Hur man avbryter en arbetsintervju

Det kan vara en hård situation om du planerade en intervju med en potentiell arbetsgivare, men du har en tidskonflikt eller ny möjlighet. I dessa fall måste du avbryta eller omplacera din intervju, vilket kan vara svårt att navigera med takt. Du kan dock enkelt och respektfullt avbryta din intervju medan den är kvar professionell i arbetsgivarens ögon.

Steg

Metod 1 av 3:
Omplacering av en arbetsintervju
  1. Bild med titeln Avbryt ett jobbintervju Steg 1
1. Omplacera din arbetsintervju bara som en sista utväg. Innan du omställer din arbetsintervju, försök att omorganisera dina andra planer istället. Din arbetsintervju tjänar som ett första intryck för en potentiell arbetsgivare, så omplacering kan komma av som oprofessionellt. Om möjligt, omordna de andra delarna av ditt schema innan du omställer din arbetsintervju.
  • Bild med titeln Avbryt ett jobbintervju Steg 2
    2. Kontakta din intervjuare med så mycket meddelande som möjligt. Omläggning av en arbetsintervju kan vara ett stort besvär för alla som är involverade. På grund av detta är det viktigt att du kontaktar din potentiella arbetsgivare för att omplacera minst 24 timmar före din planerade intervju. När du kontaktar din intervjuare, ge en kort förklaring till ditt behov av att omplacera. Var så ärlig som möjligt. Ge din intervjuare några alternativa datum som kommer att fungera för din omplacerade intervju.
  • Om du omställer på grund av en annan arbetsintervju, är det bäst att inte berätta för din intervjuare det. Berätta för dem att du har haft ett arbete eller familjekonflikt kommer upp, och att du skulle älska att omplacera din intervju för en annan tid.
  • Om ett livslängden händer och du inte kan ge 24 timmars varsel, kontakta din intervjuare så snart som möjligt för att låta dem veta vad som hände. Om det är en riktig nödsituation (du blev skadad, har du en familj nödsituation, etc.), din potentiella arbetsgivare bör förstå.
  • Om du fortfarande är intresserad av jobbet, uttrycka det när du ringer för att avbryta. Säg något som "Jag är mycket ledsen, men en nödsituation har kommit upp och jag kommer inte att kunna göra vår intervju imorgon. Jag är fortfarande intresserad av positionen och skulle vara extremt tacksam om vi kunde omplacera."
  • Bild med titeln Avbryt ett jobbintervju Steg 3
    3. Tala med din intervjuare direkt, lämna inte ett meddelande. När det är möjligt, gör direkt kontakt med din potentiella arbetsgivare istället för att skicka ett mail eller lämna ett meddelande. Att göra kontakt via telefon får dig att se ut som en ansvarsfull professionell. Gör ett försök att komma i kontakt med din intervjuare på många sätt, och lämna bara ett meddelande eller skicka ett mail om du inte kan nå dem via telefon.
  • Skicka aldrig ett textmeddelande för att omplacera en intervju, eftersom det kommer att få dig att se oprofessionellt.
  • Om du slutar lämna ett meddelande eller skicka ett mail, fråga att din intervjuare kontaktar dig för att bekräfta att de fick ditt meddelande.
  • Bild med titeln Avbryt ett jobbintervju Steg 4
    4. Ber om ursäkt för besväret. En arbetsintervju är normalt planerad kring flera människors scheman. Därför är annullering eller omläggning av en intervju vanligtvis ett besvär för flera personer. Antag inte att din intervjuares schema kretsar runt dig och ber om ursäkt för att orsaka olägenheter. Försök att vara flexibel när du frågar om att omplacera din intervju. Om din intervjuare ser att du sätter i god ansträngning för att göra detta intervjuarbete, kommer de att vara mer benägna att omplacera din intervju.
  • Bild med titeln Avbryt ett jobbintervju Steg 5
    5. Skicka en uppföljning till din intervjuare. När du har kontaktat din intervjuare om omläggningen, skicka dem en personlig anteckning eller e-post som upprepar din ursäkt och ditt intresse för företaget. Din intervjuare kan vara frustrerad eller irriterad av dig avbryter, så använd den här noten som ett tillfälle att låta dem veta att du är verkligen ledsen och skulle fortfarande vilja ha en chans att omplacera en intervju.
  • Metod 2 av 3:
    Avbryta en arbetsintervju fullständigt
    1. Bild med titeln Avbryt ett jobbintervju Steg 6
    1. Ge avancerat meddelande för att avbryta din intervju. Så snart du vet att du behöver avbryta din arbetsintervju, kontakta din intervjuare. Slösa inte bort någons tid genom att vänta på att avbryta din intervju. Annullera istället det så snart du vet att du inte längre är intresserad av att intervjua för den positionen. Din intervjuare kommer att uppskatta att du ger dem avancerat meddelande, och du ser mycket mer professionell ut.
  • Bild med titeln Avbryt ett jobbintervju Steg 7
    2. Var ärlig om dina skäl till Avbryta din intervju. Oavsett om du har accepterat ett annat jobb någon annanstans, eller helt enkelt inte längre är intresserade av det jobb du hade planerat en intervju för, låt arbetsgivaren veta. Arbetsgivaren bör uppskatta din ärlighet, eftersom de kan börja titta någon annanstans för att fylla den position de anställer för.
  • Om du redan har accepterat ett annat jobb, ring din intervjuare och låt dem veta. Säg något i linje med: "Tack för att du bjudit in mig att intervjua för positionen, men jag har just accepterat ett erbjudande någon annanstans. Jag såg fram emot möjligheten att arbeta med ditt företag, men kommer att behöva avbryta vår intervju. Tack så mycket för din tid!"
  • Om du avbryter din intervju på grund av negativa saker du har lärt dig om företaget, vara lite mer vag när du avbryter din intervju. Säg något som: "Jag uppskattar att du planerar en intervju med mig, men jag måste avbryta. Jag har bestämt mig för att fokusera mina karriärmöjligheter någon annanstans, men jag uppskattar din tid."
  • Bild med titeln Avbryt ett jobbintervju Steg 8
    3. Vara professionell för att du inte bränner broar. Du vet aldrig när du behöver ett annat jobb, eller när du kommer att korsa sökvägarna med din intervjuare (i en professionell eller personlig inställning). Det är bäst att förbli trevligt och professionellt när du avbryter din intervju, eftersom det aldrig är en bra idé att bränna broar. Var inte oförskämd när du avbryter din intervju och respekterar inte denna arbetsgivares företag. Hålla fast vid en enkel förklaring till varför du avbryter och avslutar konversationen.
  • Metod 3 av 3:
    Avbryta en arbetsintervju som arbetsgivare
    1. Bild med titeln Avbryt ett jobbintervju Steg 9
    1. Kontakta sökanden så snart du inser att du behöver avboka din intervju. Det är professionellt artighet att ge avancerat meddelande vid avbokning eller omplacering av en intervju. Om du väntar till sista minuten för att avbryta kan det spegla dåligt på ditt företag. Om det här är en potentiell anställd som du verkligen är intresserad av att anställa, se till att visa en hel del professionalism. Avbryta en intervju sista minuten kan få dem att förlora intresse för ditt företag.
    • Om en nödsituation kommer upp, kontakta den potentiella medarbetaren omedelbart. Ge en kort förklaring till varför du avbokar och låt dem veta att du kommer att vara i kontakt med att omplacera. De borde förstå om det är en riktig nödsituation.
  • Bild med titeln Avbryt ett jobbintervju Steg 10
    2. Berätta för sökanden om du har fyllt positionen. Vissa arbetsgivare informerar inte kandidater när jobb har fyllts, de skär helt enkelt all kommunikation. Detta är extremt oprofessionellt och gör för dåligt företag. Om du har fyllt den position du har intervjuat kandidater för, låt kandidaterna veta. Det är bästa praxis att ringa kandidater och låta dem veta att positionen har fyllts - det här är en mer personlig och mindre kall metod för att informera en god kandidat som du inte är intresserad av att anställa dem. Du kan också skicka ett mail, även om det är en mindre personlig form av kommunikation.
  • Bild med titeln Avbryt ett jobbintervju Steg 11
    3. Omplacera din intervju så snart som möjligt. Om du är intresserad av att anställa denna potentiella medarbetare, omdirigera din intervju så snart som möjligt och ge dem flera datum att välja mellan. Eftersom du störde med sitt schema, bör du vara flexibel när du omställer din intervju. Uttrycka till den intervjuade som du verkligen skulle älska att intervjua dem, och fråga vad du kan göra för att få det att hända.
  • Om du är osäker när du kan omplacera, låt den intervjuade veta att du kommer att vara i kontakt med omläggningen och kontakta dem i tid.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Rör inte bara för att du vill gå ut ur staden för helgen eller det kommer att störa din sociala kalender. Endast omplacera när det är absolut nödvändigt.
  • Planera inte en intervju utan att först kontrollera din kalender för konflikter.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande