Så här kontrollerar du fda-klocklistor

Förenta staterna Food and Drug Administration (FDA) är en statlig myndighet som skyddar folkhälsan genom att reglera vissa produkter som droger, medicinsk utrustning, mat, kosmetika och tobak. En av FDA: s uppgifter är att säkerställa drog- och livsmedelssäkerhet och att varna kunder till farliga produkter och påminner om. Men hur kan du kolla FDA: s "Watch Lists" för att styra bort farliga produkter? Använd byråns hemsida för att följa varningar och påminner om droger och mat eller prenumerera på vanliga uppdateringar via elektroniska medier.

Steg

Metod 1 av 3:
Kontrollera läkemedelsklocklistor och påminner om
  1. Bild med titeln Kontrollera FDA Watch Lists Steg 1
1. Gå till FDAs hemsida. FDA listar omfattande information om produkter, matåterkallelser och biverkningar på webbplatsen på fd.gov. Eftersom FDA upprätthåller webbplatsen är det pålitligt och du vill använda den som huvudkälla för "Watch Lists" snarare än andra, icke-statliga webbplatser. Börja här för att få veta mer om drogåterkallelser och förändringar i märkning.
  • Skriv "fd.gov "på din webbläsarens webbadress för att komma åt webbplatsen. Du kan också söka efter "FDA" eller "Food and Drug Administration" på en Internet-sökmotor.
  • Överväg att bookmarking sidan om du öppnar det ofta. För att göra detta på Google Chrome, klicka bara på "Anpassa och Control" -knappen längst upp till höger på skärmen. Välj sedan alternativet "Bokmärk den här sidan."
  • Bild med titeln Kontrollera FDA Watch Lists Steg 2
    2. Få tillgång till medwatch. FDA: s huvudsakliga sätt att hålla konsumenterna medvetna om droger på sin "klocklista" är genom "Medwatch Safety Information och Biverkningsrapporteringssystem."Detta system accepterar rapporter om" biverkningar "som defekter och kvalitetsproblem, förfalskningar, dåliga reaktioner och andra problem och skickar dem sedan i regelbundna, månatliga och årliga meddelanden.
  • Du kan komma åt medwatch-sidan på två sätt. En är att klicka på menyknappen längst upp till höger på FDA-hemsidan och välj sedan "Medwatch Safety Alerts" från rullgardinslistan.
  • Du kan också komma dit genom att klicka på fliken "Drugs" och leta efter avsnittet "Återkallelser och varningar."Du hittar en länk till medwatch där också.
  • Bild med titeln Kontrollera FDA Watch Lists Steg 3
    3. Hitta medwatchs säkerhetslistor. Medwatch-sidan ger användarna flera huvudalternativ: att rapportera ett problem, att titta på säkerhetsinformation och att hålla sig informerad. De två sista är viktiga om du vill kolla på FDA: s varningar. Hitta och klicka på den blåfärgade knappen, "Säkerhetsinformation" för att komma åt administrationens läkemedelsklockrekord.
  • Härifrån kan du söka säkerhetsvarningar för läkemedel, vacciner, medicinsk utrustning och kosttillskott som går tillbaka till år 2001. Du kan också få tillgång till månatliga sammanfattningar av narkotikamärkningsändringar tillbaka till år 2008.
  • Om du letar efter äldre läkemedelsinformation, försök klicka på "Medwatch Archive 1996-2007."Det här låter dig ladda ner en ZIP-fil för FDA: s säkerhetsvarningar från 1996 till 1999 och läkemedelsmärkning ändras från 1996 till 2007.
  • Metod 2 av 3:
    Kontrollera mat påminner om
    1. Bild med titeln Kontrollera FDA Watch Lists Steg 4
    1. Gå till matavdelningen på påminnelser. Från FDA: s huvudsida vill du hitta den flik som läser "mat" i avsnittet Katalog och klicka på den. Hitta sedan den första knappen under rubriken "Navigera i matavsnittet" för "påminnelser, utbrott och nödsituationer" och välj det också.
    • Detta öppnar en sida som låter dig rapportera problem utan också att läsa om de senaste återkallelserna, utbrott av livsmedelsburna sjukdomar och hitta säkerhetsvarningar och rådgivning.
  • Bild med titeln Kontrollera FDA Watch Lists Steg 5
    2. Få tillgång till nya livsmedelsåterkallelser. För att se de senaste mat- och tilläggspostningarna, klicka på länken "Återkallelser om mat och kosttillskott."Detta tar dig till en sida som listar de senaste 20 FDA-återkallningarna i kronologisk ordning och genom återkallande information. Du kan klicka på någon av objekten på listan för mer information.
  • Klicka på någon av dessa återkallningsvarningar för att se mer. Varje varning publicerar hela återkallningsmeddelandet tillsammans med en beskrivning av problemet, den produkt som ska återkallas, det datum som publiceras och ett kontaktnummer för konsumenterna.
  • Dessa varningar innehåller också bilder av den återkallade produkten. För att se bilder av produkten, hitta och klicka på den blå knappen på vänster sida, "Visa produktfoton."
  • Bild med titeln Kontrollera FDA Watch Lists Steg 6
    3. Få tillgång till FDA: s sökbara livsmedelsdata. Om du letar efter information om påminnelser som inträffade tidigare, eller inte hittar ditt föremål bland de senaste 20 varningarna, gå till sidan för "påminnelser, utbrott och nödsituationer" och leta efter länken "påminner om, marknadsuttag och säkerhetsvarningar."Klicka på den här knappen för att gå till en sökbar databas.
  • Den här FDA-databasen låter dig söka efter sökord och filtrera resultaten enligt produkt för påminnelser som inträffade inom de senaste 60 dagarna.
  • Om återkallelsen hände mer än 60 dagar, hittar du länken mot botten av sidan som heter "Recall and Safety Alerts Archive" och klicka på det. Du kan sedan få tillgång till sökbara listor över FDA Food Recalls som går tillbaka till år 2004.
  • Metod 3 av 3:
    Få regelbundna uppdateringar
    1. Bild med titeln Kontrollera FDA Watch Lists Steg 7
    1. Registrera dig för regelbundna uppdateringar om medwatch. Vill du hålla dig informerad om nya läkemedelssäkerhetsförändringar och påminner om? Genom att klicka på den gröna knappen som heter "Håll dig informerad" på Medwatch-hemsidan, kommer du att dirigeras till flera fler alternativ. Den här nya sidan tillåter dig att prenumerera på vanliga FDA-uppdateringar om droger och läkemedelsmärkning via e-post eller media som Twitter och RSS-flöden. Registrering är enkelt och kommer att se till att du får alla de senaste nyheterna.
    • Följ anvisningarna för att registrera dig via e-post. Skriv bara din e-postadress i den högra rutan och tryck på "Prenumerera" -knappen.
    • Du kan också följa medwatch på Twitter eller lägga till den på din egen hemsida, blogg eller personlig sida genom att kopiera och klistra in adressen till webbplatsens RSS-flöde till din egen RSS-läsare eller webbläsare.
  • Bild med titeln Kontrollera FDA Watch Lists Steg 8
    2. Prenumerera på livsmedelsåterkallelser. Liksom droger ger FDA också aktuella varningar på mat påminner om e-post och andra elektroniska medier. Överväg att prenumerera om du vill ha de senaste nyheterna om livsmedelsprodukter som har återkallats eller det kan vara farligt.
  • Från livsmedelssektionens "påminnelser, utbrott och nödsituationer" -sida klickar du på länken "Få e-postuppdateringar" för att gå till en prenumerationssida. FDA kommer då att be dig att skicka din e-postadress och skickar dig en uppdatering varje gång det finns en ny varning.
  • Du kan också klicka på "Food Safety and Alerts Widget" för att visa återkallningsinfo direkt på din personliga webbsida, blogg eller annan webbplats eller ladda ner FDAs mobilapp, som skickar återkallningsvarningar till din smartphone.
  • Bild med titeln Kontrollera FDA Watch Lists Steg 9
    3. Anmäl dig till varningar på regeringens livsmedelssäkerhetswebbplats. Förenta staternas regering har mycket av samma FDA-information om mat påminner om en andra plats på livsmedelssäkerhet.gov. Du kan antingen hitta en länk till den här sidan från sidan "påminner, utbrott och nödsituationer" eller sök efter det online. Här kan du också läsa om de senaste återkallelserna och registrera dig för uppdateringar.
  • Från huvudsidan väljer du fliken "Återkallelser och varningar."Du kan hitta de senaste matvarningarna under rubriken" Se senaste återkallelser "på rullgardinsmenyn.
  • För att anmäla dig till automatiska varningar, välj rubriken "Få automatiska varningar" och följ anvisningarna. Du kommer att kunna anmäla dig till uppdateringar via e-post, RSS-flöde eller en widget-applikation.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande