Hur lugnar du en nervös hund i bilen

Det är viktigt att kunna ta din hund i bilen utan mycket väsen. Men det här kan vara lite av ett problem om din hund är nervös i bilar. Oavsett om du bara behöver ta en nervös hund på en kort resa till veterinären eller du behöver ta den på en lång vägresa, finns det steg du kan ta för att göra din hunds resa lättare och erfarenheten mer behaglig för er båda. Om du älskar din hund och du vill ta den plats med dig, lära dig att hantera och övervinna nervositet i bilen.

Steg

Metod 1 av 3:
Reser framgångsrikt med en hund
  1. Bild med titeln Lugna en nervös hund i bilen Steg 1
1. Se till att hunden är bekväm men säker. Reser alltid din hund i en godkänd säkerhetsenhet för kraschtest, till exempel en resebock (små hundar), sele (medelstora hundar) eller kista (stora hundar.) Detta håller hunden säker och förhindrar att den distraherar föraren genom handlingar som att klättra på hans knä.
  • Bild med titeln Lugna en nervös hund i bilen Steg 2
    2. Undvik att ge hunden en stor måltid före resan. En bra kompromiss är att mata hunden 3-4 timmar före resan. Du kan också vänta med att mata din hund när du kommer till din destination, om din resa är kort.
  • Kom ihåg att en hund kan känna sig sjuk, även om magen är väldigt tom.
  • 3. Ge hunden gott om möjligheter till pauser. Din hund behöver toalettbrott om du tar det för en lång åktur. Du borde också bära vatten och en skål så det kan ta en drink under raster i resan.
  • Gå ut och ta din hund ut för att sträcka benen. Detta kommer att gå långt för att lugna sin sjukdom eller nervositet.
  • För långa resor som utövar hunden innan handen hjälper till att bränna bort överflödig energi och hjälpa till att lösa en väg.
  • Bild med titeln Lugna en nervös hund i bilen Steg 4
    4. Gör din hund så bekväm som möjligt. Värm inte över bilen eller röka under resan, eftersom det kan inducera illamående även i en erfaren resenär. Överväg att använda feromoner i bilen, till exempel en adaptil krage på hunden. Detta ger av hormoner som lugnar hunden och minskar ångest och kan väl hjälpa till med sin nöd på att vara i ett fordon.
  • Ta med något som hunden finner tröstande, som en filt som luktar hem, eller en favorit snygg leksak.
  • Bild med titeln Lugna en nervös hund i bilen Steg 5
    5. Ta någon annan med dig tills din hund blir van vid att vara i bilen.Din hund kan enkelt distrahera dig om det rör sig mycket på baksidan av bilen och om det är whining eller skäller.Uppenbarligen någon distraktion medan du kör kan vara farlig.
  • Om hunden sitter i en bakre grind, har någon att klappa hunden (om möjligt) alla så ofta. Flytta det om den här platsen orsakar otillbörlig stress.
  • Prata med din hund för att försäkra den.Använd en lugn röst och visa inte panik eller irritation om det gör något du inte vill att det ska göra. Håll bara lugnt och pratar med hunden och berättar hur bra det är.
  • Bild med titeln Lugna en nervös hund i bilen Steg 6
    6. Ta en väska med leveranser med dig för din resa. Det bör innehålla godis för belöningar, en bra stark koppel, färskt kallt vatten och en skål att dricka från, en leksak eller två, och gott om rengöring av material, såsom tyg, spray cleaner, poop baggies mm. Det är troligt att din hund kan ha en olycka i din bil i de tidiga dagarna på grund av vanlig nervositet. Om du har rengöringsmedel till hands, kommer den långsiktiga skadorna på ditt fordon att minimeras och du och din hunds komfort kan fortsätta för resten av resan.
  • Metod 2 av 3:
    Adressering av rörelsesjuka
    1. Bild med titeln Lugna en nervös hund i bilen Steg 7
    1. Bedöma om din hund har rörelsesjuka. Vissa hundar är nervösa om bilresor eftersom de känner sig illamående och associerade resor med att känna sig sjuk och resa sjukdom. Känna igen tecken på rörelsesjuka, det mest uppenbara som är tungt drooling.Strängar av saliv som hänger från hundens läppar är ett säkert tecken på rörelsesjuka. Dessutom reagerar alla hundar annorlunda men vissa hänger sina huvuden och ser oroliga, andra kan försöka takt, och vissa kommer att whimper.
    • De hundar som lider av rörelsesjuka kommer att behöva medicin för att resa bra. Du måste prata med din veterinär om en säker medicin för att motverka illamående. Det kan vara att hunden alltid behöver mediciner för långa resor, men du kan väl kunna omskola den för att acceptera korta resor utan sjukdom.
  • Bild med titeln Lugna en nervös hund i bilen Steg 8
    2. Var beredd på hunden att vara sjuk. Skrika inte eller chastisera hunden om det kräks. Det kan inte hjälpa att vara sjuk och chastiseras bara tillägger sin oro och ökar trauman av erfarenheten, vilket gör det ännu mer ängsligt.
  • Om du vet att din hund blir sjuk, men måste göra en resa, till exempel till veterinären för att få resansjuka meds, sitter den på en valpskudde så att röra kan lätt rengöras.
  • Bild med titeln Lugna en nervös hund i bilen Steg 9
    3. Placera din hund på en plats i bilen där den kan se ut. Det hjälper vanligtvis en hund om det kan se ut ur ett fönster. Om du har en leksak eller en liten hund, överväg att få en resa pod som lyfter upp sätet på ett säkert sätt, så det kan se ut. För medelstora hundar, har en certifierad kraschtestad sele och sitter hunden på baksätet så det kan se ut. För stora hundar, överväga att sätta hunden i en kista, så de är säkra och kan se ut.
  • Du kan också lägga en filt under där hunden sitter. Det borde vara en filt som hunden använder regelbundet, så dess luktar kommer att vara bekanta med hunden.
  • Bild med titeln Lugna en nervös hund i bilen Steg 10
    4. Rådfråga din veterinär om huruvida din hund behöver medicinering för att förhindra illamående. Undvik att använda humana anti-motion sjukdom mediciner om du inte har kontrollerat det med din veterinär först. Dessa är inte godkända för användning hos hundar, så biverkningarna har inte testats fullständigt, och de möjliga reaktionerna med andra droger är okända. På en praktisk nivå metaboliserar hundar droger annorlunda än människor, så det finns en distinkt möjlighet att de mänskliga drogerna inte kommer att vara effektiva.
  • Den bästa medicinen för rörelsesjuka är ett receptbelagt läkemedel som heter Cerenia (Maropitant) som är tillgänglig som en injektion (ges av veterinären) eller tablett. Båda formuläret fungerar i 24 timmar. Denna medicin är överlägsen andra eftersom den verkar på illamående i hjärnan och stänger av alla känslor av illamående och sjukdom.
  • Bild med titeln Lugna en nervös hund i bilen Steg 11
    5. Överväga alternativa behandlingar. Vissa ägare finner att ge sina hundbachblommahjälpmedel, allmänt känt som räddningsmedel, hjälper, men det här är anekdotal. Detta är en vätska och du lägger några droppar på hundens tunga. Bach-blommorna löses i alkohol och en möjlig förklaring att vissa hundar verkar gynna är att de ges motsvarande en liten alkoholhaltig dryck.
  • Metod 3 av 3:
    Omskolning av en nervös hund
    1. Bild med titeln Lugna en nervös hund i bilen Steg 12
    1. Ta reda på om din hund helt enkelt är nervös, i motsats till illamående. Vissa hundar tycker inte om bilresor eftersom de känner sig rädda eller angelägna eftersom de hade en dålig upplevelse i en bil, som att vara involverad i en krasch. Det kan till och med vara att en hund är tveksam att komma i bilen eftersom den blev för upphetsad och föraren ropade på den.
    • Det är oerhört hjälpsamma att omskola hunden så att resor blir förknippade med en trevlig upplevelse och därför ses något fram emot.
  • Bild med titeln Lugna en nervös hund i bilen Steg 13
    2. Undvik långa resor medan du omskolar din hund. Om din hund hatar bilresor, försök sedan undvika långa resor medan du omskolar den. Ditt mål är att bygga nya föreningar med bilen så att hunden tycker att bilen är ett bra ställe att vara. Det här är en gradvis process som inte kan rusas, och kommer faktiskt att ställas tillbaka om du rusar det.
  • Bild med titeln Lugna en nervös hund i bilen Steg 14
    3. Börja avslöja din hund till positiva erfarenheter i bilen. Börja med den parkerade bilen och med motorn av. Öppna en dörr och lägg en extra välsmakande behandling inuti. Uppmuntra hunden att hoppa in i den stationära bilen och ge det mycket positivt uppmärksamhet när det gör det. Låt hunden komma ut och göra något roligt efterord, som ta valpen på en promenad.
  • Sedan börja mata hundens måltider i den stationära bilen. Skydda klädseln med en handduk eller valpkudde, placera matskålen på toppen och få det vanligt att ta måltider i den stationära bilen.
  • Överväg att fylla en Kong och ge den till hunden i den stationära bilen. Tänk på olika aktiviteter som din hund trivs och få dem att hända i bilen. Det kan vara det tar veckor eller månader tills hunden vill hoppa in i fordonet, i väntan på "bra sak", Men så småningom kommer han att lära sig.
  • Bild med titeln Lugna en nervös hund i bilen Steg 15
    4. Övergång till behagliga upplevelser medan bilen är på och flyttar. När hunden är bekväm i den stationära bilen, börja ta ultra korta resor. Inledningsvis är dessa lika begränsade som att starta motorn, låta den springa, sedan stänga av det. Försök sedan säkerhetskopiera av uppfarten och rakt tillbaka.
  • Bygg upp till en kort resa runt kvarteret. Då en kort bilresa runt grannskapet.
  • Det handlar om gradvisa justeringar, så skynda inte det. Se till att din hund är väldigt bekväm med en fas innan du går framåt.
  • Om du kan få någon att gå med dig för att titta på hunden för tecken på nöd eller illamående. Om det händer, stoppa bilen, ta hunden ut och låt den gå runt för lite för att ge det lättnad. Slutföra resan och nästa gång gå inte så långt.
  • I dessa tidiga dagar, försök att besöka platser som är roliga, så resan har en belöning i slutet av det, som en park eller skog.
  • Tips

    Om du har två hundar som används för varandras företag, försök att sätta dem ihop så att de kan trösta varandra på resan.
  • Om du får din hund som valp, tar det för sina första par bilresor det någonstans roligt, som ett fält eller en park, istället för a "dålig" placera som veterinären.
  • Om din hund är mycket energisk, försök att få någon att sitta med henne i ryggen som kan ge henne mycket uppmärksamhet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande