Hur man förklarar ett gap på ditt cv på grund av barn

Att ha ett anställningsgap på ditt CV kan göra det svårare att få ett jobb. Om du måste ta ledig tid från arbetskraften för att ta hand om ett barn, kan du vara orolig för hur man förklarar det för potentiella arbetsgivare. Se till att din framtida arbetsgivare förstår orsaken till klyftan på ditt CV genom att vara i förskott i ditt brev och vara beredd att klargöra under en intervju. Ge dig själv en kant genom nätverk och hålla din kompetens och branschkunskap skarp under din hiatus från jobbet.

Steg

Metod 1 av 3:
Förklara gapet i ditt brev
  1. Bild med titeln Förklara ett gap på ditt CV på grund av barn Steg 1
1. Var ärlig. Arbetsgivare är mer benägna att anställa någon som kan erbjuda en förklaring till gapet på deras CV än någon som inte adresserar det alls. Ange orsaken till ditt anställningsgap på förhand, i ditt brev.
  • Bild med titeln Förklara ett gap på ditt CV på grund av barn Steg 2
    2. Hålla det kortfattat. Det finns inget behov av något som utfört. Sätt en eller två meningar i ditt brev, vilket tydligt förklarar orsaken till ditt arbete hiatus.
  • Till exempel kan du säga något som, "Jag tog tre år att ta hand om mitt barn, och nu är jag ivrig att återvända till jobbet."
  • Bild med titeln Förklara ett gap på ditt CV på grund av barn Steg 3
    3. Fokusera på vad du har att erbjuda. När du har angett orsakerna till ditt anställningsgap, fortsätt till vad du måste erbjuda din potentiella anställningsort. Fokusera på dina färdigheter, erfarenhet och entusiasm för arbetet.
  • Om du fick någon arbetsrelaterad erfarenhet under din hiatus (e.g., frivilligt arbete, frilansarbete eller certifieringskurser), som nämner detta kan ge dig en kant.
  • Metod 2 av 3:
    Pratar om ditt anställningsgap i en intervju
    1. Bild med titeln Förklara ett gap på ditt CV på grund av barn Steg 4
    1. Klargöra att du har en plan. Potentiella arbetsgivare vill veta att även om du var tvungen att ta ledig tid för familjerelaterade skäl, har du ett bra stödsystem på plats framåt. Försäkra din intervjuare att du kommer att kunna begå mig helt till jobbet.
  • Bild med titeln Förklara ett gap på ditt CV på grund av barn Steg 5
    2. Flytta snabbt. Böj inte på ämnet i ditt arbetsklyfta, eller be om ursäkt för det. Om din intervjuare frågar om ditt anställningsgap, adressera det helt enkelt i ett kortfattat fall, och styra samtalet mot vad du hoppas med att ta med jobbet.
  • Till exempel kan du säga, "Ja, jag tog en kort karriärbrytning så jag kunde ta hand om mitt barn, och nu är jag väldigt glad över att återvända till jobbet!"
  • Bild med titeln Förklara ett gap på ditt CV på grund av barn Steg 6
    3. Betona varför du är bra för jobbet. Håll fokus på vad du kan ta med till bordet. Prata om din kompetens och tidigare erfarenheter, inklusive eventuella relevanta prestationer, färdigheter eller erfarenheter du kanske har fått under din anställningsgap. Gör det klart att du är beredd, upphetsad och entusiastisk om att återvända till din karriär.
  • När du pratar om erfarenhet som uppnåtts under ditt arbetsgap, betona inte din föräldraskap eller hemledning. Fokusera på saker som volontärarbete, frilansarbete, rådgivning eller några kurser som du kanske har tagit.
  • Metod 3 av 3:
    Förberedelser för att återinföra arbetsmarknaden
    1. Bild med titeln Förklara ett gap på ditt CV på grund av barn Steg 7
    1. Bli upptagen på din bransch. Om du har varit ute av slingan ett tag kan du göra dig mer marknadsförbar (och bättre förberedd) genom att göra lite forskning och hålla dina färdigheter skarpa under din karriärbrytning. Läs böcker, tidskriftsartiklar och nyhetsrapporter för att hålla reda på den senaste utvecklingen i din bransch.
    • Om du har tagit tid och ansträngning att stanna på toppen av din bransch under din anställningsgap, se till att du nämner detta i dina intervjuer. Det kommer positivt att imponera på potentiella arbetsgivare.
  • Bild med titeln Förklara ett gap på ditt CV på grund av barn Steg 8
    2. Överväg att ta online klasser eller certifieringsprogram. Ett bra sätt att borsta upp dina färdigheter och kunskaper, och att böja upp ditt CV, är att ta kurser och få certifieringar relaterade till ditt fält. Utforska webbplatser som Course.org eller udemy.com gratis eller lågkostnadskurser som kan hjälpa till att förbereda dig för att du ska återvända till arbetsmarknaden.
  • Bild med titeln Förklara ett gap på ditt CV på grund av barn Steg 9
    3. Håll nätverk. Under ditt arbete Hiatus, håll kontakten med kontakter i ditt fält. Låt dem veta att du är intresserad av att återvända till jobbet snart, och be dem att låta dig veta om de hör om några öppningar. Utforska andra möjliga anslutningar på platser som du kanske inte omedelbart tänker på, som medföräldrar eller personal på ditt barns skola.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande