Hur man tar mat till en potluck middag

En potluck middag är mycket populär, särskilt för luncheons, eller fester, eller firandet. Det är en tid för människor att komma ihop, njuta av träffa nya människor, eller ser gamla vänner igen. Alla har fått höra att ta med en "maträtt" och mängden människor som kommer att vara där. Det är bäst att ta med något som du tycker om att äta. Om inget annat ser bra ut, kan du alltid äta vad du tog med dig.

Steg

  1. Bild med titeln Ta med mat till en potluck middag steg 1
1. Vet att om Potluck-kvällsmaten är liten (bara några personer eller familjer), fråga "Vad kan jag ta med?" Och ta sedan det. (Säg inte att du kommer med Caesarsallad och bli lat i sista minuten och hämtar en låda med Milanos.)
  • Bild med titeln Ta med mat till en potluck middag steg 2
    2. Ta reda på om händelsen är en helgdag, "Ta med en maträtt" betyder tillräckligt för tolv portioner. Som översätter till en 9" x 12" (200 mm med 300 mm) Pyrex Bakningsrätt, eller en sallad med 2 salladshuvud, eller 4 baguetter av franskt bröd.
  • Bild med titeln Ta med mat till en potluck middag steg 3
    3. Ta med en lämplig serveringsredskap: Det är obehagligt att titta på staden Ladle Travel från Chili till fruktsallad. Köpa redskap på dollaraffären och förvänta sig att förlora dem. På botten av din maträtt, lägg en strip av tejp med ditt namn och ditt telefonnummer skrivet på det. Ta inte med något i en familjen arving och spendera eftermiddagen oroa sig för sin säkerhet.
  • Bild med titeln Ta med mat till en potluck middag steg 4
    4. Ta med vad som helst heta kuddar och trivets kan vara nödvändiga. Antag inte att det kommer att finnas tillräckligt - eller någon.
  • Bild med titeln Ta med mat till en potluck middag steg 5
    5. Lägg maten i en riktig serveringsrätt - det är att säga: krukmakeri. Ta inte med det i plast eller i catererens aluminium (för dig som inte kommer att förbereda din egen lasagne). Detta kan vara en potluck, det kan vara en picknick, men det är inte ett flyktingläger.
  • Bild med titeln Ta med mat till en potluck middag steg 6
    6. Kom ihåg att presentationen är viktig. Lite persilja, några sprinkles av paprika eller chili pulver ovanpå devilna ägg eller makaroner sallad... Nådig, civil och snäll. Varför annars samlar vi? Visa inte av med att få ett erbjudande som skapar arbete för alla: Rushing in med crock krukor av soppa som kräver soppskedar och skålar, vilket ger en maträtt så känslig det kräver omedelbar och stor kylning. Ta aldrig med något som beror på sista minuten vispgrädde. (Om du ringer vispad grädde "garnering" eller "Kall piska," Gå tillbaka till Square One. Det är inte riktigt mat.)
  • Bild med titeln Ta med mat till en potluck middag steg 7
    7. Upprätta en varumärke maträtt som du kan enkelt, snabbt, och bra, med förberedelsestid och ingredienser som passar ditt schema och din budget. Ett recept, som till exempel beror på thailändsk fisksås, tillgänglig på en marknad 30 miles (50 km) bort, är en stressbyggare och en Ego-resa, för att inte säga något om dess tvivelaktiga offentliga acceptans.
  • Bild med titeln Ta med mat till en potluck middag steg 8
    8. Få något igenkännligt. Håll inte folk gissar om det är kyckling eller tonfisk. (Vad är det i riset?)
  • Bild med titeln Ta med mat till en potluck middag steg 9
    9. Vet att om de inte är påoffer, lämna inte med någon annans rester. När du lagar mat för en folkmassa "okända," Var mycket omtänksam: Om du inkluderar jordnötter eller något som kan ha haft en passande bekantskap med jordnötter, lägg ett litet tecken av maträtten som säger det. (Samma för någon annan vanlig allergi: skaldjur, e.g.). Samma regel gäller för händelser där olika etniska traditioner kan blandas - jag.e., Identifiera köttet i en maträtt som fläsk eller nötkött. Om en maträtt är vegetarian, säg så - om du vet skillnaden mellan vegetarisk och vegan, kan du göra ett tecken som klargör dina ingredienser med normerna för dessa villkor. Potlucks är grannar, vilket ger händelser: visar oro för andras komfort är hela poängen.
  • Tips

    Vegetabiliska rätter med "Bra" grönsaker (vilket betyder grön, lövig, kokta lätt eller inte alls, un-marshmallowed, fräsch, etc.) Gör sällsynta framträdanden på Potlucks. Du kan bli en hjälte genom att föra något attraktivt och gott i den här kategorin (råa grönsaker med ett dopp är förutsägbart och tråkigt, men bättre än ingenting - en stor broccolisallad som är lätt på bacon och sockret kan vara en livsuppehållare bland jello "sallader" och den kudzu-imperialistiska pastaen).
  • Även om du alltid lagar asiatisk fusion eller tex-mex eller vegan, Hitta en mer universell "varumärke" Skålen att ta till Potlucks. Ett bra ställe att leta efter dessa är i community cookbooks (den typ som publiceras för att samla in pengar till PTA eller museet). Bland de fruktansvärda bearbetade maten stekt lök på gröna bönor recept, hittar du fantastiska standbys, som Mildreds citronkräm paj, som inte bara är hård nog för en cookout på stranden - det kommer att sparka rumpa på någon citronmeringue paj i halvklotet.
  • Om du är en konkurrenskraftig person, kom ihåg: Italiensk mat alltid, alltid, går alltid först. Det spelar ingen roll om de primära deltagarna är koreaner eller mexikaner eller människor från Nebraska eller nigerianska barn eller norska nunnor: italiensk mat går alltid först. Pizza är den universella mannasagne (gjord med spenat och inget kött) är den andra spaghettien är alltid en vinnare, om inte såsen gjordes byvenusians. Lite individuella pizzor gjorda på engelska muffins, några vegetariska, några vanliga italienska, etc. är inte bara enkla och läckra (du kan till och med bli förlåtad för att köpa såsen i en burk) ... Du kan bli av med en Zillion rester i ditt kylskåp och komma ut som Wolfgang Puck.
  • Varningar

    Ge aldrig en negativ kommentar - inklusive a "ansikte," När din mamma brukade kalla det - om någon annans erbjudande.
  • Var noggrann vid framställning av någon gryta som kan innehålla fisk eller kyckling eller fläsk med ben. Och ännu mer försiktig med att äta dem.
  • Rådgör med personer med allergier av ingredienserna. Du vet aldrig vad någon kan vara allergisk mot i mat!
  • Var försiktig med kyckling och ägg, och det spelar ingen roll som kommer först, sitter ute i solen.
  • Om du inte är säker (för att du tog dem) att separata små pappersplattor kommer att vara tillgängliga, ta inte med en bärpaj.
  • Lägg aldrig alkohol i någon efterrätt som du kan ta med. Det spelar ingen roll om det inte är en riktig tiramisu utan Amaretto och din mormor kommer att vända sig i sin grav om du ändrar hennes recept, det är förmodligen barn, föräldrar som behöver köra och / eller personer med alkoholproblem i publiken provtagning av din mat. Det är inte deras ansvar att berätta för sina preferenser. Om din efterrätt inte kan gå utan Grand Marnier eller Raisins blöt i Jamaica Rum, gör något annat.
  • Saker du behöver

    • Heta mattor
    • Dollar-butik köpt serveringsredskap
    • En stor salladskål eller 9" x 12" (200 mm med 300 mm) Pyrex maträtt eller täckt tårtafat (som alla kan köpas på sparsamhetsaffärer eller dollar butiker)... Kom ihåg: Förvänta dig att förlora dem.
    • Täcker (plastfolie eller "verklig" täcker) för maten.
    • En robust korg eller låda - för att bära den i bilen, så att du inte kommer att sluta med fruktsallad över baksätet.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande