Hur är lycklig efter en skilsmässa

Om du just har gått igenom en skilsmässa, inser du snabbt att ditt liv har förändrats på många sätt, bra och dåligt.Även om det är smärtsamt att avsluta ett äktenskap, kan du bara hitta ett silverfoder till hela upplevelsen som väntar på dig. Lär dig att vara lycklig efter din skilsmässa genom att återupptäcka dig själv som en enda person, få stöd och få positiva beslut för din framtid.

Steg

Metod 1 av 4:
Återanslutra med dig själv
  1. Bild med titeln vara glad efter ett skilsmässa steg 1
1. Lär dig dina gillar och ogillar som en enda person. Om du har varit en del av ett par i många år kan du ha förlorat kontakten med din kärnidentitet. Använd den här tiden för att komma tillbaka till dig själv. Kom ihåg den person du var före ditt äktenskap och överväga den person du skulle vilja bli.
  • Sätt dig och gör en lista över dina gillar och ogillar. Fokusera enbart på dina egna preferenser - försök att undvika att tänka på din äkta uppfattning.
  • Till exempel kan du arbeta i ett jobb som du inte riktigt gillar eftersom det var bäst för din familj vid den tiden. Eller du kan fortfarande göra din make favoritmjöl, trots att det inte är din favorit.
  • Bild med titeln vara glad efter ett skilsmässa steg 2
    2. Upptäck dina passioner. Om du har hobbyer, använd din nyfunna frihet att ägna mer tid till dem. Om du inte har några hobbyer, tänk på att starta några. Vad är några aktiviteter som du alltid släckte eftersom du inte hade tid eller för att din make inte var en fan? Nu kan du delta i alla dessa aktiviteter.
  • Till exempel kan du börja cykla igen på helgerna. Eller, om du är en bokmask, kan du gå med i en lokal bokklubb.
  • Ta tillfället i akt att hämta några nya hobbyer. Prova något du alltid har velat lära, eller starta en klubb för en gammal passion.
  • Bild med titeln vara glad efter ett skilsmässa steg 3
    3. Omfamna nya vanor och roller. Skilsmässa skjuter dig för att utveckla aspekter av dig själv som du aldrig haft tidigare. Till exempel, om din make gjorde alla shopping och matlagning, kan du behöva lära dig hur du tar på den här rollen. Om de var den primära brödvinnaren, kanske du måste få jobb eller hitta en med bättre lön.
  • I stället för att titta på dessa nya roller som bara lagt till stress, se dem som ett tillfälle att trycka förbi din komfortzon. Faktum är att du kan lära dig att njuta av nya roller genom att göra en lista över alla uppgifter du gör nu när du inte kände sig innan.
  • Om du var en bostadsförälder medan din make fungerade, kommer du sannolikt att behöva komma tillbaka på arbetsmarknaden. Ta den här tiden att lära dig nya färdigheter som kan hjälpa dig att få ett nytt jobb.
  • Var inte rädd för att prova nya saker. Arbeta mot självförbättring, och du kommer att bli lyckligare på lång sikt.
  • Bild med titeln Var glad efter ett skilsmässa steg 4
    4. Resa ensam. Att besöka nya platser är ett bra sätt att återupptäcka dig själv och komma utanför din komfortzon. Plus, resor hjälper dig att bli mer medveten om vad du gillar och inte gillar, för att ingen annan kommer att påverka dina beslut. Se de museer du vill se och välj de restauranger som verkar intressanta för dig.
  • Att resa är också ett bra sätt att skapa nya minnen utan din make.
  • Besök en närliggande stad som du aldrig har utforskat eller planerar en stor resa över hela landet eller över kontinenterna.
  • Metod 2 av 4:
    Hitta stöd
    1. Bild med titeln Var glad efter ett skilsmässa steg 5
    1. Luta på goda vänner och familj. Ditt supportsystem är avgörande i efterdyningarna av din skilsmässa. Var noga med att du spenderar tid med positiva influenser som får dig att må bra om dig själv och din framtid.
    • Starta en ny tradition med din sociala grupp, som söndagsbrunch eller fredags spelkvällar. Detta kommer att ge dig något att se fram emot.
    • Ta bort människor från ditt liv som påverkar dig att göra negativa val, till exempel bostad i det förflutna eller använda alkohol eller droger för att klara sig.
  • Bild med titeln vara glad efter ett skilsmässa steg 6
    2. Gå med i en supportgrupp. Nå ut till människor i ditt lokala samhälle som går igenom en skilsmässa också. Pratar med människor som "får" du kan hjälpa dig att känna dig mindre ensam. Dessutom kan några av supportgruppmedlemmarna ha hjälpsamma lösningar på många av de problem du står inför.
  • Gör en snabb online-sökning för att hitta skilsmässa supportgrupper i ditt område. Du kan också kontakta samhällscentra och kyrkor som kan sponsra dessa grupper.
  • Bild med titeln vara glad efter ett skilsmässa steg 7
    3. Se en terapeut. Det är trevligt att ha en opartisk person att prata med om vad du går igenom. En terapeut kan fungera som ett lyssnande öra och en komfortkälla när du navigerar efter skilsmässa. Fråga din primärvårdsleverantör för ett hänskjutande eller få rekommendationer för bra terapeuter från din sociala grupp.
  • Metod 3 av 4:
    Återuppbygga ditt liv
    1. Bild med titeln vara glad efter ett skilsmässa steg 8
    1. Ange nya mål. Mål kan driva dig framåt och erbjuda en kraftfull motivationskälla. Ta dig tid att tänka på var du vill att ditt liv ska vara på sex månader eller ett år. Skriv sedan ut tydliga och realistiska mål som hjälper dig att uppnå den visionen. Bryt varje mål i små steg så att du kan vidta åtgärder mot dem dagligen.
    • Till exempel kanske du vill höja ditt kreditpoäng så att du kan köpa en ny bil. Du kan behöva betala en del av din befintliga skuld, vilket kan kräva mer pengar eller minska några av dina hushållskostnader.
    • Att ställa in kraftfulla mål också håller dig upptagen, så du spenderar inte så mycket tid på det förflutna.
  • 2. Planera din ekonomiska framtid. Skilsmässa kan vara dyrt. Du kan behöva betala alimoni, barnbidrag eller juridiska avgifter. Ta lite tid att budgetera ditt nya liv i en enda inkomst hushåll. Se till att du har råd med nödvändigheten samtidigt som du sparar pengar för pension och en akutfond.
  • Om din make gjorde all den ekonomiska planeringen, kan du behöva återstå om hur man gör det. Ta en finansiell läskunnighet på ett community college eller prata med en finansiell planerare.
  • Om det finns involverade barn måste du också planera för sin omsorg.
  • Se så långt framåt i framtiden som du kan. Du kan till och med utveckla en tioårig plan.
  • Bild med titeln var glad efter ett skilsmässa steg 9
    3. Träffa nya människor. Du behöver inte dike dina gamla kompisar efter din skilsmässa, men du kan upptäcka att några av dina vänskap faller eller ändras. Det är helt normalt. För att motverka förändringar i din sociala cirkel, gör ett försök att träffa nya människor som delar dina intressen eller mål. Gå med i nya klubbar eller organisationer för att ansluta till människor som du.
  • Att möta nya människor hänvisar också till potentiella datum. Var inte rädd för att ansluta till någon ny när du är redo. Fokusera på att bara ha en bra tid först. Se där det går.
  • Bild med titeln vara glad efter ett skilsmässa steg 10
    4. Öva självvård. Du utför nu alla roller din make som en gång hanteras, vilket innebär att du kanske känner att du har ännu mindre tid på en dag. Oavsett om det bara är tio minuter om dagen, försök att stjäla lite tid för att göra något för dig själv. Försök läsa en bok, lyssna på lugnande musik, sträcka eller gå på en promenad utanför.
  • Bild med titeln var glad efter ett skilsmässa steg 11
    5. Stöd till din hälsa och välbefinnande. Att gå igenom en skilsmässa är stressig på kroppen och sinnet. Stöd ditt välbefinnande genom att göra positiva val. Försök att äta balanserade och näringsrika måltider regelbundet. Få sju till nio timmars sömn varje natt. Träna i ca 30 minuter på de flesta dagar i veckan.
  • Motstå uppmaningen att klara av dina känslor genom att binge på skräpmat, med alkohol eller droger, eller spendera överflödiga pengar shopping eller spel.
  • Metod 4 av 4:
    Hitta lycka med dina barn
    1. Bild med titeln vara glad efter ett skilsmässa steg 12
    1. Skapa en ny normal. Skapa struktur efter din skilsmässa kan hjälpa dig och dina barn anpassar sig till din nya verklighet. Plus, en ny rutin gör saker mindre förvirrande och kan till och med ge alla en sinnesro.
    • Så fort du kan, träna de grundläggande elementen i din rutin och dela dem med dina barn. Lägg till i nya aktiviteter och uppgifter som passar ditt nya liv, till exempel att underteckna dem för efterskolan eller spendera helger med den andra föräldern.
    • Överväg att utveckla nya traditioner för dig och dina barn också. Till exempel, om de besöker den andra föräldern på helgerna, kan du inleda en familjespel natt eller filmnatt på en veckodag. Eller, om du inte kommer att få dina barn på juldagen, kan du öppna gåvor och ha en trevlig middag på julafton.
  • Bild med titeln vara glad efter ett skilsmässa steg 13
    2. Cherish förälder-barntid. Bonding med dina barn är viktigt för att hjälpa alla att gå vidare efter skilsmässan. Planera i tid med varje barn individuellt och med dem alla som en grupp. Titta på tv tillsammans, göra parallella uppgifter som sysslor eller läsa, fråga om skolan och deras vänskap, och uppmuntra dem att dela sina känslor om skilsmässan.
  • Främja ett hälsosamt förhållande med dina barn kommer också att minska skilsmässa negativa effekter. Bara se till att aldrig dålig mun den andra föräldern framför dem.
  • Bild med titeln Var glad efter ett skilsmässa steg 14
    3. Be om hjälp efter behov. Du kan vara tveksam till att fråga andra om hjälp, men ibland är en hjälpande hand exakt vad du behöver. Om du har problem med att anpassa sig till att vara en ensamstående förälder (eller en medförälder) eller hantera vissa hushållsansvar, få hjälp.
  • Du kanske frågar vänner eller familjemedlemmar för en hand, som "Veronica, har du något emot att titta på barnen nästa torsdag så jag kan få en natt off?"
  • Eller du kan anställa hjälp i form av en barnvakt, en renare eller en finansiell rådgivare.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande