Hur man gör en gärning sökning

Med rätt kunskap är det möjligt att genomföra din egen gärning. Gärningar är den skriftliga registreringen av överföringen av ett intresse för fast egendom och används vanligtvis för att överföra ägarrättigheter. För att överföring av fastighetsrättigheter ska vara effektiv måste det vara skriftligt och "registrerat" eller arkiverat, med länet där fastigheten är belägen. Eftersom gärningar är offentliga register kan någon söka efter dem. Om du är intresserad av en egendom av ekonomiska eller personliga skäl måste du etablera kedjan av titel och nuvarande ägarandel.

Steg

Metod 1 av 2:
Söker hemifrån
  1. Bild med titeln Utför Research Steg 2
1. Samla information om fastigheten. Gatuadressen är ett bra ställe att börja, men du vill också spåra mer specifik information om den nuvarande ägaren, till exempel om de säljer egendomen eller inte.
  • En bra information för att få är bedömarens paketnummer (APN). Detta är ett unikt nummer som är tilldelat av en skattebedömare som innehåller särskild information om fastigheten. Beroende på den plats du tittar på kan det också kallas fastighetsskatt eller paketidentifikationsnummer.
  • Bild med titeln Hitta ett jobb i Dubai Steg 6
    2. Hitta där egenskapsrekord hålls. Lokala jurisdiktioner upprätthåller gärningar på olika platser, oftast stad och länsdomstolar och clerks kontor. Äldre gärningar kan vara inrymda i statliga arkiv. Individuella rekordplatser kan vara svåra att spåra, så du kan vara bättre att söka på en separat online databas som ett av följande:
  • http: // realmarketing.com / county_recorders / county_recorders.htm
  • https: // courthousedirect.com /
  • http: // PublicRecords.Onlinesearches.com / land-poster-och-handlingar.htm
  • https: // USLiljescords.com /
  • Bild med titeln Få ett jobb snabbt steg 1
    3
    Sök en online-databas. Vissa postsidor har online-databaser som låter dig söka efter lokala poster. Fyll i så mycket information som möjligt för att hitta gärningen. Åtminstone bör du inkludera egendomsadressen, ägarens namn och ID-nummeret.
  • Många gärningar skrivs för hand, och kan därmed innehålla fel. Felstavningar kan vara vanliga, och om du har svårt att hitta ett namn eller en adress, prova några alternativa stavningar
  • Bild med titeln Utför Research Steg 10
    4. Leta efter en titelkedja. Syftet med en gärning är att avgöra vem som har rättsligt ägande av fastigheten. Eftersom gärningen registrerar överföringen av egendom från en ägare till en annan, kommer att hitta dessa namn att du kan spåra ägandet av en egendom tillbaka genom tiden. Detta är nödvändigt om du vill hitta en gärning angående en tidigare ägare snarare än den nuvarande ägaren.
  • När du letar efter gärningar kan du komma över namn på företag eller stora markägare som har många fastigheter till deras namn. Det är här annan information du har, till exempel adressen eller APN, kan vara till hjälp för att minska en lång lista över potentiella döda ändar.
  • Om ett namn inte spelas in i kedjan, existerar det inte, åtminstone när det gäller rättsligt meddelande om anspråk på intresse. Du kan komma över en sådan "vild" gärning, som registrerar en transaktion utanför den juridiska kedjan av titeln. Olika stater har olika regler för de juridiska ställning av vilda gärningar, så om du har ett ekonomiskt intresse på spel i fastigheten, bör du diskutera frågan med en fastighetsadvokat.
  • Bild med titeln Skriv ett bidragsförslag Steg 8
    5. Leta reda på inspelningsnumret. När du har funnit gärningen, bör det ha ett visst inspelningsnummer, registrera dess ingång i posterna. Detta är det nummer som låter dig hitta den faktiska gärningen på filen.
  • Bild med titeln avgå graciöst steg 9
    6. Anställa en forskare. För kontor som inte har en databas, eller till och med de som gör det, kan det vara bäst att anställa någon på kontoret för att spåra gärningen för dig. Detta är mest effektivt för rekordkontor som du inte kan komma till dig själv på grund av tillgänglig tid och avstånd.
  • Bild med titeln Gör en bakgrund Kontrollera steg 19
    7. Betala nödvändiga avgifter. Om du vill att gärningen ska studera ytterligare behöver du en kopia, antingen papper som skickas av postkontoret, eller den digitala filen som är tillgänglig för dig. De flesta kontor tar ut för kopior. Kostnaden beror starkt på storleken på filen du tittar på, hur många kopior du vill ha, och den jurisdiktion där du forskar.
  • Metod 2 av 2:
    Söker posterna
    1. Bild med titeln Få ett nytt födelsecertifikat Steg 7
    1. Gå till postkontoret under sina öppna timmar. Dessa poster är tillgängliga för allmänheten, men du kan inte bara gå in och söka när som helst du vill ha. De flesta offentliga kontor är öppna under vanliga öppettider och stängs för regeringens helgdagar. Om de har en mindre personal, kan delar av kontoret inte vara öppen hela dagen.
  • Bilden med titeln Få ett personligt lån Steg 11
    2. Fråga clerks för hjälp. De flesta är mycket kunniga och ivriga att hjälpa. Var noga med att leverera dem så mycket information som möjligt. Ju mer information du har, desto mer kommer de att kunna hjälpa dig.
  • Bild med titeln Utför Research Steg 11
    3. Sök på lämplig form av databas. Olika kontor kommer att ha olika sätt att lagra sina poster. Vissa kan till och med ha en mängd olika databaser, beroende på den tidsperiod du söker i. Clerks ska kunna rikta dig till rätt databas.
  • För äldre gärningar kommer du att riktas till bidragsbidragsindexböckerna. Dessa är typiskt stora volymer. De kan ha samlat en hel del damm genom de övergripande årtiondena. Det finns sannolika separata index för bidragsgivare (säljare) och bidragsgivare (köpare), så var beredd att söka varje separat.
  • I vissa fall har den jurisdiktion du har haft de äldre gärningarna på mikrofiche eller mikrofilm. Om de gör det kommer det också att finnas maskiner för att läsa filmen. Om du inte vet hur man använder maskinen, fråga clerk för hjälp.
  • Om du har tur, har jurisdiktionen skannat allt i datafiler. Räkna inte med det, men. Många lokaler gick bara tillbaka till ett uppsatt år, säger 1970, när datorn med sina poster.
  • Bild med titeln Utför Research Steg 3
    4. Leta efter en titelkedja. Syftet med en gärning är att avgöra vem som har rättsligt ägande av fastigheten. Eftersom gärningen registrerar överföringen av egendom från en ägare till en annan, kommer att hitta dessa namn att du kan spåra ägandet av en egendom tillbaka genom tiden.
  • När du letar efter gärningar kan du komma över namn på företag eller stora markägare som har många fastigheter till deras namn. Det är här annan information du har, till exempel adressen eller APN, kan vara till hjälp för att minska en lång lista över potentiella döda ändar.
  • Om ett namn inte spelas in i kedjan, existerar det inte, åtminstone när det gäller rättsligt meddelande om anspråk på intresse. Du kan komma över en "vild" gärning, som registrerar en transaktion utanför den juridiska kedjan av titeln. Olika stater har olika regler för de juridiska ställning av vilda gärningar, så om du har ett ekonomiskt intresse på spel i fastigheten, bör du diskutera frågan med en fastighetsadvokat.
  • Bild med titeln Utför Research Steg 20
    5. Leta reda på inspelningsnumret. När du har funnit gärningen, bör det ha ett visst inspelningsnummer, registrera dess ingång i posterna. Detta är det nummer som clerken kommer att använda för att hitta själva handlingen.
  • Bild med titeln Öppna en restaurang Steg 8
    6. Få kopior av gärningen från clerk. När du har inspelningsnummer, ska clerken kunna dra gärningen och antingen kopiera, eller låta dig göra kopior av gärningen. Varje kontor är annorlunda, så var noga med att fråga clerken vad man ska göra.
  • Bild med titeln bor inom ditt medel Steg 6
    7. Betala nödvändiga avgifter. De flesta kontor tar ut för kopior. Kostnaden beror starkt på storleken på filen du tittar på, hur många kopior du vill ha, och den jurisdiktion där du forskar. Du vill inte bli förvånad när de ber dig att betala!
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    När du utför en sökning är mer information alltid bättre.
  • Den rättsliga beskrivningen av fast egendom är utsedd med "metes och gränser", men du behöver inte denna information för att undersöka egenskapen om du inte har att göra med mycket gamla gärningar.
  • Varningar

    Att undersöka gärningar kan en mycket teknisk process. Det är bra att göra det ur nyfikenhet eller som en hobby. Det är också bra att göra den preliminära forskningen själv. Men om du kommer att vara ekonomiskt i fara kan det vara bäst att ta vad du har hittat för en professionell.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande