Hur man är drogfri

Du behöver inte se svårt att hitta någon vars liv har skadats av hans användning av droger. Många har fattat beslutet att använda droger och beklagade det, men det behöver inte vara dig. För de som redan är beroende av: Du kan vara drogfri.

Steg

Metod 1 av 4:
Hantera frestelsen att prova droger
  1. Bild med titeln vara drogfritt steg 1
1. Uppsättning mål för dig själv. Studier tyder på att med mål (och personer som stöder dessa mål) kan hjälpa dig att vara mindre benägna att använda droger. Det här är troligt eftersom det uppmuntrar dig att överväga vad du vill ut ur din framtid och vad du ska göra för att få dig där. Däremot handlar det om att använda droger om vad som känns "Bra" just nu, oavsett vilken inverkan den gör på din framtid.
  • Om du känner dig frestad att prova droger, även en gång, överväga vad det kan göra för dina mål för framtiden. Hur sannolikt är du att kunna nå dina mål om du är beroende av ett dyrt och / eller olagligt drog, eller i fängelse eller med kriminalregister för att använda den?
  • Att ställa in mål kan också förbättra ditt självförtroende. När du känner dig säker på dig själv och din förmåga att uppnå det du har gjort, är du mindre benägna att vilja göra droger.
  • Inställningen och uppnå mål är också avgörande för att komma undan droger. Denna övning visar att du kan uppnå det du satt ut för att göra, inklusive Kick din narkotikamissbruk.
  • Bild med titeln vara drogfritt steg 2
    2. Tillbringa tid med dina nära och kära. Starka relationer med din familj och kära är en skyddande faktor mot narkotikamissbruk. Med andra ord, att ha ett starkt förhållande med din familj och vänner kommer att göra dig mindre benägna att ge in till frestelsen.
  • Om du känner dig pressad eller nyfiken på narkotikamissbruk, behåll inte det själv. Hitta någon du vet, lita på och respekt för att prata med om det. Andra människor kan erbjuda dig råd och support, vilket är mycket viktigt för att vistas drogfri.
  • Bild med titeln Be Drug Free Steg 3
    3. Prata med någon om vad som händer. Om du konsekvent är pressad, även mobbad, för att prova droger, prata med någon i auktoritet, som en förälder, lärare eller rådgivare. Du behöver inte möta detta tryck på egen hand. Att få stöd från andra hjälper dig att stå starkt mot droger.
  • Bild med titeln Be Drug Free Steg 4
    4. Gör något annat för att må bra. Om du är frestad att använda droger eftersom du vill må bra, håll ditt fokus av droger genom att göra andra saker som är roliga och roliga.
  • Till exempel, ta upp en hobby, spendera mer tid att skratta med vänner, spela ett roligt videospel, eller hjälpa andra ut, att känna sig bättre istället. Detta hjälper dig att hitta ny mening i ditt liv..
  • Gå till en körning, gå vilse i en bra roman, prata med familj och vänner, spela ett roligt videospel eller aktivt försöka lösa ditt problem eller negativa tankar genom att söka rådgivning.
  • Prata om hur du känner med vänner eller engagera dig i en distraherande aktivitet som att gå ut till en film.
  • Bild med titeln vara drogfritt steg 5
    5. Sluta innan du börjar. Om du erbjuds droger, nedgång och gå bort. Om du är rädd för peer-tryck, vet du i ditt hjärta att sanna vänner kommer att respektera dig om du bestämmer dig för att säga nej till ett läkemedel, och de kommer inte att driva dig till att göra något du inte vill göra. Om de gör det, överväga att hitta en ny grupp av vänner.
  • Bild med titeln vara drogfritt steg 6
    6. Håll dig på avstånd. Om du ser en familjemedlem eller en vän som tar droger, håll dig borta från dem och följer definitivt inte i sina fotspår. Om du kan, prata med en betrodd vuxenvän om det - de kan erbjuda vägledning eller socialt stöd. Ett stödsystem kan vara avgörande för en persons framgång för att uppnå och upprätthålla en drogfri livsstil.
  • Var medveten om att sårbarhet mot narkotikamissbruk kan springa i familjen, så om du har en familjemedlem som är beroende av droger, vet att du kan vara särskilt sårbar och borde göra det mycket mer att vara drogfri.
  • Om du har vänner som aktivt använder droger, hitta nya vänner. I stället omge dig med människor som inte använder droger och som tycker att vara nykter är ett bättre sätt att leva. Tonåringar är särskilt troliga att använda droger om deras vänner gör det.
  • Bild med titeln vara drogfritt steg 7
    7. Undvik frestelse. Om det finns en viss grupp människor i skolan som är kända för att göra droger, häng inte runt dem. Du kan hitta vänner som är intresserade av mer produktiva beteenden.
  • Om du är på en fest och du inser att det finns droger där, lämna helt enkelt. Peer-tryck kan få dig att spricka, även om du är säker på att du kommer att kunna säga nej.
  • Var medveten om att det sociala inflytandet är mycket starkt, och det har en effekt på din frestelse att använda droger. Även sociala medier kan påverka dig att vara mer benägna att använda droger. Om du märker många bilder om drogbruk på dina sociala medier, överväga att blockera dessa konsekvenskällor också.
  • Bild med titeln vara drogfritt steg 8
    8. Reflektera över dina frestelser. Om du är frestad att prova droger även när du är på egen hand, till exempel att se vad det skulle vara att experimentera med ditt barns adderall, kan du också hantera den frestelsen. Tänk på dig själv, "Varför vill jag verkligen prova det här?" Vilka är dina skäl att vilja prova droger?
  • Om det beror på att du tror att alla andra gör det och du vill ansluta till dina kompisar, påminna dig om det inte Alla gör droger. Faktum är att drogbruk i allmänhet är nere bland ungdomar. Det finns gott om stora, hälsosamma sätt att ansluta till dina vänner, till exempel att ta upp en hobby eller sport tillsammans.
  • Om det beror på att du känner dig stressad eller pressad, känner igen att narkotikamissbruk är ett vanligt sätt att hantera stress, men det är väldigt ohälsosamt. Det finns många sätt att hantera stress, till exempel motion, yoga och meditation. Om du känner dig riktigt stressad, kan prata med en terapeut hjälpa till.
  • Kom ihåg att dina beslutsfattande färdigheter inte helt har mognat om du är en tonåring. Att välja att använda droger är ett beslut som kan hemsöka dig för resten av ditt liv. Kommer ditt 50-åriga själv tack för att du bestämmer dig för att prova droger?
  • Bild med titeln Be Drug Free Steg 9
    9. Säg inget självständigt. Mest sannolikt kommer det att komma en tid när du kommer att bli ombedd att göra droger. Var fast i ditt svar och tveka inte. Om du tvekar att du lämnar dörren öppen för peer-tryck.
  • Om någon som erbjuder dig droger frågar dig varför du inte vill göra dem behöver du inte ge några skäl. Säg bara att du inte gör droger. Om du ger anledningar som du lämnar dörren öppen för vidare konversation, där personen kan försöka övertyga dig att prova drogerna.
  • Du kan få folk att försöka ändra dig genom att säga saker som "Men alla gör det" eller "Bara en gång kommer inte att skada dig." Förbli fasta. Du kan berätta för den person som i själva verket har gått ner bland ungdomar, så klart inte alla gör det, och du kommer inte vara heller. Eller du kan säga "Nej, inte ens en gång. Jag behöver inte det i mitt liv."
  • Bild med titeln Be Drug Free Steg 10
    10. Stanna förlovad. Håll ditt sinne skarpt och aktivt involverad i världen runt dig. Om du är förlovad och upptagen och aktiv har du inte tid att göra droger. Boredom kan leda till narkotikamissbruk, så genom att aldrig bli uttråkad kommer du att vara mindre benägna att använda droger.
  • Lär dig ett nytt språk. Hämta en hobby. Lär dig själv ett musikinstrument. Volontär i ditt samhälle. Du kommer att berika ditt liv (och öka ditt CV) och hjälpa dig att hålla dig borta från droger.
  • Bild med titeln Be Drug Free Steg 11
    11. Ta reda på vad som gör dig lycklig. Depression och låg självkänsla kan leda till narkotikamissbruk. Om du är upplever depression, Du borde söka en rådgivare som hjälper dig att arbeta genom det. Dessutom, förfölja saker som gör dig lycklig och behålla ditt självkänsla, kommer du att göra dig mindre benägna att default till narkotikamissbruk.
  • Gör en lista över allt som gör dig lycklig. Välj några som är lätt att uppnå, till exempel erfarenheter som att laga en billig måltid eller gå på bio och vara säker på att delta i dessa aktiviteter regelbundet.
  • Metod 2 av 4:
    Avstå från att använda droger igen
    1. Bild med titeln vara drogfritt steg 12
    1. Förstå varför människor använder droger. Människor blir beroende eftersom de är självmedicin. Då hålls de inom missbrukets cykel på grund av abstinenssymptomen från läkemedlet.Vägen att bli drogfri är att först koncontont den fysiska beroendeet genom att gå till en klinik där du kan delta i ett program för att hjälpa till med abstinenssymptomen, som ibland kan vara livshotande och sedan ta itu med de känslomässiga problem som leder till Beslutet att använda beroendeframkallande droger för att maskera den emotionella smärtan.
    • Människor som använder droger är inte "Dåliga" eller "omoraliska" människor.
    • Människor som använder droger kan ofta inte helt enkelt "slå av det."Drogmissbruk ändrar din hjärna på sätt som gör det svårt - men inte omöjligt - att sluta.
  • Bild med titeln vara drogfritt steg 13
    2. Känna dina triggers. Om du har använt droger innan, var känslighet för de triggers som är förknippade med dina läkemedel. Detta kan innefatta drogminne, en grupp vänner, en viss plats, eller till och med en viss sång som du brukade lyssna på när du gjorde droger.
  • Om det finns vissa triggers som du vet kan orsaka ett problem och leda till narkotikamissbruk, kasta dem bort. Ta bort den låten från din iPod eller kasta ut de rullande papper - om dina triggers är permanent borta kommer du att vara mindre benägna att använda droger.
  • Du kan också behöva gå till platser du brukade gå när du använde droger. Att stanna bort kan vara svårt, men det hjälper dig att sparka din narkotikamissbruk.
  • Bild med titeln vara drogfritt steg 14
    3. Gå med i ett samhälle eller ett familjebaserat återhämtningsstödsystem. Stöd är nyckeln inte bara för att stanna av droger, utan att komma undan dem. Om du kämpar för att leva ett drogfritt liv, kan en supportgrupp vara till hjälp.
  • För att hitta en, prata med din läkare, rådgivare eller annan vårdgivare, kontrollera din telefonbok för en lista över lokala supportgrupper, kontakta dina religiösa eller sekulära samhällsgrupper, eller tala med lokala eller nationella grupper som ägnas åt att hjälpa människor att få Tidigare missbruk.
  • Bild med titeln Be Drug Free Steg 15
    4. Försök "uppmana surfing."Urge surfing är en uppmärksamhet motion som erkänner ditt begär och hjälper dig att" åka ut det "tills det går bort. Tänk dig att du är en surfare som rider på din begär som en våg tills den bryts och blir mjuk och liten och lätt att hantera. Urgesurfing är effektivare än att försöka ignorera eller förtrycka ett begär.
  • Påminn dig om att detta förmodligen inte är första gången du har upplevt uppmaningen att göra droger. Har den uppmaningen passerad förut? Svaret är nästan säkert ja. Påminn dig om att det kommer att passera den här tiden också. Ursen finns, men du behöver inte agera på den.
  • Lägg märke till de tankar och känslor som du upplever under uppmaningen. Till exempel kan du känna en stark känsla av att du vill använda ditt läkemedel. Du kanske känner svettig eller kliande, eller känner sig rastlös. Erkänna dessa som befintliga. Påminna dig om att de bara är tankar - de har inte riktigt makt över dig.
  • Fokusera på djupandning När du surfar dina uppmaningar. Andas långsamt och jämnt, in och ut. Detta kommer att bidra till att hålla din uppmärksamhet på det nuvarande ögonblicket istället för att fokusera på ditt begär.
  • Bild med titeln vara drogfritt steg 16
    5. Berätta själv du väntar 10 minuter. Om du känner en mycket stark uppmaning att använda droger, fördröja du att berätta för dig själv, vänta 10 minuter. Bara 10, det är allt. Det kan du göra. När det är 10 minuter är uppe, om uppmaningen fortfarande är stark, berätta för dig själv att du väntar ytterligare 10 minuter. Håll förseningen tills uppmaningen passerar. Det kommer, med tanke på tillräckligt med tid.
  • Metod 3 av 4:
    Håll din kropp frisk
    1. Bild med titeln vara drogfritt steg 17
    1. Äta hälsosamt. Sinnet och kroppen är invecklade eftersom sinnet består av hjärnans komplexa arbete, ett biologiskt organ och en del av kroppen. Det innebär att mental hälsa och kroppslig hälsa är nära besläktade. Eftersom dålig psykisk hälsa är förknippad med narkotikamissbruk, och psykisk och kroppslig hälsa är relaterade, är en hälsosam kropp en viktig del av att vara drogfri. Ett sätt att behålla en hälsosam kropp är att äta hälsosam mat.
    • Äta hela livsmedel som mager kött, nötter, frukter och grönsaker.Vem vet, du kan till och med utveckla en passion för matlagning som bygger din självkänsla och blir till en hobby som hjälper till att hålla dig drogfri.
  • Bild med titeln Be Drug Free Steg 18
    2. Övning. Att träna kan släppa endorfiner som får dig att må bra på ett mycket hälsosammare sätt än hur läkemedel får dig att må bra. Övning bidrar till att minska stress och kan till och med bekämpa mindre fall av depression - både stress och depression ökar risken för narkotikamissbruk, så det är viktigt att regelbundet utöva för att hålla drogfri.
  • Bild med titeln Bli av med surhetssteg 14
    3. Undvik att ha för mycket koffein. För mycket koffein kan göra dig jitterig och ängslig vilket kan bidra till känslor av stress och göra dig mer benägna att vända sig till (andra) droger för att motverka den ångest som koffein producerade.
  • Bild med titeln vara drogfritt steg 20
    4. Få tillräckligt med sömn. En brist på sömn kan bidra till dålig psykisk hälsa, som att orsaka känslor av trötthet, sorg och ångest, som alla kan öka till din sannolikhet att använda droger för att undvika att känna sig dålig.
  • Bild med titeln vara drogfritt steg 21
    5. Koppla av din kropp och sinne. Öva avkopplingstekniker för att hjälpa dig mentalt och fysiskt frisk. Avkopplingstekniker minskar stressens inverkan på din kropp genom att negera negativa känslor och negativa kroppsliga känslor som muskelspänning. Stress är en vanlig anledning att människor börjar använda droger, så hanterar din stress kommer att hjälpa dig att hålla narkotikamissbruk.
  • Prova visualisering. Denna teknik innefattar att bilda fredliga och avkopplande mentala bilder. Till exempel, bild ett lugnt hav och försök att föreställa mig det med alla dina sinnen - tänk på hur det skulle lukta, hur vinden och solen skulle känna sig mot din hud. Fullständigt fördjupa dig i upplevelsen.
  • Prova en lugnande övning, som yoga eller tai chi.
  • Bild med titeln vara drogfritt steg 22
    6. Prova meditation. Meditation kan vara ett utmärkt sätt att hantera stress och fokusera på andning och kroppsmedvetenhet. Meditera Att lugna dig själv när du konfronterar att använda alkohol eller droger. Människor som mediterar tenderar att ha större framgångsnivåer för att hålla sig av droger på lång sikt.
  • Hitta en bekväm och lugn plats att sitta i 10-15 minuter.
  • Fokusera på andan, inandning djupt och stadigt.
  • När tankar passerar genom ditt sinne, släpp dem utan dom. Vänd din uppmärksamhet tillbaka till ditt andetag.
  • Bild med titeln Be Drug Free Steg 23
    7. Prova progressiv muskelavslappning. Denna teknik hjälper dig att räkna ut skillnaden mellan spända och avslappnade muskler. Det involverar långsamt spetsning och slappna av varje muskelgrupp - det här hjälper till att avgränsa skillnaden mellan spänd och avslappnad och tänka på vad som stressar dig.
  • Börja med tårna. Knyta dem så hårt som möjligt i 5 sekunder, och sedan slappna av i 5 sekunder. Lägg märke till känslan av avkoppling. Flytta upp din kropp från dina kalvar, lår, skinkor, abs, bröst, axlar, armar, nacke och ansikte.
  • Metod 4 av 4:
    Sökande
    1. Bild med titeln vara drogfritt steg 24
    1. Söka rådgivning. Människor som återhämtar sig från en missbruk behöver vägledning och behandling. Rådgivning kan erbjuda dig det stöd du behöver för att förbli drogfri när du ger upp eller återhämtar sig från en missbruk.
    • Beteendebehandling, såsom kognitiv beteendeterapi, är mycket effektiv för att hjälpa människor som använder droger hantera sina uppmaningar och stoppa deras narkotikamissbruk.
    • Familjeterapi kan också vara till hjälp, särskilt om din familj dysfunktion bidrar till din narkotikamissbruk.
    • Beredskapshantering använder positiv förstärkning, till exempel belöningar, för att stanna av droger.
  • Bild med titeln vara drogfritt steg 25
    2. Överväga att delta i en detoxfacilitet. Det finns fördelar och nackdelar med inpatient eller polikliniska anläggningar. Inpatient-anläggningar möjliggör nära övervakning, ta bort potentialen för narkotikamissbruk, och detoxprocessen är ganska accelererad.Men dessa kan vara ganska dyra och kan begränsa andra aktiviteter, till exempel arbete. Kundtunna behandlingar kostar mindre och har mindre inverkan på individens liv, men kanske inte är lika effektivt på grund av potentialen för tillgång till droger på grund av att det är utanför anläggningen.Detta har fördelen att vara mindre störande för patientens liv och billigare. Den bästa inställningen beror på en mängd olika faktorer, inklusive missbruk av missbruk, läkemedelsanvändarens belopp och längd av missbruk, patientens ålder och medföljande medicinska och / eller psykiatriska förhållanden.
  • För att hitta ett detoxcenter, sök här: https: // Söktid.samhsa.gov /
  • Människor med allvarliga problem med narkotikamissbruk, en lång historia av narkotikamissbruk, engagemang i kriminell verksamhet eller problem med social funktion på grund av droger bidrar ofta till bostadsbehandling på en detox-anläggning.
  • Bild med titeln Be Drug Free Steg 26
    3. Hitta en sponsor. Många peer-baserade supportgrupper tilldelar sponsorer till nya medlemmar. Sponsorn är en återhämtningsmissbrukare som hjälper dig genom stegen i återhämtningsprogrammet. En bra sponsor kommer:
  • hjälpa dig att växa, för att bli mer produktiv, med din definition.
  • Hjälp dig att bli mer autonom, mer kärleksfull av dig själv, mer upphetsad, mindre känslig, mer fri att bli myndighet för ditt eget boende.
  • inte vara en kryp eller var runt om du misslyckas med att göra framsteg.
  • Tips

    Prata med dem du litar på din frestelse, de förstår och hjälper dig att undvika det.
  • Om du har ett drogproblem prata med en skolrådgivare, eller överväga att gå med i en grupp som alkoholister anonyma, alateen eller n.A.
  • Ta aldrig droger. Medicin anses vara ett läkemedel men missbrukar aldrig din medicinering.
  • Var modig och var inte rädd att säga "NEJ" När erbjuds droger eller alkohol.
  • Lär dig själv. Att veta vad som kan hända är hälften av slaget. D.A.R.E. Och över påverkan kan det hjälpa dig att förstå de möjliga drogerna där ute och vad de kan göra för din kropp.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande