Hur man övertygar dina föräldrar att låta dig gå till hemkomst

Medan hemkomst är en oftast en rolig, spännande tid för barn, kan dansen orsaka gott om oro och ångest för föräldrar. Det betyder att det kan ta lite övertygande att få dina föräldrar att låta dig gå till den stora händelsen. Men det är inte nödvändigt att panikera. När du väl har lärt dig rätt sätt att prata med dina föräldrar och hur man visar att du är mogen att hantera en situation som hemkomst, kommer du att vara redo att övertyga dem som ett proffs.

Steg

Del 1 av 3:
Kommunicera effektivt
  1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig få en liten hund Steg 5
1. Få timing rätt. När du frågar dina föräldrar för något, välj rätt tid är nyckeln. Du vill inte närma sig dem när de är i dåligt humör eftersom de kommer att vara mer benägna att säga nej. Istället, försök att prata med dem när du vet att de är avslappnade och glada.
  • Undvik att fråga dina föräldrar när de är trötta eller stressade. Till exempel vill du inte fråga dina föräldrar om homecoming när de bara har kommit hem från en hård dag på jobbet eller när de kör sent på morgonen och bråttom för att komma ut genom dörren.
  • Försök att uppmärksamma dina föräldrars humör, så du kan välja rätt ögonblick. Till exempel, om du märker att de alltid är i gott humör efter att ha ätit en god måltid, planerar du att fråga dem efter middagen. Om de verkar mest avslappnade efter att de går för sin kvälls promenad, vänta tills du ska prata med dem.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig datera steg 5
    2. Visa tacksamhet. Innan du tar upp det hemkomposerade ämnet, se till att dina föräldrar vet att du är uppskattad för de saker de låter dig göra. Om du agerar som om du har rätt att gå till dansen, bara för att du frågar, kommer de förmodligen inte att låta dig gå. Istället, gör det klart att du är tacksam för de saker som de ger dig eller tillåter dig att göra.
  • Till exempel kan du säga, "Jag uppskattar verkligen att du litade på mig tillräckligt för att gå till Carlys fest förra månaden," eller "Det betyder mycket att du låter mig gå in i staden med Kyle och hans föräldrar förra sommaren."
  • Bild med titeln Få dina föräldrar att inse att du är en tonåring nu Steg 2
    3. Förklara detaljerna i hemkomst. Dina föräldrar kommer att vilja veta allt om homecoming innan de fattar ett beslut om du kan gå. Ge dem all information som de kommer att vilja, till exempel datum, tid och plats för dansen. Det är väldigt viktigt att nämna vilken typ av tillsyn som det kommer att finnas också, så berätta om lärare och / eller föräldrar kommer att bli chaperoning.
  • Du borde också berätta för dina föräldrar hur du planerar att komma till och från dansen eftersom de förmodligen kommer att oroa sig för transport.
  • Om det finns aktiviteter efter den dans du vill delta, till exempel en fest på en väns hus, var noga med att nämna det också. Ange namnet på din vän och deras adress, och låt dem veta om deras föräldrar kommer att vara hemma.
  • Bild med titeln Berätta för dina föräldrar om din långdistans pojkvän Steg 14
    4. Berätta för dem varför du vill gå. Om du vill övertyga dina föräldrar för att du ska gå till hemkomst, bör du förklara varför det är så viktigt för dig. Du kanske säger att det är ditt första år i gymnasiet och du vill verkligen ha den erfarenheten - eller du kanske säger att det är ditt sista år i gymnasiet så det är din sista chans att gå. Var ärlig om varför du vill gå för att hjälpa dina föräldrar att förstå.
  • Om du inte är säker på vad du ska berätta för dina föräldrar kan du säga, "Jag vill verkligen klä dig och ha kul med mina vänner," eller "Jag har några vänner på fotbollslaget och jag vill verkligen fira med dem."Du kanske ens säger," Alla mina vänner går, och jag känner verkligen att jag saknar om jag inte gör det."
  • Bild med titeln fixa ditt förhållande till dina föräldrar (tonåringar) Steg 6
    5. Ge dem tid att tänka. Om du är glad över homecoming, kommer du förmodligen att vilja ha ett svar från dina föräldrar direkt - men det är viktigt att vara tålamod. Om du kräver ett svar omedelbart är det mycket mer troligt att de kommer att säga nej. Istället berätta för dem att ta lite tid att tänka på din förfrågan innan de fattar ett beslut.
  • När du tar upp det hemkomposerade ämnet kan du göra det klart från början att du inte förväntar dig ett svar direkt. Du kanske säger, "säg inte ja eller nej genast tack. Lyssna bara på vad jag måste säga."
  • Att hålla patienten kan vara svårt, så du kanske vill föreslå en viss tid när du kommer att prata om homecoming igen. Du kanske säger, "Du borde tänka på det här. Varför pratar vi inte igen imorgon eftermiddag?"
  • Del 2 av 3:
    Introducera ditt datum
    1. Bild med titeln Berätta för dina föräldrar om din långdistans pojkvän Steg 15
    1. Var sanningsenlig om du går med ett datum. Om du är glad över homecoming eftersom en speciell person bad dig att gå, är det viktigt att vara ärlig med dina föräldrar om det. Du kanske tror att det kommer att göra dem mindre benägna att säga ja, men du kommer att visa mognad om du berättar sanningen och försöker inte gömma den.
    • Om du inte är säker på hur du ska berätta för dina föräldrar om ditt datum, håll det enkelt. Du kanske säger, "Någon verkligen speciell bad mig att gå till hemmet, och jag är verkligen upphetsad."
  • Bild med titeln Berätta för dina föräldrar om din långdistans pojkvän Steg 10
    2. Ge dem detaljer om ditt datum. I de flesta fall kommer dina föräldrar att vilja veta allt de kan om ditt datum. Ge så mycket information som möjligt, till exempel deras namn, betyg, och vilka aktiviteter de deltar. Du kan till och med förklara hur du två träffade och vad du gillar så mycket om personen.
  • Dela vilka detaljer du vet om ditt datumets familj. Dina föräldrar kommer förmodligen att vilja veta om dem också.
  • Dina föräldrar kanske också vill veta vilka typer av betyg ditt datum blir också, så fortsätt inte avvakten med det.
  • Om du har en bild av ditt datum kan det ibland hjälpa till att dela det med dina föräldrar.
  • Bild med titeln Berätta för dina föräldrar om din långdistans pojkvän Steg 16
    3. Ställ in ett möte med ditt datum. Även om du ger dina föräldrar all information om ditt datum, kan de fortfarande inte vara redo att låta dig gå till hemkomst. Men att träffa ditt datum i person kan ofta få dem att känna sig bekväma. Bjud in ditt datum för att prata med dina föräldrar, så alla kan lära känna varandra.
  • För att ta ett av trycket, gör mötet så avslappet som möjligt. Du kan bjuda in några vänner som dina föräldrar redan vet och gillar också, så ditt datum känns inte som att de är utfrågade.
  • Bild med titeln Kope med en humörig tonåring Steg 12
    4. Ordna föräldrarna prata. Om dina föräldrar fortfarande inte säljs på tanken på att du kommer till hemmet med ditt datum, kan du behöva ordna ett möte för dem med ditt datumets föräldrar. På det sättet kan de diskutera detaljer som transport och post-homecoming-aktiviteter, och dina föräldrar kan känna sig bekvämare om alla är på samma sida.
  • Att ha dina föräldrar uppfyller datumets föräldrar gör det också möjligt för dem att utbyta kontaktinformation.
  • Del 3 av 3:
    Demonstration
    1. Bild med titeln berätta för dina föräldrar du röker marijuana steg 15
    1. Lyssna på deras bekymmer och invändningar. Om dina föräldrar inte verkar bekvämt låta du gå till hemkomst, be dem att förklara varför. De kan vara oroade över droger och alkohol, eller de kan vara oroliga över vem som driver dig. Lyssna på dem lugnt och tålmodigt, så de har en chans att uttrycka sig.
    • Om du inte är säker på hur du börjar konversationen, kanske du säger, "Jag vet att du är osäker på homecoming. Vad är du oroad över?"
    • Det kan vara svårt, men avbryta inte dina föräldrar när de pratar. Var respektfull och visa att du tar sina bekymmer på allvar.
  • Bild med titeln Få dina föräldrar att inse att du är en tonåring nu Steg 6
    2. Var villig att kompromissa med. När du väl vet vad dina föräldrars bekymmer eller invändningar är, kan du försöka hitta sätt att ta itu med dem. I de flesta fall betyder det att vara villig att kompromissa med. Till exempel kanske de inte vill att du ska gå till de efterhandsaktiviteter, så överens om att du bara går till dansen och kommer rakt hem. De kan vara oroade över din transport för kvällen, så du kan föreslå att de kör dig till och från dansen. Hitta ett sätt att göra dig och dina föräldrar båda åtminstone lite glada.
  • Ett annat sätt att kompromissa med dina föräldrar om homecoming är att föreslå periodisk incheckning under natten. Till exempel kan du komma överens om text eller ringa när du anländer till dansen, vid någon tidpunkt i mitten och strax innan du lämnar. Om du är på väg till post-homecoming-aktiviteter kan du checka in igen när du anländer till landet och när du är på väg hem.
  • Bild med titeln Få dina föräldrar att inse att du är en tonåring nu Steg 8
    3. Tjäna deras förtroende. Om du beter sig på ett moget, ansvarsfullt sätt, är dina föräldrar mer benägna att lita på dig och låta dig gå till hemmet. Gör en vana att alltid lyda din utegångsförbud, så de vet att du kommer hem när du säger att du vill. Om de ger dig sysslor runt huset, gör dem utan dina föräldrar att påminna dig. Du bör också vara snäll mot dina syskon och försöka lösa konflikter med dem utan att dina föräldrar ingriper.
  • Din prestation i skolan kan också hjälpa till att övertyga dina föräldrar att låta dig gå.Arbeta för att få bra betyg så de vet att du tar ditt ansvar på allvar.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig ett iPhone steg 20
    4. Acceptera sitt beslut. Om dina föräldrar i slutändan inte bestämmer sig för att du ska gå till hemkomst, acceptera beslutet lugnt och mogna. Undvik att gnida eller skrika eftersom du inte fick det du ville ha. Det kommer bara att göra dina föräldrar arg, så de är mindre benägna att låta dig delta i andra evenemang i framtiden. Det kan också hjälpa till att övertyga dem om att de gjorde det rätta beslutet.
  • Om du känner dig upprörd om ditt föräldrars beslut, ta ett ögonblick att räkna till 10 i ditt huvud. Det kan ofta hjälpa dig att lugna dig.
  • Tips

    Kom ihåg att dina föräldrar var barn en gång och vet vad som kan hända vid händelser som hemkomst. Om de inte vill att du ska gå, kan de bara vara rädda för att du upprepar sina misstag.
  • Om du blir full, försök inte att komma hem berusad på egen hand. Ring dina föräldrar och fråga dem om en åktur. Många föräldrar skulle hellre veta att du är säker än att skrika på dig för att bryta reglerna direkt. Din säkerhet är viktigare än det straff som du så småningom kommer att möta.
  • Om du går tillbaka på en av de kompromisser som du gjorde med dina föräldrar, var ärlig om det. Försök inte smyga om en timme efter utegångsförbud - Ring dina föräldrar och låt dem veta att du kör sent.
  • Om dina föräldrar fortfarande är ovilliga eller osäkra, se till att du väljer en blygsam outfit. Konservativa föräldrar föredrar längre, förnuftiga klänningar. Hålla överkomlighet i åtanke också.
  • Varningar

    Om du går med ett datum, se till att de är pålitliga. Att resa i grupper kan hjälpa dig att hålla dig säker.
  • Undvik att konsumera alkohol eller droger vid homecoming. Det kan inte bara vara farligt för dig, men dina föräldrar är också mindre benägna att låta dig gå ut i framtiden om du inte kan lita på.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande