Hur man dribbar en basket mellan benen

Dribbling är en grundläggande skicklighet i spelet av basket, och passerar en boll mellan benen är ett av de snabbaste sätten att göra det. Även om det ser ut som ett enkelt knep, kan dribbling mellan benen hjälpa dig att hålla bollen ut ur en försvararens grepp. För att ställa in för flytten måste du först veta hur man ska kontrollera bollen. Ett snabbt steg framåt ger dig en chans att korsa bollen till din andra hand. Öva flytten för att imponera på folkmassor och lämna försvarare i ditt damm på speldagen.

Steg

Del 1 av 3:
Dribbling bollen
  1. Bild med titeln Dribble en basket mellan benen Steg 1.jpeg
1. Crouch ner lågt genom att böja knäna och sänka dina höfter. För att styra bollen när du snabbt växlar den mellan benen, måste du komma in i en grundläggande dribblingstämning. Sänka dig själv och tryck på ryggen bakom dig. Luta sig framåt lite för att förbereda dig om du behöver flytta. Se till att din hållning känns stabil.
  • Crouching hjälper dig att skydda bollen. När du står upp, hoppar bollen högre, vilket gör det svårare att styra medan du ger din motståndare gott om tid att svepa bort det.
  • Bild med titeln Dribble en basket mellan benen Steg 2.jpeg
    2. Höj huvudet och bröstet upp för att se rakt framåt. Ser ner faktiskt försämrar din balans. Med dina ögon fokuserade på golvet kommer du också inte att kunna undersöka domstolen framför dig. När du lutar framåt, håller du bröstet ut lite för att förhindra att du känner mig frestad att titta på bollen. Försök att hålla din blick fokuserad mot korgen.
  • Har någon stå framför dig så att du kan stirra på dem när du övar. Om du är på egen hand, stå framför en hoop eller hitta något intressant framför dig att fokusera på.
  • Bild med titeln Dribble en basket mellan benen Steg 3.jpeg
    3. Stå på bollarna på dina fötter för att förbereda dig för att flytta. Luta framåt på tårna för att flytta din kroppsvikt till den främre delen av dina fötter. Gå inte framåt för långt eller annars kan du sluta förlora din balans. Om du känner att dina klackar lyfter av marken, sänker dem för stabilitet. Denna hållning tillåter dig att flytta snabbt och klippa i en skarp vinkel medan du dricker nerför domstolen.
  • Balans är en av de viktigaste delarna av bollkontrollen. Du kan inte flytta effektivt när du är ute-balans, så få ståndpunkten innan du försöker dribba.
  • Om dina fötter börjar kramper, sätter du sannolikt för mycket vikt på tårna. Luta sig framåt väldigt lite, tillräckligt för att flytta din vikt.
  • Bild med titeln Dribble en basket mellan benen Steg 4.jpeg
    4. Studsa basketen på plats med dina fingrar. Dribbar bollen med din dominerande hand, håller den nära din kropp. Försök att studsa bollen bredvid ditt knä. Då, istället för att vila din handflata ovanpå bollen, tryck ner det med fingertopparna. Ditt knä ger ett litet skydd mot pesky motståndare medan dina fingertoppar ger dig mer exakt kontroll över bollens rörelser.
  • Att studsa bollen, snäppa din handled ner för att trycka bollen med kraft. Håll fingrarna spridda för att maximera den mängd kontroll du har.
  • Bild med titeln Dribble en basket mellan benen Steg 5.jpeg
    5. Använd tillräckligt med kraft för att studsa bollen på knähöjden. Den söta platsen för studsning är ganska låg till marken. När du är krokad, ska bollen inte gå högre än din lår. Om det är uppe i din midja, kommer du att ha svårt att kontrollera det. Studsar det för högt ger försvarare en chans att stjäla det innan du kan korsa den mellan benen.
  • Bli bekant med ytan du spelar på. Varje yta är unik, men vissa ytor är springigare. Yterytor kräver att du trycker på bollen med mer kraft för att få det att studsa tillbaka till din hand.
  • Tänk på bollen som en förlängning av din kropp. Öva studsar det några gånger för att få en känsla av domstolen och hur bollen rör sig på den. När du väl har en känsla för var bollen är i relation till din kropp, behöver du inte titta på den medan du dricker.
  • Del 2 av 3:
    Utföra en crossover
    1. Bild med titeln Dribble en basket mellan benen Steg 6.jpeg
    1. Dribbar bollen i din dominerande hand. Håll knäna böjda, placera dem om axelbredden ifrån varandra. Kom ihåg att höja bröstet och gå som om du tittar på mot kommande försvarare. Också, studsa bollen i stadig takt, hålla den låg och nära din kropp.
    • Stabilitet är nyckeln när du startar flytten. Om du är ute-balans, kommer du att sluta förlora bollen. Dribbar det på plats, lutar sig på tårna när du är redo att ta av.
  • Bild med titeln Dribble en basket mellan benen Steg 7.jpeg
    2. Skift din dominerande hand så din tumme är på toppen. Vänta på att bollen stöter upp mot knäna. Innan den når knäna, skift din hand till sidan. Vänd det så toppen av tummen pekar något uppåt mot himlen. Efter att ha satt toppen av tummen ovanpå, kontrollera bollen genom att röra dina andra fingrar till sin sida.
  • Flytta din hand i en enda rörelse, men titta inte ner! Om du tittar ner, är du nyckeln till försvararen till vad du ska göra, oavsett hur bra dina bollhanteringsförmåga är.
  • Skiftet måste göras snabbt, precis som bollen blir nära toppen av sin studs. Du kommer inte att kunna få ett bra handtag på det om det är nära marken. Studsa det tills det når rätt höjd.
  • Bild med titeln Dribble en basket mellan benen Steg 8.jpeg
    3. Bounce bollen ungefär halvvägs mot din andra hand. Efter studsande bollen på plats, förbered dig för att flytta den till sidan. Syfte för lappen av marken direkt framför din kropp. Använd fingertopparna för att trycka bollen mot den platsen. Bollen kommer att studsa upp i en vinkel så att du kan styra den med din motsatta hand.
  • Bollen rör sig i en V-form under en crossover. När du trycker på bollen diagonalt, studsar den upp diagonalt i motsatt riktning.
  • Håll bollen nära dig så du behöver inte luta dig vidare för att hämta den. För att göra detta, tryck bollen lateralt över din kropp. Bounce det inte framåt eller bakåt.
  • Bild med titeln Dribble en basket mellan benen Steg 9.jpeg
    4. Placera din motsatta hand över bollen för att fånga den. Håll din palma av bollen, dock. Du kommer att behöva fortsätta dribbling det. Få vana att låta bollen slå dina fingertoppar. Tryck omedelbart bollen med lite kraft för att fortsätta studsa den på knähöjd.
  • Om du planerar att göra en annan crossover direkt, placera din hand på sidan av bollen istället för ovanpå den.
  • Öva att korsa bollen över medan du står på plats. När du är bekväm med rörelsen, övergång till att försöka sätta bollen mellan benen. Det är lättare efter att du behärskar den grundläggande crossover.
  • Del 3 av 3:
    Korsar bollen mellan benen
    1. Bild med titeln Dribble en basket mellan benen Steg 10.jpeg
    1. Dribbar bollen med din dominerande hand. Crouch ner först för att komma in i dribbling position. Du måste stanna låg till marken för att hantera bollen. Lyft bröstet och huvudet medan du studsar bollen nära foten.
    • Gör dig redo att flytta! Luta sig framåt lite på dina fötter, så att du kan sprida benen ifrån varandra under dribban.
  • Bild med titeln Dribble en basket mellan benen Steg 11.jpeg
    2. Ta ett diagonalt steg framåt med din motsatta fot. Ta ett generöst steg mot sidlinjen. Flytta ditt ben på ungefär en 45 graders vinkel bort från din kropp. Medan du gör det här, behåll din dominerande sida stabil med din fot planterad på marken. Fortsätt dribbling bollen nära den för att förbereda sig för crossover.
  • Till exempel, om du dribblar med din högra hand, gå framåt med din vänstra fot. Gör motsatsen medan du dricker med din vänstra hand.
  • Att korsa bollen över effektivt, ta ett snabbt steg eftersom bollen når toppen av sin studs. Detta ger dig ett kort fönster för att trycka bollen mellan benen.
  • Bild med titeln Dribble en basket mellan benen Steg 12.jpeg
    3. Skift din hand till sidan av bollen som den studsar. Flytta din hand så att tummen hamnar på toppen av bollen, förbereder sig för att trycka den med fingrarna på dina fingrar. Låt dynan på din tumland på toppen av bollen medan dina andra fingrar slog sin sida. När bollen når toppen av sin studs, om knähöjd, gör dig redo att trycka den mellan benen.
  • Om du har svårt att få rörelsen rätt, träna i en långsam takt. Bounce bollen upp lite högre än normalt, ta ett steg och försök sedan flytta din hand till sidan.
  • Bild med titeln Dribble en basket mellan benen Steg 13.jpeg
    4. Skjut bollen mellan dina öppna ben för att starta korsningen. Syfte för marken direkt under din kropp. Leta efter det fina området för dagsljus mellan dina ben. Använd sedan fingrarna på fingrarna för att trycka bollen där. Använd tillräckligt med kraft för att bollen tillbaka upp till om knähöjd när den dyker ut den andra sidan.
  • Se till att du trycker på bollen i en vinkel. Försök att få en ren V-formad studs så att bollen stiger mot din andra hand.
  • Om du har problem med att få bollen genom att slå på din kropp, stå på plats med dina ben sprida sig ifrån varandra. Passera bollen fram och tillbaka flera gånger. Detta kommer också att ge dig en uppfattning om hur mycket kraft du behöver tillämpa så bollen studsar tillräckligt högt.
  • Bild med titeln Dribble en basket mellan benen Steg 14.jpeg
    5. Använd din motsatta hand för att ta emot bollen när den kommer fram. Få handen ner i närheten av benen för att styra bollen så snart den kommer. Låt det slå dina fingertoppar. När bollen reser, sänk din framsida för att skydda bollen. En alert försvarare kunde poke bollen ut från dina ben om du inte är försiktig.
  • Medan bollen rör sig kan du luta dig framåt på din bakfot för att förbereda sig för att flytta. Att lyfta din häl är okej vid denna tidpunkt.
  • Bild med titeln Dribble en basket mellan benen Steg 15.jpeg
    6. Byt din positionering genom att gå framåt med ditt bakben. Den svåraste delen av en mellan-ben-crossover är timing din framåtriktad rörelse. Så snart du känner att bollen slog din hand, flytta din dominerande fot framåt. Steg i 45 graders vinkel i samma riktning du flyttade när du ställde in korsningen. Det kommer att skydda bollen och låta dig dribba framåt.
  • Till exempel, om du korsar bollen över till vänster hand, gå framåt med din högra fot. Gör motsatsen när du tar bollen med din högra hand.
  • Om du övar i en stationär position, försök att göra ett hoppsteg. Hoppa snabbt upp och flytta din benpositionering.
  • Bild med titeln Dribble en basket mellan benen Steg 16.jpeg
    7. Dribbar bollen igen för att fortsätta att flytta ner domstolen. Huvudet i den riktning du gick mot medan du korsade bollen mellan benen. Håll din kropp mellan bollen och försvararen när du flyttar. Om du behöver ändra riktningar igen kan du upprepa stegen för att korsa bollen tillbaka till motsatt sida. Öva dribbling för att slå försvaret och ta bollen till bandet!
  • Prova flytten tills du känner dig bekväm att göra det i en snabb takt. Timingen kan vara lite knepigt när du först lär dig hur man gör det. Ta det en del i taget för att förbättra din kontroll och smidighet.
  • När du har hänga på flytten, träna det om och om igen, så det kommer att känna sig naturligt på domstolen.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Övning ger färdighet. Öva ofta för att öka din hastighet och till och med bli bekväm med hjälp av flytten i ett spel.
  • Kom ihåg att dribbling mellan benen har ett annat syfte än att visa sig. Det är prickigt, men det är också mycket användbart för att ändra riktning och trippla upp din motståndare.
  • Om du inte har en försvarare att träna mot, sätt upp några kottar och försök dribbla runt dem medan du korsar bollen mellan benen.
  • Börja med en långsam takt när du är första lärande. Bra kontroll är viktigare än hastighet, och flytten gör dig inte bra om du förlorar bollen.
  • Dribbling mellan benen fungerar bäst en-mot-en. Om du inte har plats att flytta, kan du enkelt förlora kontrollen över bollen eller springa in i en försvarare.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande