Hur man skickar en lien

En lien ger dig rätt i eller över egendom som säkerhet för en skuld som någon är skyldig dig medan det finns flera olika typer av rättigheter, som en individ, är du förmodligen arkivering antingen en mekaniker lien eller en dom lien. Mekanikens liens gör det möjligt för entreprenörer att samla in pengar de tjänat på jobbet genom att ta bort den egendom som de arbetade fram till skulden är nöjd. En dom lien kan du säkra insamlingen av en domstolsberättigad dom vid slutförandet av en rättegång.

Steg

Metod 1 av 2:
Arkivering av en mekanik lien
  1. Bild med titeln File A Lien Steg 1
1. Avgas alla andra alternativ. Att lämna in en lien är en offentlig deklaration att någon inte har betalat för kontraktsarbete, och är ett starkt rättsligt drag att göra. Innan du hoppar direkt till det beslut som du vill lämna in en lien, prata med fastighetsägaren och försöka skapa en annan plan.
  • Vara tydlig från början av ett jobb som du kommer att lämna in en lien om skulder förblir obetalda. Vissa stater som Washington har former du kan använda för att meddela egendomsägare till höger för att lämna in en lien om du inte betalas. Du kan också ge en fastighetsägare till din rätt att lämna in en lien i ditt kontrakt för arbetet.
  • Om fastighetsägaren samtycker till en betalningsplan, se till att den har ett rimligt förfallodatum och få planen skriftligt. Till exempel, om du slutförde ett arbete på din kunds garage för $ 2000, kan du utarbeta en betalningsplan där din klient samtycker till att betala dig $ 500 per månad för de närmaste fyra månaderna. Du kanske vill Hyr en advokat Vid denna tidpunkt för att hjälpa dig att utarbeta ett avtal.
  • Du kan också överväga att använda alternativ tvistlösning. Med ADR delar du och din kund kostnaden för att anställa en neutral medlare som hjälper dig att utarbeta ett ömsesidigt behagligt resultat. Processen är ofta mindre motsatt, effektivare och billigare än att lämna in en lien. Din lokala tingshus eller din statliga domstols hemsida kan ha en lista över ADR-resurser som finns tillgängliga i ditt område.
  • Att anställa en inkassobyrå är ett annat sätt att undvika tid och bekostnad av att engagera sig i formella rättsliga processer genom att lämna in en mekanikens lien. Skuldsamlingsbyråer specialiserar sig på att återställa skulder och kan sätta trycket på din klient utan att du måste vidta rättsliga åtgärder. Om du bestämmer dig för att gå den här vägen, forskning och hitta en samlingsbyrå som har ett gott rykte och specialiserat sig på att arbeta med människor som gör samma slags arbete du gör.
  • Bild med titeln File A Lien Steg 2
    2. Se till att du har beställt meddelande. De flesta stater kräver att du meddelar gäldenären att du kommer att lämna in en lien om han inte betalar dig. Vanligtvis skulle du ge detta meddelande inom de första veckorna av jobbet, innan betalningen ens blir ett problem. Om du misslyckas med att ge preliminärt meddelande, kan du förlora din rätt att lämna in en lien om din kund inte betalar.
  • Vissa stater kräver att du använder en specifik blankett för att ge meddelande. Kolla med din lokala kontorist av domstolens kontor för att ta reda på om din stat har några specifika krav.
  • I de flesta stater måste preliminärt meddelande ges inom 10 till 20 dagar av det datum du började arbeta.
  • Bild med titeln File A Lien Steg 3
    3. Kontrollera dina statens tidsfrister för att lämna in en lien. Du har bara en kort tidsperiod efter att du har slutfört arbetet med att fila för en lien, och i vissa stater är den här perioden så kort som 60 dagar.
  • Beroende på var du bor kan du inte ha tid att uttömma alla andra alternativ innan du lägger in en lien om du vill behålla det här alternativet. Till exempel, i Louisiana har du bara 60 dagar från dagen du avslutar arbetet för att lämna in en lien för icke-betalning. Detta ger dig inte mycket tid att driva alternativa samlingsmetoder. Men i närliggande Mississippi har du ett helt år från det datum då skulden blev förfallen. Det ger dig gott om tid att utforska andra betalningsalternativ med din klient.
  • Bild med titeln File A Lien Steg 4
    4. Forskning fastigheten. För att lämna in en lien på egendom måste du göra en titelsökning på egenskapen för att säkerställa att din klient äger det och få den fullständiga lagliga beskrivningen från gärningen. Denna process kan kosta flera hundra dollar att slutföra.
  • I vissa stater som Illinois, allmänna entreprenörer som lämnar en lien före tidsfristen har prioritet över alla andra belopp på fastigheten, även om en annan inteckning eller konkurrerande lien kom först.
  • Andra liens på egendom som skulle prioritera din kan innebära att även om du lämnade in kostym och hade den sålda fastigheten, skulle du inte återställa några pengar och skulden skulle förbli obetald.
  • Om det finns andra borgenärer som har rättigheter på fastigheten, bör du överväga att konsultera en advokat för att ge dig råd om Hur dessa lån prioriteras juridiskt och om du borde driva alternativa samlingsmedel.
  • Bild med titeln File A Lien Steg 5
    5. Rita upp din lien. En lien är vanligtvis ett ensidig dokument med information om borgenären, gäldenären och egendomen. De flesta stater har särskilda domstolsformer att fylla i.
  • Kalifornien kräver till exempel ett krav på lienform såväl som ett meddelande och en affidavit. Du kan lära dig dina statens krav genom att kontakta din lokala clerk av domstolen.
  • Kontrollera de formateringskraven i länet där du arkiverar lien, eftersom många län har strikta regler som reglerar pappersformat, marginaler och teckensnitt i texten. Om du inte följer dessa regler, kommer kontoret att avvisa din lien.
  • Den typ av information som krävs på lien varierar också från tillstånd till tillstånd, men innehåller vanligtvis ditt namn och adress, namnet och adressen till din klient, hur mycket pengar du är skyldig, en beskrivning av den typ av arbete eller tjänster du utförde , och läget för fastigheten.
  • Se till att du har inkluderat all nödvändig information eller din lien kommer inte vara bra. Om du till exempel lägger en lien på fast egendom kräver de flesta stater en juridisk egendomsbeskrivning som den på gärningen, inte bara en gatuadress.
  • Bild med titeln File A Lien Steg 6
    6. File din lien. Din lien måste arkiveras med antingen fastighetsinspelarens kontor eller domstolens kontorist. Varje stat betecknar ett specifikt kontor för att acceptera ansökningar om mekaniker, så se till att du har rätt kontor.
  • Om du hävdar en lien på fast egendom måste den lämnas in i länets kontorsbyrå där fastigheten är belägen.
  • Förvänta dig att betala en ansökningsavgift mellan $ 25 och $ 50 beroende på platsen där du filar.
  • Även om du ofta kan fila din lien genom att skicka den till kontoret, kanske du vill leverera den personligen. Många kontor har en eftersläpning på mailade arkiv, så det är särskilt viktigt om du arkiverar nära tidsfristen. Dessutom betyder arkivering i person om det är något fel med din lien kan du hitta det och korrigera det omedelbart.
  • Bild med titeln fil ett lien steg 7
    7. Meddela alla nödvändiga parter. I de flesta stater måste du meddela fastighetsägaren omedelbart efter att du har lämnat lien. Vissa stater kräver ytterligare parter, till exempel andra lienhållare, som också anmälts. Du kan ta reda på vem som måste meddelas när du lägger in lien.
  • I många fall kommer fastighetsägaren att göra arrangemang till betala skulden snart efter att ha fått meddelande att du lämnade in en lien.
  • Bild med titeln File A Lien Steg 8
    8. Verkställa din lien. Om gäldenären fortfarande inte betalar efter att du har lämnat in Lien, måste du genomdriva lien genom att lämna in en avskärmningens rättegång inom en viss tid, vanligtvis ett år.
  • Avskärmningsdräkten orsakar att egendomen säljs. Intäkterna från försäljningen används för att tillgodose alla rättigheter på fastigheten.
  • Se till att du kontrollerar din statliga lag för att se vad din verkställighetsperiod är. Efter att genomförandeperioden löper ut utgår din lien och har inget värde. Vissa stater har extremt korta tillsynsperioder. Till exempel, i Kalifornien har du bara 90 dagar att lämna in en rättegång efter att ha lämnat in din lien.
  • Eftersom inlämning av en avskärmningsmärken innebär att ett formellt klagomål i domstolen har lämnat in ett formellt klagomål, bör du överväga att anställa en advokat som specialiserat sig på avskärmning eller i verkställighetens mekanik.
  • Metod 2 av 2:
    Arkivering av en dom lien
    1. Bild med titeln File A Lien Steg 9
    1. Förstå om du är berättigad att lämna en dom. Du kan bara lämna en dom än att du har vunnit en domstol i ett mål i civilrätten. Domen Lien kan du sälja den verkliga eller personliga egendom som är föremål för lien och använda pengarna för att tillfredsställa skulden till dig.
    • En dom lien garanterar inte betalning av en dom. Lien fäster till gäldenärens verkliga eller personliga egendom, informerar potentiella köpare att titeln på fastigheten inte är tydlig. Om du lägger en dom lien på någons egendom, finns det en chans att du inte kommer att få dina pengar tills den personen bestämmer sig för att sälja den egendomen.
  • Bild med titeln fil ett lien steg 10
    2. Lär reglerna för domstolar i ditt tillstånd. Olika stater har olika förfaranden för att få domar och för att upprätthålla dem. Om du inte är bekant med de regler som du kan få din lien att gå ut.
  • Generellt kan du bara lägga en lien på personlig egendom i den stat där domen erhölls.
  • Lien är bara bra under en viss tid. Till exempel, i stater som Kalifornien och Arizona, är din lien bra i fem år, men kan förnyas om du inte har betalats inom den tiden.
  • Om gäldenären säljer eller överför egenskapen medan lien är i själva verket, är domen lien kvar på fastigheten tills borgenären har betalats i sin helhet.
  • Bild med titeln File A Lien Steg 11
    3. Utarbeta de relevanta dokumenten. Om du är berättigad att lämna in en dom lien, ta reda på vilka dokument du behöver fil, där du behöver fila dem, och vilka avgifter debiteras.
  • Vissa stater har en form du kan fylla i. Till exempel, om du vill lämna in en lien i Kalifornien på personlig egendom som en bil eller en båt, skulle du fylla i en "Meddelande om dom lien, bilda JL-1" och filera den med California-sekreteraren. Om du ville placera en lien på fast egendom, å andra sidan, skulle du fylla i och spela in en "Sammanfattning av dom för civila och små påståenden" Form på länsinspelarens kontor.
  • I vissa stater, som Arizona, måste din lien åtföljas av en certifierad kopia av din domstolsdom. Du kan få en certifierad kopia mot en avgift från clerkens kontor i domstolen där du tilldelades domen.
  • Bild med titeln fil ett lien steg 12
    4. File dina dokument. Där du filar dina dokument beror på var fastigheten är belägen och om du bifogar din lien till verklig eller personlig egendom. Varje stat har olika arkiveringsregler, och samma tillstånd kan ha separata kontor och förfaranden för verklig och personlig egendom.
  • Vanligtvis kan du skicka dina dokument till rätt kontor tillsammans med avgiften för att lämna dem, men som med mekanikernas lien kan det vara i ditt bästa intresse att lämna dem personligen så att du vet att lien är inspelad och du kan korrigera eventuella fel i dina formulär omedelbart.
  • Bild med titeln File A Lien Steg 13
    5. Vänta på att gäldenären uppfyller domen. En dom lien garanterar inte betalning av skulden. Snarare måste du vänta tills gäldenären säljer fastigheten. Om köparen vill ha en tydlig titel, kommer hon att insistera på att gäldenären uppfyller domen innan hon fullbordar sitt köp.
  • Även om det inte finns någon lag som kräver att Liens ska rensas innan egendom säljs, vill i de flesta fall potentiella köpare en tydlig titel, inte en egendom som är belagd med någon annans skulder.
  • I vissa stater som Kalifornien, om gäldenären betalar domen, måste du ta bort lien genom att lämna in en form med domstolen som erkänner domen.
  • Bild med titeln fil ett lien steg 14
    6. Driva andra alternativ för att återhämta skulden. Om gäldenären fortfarande inte betalar finns det andra juridiska alternativ till ditt förfogande för att samla skulden, till exempel lönegarnering eller bankavgifter. Tala med en collections advokat för att få en bättre uppfattning om de tillgängliga alternativen i ditt tillstånd.
  • Varningar

    I vissa stater får underleverantörer inte lämna in rättigheter utan godkännande av den primära entreprenören. Andra stater tillåter också endast entreprenörer som är ordentligt licensierade i staten att lämna in rättigheter i den staten.
  • I några få tillstånd, om du vinner en rättegång, skapas en dom som en domare automatiskt till någon egendom som gäldenären äger i staten.
  • Eftersom du inte kan tvinga en försäljning av egendom om du har en dom lien, kan det ta mycket lång tid att få dina pengar. Dessutom, om ägarens filer för konkurs, kan din lien torkas helt ut.
  • De flesta stater ger husägare ett hemvistbefrielse om eget kapital i sin primära bostad om fastigheten säljs för att betala av avskärmade inteckningar eller andra rättigheter. Detta kan begränsa din förmåga att få dina pengar om du skickar din lien på fastighetsägarens primära bostad.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande