Hur man tröstar en man

Om en man i ditt liv har en tuff tid, kan det vara svårt att veta hur man tröstar honom utan att vara överdrivande. Oavsett vad han känner, respekterar sina gränser och lyssnar när han pratar är bra sätt att få honom att öppna upp till dig. Med dessa tips och tricks kan du hjälpa en man att må bättre genom att stödja honom på det sätt som fungerar bäst för honom.

Steg

Metod 1 av 12:
Låt honom ha lite utrymme om han behöver det.
  1. Bild med titeln Comfort en man Steg 2
1. Många män känner att de behöver bearbeta sina känslor på egen hand. Försök att inte ta itu med om han frågar efter ensamma tid, och var där när han är redo att prata igen. Han kanske vill komma ut ur huset, kyla och titta på tv, eller göra en av hans hobbyer som en distraktion.
  • Försök att inte kritisera honom för att behöva ensam tid, eftersom det kan få honom att dra tillbaka ännu längre. Istället berätta för honom att du förstår hans behov av att vara ensam och att du kommer att vara här om han vill prata.
Metod 2 av 12:
Berätta för honom att det är okej att inte känna sig okej.
  1. Bild med titeln Comfort en man Steg 4
1. Låt honom veta att hans känslor är giltiga. Lugna honom att han får uppleva några känslor, även om det är sorgsenhet eller ilska. Det finns inga bra eller dåliga känslor, så han borde inte skämmas.
  • Säg något som, "Att bli avfyrade är väldigt tuff, och jag skyller inte på dig för att känna dig rädd och arg. Jag är här för dig oavsett vad."
  • Eller, "Att förlora en förälder är verkligen svårt. Jag hoppas att du känner att du kan låta dina känslor ut runt mig."
Metod 3 av 12:
Erbjud ditt stöd.
  1. Bild med titeln Comfort en man Steg 1
1. Låt honom veta att du är här för honom om han behöver dig. Du kan helt enkelt säga att du är här om han behöver prata så han vet att du är tillgänglig utan att pressa honom i någonting. Detta kommer också att försäkra honom om att han kan räkna med dig som en lättnadskälla, även om han inte är redo att berätta vad som hände än.
  • Du kanske säger något som: "Jag har märkt att du verkar lite upptagen på sistone. Jag är här om du vill prata om någonting."
  • Eller, "du verkar lite distraherad ikväll. Finns det något du vill prata om?"
Metod 4 av 12:
Lyssna försiktigt när han pratar.
  1. Bild med titeln Comfort en man Steg 3
1. Han kanske eller kanske inte väljer att berätta vad som är i hans sinne. Om han gör det, var noga med att du aktivt lyssnar genom att göra ögonkontakt, nickar huvudet och frågar uppföljningsfrågor. Försök att undvika att erbjuda lösningar eller ge råd, om han inte frågar dig.
  • Du kan säga något som, "Jag är ledsen att din bror sa det till dig. Hur fick det dig att känna?"Eller" Har du pratat med din chef om vad som hände?"
  • Försök att inte säga saker som "Du kommer över det" eller "Oroa dig inte för det", eftersom det kan få honom att känna att du spelar upp sina känslor.
  • Om han inte vill prata, sitta bara med honom tyst. En mild fråga eller två kan hjälpa, men tryck inte honom för att prata om han inte vill.
Metod 5 av 12:
Ge honom en kram.
  1. Bild med titeln Comfort en man Steg 5
1. Fysisk tillgivenhet är ett bra sätt att trösta någon om du två är nära. Om din pojkvän, make eller nära vän gråter, når ut och kramar dem tätt. Om du inte känner till personen mycket bra (som en kollega eller en bekant), kan du helt enkelt nå ut och röra på armen eller fråga om de gillar en kram.
  • Inte alla är super i kramar, och det är okej. Om du vet att han inte är ett fan av fysisk tillgivenhet, fråga honom om han skulle vara bekväm med en kram.
Metod 6 av 12:
Påpeka hans styrkor.
  1. Bild med titeln Comfort en man Steg 6
1. Påminna honom om sitt värde genom att få upp saker som han är bra på. Att ge honom ovillkorligt positivt kommer att lugna honom att han kan räkna med dig även när han inte känner sig bäst. Låt honom veta att du beundrar honom och uppskattar allt gott i honom.
  • Du kan säga något som, "Jag vet att du inte känner dig bra just nu, så jag ville bara påminna dig hur mycket jag uppskattar dig och dina Handyman-färdigheter. Du är alltid så bra att fixa saker runt huset."
  • Eller, "Du är en sådan stödjande man och en bra pappa till våra barn. Även när du inte känner dig bäst, vet jag att jag kan räkna med dig."
  • Eller, "Vi har varit vänner i 10 år nu, och jag har verkligen uppskattat att du har i mitt liv. Du har hjälpt mig igenom så mycket, så jag hoppas att jag kan göra detsamma för dig."
Metod 7 av 12:
Skicka honom en bra text.
  1. Bild med titeln Comfort en man Steg 7
1. Om du inte kan vara där i person, nå ut via telefonen. Skicka honom en text som säger "Tänk på dig" eller "hoppas du mår bra."Även om han inte svarar, kommer han förmodligen att vara tacksam att du nådde ut.
  • Du kan också säga något som, "Jag vet att du har en hård tid just nu, och jag vill bara att du ska veta att jag är här för dig. Text eller ring mig om du behöver något."
  • Eller, "Jag hörde om vad som händer på jobbet, som verkligen suger mannen. Låt mig veta om du vill prata."
Metod 8 av 12:
Gör en extra chore runt huset.
  1. Bild med titeln Comfort en man Steg 8
1. Visa honom du bryr dig genom att ta hand om hans ansvar. Om det är hans tur att göra disken, erbjuda att göra dem så att han inte behöver. Om han behöver köra ärenden efter jobbet, se om du kan ta hand om dem. Små saker som detta kommer att visa honom att han kan luta sig på dig för stöd.
  • Att låta honom koppla av på egen hand kan ge honom tid att arbeta genom sina känslor om han behöver.
Metod 9 av 12:
Gör honom till sin favoritmåltid.
  1. Bild med titeln Comfort en man Steg 9
1. Erbjuda stressavlastning med lite komfortmat. Plocka upp ingredienser för sin favoritmiddag eller efterrätt och ta av sig hans stress. Om du inte är ett stort fan av matlagning, erbjuda att hämta sin favorit takeout från en närliggande restaurang istället.
  • Om han känner sig sjuk, gör honom lite soppa eller en het mugg av te.
  • Även om detta inte kommer att vara ett botemedel - allt för allt han känner just nu, kan mat vara en stor distraktion.
Metod 10 av 12:
Bjud honom att bli aktiv med dig.
  1. Bild med titeln Comfort en man Steg 10
1. Många män gillar att klara av stress genom att stanna aktiv. Utan att ignorera sitt problem, föreslå att gå på en promenad, spel eller någon annan social aktivitet. Om han inte känner det, det är okej, men han kan välkomna distraktionen.
  • Detta är särskilt viktigt om han isolerar sig eller bor inuti för mycket.
Metod 11 av 12:
Håll kontakten med honom dagligen.
  1. Bild med titeln Comfort en man Steg 11
1. Många män isolerar sig när de hanterar stress. Om du två inte lever tillsammans, försök att ringa eller skriva honom minst en gång om dagen. Du kan checka in för att se hur han känner, om han skulle vilja träffa, eller om han helt enkelt vill chatta över telefonen.
  • Att ha någon checka in på honom kan hjälpa honom att känna sig mindre ensam, vilket kan höja sina andar.
Metod 12 av 12:
Föreslå professionell hjälp om han behöver det.
  1. Bild med titeln Comfort en man Steg 12
1. Detta är viktigt om han har varit nere eller deprimerad ett tag. Erbjuda att hjälpa honom att göra ett möte med sin läkare eller en psykisk hälso-professionell så att han kan prata genom sina känslor på ett hälsosamt, nonjudgmental sätt.
  • Många män är mycket emot att söka psykisk hälsa, även om de behöver det. Försök att föreslå det vänligt och utan dom så att du inte får honom att känna sig pressad.
  • Säg något som, "Jag har märkt att ditt humör har varit ganska lågt ett tag nu. Tror du att det skulle vara till hjälp att prata med en professionell om hur du känner?"

Tips

Det bästa du kan göra är att erbjuda ditt stöd och vara en axel att gråta på.

Varningar

Om han hotar eller försöker självmord, eller missbruka alkohol eller droger, föreslå att han söker psykiatrisk hjälp omedelbart.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande