Hur drogtest någon

Ett drogtest kan upptäcka om droger är i någons system. Detta kan vara till hjälp vid övervakning av en missbrukad familjemedlem eller som ett sätt att screena potentiella jobbsökande. De tre mest populära metoderna för drogtest är saliv, urin och hårprov. Om du gör en bra plan och följ anvisningarna noga kan du administrera ett drogtest till någon och se om de har använt droger nyligen.

Steg

Metod 1 av 4:
Välja rätt test
  1. Bild med titeln Välj terapi för klimakteriet steg 6
1. Använd laboratorietestning till drogtest anställda. Laboratorietester kräver att patienten går till en specialiserad anläggning. Lab Test är mer exakta än hemmaprov och är vad du ska använda om du planerar på läkemedelsscreening anställda eller jobbsökande.
  • I en laboratorieinställning kommer det att bli mindre av en chans att prova manipulering.
  • Drogtest som utvärderar hår och saliv måste vanligtvis skickas till ett labb.
  • Bild med titeln Välj ett läkemedelssteg 3
    2. Köp ett hemdrogtest för familj och vänner. Du kan köpa hem drogtest online eller på ett apotek eller online. Dessa test är lättare att använda och ger dig resultatet snabbt. Ta hem drogtest är ofta billigare än laboratorieprov.
  • Bild med titeln Välj ett läkemedelssteg 4
    3. Använd ett salivtest för att testa för narkotikamissbruk under de senaste dagarna. Saliva tester är mindre påträngande än hår- eller urinprov men kommer bara att upptäcka droger som tagits under de senaste dagarna. De är också mest effektiva för att upptäcka droger som har konsumeras under de senaste timmarna. Saliva drogtest är det bästa testet för att administrera omedelbart efter en olycka.
  • Bild med titeln Välj ett läkemedelssteg 6
    4. Välj ett urintest för att testa för droger under de senaste veckorna. Ett urintest är den billigaste typen av test och fångar vanligtvis droger som togs under de senaste veckorna. Urinprov kommer emellertid inte att detektera droger som tagits inom de senaste fyra timmarna. Välj ett urintest om du misstänker att det har varit drogbruk under den senaste månaden.
  • Bild med titeln Välj ett läkemedelssteg 1
    5. Välj ett hårprov för att testa för droger som tagits under de senaste månaderna. Hårprov går tillbaka tre månader och läser fortfarande positivt om personen nyligen började avstå från narkotikamissbruk. Välj det här testet om du vill avgöra om personen har använt droger under de senaste månaderna.
  • Bild med titeln Hitta bra skäl att avsluta ditt jobb Steg 7
    6. Bestäm vad som händer om de inte passerar testet. Om du testar en vän eller familjemedlem, tänk på sätt som du kan hjälpa till att rehabilitera den person som tar drogerna. Om narkotikamissbruk hittas, bör det finnas en terapiplan på plats som kan hjälpa dem att övervinna vanan. Detta kan vara en kombination av psykoterapi eller ett läkemedelsrehabiliteringsprogram. Om du screenar anställda eller potentiella anställda, tala med din personalavdelning och komma med rätt straff för att misslyckas med testet.
  • Var redo att sitta och prata med personen om resultaten av deras test.
  • Oavsett vad du bestämmer dig för att du misslyckas, se till att du håller fast vid planen, oavsett vad.
  • Bildtiteln Bli en Anger Management Coach Steg 2
    7. Rådfråga HR om du använder ett drogtest för anställning. Det finns olika statliga och lokala riktlinjer och föreskrifter om du planerar att screena sökande eller anställda av droger. Många stater kräver att arbetsgivare använder ett statligt certifierat laboratorium för drogtestning medan andra kräver att arbetsgivaren informerar sökanden om läkemedelsscreening innan de erbjuder jobbet. Se din personalavdelning för att säkerställa att testningen uppfyller alla dessa rättsliga riktlinjer.
  • Vissa stater kräver att företaget ska ge ett erbjudande innan de kan drogskärm en sökande.
  • Metod 2 av 4:
    Administrera ett hem urinprov
    1. Bild med titeln Kope med ångest och depression Steg 21
    1. Begränsa de droger som du vill testa för. Vissa hemtester kommer bara att testa för specifika droger, medan andra kommer att testa för en mängd olika droger. Läs etiketten på testet Du planerar att köpa och se till att det testar för det läkemedel du misstänker att de använder.
    • Cannabinoidtest görs för att upptäcka droger som marijuana och hash.
    • Opiatprov kommer att upptäcka droger som heroin, opium, kodin och morfin.
    • Det finns också test som gjorts specifikt för att detektera kokain och amfetamin.
  • Bild med titeln Hitta ditt samtal Steg 3
    2. Läs anvisningarna på testet. Innan du börjar provet, se till att du noggrant läser instruktionerna och varningarna som följde med det. Medan dessa instruktioner fungerar för de flesta tar hem urin drogtest, den som du köper kan vara lite annorlunda.
  • Bild med titeln Förbered ett akutskolsats Steg 2
    3. Har personen urinat i en kopp. Ofta kommer testet med sin egen provkopp som testtagaren kan fylla upp. Om inte, bör testtagaren fylla en engångsbägare halvvägs.
  • Bild med titeln Berätta för din mamma om din period Steg 8
    4. Stå nära personen medan de tar provet för att förhindra manipulering. Du kan stå på andra sidan dörren, eller du kan stå i rummet med ryggen mot den person som tar testet om du är orolig för att de kommer att manipulera med provet. Att lägga till kemikalier i testet kan producera felaktiga resultat, så du vill se till att de inte lägger till någonting till sitt prov.
  • Bild med titeln Hitta ett detoxcenter Steg 2
    5. Ta bort locket på testkortet. Se till att testremsan satt vid rumstemperatur innan den tog bort den från förpackningen. Ta bort plastlocket på botten av testremsan för att avslöja nedåtgående pekpilar på botten av testkortet.
  • Bild med titeln Lär dig och förstå patofysiologin hos diabetes mellitus Steg 11
    6. Dunkera kortet i urinen, upp till linjen. Doppa testkortet i urinen, pilarna vänd nedåt. Det kommer vanligtvis att vara en linje på kortet som betecknar hur djupt du ska doppa kortet. Håll remsan i urinen i 10 sekunder och dra sedan ut den och låt den vila på en icke-absorberande yta. Låt inte urinen gå över den angivna raden på remsan eller det kommer att påverka dina resultat.
  • Använd handskar för att förhindra att urin kommer på dina händer.
  • Vissa test kommer att ha en testremsa fäst på ett lock som täcker provkoppen. Om du har det här typen av test, skruva på toppen tillbaka på koppen ordentligt och tippa den över så att urinen sprider sig på testremsan i locket.
  • Bild med titeln Lär diabetesbehandling till ett barn Steg 2
    7. Vänta i fem minuter och läs sedan resultaten. Det ska finnas två områden märkta C och T. C står för kontrollområdet medan T representerar det aktuella testprovet. Om det finns en linje på T-området betyder det att testet är negativt. Om det inte finns någon linje i T-området betyder det att testet är positivt för narkotikamissbruk. Om C-regionen inte har en linje, betyder det att provet är ogiltigt, och personen ska återta provet.
  • Linjen för T-området kan vara svag, men någon linje alls innebär att det var ett negativt test.
  • Metod 3 av 4:
    Utföra ett salivtest
    1. Bild med titeln Vård för dina tänder som senior medborgare Steg 7
    1. Placera det absorberande spetsen mellan sina tänder och tandkött. Salivtest ser vanligtvis ut som en bomullspinne med ett långt applikatorhandtag. Håll applikatorhandtaget på salivtestet och placera den absorberande änden av testet mellan sina tänder och tandkött på antingen toppen eller botten av munnen.
  • Bild med titeln Deal med blodförgiftning, sepsis (sirs) Steg 3
    2. Håll testet i munnen. Håll spetsen mot deras tandkött i fem minuter, eller tills den absorberande änden är mättad.
  • Bild med titeln Bli av med löss med produkter hemma steg 14
    3. Försegla provet och skicka det till labbet. Placera salivtestet i ett provrör och snäpp av plastapplikatorns handtag. Försegla provet i röret och skicka det till labbet som ska testas. Vanligtvis kommer resultaten att finnas tillgängliga inom 24 timmar.
  • Förpackningen på testet kommer att ha adressen till laboratoriet där du behöver skicka den.
  • Metod 4 av 4:
    Gör ett hårprov
    1. Bild med titeln Cut Kids
    1. Skära en 1.5-tums hårlås från personens huvud. Ta tag i 40-60 strängar av hår och vrid dem i handen. Runt 1.5 tum eller 40 + mg krävs för de flesta hårprov. Använd en sax för att skära bort hårets lås.
    • De flesta laboratorier kommer att kräva testtagaren att få håret att samlas på en angiven hårsamling.
    • Olika laboratorier kan kräva upp till 100 mg hår för att genomföra sina drogtest. Ring labbet och fråga innan du börjar klippa håret.
  • Bild med titeln Minska oönskade ansiktshår Steg 2
    2. Klipp tillbaka, arm eller benhår om de inte har hår på huvudet. Hår från andra delar av området, med undantag av pubic hår, kan samlas för att kompensera den minsta mängd hår som behövs för ett test.
  • Bildtiteln blir en biolog Steg 11
    3. Sätt håret i provröret eller provröret. Sätt hårprovet i ett provrör och försegla det. Det är viktigt att behållaren är lufttät och innehåller inga kemikalier som skulle förändra resultaten av testet.
  • Bildbeteckningen blir en biolog Steg 6
    4. Skicka provet till ett laboratorium för testning. Om du köpte testet, kommer det att innehålla adressen till labbet som du behöver skicka den till. Om du får ett urval av hår, se till att du kontaktar en drogtestningsanläggning nära dig för att se till att de accepterar hårprover. Skicka håret till ett labb så att de kan analysera det. Resultaten kommer vanligtvis att finnas tillgängliga inom en vecka.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande