Hur man utför en fastighetsundersökning

En fastighetsundersökning används för att bedöma var gränserna för en fastighet ligger. Om du planerar att köpa eller sälja en fastighet, eller planera konstruktion på en du äger, måste du anställa en professionell undersökare för att utföra undersökningen. Men om du bara är nyfiken där din juridiska egendomslinje är, kan du utföra en ungefärlig fastighetsundersökning med lite forskning, mätning och fotarbete.

Steg

Del 1 av 3:
Beslutar att utföra en fastighetsundersökning
  1. Bild med titeln Utför en fastighetsundersökning Steg 1
1. Bestäm om du behöver undersöka marken. Det främsta syftet att genomföra en fastighetsundersökning är att förhindra tvister om fastighetslinjer. En granns staket eller byggnader kan vara på din egendom, eller vice versa, utan att du vet om det. Undersökningar utförs ofta före försäljningen av en fastighet, början på byggandet på en byggnad eller ett staket, eller när en egendom är indelad till försäljning. I huvudsak ger en fastighetsundersökning möjlighet att veta exakt var din egendom lagligt slutar och den intilliggande egendomen börjar.
  • Endast professionellt färdiga fastighetsundersökningar är lagligt bindande.
  • Bild med titeln Utför en fastighetsundersökning Steg 2
    2. Förstå att befintliga gränser kanske inte är korrekta. I många fall, och speciellt för landsbygdens egenskaper, kan det vara så att befintliga gränser inte är de verkliga, juridiska gränserna för en egendom. Du och din granne kan ha ett staket eller en naturlig gräns, som en dike eller bäck, dela ditt land. Men din gärning kan ange en annan rad som måste användas vid bestämning av de faktiska gränserna för egenskaper.
  • Bild med titeln Utför en fastighetsundersökning Steg 3
    3. Besluta att undersöka landet själv. Markmätning är en relativt svår och tidskrävande uppgift, så förvänta dig att betala mellan $ 350 och $ 500, om inte mer, om du väljer att få ditt land professionellt undersökta.Om du inte vill betala för detta kan du undersöka landet själv. Men kom ihåg att det inte kommer att ge dig samma fördelar med en professionell undersökning.
  • En amatörundersökning kan inte användas i domstol, som en del av bank-obligatorisk information i en fastighetsförsäljning, eller som ett sätt att flytta befintliga fastighetsmarkörer för att göra dem mer exakta.
  • En amatörundersökning kan användas för att få en utbildad tillnärmning av din gränslinje och kan hjälpa dig i fastighetsskäl av en icke-juridisk karaktär (som din granne hävdar att du bygger ett staket på hans land).
  • Professionella landmätare kan också ge dig information som skulle ha svårt att komma på egen hand, till exempel luckor eller överlappningar med närliggande egenskaper - till höger - ditt ägande av vattenfunktioner - Relationer med angränsande egendom (överhäng, intrång mm.) - Offentlig infrastruktur eller nytta rättigheter - åtkomstpunkter- och zoneringsproblem.
  • Bild med titeln Utför en fastighetsundersökning Steg 4
    4. Hyr en professionell om du behöver en. Att utföra en fastighetsundersökning av dig själv kan vara ett mer kostnadseffektivt sätt att gå, men kan eventuellt få dig i trubbel. Om du är borta med en liten marginal och bygga något på en angränsande egendom, kan din granne ta dig till domstol, vilket kan sluta kosta dig tusentals. Tänk på kostnaderna för att göra ett misstag innan du bestämmer dig för att inte spendera ett par hundra dollar för att få ditt land professionellt undersökta.
  • Om du anställer en professionell, se till att de är licensierade, försäkrade och har många års erfarenhet.
  • Välj en licensierad professionell som specialiserar sig på fastighetsundersökningar, snarare än en allmän entreprenör eller handyman som ibland gör undersökningar på sidan.
  • Del 2 av 3:
    Planerar din undersökning
    1. Bild med titeln Utför en fastighetsundersökning Steg 5
    1. Förvärva fastighetsdokument. För att avgöra var dina juridiska gränser finns, behöver du minst ett juridiskt dokument som beskriver ditt land. Gärningen till landet borde ha en sektion som heter "juridisk beskrivning" som beskriver gränserna och relationerna mellan dem. Ett annat användbart dokument är landmätarens karta över ditt land, även kallad en platta. Till skillnad från din gärning visar Plat en verklig karta över gränserna för din egendom och omgivande områden.
    • Att hitta en plat för ditt land kan vara svårt eller omöjligt. Ibland ingår de med gärningen. Andra gånger kan de vara närvarande i din stad eller länets poster. Kolla med din stad eller länshall för att kontrollera om dessa poster finns där.
    • Om du inte kan hitta en platta, försök att hitta de för omgivande egenskaper. Detta kan hjälpa dig att identifiera delade gränser.
    • En tidigare undersökningskarta kan vara opålitlig, speciellt om den är väldigt gammal. Tänk också på att inte allt land har undersökts.
  • Bild med titeln Utför en fastighetsundersökning Steg 6
    2. Läs och förstå dina egendomsdokument. Platen ska vara ganska lätt att förstå, eftersom det visar platsen för gränserna och markörerna, och ibland har andra användbara uppgifter som koordinater eller trianguleringsinformation. Den rättsliga beskrivningen på gärningen kommer emellertid att skrivas på mer förvirrande språk och kommer att använda ett av två system för att beskriva gränserna: Mät och gränser eller det offentliga landundersökningssystemet (PLSS).
  • Mät och gränser är ett system som använder ett lager (eller riktning) och längd (eller avstånd) mellan punkter för att beskriva egenskapen. Lager beskrivs med en specifik notering som omvandlar kompass azimut (gradmarkeringen på en kompass) för att bära notering. Detta innebär att man lägger till ett tal (0 för NE, 90 för SE, 180 för SW eller 270 för NW) till den angivna mätningen för att hitta den matchande kompassen Azimut.
  • Till exempel kan beskrivningen lista en utgångspunkt, då en nästa markör 200 fot till S50W från den punkten. Det betyder att nästa markör är 200 meter bort och ungefär sydväst. S50W skulle vara 230 grader (50 +180) med hjälp av Azimut-systemet (eller nästan exakt på grund av sydväst).
  • Alternativt kan ditt land beskrivas med de ursprungliga gränserna för PLSS. Detta nästan 200-åriga system delade upp mark i 640-acre sektioner. Den delade sedan de här sektionerna i kvartaler, och dessa kvartaler i ytterligare kvartaler, och så vidare. Sektioner är numrerade och sedan beskrivs delar av dessa sektioner med fraktioner.
  • Till exempel skulle NW 1/4 av NW 1/4 av avsnitt 4 vara toppen, vänster-mest 1/16 av avsnitt 4.
  • Bild med titeln Utför en fastighetsundersökning Steg 7
    3. Samla dina verktyg. Du behöver en metod att se till att du är korrekt efter rubriken mot nästa markör och effektivt mäter dina framsteg. De flesta landmätare väljer att använda en kompass och en mycket lång måttband för detta ändamål. Du bör också se till att ta med dina kartor och dokument med dig. Slutligen, ta med en metod för att markera dina fastighetsmarkörer, till exempel färgglada flaggor eller inlägg.
  • Bild med titeln Utför en fastighetsundersökning Steg 8
    4. Lokalisera ett känt hörn. För att börja, behöver du en utgångspunkt. Juridiska beskrivningar anger vanligtvis en utgångspunkt för att mäta från, vilket kan vara någonting. Till exempel kan det säga "50 meter sw av vägen" eller kan börja på ett träd eller rockfunktion. Denna punkt kan placeras på din egendom genom att söka den beskrivna platsen för en markör. Alternativt kan du använda PLSS-koordinaterna och kartor för att hitta ett starthörna.
  • Google Maps och USGS Topografi Kartor är både gratis, online källor för kartor som kan hjälpa dig att hitta ett starthörn. Genom dessa tjänster kan du få en virtuell kopia av en antennkarta gratis. Du kanske måste zooma in eller ut för att skilja gränserna.
  • Det kända hörnet kan också vara en granners markör eller vägkorsning. Men räkna inte med att använda marknader som träd, staket eller stenar, eftersom de kan ha flyttats genom åren.
  • Del 3 av 3:
    Genomföra fastighetsundersökningen
    1. Bild med titeln Utför en fastighetsundersökning Steg 9
    1. Börja med det kända hörnet. Ta tag i dina varor och kopior av dina kartor och gå ut till fastigheten. Sök det hörn du upptäckte genom din forskning för en befintlig fastighetsmarkör. Om det inte finns en befintlig markör, markera hörnet själv till bästa möjliga förmåga med den information du har.
    • När du lokaliserar undersökningsmonumenterna, var noga med att vara skeptisk till huruvida de objekt du hittar är faktiska monument eller bara skräp på ditt land. Om de inte matchar perfekt med din karta eller handlings beskrivning, kanske de inte är det du letar efter.
    • Om du är osäker på platsen eller existensen av ett sådant monument, anställa en professionell landmätare.
  • Bild med titeln Utför en fastighetsundersökning Steg 10
    2. Använd din kompass för att identifiera platsen för nästa hörn. Börja i ditt hörn och flytta din kompass för att hitta lageret till nästa markör. Plantera din måttband vid det första hörnet och börja gå och bibehålla din kompassrubrik. Det kan hjälpa till att identifiera ett landmärke i den riktningen först, så att du vet att du bor på kursen. Vid mätning av avstånd, vet att det beskrivna avståndet inte är i förhållande till landets topografi. Det vill säga avståndet är det horisontella avståndet, inte över obstruktion eller kullar. Att bestämma detta faktiska avstånd kan kräva att du hittar ett sätt att hålla ditt måttband exakt nivå när du mäter.
  • Om du inte kan klara ett visst område direkt, flytta exakt vinkelrätt mot ditt lager tills du kan passera obstruktionen, gå framåt mot markören, sedan flytta tillbaka på kursen när du kan flytta vinkelrätt i motsatt riktning.
  • Bild med titeln Utför en fastighetsundersökning Steg 11
    3. Markera hörnet när du har nått det. När du tror att du har nått nästa hörn, sök efter den beskrivna markören. Om du inte kan hitta den kan det vara begravd eller saknas. Försök använda en metalldetektor för att lokalisera om det är tänkt att vara en metallstång eller spik. Du kan också använda din kompass som en metalldetektor genom att hålla den mycket nära marken nära där du tror att en metallmarkör kan vara. När det pekar nedåt mot marken och spinnarna, har du hittat något metalliskt underjordiskt, vilket kan vara din markör.
  • Markörer kan vara någonting. Moderna markörer är metallstänger eller poler, men gamla marknader kan vara glasskuggor, etsade stenar, trästakar, högar av kol eller något annat.
  • Vissa markörer kan vara omöjliga att hitta exakt. Försök att hitta nästa hörn om du inte hittar en. Att hitta de två närliggande hörnen kan hjälpa dig att identifiera en saknad en.
  • Bild med titeln Utför en fastighetsundersökning Steg 12
    4. Upprepa för de andra hörnen. Markera hörnet du just hittat. Ungefär det om du inte hittade en befintlig markör. Därefter upprepa för de andra hörnen av fastigheten, se till att markera varje hörn längs vägen. Du kan också välja markera fastighetslinjen regelbundet när du går. Detta kan hjälpa dig att återgå din väg vid ett senare tillfälle om det behövs. Efter denna process kommer du förhoppningsvis att komma tillbaka till din utgångspunkt med en helt markerad tomt bakom dig. Om inte, måste du återuppta dina steg för att identifiera vad som gick fel.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du mäter din egendom eftersom du vill bygga på den, var noga med att kontrollera lokala zoneringslagar för att se hur mycket av det land du kan använda.

    Varningar

    Var noga med att kontrollera dina lokala lagar, det kan vara olagligt att använda en fastighetsundersökning som du gjorde dig själv för officiella ändamål.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande