Hur man undviker kulturer som kan försöka konvertera dig

En kult är en grupp människor som följer en liknande ideologi, som vanligtvis leds av en karismatisk ledare. Många, men inte alla, kulturer kan vara farliga, sinne-kontrollerande och potentiellt våldsamma. Det är bäst att identifiera och hålla sig borta från kulturer till att börja med. Undvik att svara på dörr-till-dörr-undersökningar och var försiktig med de grupper som du går med. Om du befinner dig i kult, kan du behålla något avstånd genom att nå ut till vänner och familj. Polisen och brottsbekämpande myndigheter kan också hjälpa om du känner dig osäker.

Steg

Del 1 av 3:
Identifiera en kult
  1. Bild med titeln Undvik kulturer som kan försöka konvertera dig steg 1
1. Forskning gruppen online. Om du blir ombedd att gå med i en organisation, säg inte omedelbart, "Ja!"Istället, spendera lite tid på nätet som undersöker gruppens bakgrund, historia och några nyligen nämnder. Var uppmärksam på hur koncernen bestämmer medlemskapet och huruvida de verkar mer inkluderande eller exklusiva. Var försiktig med grupper som är relativt okända eller de som är stolta över sin hemlighetsfulla status.
  • Lokala nyhetssidor, i synnerhet, kan ge fasta ledningar på vilka kulturer som för närvarande är aktiva i ditt område.
  • Bild med titeln Undvik kulturer som kan försöka konvertera dig Steg 2
    2. Leta efter en person som är i fullständig kontroll. De flesta kulturer är organiserade runt lusterna och ledningen av 1 eller 2 centrala ledare. Dessa ledare är ofta karismatiska och stolt över sin förmåga att locka andra i kulten. Se upp för ledare som ställer in oflexibla regler för gruppen och dispensera allvarliga straff också.
  • En ledare kan också kräva att vara ledare för kultorganisationen.
  • Bild med titeln Undvik kulturer som kan försöka konvertera dig Steg 3
    3. Var försiktig med både små och stora organisationer. De flesta människor antar att en kult behöver vara en stor organisation med många medlemmar, vanligtvis arbetar under 1 ledare. Men många kulturer är mindre i storlek och växer bara långsamt över tiden. Detta gör brottsbekämpande myndigheter mindre benägna att märka dem.
  • Bild med titeln Undvik kulturer som kan försöka konvertera dig Steg 4
    4. Leta efter likheter i klänning och övergripande utseende. Kulturer trivs på enhetlighet och det sträcker sig till hur kultmedlemmar ser dagligen. Akta dig om en grupp kräver att alla medlemmar bär särskilda kläder. De kan också tryckmedlemmar att skära eller färga håret, så att alla ser ut detsamma.
  • Bild med titeln Undvik kulturer som kan försöka konvertera dig steg 5
    5. Håll dig borta från grupper som predikar om farorna med "utomstående."Kultmedlemmar och deras ledare kommer ofta att fungera som om de håller sanningen och alla andra är mindre värdiga. Om du får känslan av att en grupp som du tycker om att utesluta andra, kan du behöva ge dig själv ett avstånd. Vissa kulturer även tryckpotentialmedlemmar att skära av alla band med nära vänner och familjemedlemmar.
  • Till exempel kan kultmedlemmarna säga att "bara de bryr sig verkligen om dig."Det här kan vara ett sätt att köra dig i ditt nära supportnät.
  • Bild med titeln Undvik kulturer som kan försöka konvertera dig steg 6
    6. Tryck tillbaka mot tryck för att ändra dina övertygelser. Kulturer trivs på överensstämmelse och förväntar sig att deras medlemmar tänker på samma sätt. Om du uttrycker dina tankar om ett ämne och möttes med fientlighet eller pressat för att ändra dig, kanske du kan hantera en kult.
  • Till exempel kan en kult ledare säga, "du kan ha en framtid i vår organisation om du bestämmer dig för att tro ..."
  • Del 2 av 3:
    Stanna borta från kulturer
    1. Bild med titeln Undvik kulturer som kan försöka konvertera dig Steg 7
    1. Var försiktig när du svarar på undersökningar eller donationsförfrågningar. Många kulturer kommer att få sina medlemmar att närma dig på gatan för att be dig att slutföra en snabb undersökning eller att begära kontant- eller godsbidrag. De kan också gå dörr till dörr. Om du väljer att delta, var försiktig i vilken information du tillhandahåller.
    • Om du är intresserad, be om deras kontaktinformation, så att du kan göra lite forskning innan du når ut.
  • Bild med titeln Undvik kulturer som kan försöka konvertera dig steg 8
    2. Leta efter kulturer som utgör som icke-hotande grupper eller klubbar. För att undvika skrämmande potentiell ny medlem bort kommer många kulturer faktiskt att gömma sig inom en stor organisation eller fungera som en ganska gemensam organisation. Nyckeln här är att titta på om koncernens förväntningar börjar förändras över tiden eller om vissa fler radikala medlemmar börjar ta kontroll.
  • Till exempel utgör vissa kulturer som bibelstudiegrupper eller till och med frivilliga organisationer. De kan vänta en längre tid innan de avslöjar sin sanna natur till enskilda medlemmar.
  • Bild med titeln Undvik kulturer som kan försöka konvertera dig Steg 9
    3. Känna igen om du är ett mål för "kärleksbombning."Det här är när en kult fokuserar all sin uppmärksamhet och resurser på att övertyga en viss person att gå med. De kan bombardera med tillgivna gester tills du känner dig pressad att ge in till sina önskemål eller krav. De kan också fungera som om du är central för gruppen, även om du bara knappt känner till dem.
  • Till exempel kan de ge dig överdådiga, dyra gåvor för att visa de belöningar du kan få från sin grupp. Dessa gåvor kommer vanligtvis inte att vara efter att du har gett in.
  • Del 3 av 3:
    Att vara säker när du interagerar med potentiella kulturer
    1. Bild med titeln Undvik kulturer som kan försöka konvertera dig steg 10
    1. Fråga massor av frågor. Om något handlar om en organisation, nå ut till en ledare eller medlem och uttrycka dina bekymmer. Titta på att se hur dina frågor behandlas. I de flesta kulturer är frågor belittrade eller ignorerade, eftersom de antas undergräva myndigheten i kultens ledare.
    • Till exempel kanske du frågar om koncernens ledarskapsstruktur och om de någonsin har övervägt att följa ett röst- eller demokratiskt system.
  • Bild med titeln Undvik kulturer som kan försöka konvertera dig Steg 11
    2. Tryck tillbaka mot ökande kontroll. Kulturer trivs på att kunna micro-hantera även de minsta aspekterna av medlemmens liv. De kanske vill berätta vad du ska äta, hur man klär sig, eller ens var att bo. Om du känner igen dessa tecken, kanske du vill lämna gruppen. Eller du kan försöka gå emot dessa regler för att se hur gruppen reagerar.
  • En kult ledare kan fråga att du bara klär dig i dämpade färger, till exempel pasteller."Eller kan de starkt föreslå att du växer ditt hår ut till en viss längd.
  • Bild med titeln Undvik kulturer som kan försöka konvertera dig steg 12
    3. Sök emotionellt och mentalt stöd från din familj och vänner. Kulturer rovar ofta på det sårbara. De letar efter personer som genomgår stora övergångar i sina liv, som att lämna för college. Då erbjuder de illusionen av stabilitet och stöd. När du känner dig sårbar, nå ut och behåll nära kontakt med din familj och vänner.
  • Bild med titeln Undvik kulturer som kan försöka konvertera dig steg 13
    4. Titta på drogmissbruk. Vissa kulturer använder hallucinogena droger, som LSD, för att förmodligen knacka på en högre nivå av varelse eller medvetenhet. Denna narkotikamissbruk kan vara begränsad till bara kultens ledare eller övre Echelon-medlemmarna. Enkel tillgång till droger kan vara ett annat sätt som en kult kan locka i medlemmarna.
  • För att övertyga dig om att använda en droger kan en kult medlem säga, "Om du tar det piller, kan du koppla av och vara en bättre medlem i gruppen."
  • Bild med titeln Undvik kulturer som kan försöka konvertera dig steg 14
    5. Kontakta polisen om du trakasseras av en kult. När de har satt sina ögon på dig, kan en kult inte ta vänligt för att du avvisar sina erbjudanden. Om du känner som om du är i fara för om du bara är bekymrad över ditt välbefinnande är det bäst att nå ut till lokala brottsbekämpande myndigheter. Du kan berätta för dem dina bekymmer och be om deras råd och hjälp.
  • Tips

    När du är i tvivel, lita på dina instinkter när du stöter på en potentiell kult eller dess medlemmar.

    Varningar

    Några, men inte alla, dömer man självskada. Om någon frågar dig att skada dig själv eller andra, nå ut till brottsbekämpning och få hjälp omedelbart.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande