Nej, du har inte förlorat förmågan att smälta kött. Hur man återintroducerar kött efter att ha varit vegetarian (och inte bli sjuk)

Om du är vegetarian och du tänker på att äta kött igen, kommer du sannolikt inte några problem alls om du lättare är tillbaka i den. Att äta kött igen är lättare än du kanske tror, ​​oavsett hur länge du har gått utan att ha någon. För att lindra ditt sinne har vi svarat några av de vanligaste frågorna som folk har om hur man går tillbaka till att äta kött efter att ha varit vegetarian.

Steg

Fråga 1 av 8:
Kan du gå tillbaka till att äta kött efter att ha varit vegetarian?
  1. Bild med titeln Ät kött efter att ha varit vegetarian Steg 1
1. Ja, din kropp förlorar inte förmågan att smälta köttet. Oavsett hur länge du har varit vegetarian kan du alltid gå tillbaka till att äta kött. Du kan känna lite "tung" efter din första måltid med kött, speciellt om du har en stor del. Men du kommer inte att kunna inte smälta och metabolisera köttet.
Fråga 2 av 8:
Gör vegetarianer sjuka när de äter kött?
  1. Bild med titeln Ät kött efter att ha varit vegetarian Steg 2
1. Nej, men du kan ha en upprörd mage om du överdriver den. Växter är enklare att smälta än kött och kräver färre matsmältningsenzymer för att bryta ner dem. Om du plötsligt byter tillbaka till att äta kött, kanske du inte har tillräckliga matsmältningsenzymer för att hantera kött, vilket kan orsaka något fysiskt obehag. Går långsamt och börjar med små portioner av kött kommer att göra processen enklare.
Fråga 3 av 8:
Vilka kött ska jag återintroduce först efter att ha varit vegetarian?
  1. Bild med titeln Ät kött efter att ha varit vegetarian Steg 3
1. Börja med lättare kött och introducera olika kött en i taget. Gå med lättare kött som fisk först, och försök sedan något som fjäderfä. Arbeta dig långsamt till tyngre kött som rött kött. Detta ger din kroppstid att justera så att du inte har några matsmältningsfrågor.
  • Det är inte en exakt vetenskap, så välj att äta vad du längtar efter och vad som känns rätt för dig. Försök bara att undvika ett super stort köttfärs så att du inte har något matsmältningsbehov.
  • Om du har varit en vegan under en lång tid, eller du har följt en strikt växtbaserad diet, börja med något lättare som kycklingbuljong eller ägg.
Fråga 4 av 8:
Ska jag begränsa hur mycket kött jag äter efter att ha varit vegetarian?
  1. Bild med titeln Ät kött efter att ha varit vegetarian Steg 4
1. Ät små portioner först och lyssna på din kropp. Att äta kött efter att ha varit vegetarian kommer inte att göra dig sjuk, men dykning omedelbart i en jätte biff kan orsaka obehag, som uppblåsthet och magont. Prova en liten servering och se hur du känner. Om du inte känner dig uppblåst eller har matsmältningsbesvär, försök att ha mer. Var uppmärksam på hur din kropp svarar och inte överdriv det.
Fråga 5 av 8:
Hur förhindrar jag matsmältningsproblem när jag äter kött efter att ha varit vegetarian?
  1. Bild med titeln Ät kött efter att ha varit vegetarisk steg 5
1. Välj högre feta köttfärger för att hjälpa till med matsmältningen. Super magra köttskärningar kan vara hårdare och svårare för din kropp att bearbeta, speciellt om du inte har ätit kött på länge. När du kommer tillbaka till att äta kött igen, välj Fattierskärningar för mer smak och för att hjälpa din kropp att absorbera mer av de väsentliga vitaminerna och mineralerna.
  • Till exempel kan du gå med en tjock fisk som lax eller sill över mager fisk som Tilapia och hälleflundra.
  • 2. Ta matsmältningsenzymer för att hjälpa till att stödja din matsmältning. Att äta kött igen kan få dig att känna "tung" och lite uppblåst först. Matsmältningsenzymer hjälper till att bryta ner maten, så de kan hjälpa dig att smälta kött lättare och med mindre obehag. Plocka upp matsmältningsenzymer på din lokala hälsokost eller vitamin och ta dem enligt rekommendationerna på förpackningen.
  • Fråga 6 av 8:
    Hur gör jag kött mer tilltalande efter att ha varit vegetarian?
    1. Bild med titeln Ät kött efter att ha varit vegetarian Steg 7
    1. Beställa kokta måltider så att du inte behöver hantera rå kött. Om du inte är van vid hantering eller förberedande kött, kan det vara riktigt off-putting och kan förstöra din aptit. Istället, beställa ta ut eller gå till en restaurang när du börjar äta kött igen.
    • Du kanske vill undvika sushi om rå fisk är unappealing till dig.
  • 2. Öka smaken med kryddor och såser. Det finns massor av kryddor som kan hjälpa kött mer läckra som peppar, paprika, salt, vitlök, lök och många fler. Det finns också en massa såser som går bra med kött som grill, ketchup, ranch och blåost. Använd dem! De kan förbättra köttets smak och hjälpa till att göra det mer välsmakande om du inte älskar smaken.
  • Fråga 7 av 8:
    Går de flesta vegetarianer tillbaka till att äta kött?
    1. Bild med titeln Ät kött efter att ha varit vegetarian Steg 9
    1. Ja, studier tyder på att 84% av vegetarianerna går tillbaka till att äta kött. Det är verkligen vanligt för folk som följer en vegetarisk eller en vegansk kost för att så småningom återvända till att äta kött. En studie fann att det finns mer än 5 gånger så många tidigare vegetarianer och veganer som det finns aktuella. Det betyder inte att du så småningom går tillbaka till att äta kött, men du är inte ensam om du väljer att göra det.
    Fråga 8 av 8:
    Hur kan jag sluta känna mig dåligt om att äta kött efter att ha varit vegetarian?
    1. Bild med titeln Ät kött efter att ha varit vegetarisk steg 10
    1. Tänk på dina skäl för att äta kött igen. Om du måste äta kött av hälsoskäl, tänk på de fördelar som du får från det som att känna sig bättre fysiskt och att kunna spendera mer tid med människor du älskar och bryr dig om. Din kropp kan bearbeta kött, så det är en naturlig del av många människors dieter. Du gör inget fel och du borde inte känna dig skyldig att äta kött.
    • Många människor är vegetarianer av moraliska skäl, så det kan verkligen göra dem upprörd om de måste börja äta kött igen.
    • Om du har kämpat för att få tillräckligt med protein i din kost som vegetarian, kan det vara en anledning att börja äta kött igen. Fokusera på din hälsa som din motivation kan hjälpa dig att må bättre om beslutet.

    Tips

    Om du av misstag äter ett bett kött och du är vegetarian eller vegan, oroa dig inte. Medan det kan vara känslomässigt upprörande, kommer du sannolikt inte att ha några fysiska biverkningar.

    Varningar

    Medan det är extremt sällsynt, om du har köttallergi, kan du ha en reaktion som nässelfeber, klåda, svullnad i ditt ansikte, läppar och tunga. Om din allergi är svår, kan du gå in i anafylaxis, en potentiellt livshotande reaktion. Men de flesta som har köttallergier får dem från att bli biten av Lone Star-fästingar, inte från att avstå från kött.
  • Om du startar upplevelsens symptom på en allergisk reaktion, inklusive nässelfeber, klåda, svullnad i ansiktet, läpparna, tungan eller halsen, väsen, andfåddhet eller andningssvårigheter, kom till en läkare direkt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande