra är att hålla fast vid det. Om du befinner dig som strider från din kalender av någon anledning, kan du ha en tendens att procrastinera. Börja göra ansträngningar för sluta procrastinating Så snart som möjligt.
  • Göra en "att göra" Lista varje dag som du arbetar med forskning. Den här listan kan innehålla några uppgifter som du fullt ut kan utföra på en dag, och några som du ska arbeta på lite varje dag.
  • Belöna dig själv när du uppnår något på schema. Ta dig ut för en kaffe eller en trevlig lunch. Spendera tid med kära utan stress av oavslutad forskning som hänger över dig.
  • Del 2 av 4:
    Kommunicera med din rådgivare
    1. Bild med titeln Gör din avhandlingsforskning produktivt steg 7
    1. Planera regelbundna möten med din rådgivare. När du arbetar på en avhandling har du en rådgivare eller handledare, vars roll är att vägleda dig genom denna process. Även om du är väldigt upptagen, sätt upp regelbundna möten med den här personen, för att diskutera din forskning med dem.
    • Det är viktigt att ha din rådgivares stöd, samtidigt som du behåller din autonomi och självständighet. Därför behöver du inte träffa din rådgivare varje dag eller kör allt av din rådgivare. Ett månatligt möte med din rådgivare borde vara gott.
  • Bild med titeln Gör din avhandling forskning produktivt steg 8
    2. Se till att varje möte har ett syfte. Möten borde inte bara handla om att "checka in."
  • Om du har ett specifikt mål för varje möte, kommer mötena att vara mer produktiva och uppmuntra dig att hålla fast vid ditt schema.
  • Syftet med ett möte kan vara att rapportera om resultaten av ett experiment eller diskutera din analys av en specifik läsning.
  • Bild med titeln Gör din avhandling forskning produktivt steg 9
    3. Skapa nya mål vid varje möte. Några användbara mål kan slutföra en av de böcker du läser, vilket utför ett visst antal intervjuer eller upprepar ett experiment. Skriv dessa mål ner och dela dem med din rådgivare. På det sättet vet du båda vad som förväntas nästa gång du träffas. Var noga med att uppnå dessa mål före ditt nästa möte.
  • Bild med titeln Gör din avhandling forskning produktivt steg 10
    4. Kommunicera om dina framsteg. Om du inte kan uppfylla dina mål före ett möte, låt din rådgivare veta. De kanske vill omplacera tills du har slutfört dina mål - eller de kanske vill träffa dig för att ta reda på vad som kom i din väg. Hur som helst är det viktigt att vara ärlig om dina framsteg. Akademiker är upptagna människor, och det är viktigt att din rådgivare känner sin tid och expertis värderas.
  • Bild med titeln Gör din avhandling forskning produktivt steg 11
    5. Anslut med andra experter. Din rådgivare känner sannolikt andra professorer eller experter som skulle vara användbara för din forskning. Fråga din rådgivare om de kunde ansluta dig till dem. Detta kan vara särskilt användbart om din rådgivare är mycket upptagen, eller har ingen stor erfarenhet av ditt område.
  • Del 3 av 4:
    Organisera dina data
    1. Bild med titeln Gör din avhandling forskning produktivt steg 12
    1. Ta stora anteckningar. Anteckningar bör vara meningsfulla för dig och hjälp jog ditt minne senare, när du skriver. Sträva efter att göra anteckningar tillräckligt länge för att vara till hjälp, men kort nog att du inte blir boggad med notering.
    • Tänk på vad du väljer att skriva ner, och varför. Anteckningar bör hjälpa dig att svara på frågor som rör din forskning.
    • Utveckla en stenografi för att ta anteckningar under föreläsningar eller intervjuer, när du måste skriva medan någon annan talar.
    • Använd färgkodade flikar för att markera sidor i böcker eller tidskrifter som refereras i dina anteckningar. På det sättet kan du enkelt hitta de platser om du vill citera en källa, eller citera ett specifikt avsnitt i ditt skrivande.
  • Bild med titeln Gör din avhandling forskning produktivt steg 13
    2. Utveckla ett system för lagring av data. Vissa människor håller allt i elektroniska filer. Andra använder indexkort eller en dedikerad tidskrift. Oavsett vilken metod du väljer, håll dig konsekvent, så att data inte är felplacerad under processen.
  • Bild med titeln Gör din avhandling forskning produktivt steg 14
    3. Göra en sinne karta. Mind Maps är bra sätt att organisera information innan du sätter den i en linjär ordning.
  • I mitten av din sinne är kartan din forskningsfråga eller avhandling.
  • Grenarna i ditt sinne karta kan innehålla alla områden i din forskning, liksom frågor som du ännu inte har svarat. Fyll i fläckar på din sinne karta med referenser till dina anteckningar.
  • Om du har några stora hål där det inte finns anteckningar, kan du behöva göra mer forskning. Fråga din rådgivare för rekommendationer om var du ska titta, eller hur du kan utföra den forskningen.
  • Bild med titeln Gör din avhandling forskning produktivt steg 15
    4. Känna till dina gränser. Under din forskning kommer du sannolikt att samla in data som inte är direkt relevant för din avhandling. Du kanske vill hänvisa till det senare, men för tillfället, behåll det i en separat mapp eller anteckningsbok. Ju mer du kan effektivisera det du håller framför dig, desto lättare blir det att vara organiserad. Om du inte är säker, hänvisa till din sinne karta. Om forskning inte passar naturligt i sinnet, är det förmodligen utomstående - åtminstone för just nu.
  • Del 4 av 4:
    Förberedelser för att skriva
    1. Bild med titeln Gör din avhandlingsforskning produktivt steg 16
    1. Hålla sig till en tidsfrist. Så småningom måste du sluta undersöka och börja skriva. Bestäm hur mycket tid du behöver skriva (fråga din rådgivare, om du inte är säker). Sedan, arbeta bakåt för att bestämma när du behöver avsluta din forskning och börja skriva. Utan en tidsfrist kan du fortsätta att undersöka för alltid, och aldrig komma till skrivandet.
  • Bild med titeln Gör din avhandling forskning produktivt steg 17
    2. Samla alla dina data och dina källor på ett ställe. När du börjar skriva, vill du ha enkel tillgång till dina anteckningar och din forskning. Även om du har tagit stora anteckningar på en bok, vill du också ha boken till hands för att citera, citera och eventuellt korsa referens.
  • Bild med titeln Gör din avhandling forskning produktivt steg 18
    3. Gå över din sinne karta. Se till att eventuella hål i din forskning har fyllts i med trovärdiga källor.
  • Bild med titeln Gör din avhandlingsforskning produktivt steg 19
    4. Vänd din sinne karta i en skiss. Skisser är avgörande för någon skrivprocess - särskilt för något som djupt som en avhandling. Att vända din minne i en skiss är det första steget mot att du sätter din forskning i en linjär ordning.
  • Bild med titeln Gör din avhandling forskning produktivt steg 20
    5. Se till att din kontur svarar på frågan om din avhandling. Din skiss ska innehålla all nödvändig forskning för att bevisa din avhandling och utesluta utomstående forskning. Din skiss bör också tillåta utrymme för din egen analys av data, vilket leder till att bevisa din avhandling.
  • Bild med titeln Gör din avhandling forskning produktivt steg 21
    6. Presentera din skiss till din rådgivare. Innan du börjar skriva, ska din rådgivare kunna titta på din skiss och berätta om du är redo att börja skriva processen. Ta sin feedback seriöst och slutföra någon slutlig forskning eller omorganisation innan du börjar skriva.
  • Tips

    Ta bort tiden när du behöver. Ibland kanske du behöver gå upp och gå till en snabb promenad efter att ha läst under en lång period. Eller du kan behöva ta helgerna från forskning för att låta ditt sinne slappna av lite.
  • Fråga en bibliotekarie! Bibliotekarier är experter på forskning. Det är vad deras jobb handlar om. Om du kämpar för att hitta information, fråga en bibliotekarie på ditt universitet eller offentliga bibliotek för hjälp.
  • Spara ditt arbete. Det finns inget mer frustrerande än att förlora viktiga anteckningar. Oavsett om du arbetar med penna och papper eller online-dokument, se till att du har kopior av din forskning, så du förlorar inte dem på en avgörande punkt.
  • Kom ihåg att forskning är en viktig aspekt av att skriva din avhandling. Tänk på det på samma sätt som du skulle tänka på att gå till jobbet - inte valfritt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande