Hur man kasserar medicinering

Miljoner människor har löpt ut eller oanvända läkemedel som sitter i sitt hem just nu. Detta kan vara farligt, eftersom gammal medicinering kan vara skadligt om en vuxen, barn eller husdjur sväljer det. Det är därför som vanligt avfallshantering är så viktigt. Men hur får du faktiskt det gjort? Lyckligtvis har du några olika alternativ, så bli av med din gamla medicin säkert idag!

Steg

Metod 1 av 10:
Ta med läkemedel till en lokal drogbaksida.
  1. Bild med titeln Kassera medicineringssteg 1
1. Detta är det bästa alternativet för att undvika förorening eller oavsiktlig sväljning. Vissa apotek, polisstationer, sjukhus och statliga byggnader har droglådor för utgått och oanvända droger. Detta är det rekommenderade alternativet eftersom det håller droger ut ur miljön och säkerställer att ingen kommer att ta dem av misstag. Kolla online för att se om en av dessa platser är nära dig, och om så är fallet, ta med dina läkemedel där.
Metod 2 av 10:
Mail droger i om ditt tillstånd har ett brevbackprogram.
  1. Bild med titeln Kassera medicineringssteg 2
1. Detta liknar en drog-off-plats, men ännu bekvämare. Vissa stater eller företag driver postprogram, så gör en Internet-sökning efter dessa program i ditt område. Om det finns en, så är allt du behöver göra försegla dina mediciner i en låda, adressera den till rätt plats, lägga till eller betala porto och släpp dem på postkontoret.
  • Varje program har specifika instruktioner, så följ alltid anvisningarna. Ring en representant från programmet om du har några frågor.
  • Vissa program kan skicka dig en porto-betald låda så att du inte behöver oroa dig för porto.
Metod 3 av 10:
Delta i National Drug Take-Back Day.
  1. Bild med titeln Kassera medicineringssteg 3
1. Detta är en nationell händelse där släpp av platser öppnas överallt. Det är också en bra påminnelse att kontrollera alla dina läkemedel och hitta några som utgått. Om ta tillbaka dagen närmar sig, så är det ett säkert och bekvämt sätt att kassera dina läkemedel.
  • För information om ta tillbaka dagdatum och platser, besök https: // Takebackday.dea.gov /.
  • Ta tillbaka dagen accepterar vanligtvis inte olagliga droger eller några narkotikapploralier som sprutor.
Metod 4 av 10:
Spola mediciner som är på den godkända FDA-spollistan.
  1. Bild med titeln Kassera medicineringssteg 4
1. En dropplåda är idealisk, men det här är en säkerhetskopia för farliga läkemedel. FDA anser vissa droger som opioider för farliga att lämna runt ditt hem eller kasta i soporna. Det finns en hög risk för missbruk och överdosering med dessa läkemedel. Kontrollera först om läkemedlet är på FDA: s officiella spollista. Om det är, häll sedan det ner på toaletten och spola det.
Metod 5 av 10:
Kasta används eller gamla fentanylplåster ner på toaletten.
  1. Bild med titeln Kassera medicineringssteg 5
1. Fentanylplåster innehåller fortfarande opioider när de används. Det betyder att kasta dem i det vanliga papperskorgen är farligt. Om du inte har en lokal droguppsamlingsplats, rekommenderar FDA att spola dessa ner på toaletten också.
Metod 6 av 10:
Vik andra piller i en plastpåse och kasta bort dem.
  1. Bild med titeln Kassera medicineringssteg 6
1. Alla andra mediciner kan gå i det vanliga papperskorgen om de är ordnade korrekt. Häll läkemedlet i en plastpåse och blanda den med något unappealing som begagnad kaffe grunder, kitty kull eller smuts. Detta förhindrar att någon manipulerar med det i papperskorgen. Se sedan upp påsen och kasta den i det vanliga soporna.
  • Detta är den godkända metoden eller några gamla eller onödiga receptbelagda läkemedel som inte finns på spollistan, liksom utgått hushållsläkemedel som Advil, Pepto Bismol, Zyrtec, Benadryl och Aspirin.
  • Du kan också använda en burk eller plastbehållare, så länge som det är något förseglat så drogerna läcker inte ut.
Metod 7 av 10:
Kasta krämer och fläckar i det vanliga papperskorgen.
  1. Bild med titeln Kassera medicineringssteg 7
1. Du kan använda samma kaffe slipsar och väska trick för dessa. Häll eller placera dem i en plastpåse, lägg till lite kaffebryggare eller smuts och försegla påsen upp. Kasta sedan det i det vanliga skräpet som alla andra sopor.
  • Det enda undantaget här är fentanylplåster, som ska spolas eller sättas till en drop-off-plats.
Metod 8 av 10:
Kontakta dina lokala papperskorgen för att bli av med inhalatorer.
  1. Bild med titeln Kassera medicineringssteg 8
1. Inhalatorer är faktiskt farliga eftersom de är trycksatta. Det är farligt att kasta dem i det vanliga papperskorgen eller återvinningen. FDA rekommenderar att du kontaktar din lokala Trash Collection Agency och fråga deras förfarande för att bli av med inhalatorer. Följ deras instruktioner för att hålla alla säkra.
  • Inhalatorer anses vara aerosoler, så i allmänhet kommer sopsamlarna att följa förfarandena för hantering av denna typ av avfall.
Metod 9 av 10:
Tätningssprutor och nålar i en plastbehållare.
  1. Bild med titeln Kassera medicineringssteg 9
1. Dessa kan poke eller sticka någon i soporna. Den rekommenderade metoden för säkerhet att bli av med dem placerar dem i en Sharps-behållare eller en tätbar plastbehållare och stänger den tätt. Märk sedan behållaren klart genom att skriva "Använda nålar" På det så vet papperskorgen att vara försiktiga.
  • Detta inkluderar också epipens eller andra typer av autoinjektorer. De har en skarp punkt som kan skada någon.
  • Om du inte har en skarpbehållare, kommer något som en tvättmedelflaska att fungera bra.
  • Detta är en backup-plan för om du inte har en drogback plats i närheten.
Metod 10 av 10:
Ta bort personlig information innan du kastar flaskor ut.
  1. Bild med titeln Kassera medicineringssteg 10
1. Du vill inte att någon får den här informationen från din pillerflaska. Placera antingen etiketten och rippa upp det, eller använd en svart permanent markör för att helt täcka någon text på flaskan. Detta är ett bra sätt att undvika identitetsstöld eller sekretessproblem.
  • De flesta medicineringsbehållare är plast, så var noga med att kasta dem i papperskorgen efter att ha blivit av med informationen.

Video

Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
Video av att ta bort farligt avfall i Milwaukee, Wisconsin.

Tips

Om du har några frågor kan du kontakta en apotek eller din statens hälsoavdelning för mer information om att bli av med gamla läkemedel.
  • Din lokala sanitetsavdelning kan också ha förslag och procedurer för att kasta ut droger, som att använda specifika behållare. Kolla med dem om du inte är säker.
  • Mediciner löper ut hela tiden, så var vaksam. Varje vecka, kolla igenom medicinerna i ditt hem för att se om några är onödiga eller utgått.
  • Det är bäst att hålla alla dina mediciner på samma plats så att du enkelt kan hitta utgått.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande