Hur man gör din del för att förhindra djurutsläpp

Forskare förutspår att vi är på gränsen till den sjätte massutrotningen. Detta är en global händelse där tre fjärdedelar av alla arter blir utrotade. Många forskare känner mänsklig aktivitet orsakar ökade utrotningsgrader. Om du vill hjälpa, finns det många små och stora förändringar du kan göra. Sträva efter en mer miljömedveten livsstil, bli involverad politiskt och utnyttja andras hjälp.

Steg

Metod 1 av 3:
Gör livsstilsförändringar
  1. Bild med titeln Gör din del för att förhindra djurutsläpp steg 1
1. Var uppmärksam på de produkter du använder. Om du vill göra din del för att begränsa djurets utrotningsgrad, bör du undvika att använda produkter som är skadliga för miljön. Många företag skördar mat och andra resurser på ett sätt som negativt påverkar livsmiljöerna för hotade arter.
  • Leta efter produkter gjorda av återvunnet material. De är ofta markerade av en serie gröna pilar som bildar en cirkel. Du kan också hitta information om en produkts etikett som indikerar hur mycket av det är gjord av återvunnet material.
  • Om du bär smink, var medveten om vilka produkter du köper. Många kosmetiska företag är berömda för djurprovning och andra miljöskadliga praxis. Många stora företag, som Olay och Garnier, rutinmässigt övar djurprovning. Läs etiketterna på kosmetika, schampon och balsam för att se till att det inte finns någon djurprovning som är inblandad.
  • Många produkter använder sig av palmolja. Den används i mat, kosmetika och tvålar. Många tropiska skogar avlägsnas för att göra plats för palmträdgårdar. Om du ser palmolja på etiketten till en produkt du köper, se till att bolaget skördar oljan på ett hållbart sätt. Du kan hitta en lista över företag som stöder etisk palmolja skörd på unionen av berörda forskare webbplats.
  • Bild med titeln Gör din del för att förhindra djurutsläpp Steg 2
    2. Köp inte produkter gjorda av utrotningshotade arter. Du bör aldrig köpa produkter gjorda av hotade eller hotade arter. Många tycker om att ta hem minnesvärda souvenirer efter utländska resor. Men många av dessa prydnader är gjorda av djur i fara för utrotning. Undvik produkter gjorda saker som elfenben, sköldpadda och korall. Du bör också hålla dig borta från någonting gjorda av tigerpäls eller päls av ett annat hotat djur.
  • Bild med titeln Gör din del för att förhindra djurutsläpp Steg 3
    3. Köp lokal mat. Många av de jordbruksmetoder som används av stora livsmedelsföretag är skadliga för miljön och hotade arter. Om du vill göra din roll för att hjälpa, sträva efter att köpa lokal mat. Var på utkik efter livsmedelsbutiker som köper från lokala bönder samt bondens marknader i din stad. Mindre gårdar gör i allmänhet mindre miljöskador och är ofta mer engagerade i hållbara, etiska jordbruksmetoder.
  • Bild med titeln Gör din del för att förhindra djurutsläppt steg 4
    4. Gör små energisparande förändringar. Att minska ditt övergripande koldioxidavtryck kan hjälpa miljön. Detta kan skydda livsmiljön och välfärden av en mängd utrotningshotade arter. Ibland kan små tweaks ha stor inverkan på hur mycket energi och fossilt bränsle som ditt hushåll använder sig av.
  • Byt ut dina glödlampor. Byt till kompakta fluorescerande lampor, som du kan köpa på de flesta stormarknader. Dessa typer av glödlampor använder betydligt mindre fossilt bränsle än konventionella glödlampor.
  • Koppla ur elektroniska gadgets när du inte använder dem. Även om en produkt inte används, sätter den el från ett uttag bara genom att vara inkopplad. Se till att koppla ur köksapparater, som kaffebryggaren och brödrosten, när de inte används. Du bör också koppla ur laptopsladdar och telefonladdare när du inte behöver dem.
  • Vänd din termostat två grader kallare. Chansen är att du inte märker den mindre tweak i temperaturen. Men du använder betydligt mindre energi om du gör det. Du kan också spara mycket på din nästa elräkning.
  • Bilden med titeln Gör din del för att förhindra djurutsläpp steg 5
    5. Ät mindre kött. Köttindustrin har en stor inverkan på miljön, skadar välfärden av utrotningshotade arter. Rainforests, hem till många hotade arter, är ofta tydliga för att göra plats för fabriksgårdar. Du kan hjälpa till genom att transitera till en mer växtbaserad diet.
  • En vegetarisk kost innebär att du avstår från att äta produkter gjorda av djurkött. Produkter som ägg, smör och ost är fortfarande acceptabla i en vegetarisk kost men du skulle utesluta något som kyckling eller nötkött. Protein i en vegetarisk kost kan komma från nötter, baljväxter, ägg och ost.
  • En vegansk kost utesluter alla produkter gjorda av djur, inklusive ost och ägg. Många väljer att gå vegan eftersom jordbrukspraxis som skörde köttfria djurbaserade produkter fortfarande skadar miljön. Som vegan, skulle du få ditt protein enbart från växtbaserade alternativ som bönor, nötter och frön.
  • Du bör prata med din läkare innan du byter till en vegetarisk eller vegansk kost. Veganer kan särskilt ta vissa vitaminer för att se till att de får de nödvändiga näringsämnena när de inte ingår djurbaserade produkter.
  • Om Animal Protein är en viktig del av din balanserade kost, överväga att jaga på rådjur eller andra speldjur inom säsong.Även om du fortfarande måste döda ett djur för att få köttet, är det mer naturligt och hållbart och inte skadar den omgivande miljön.
  • Om du går vegetarisk eller vegan verkar som ett massivt engagemang, överväga att helt enkelt minska den totala mängden kött du äter. Förutom att hjälpa miljön, är det svårt att äta mindre kött för din övergripande hälsa. Du kan ha en eller två nätter i veckan när du försöker göra en vegansk eller vegetarisk baserad middag. Du kan också prova något som att bara äta kött för en måltid per dag.
  • Bild med titeln Gör din del för att förhindra djurutsläpp steg 6
    6. Återvinna och köpa hållbara produkter. Du borde göra ett försök att återvinna produkter som burkar, kartong och plast. Du bör också försöka byta till återanvändbara produkter. Gå till tygdukar över papper, till exempel, och köper inte produkter av material som inte är biologiskt nedbrytbara.
  • Metod 2 av 3:
    Bli involverad
    1. Bild med titeln Gör din del för att förhindra djurutsläpp Steg 7
    1. Ge din tid till naturen. Det bästa sättet att hjälpa utrotningshotade arter är att skydda de miljöer där de bor. Ge din tid till naturen genom att besöka eller volontärarbete på ett lokalt djurliv. Sådana organisationer behöver alltid donationer och volontärer eftersom de ofta saknar tillräcklig finansiering.
    • Att bara besöka en Wildlife Foundation kan hjälpa till. Du kan lämna en donation vid ingången. Du kan också lära dig något om utrotningshotade arter och vikten av att skydda miljön som gör det möjligt för dig att bättre utbilda dem runt dig. Ju fler personer som är involverade i att skydda utrotningshotade arter, desto bättre.
    • Du kan också frivilligt. Wildlife Refuges har ofta inte en stor budget till deras förfogande. De kan lita starkt på volontärer för att fortsätta att springa smidigt. Nästa gång du är på en Wildlife Refuge, fråga en arbetare om volontärarbete.
  • Bild med titeln Gör din del för att förhindra djurutsläpp Steg 8
    2. Skapa ett viltvänligt hem. Arbeta för att odla ett miljövänligt hem. Detta kan hjälpa till att spara hotade arter som är infödda i ditt område.
  • Om du har husdjur, övervaka dem när de är utomhus. Lämna inte katter eller hundar ute över natten eftersom de kan slåss och till och med döda fåglar, gnagare och andra djur i ditt grannskap.
  • Håll ditt skräp i säkrade burkar eller skydd som kan låsa. Du vill inte ha ett vilddjur att oavsiktligt ta något giftigt.
  • Om din trädgård, vara miljömedveten. Undvik överanvändning av herbicider eller bekämpningsmedel. Gå till ekologiska bekämpningsmedel över produkter gjorda av syntetiska kemikalier.
  • Bilden med titeln Gör din del för att förhindra djurutsläpp Steg 9
    3. Rösta på politiska kandidater som stöder miljön. Den största frågan med att skydda utrotningshotade arter håller sina livsmiljöer säkra. När du röstade i nästa val, rösta klokt. Du bör stödja kandidater som driver på en plattform dedikerad till miljöskydd.
  • Du bör leta efter kandidater som vill minska beroendet av fossila bränslen och stödja effektivare jordbruksmetoder. Var uppmärksam på en potentiell kandidats röstning när det gäller miljöfrågor. Du bör ge din röst till en kandidat som konsekvent har stödt bättre ditt lands miljöpraxis.
  • Överbefolkning av människor är en viktig orsak till miljöförfall. Därför, leta efter kandidater som stöder utbildning och hälso- och sjukvård för kvinnor över hela världen. Kvinnor som har tillgång till saker som födelsekontroll är mindre benägna att ha en oväntad eller oönskad graviditet. Att tillhandahålla utbildning och hälso- och sjukvård till kvinnor världen över kan begränsa överbefolkningen och hjälpa miljön.
  • Bilden med titeln Gör din del för att förhindra djurutsläppt steg 10
    4. Gå med i en organisation. Du kan också bli politiskt involverad genom att ansluta sig till en organisation som är dedikerad till djurs rättigheter och välfärd. Greenpeace, PETA, och National Wildlife Foundation är några organisationer som strävar efter att mobilisera politiskt för att skydda utrotningshotade arter. Du kan hjälpa en organisation genom att helt enkelt bli medlem, donera en liten avgift en gång om året. Du kan dock också frivilligt din tid och tjänster. Om du vill hjälpa utrotningshotade arter, titta på att hjälpa till genom direkt åtgärd. Titta upp lokala grenar av organisationer tillägnad djurrättigheter och välfärd. Se vilka möjligheter det ska bli involverade.
  • Metod 3 av 3:
    Utbilda andra
    1. Bilden med titeln Gör din del för att förhindra djurutsläpp Steg 11
    1. Använd sociala medier till din fördel. Kunskap kan vara ett otroligt kraftfullt verktyg när det gäller att hjälpa utrotningshotade arter. Använd sociala medier för att utbilda dina vänner och familjemedlemmar. Om människor förstår nödvändigheten av omedelbar åtgärd, kan de vara mer benägna att hjälpa till.
    • Skicka relevanta artiklar om sociala medier webbplatser. Du borde båda nyheterna som pratar om abstrakta fakta och listor som ger människor specifika instruktioner om hur man hjälper. Till exempel kan du skicka en lista med små ändringar du kan ta för att minska ditt koldioxidavtryck. Du kan också posta recept och artiklar och hur du gör din favoritmat vegetarian eller vegan.
    • Uppmuntra människor att underteckna framställningar. Online-framställningar resulterar inte ofta i direkt åtgärd direkt, men de kan hjälpa till att öka medvetenheten om ett problem. Om politiker, andra ledare och företag ser många människor bryr sig om något, kan de ge det mer uppmärksamhet.
    • Uppmuntra människor att ringa sin kongressledare när en röst kommer upp om lagar om djurskydd och hållbara miljöfaranden. Om tillräckligt med människor uppmanar att uttrycka oro kan du få en verklig inverkan på hur dina representativa röster.
  • Bild med titeln Gör din del för att förhindra djurutsläpp steg 12
    2. Prata med dina vänner och familjemedlemmar. Uttrycka dina bekymmer för andra. Utbildning kan vara ett kraftfullt verktyg när det gäller social förändring. Du behöver inte vara predikad eller bli förolämpande med människor. Men du kan vänligen föreslå små förändringar när möjligheten kommer upp. Till exempel, föreslå dig och medarbetare carpool att arbeta. Nämna vad en positiv inverkan detta kan ha på miljön.
  • Bild med titeln Gör din del för att förhindra animalisk utrotning Steg 13
    3. Volontär för organisationer som bidrar till att öka allmänhetens medvetenhet. Volontärarbete din tid till organisationer i nöd är ett av de bästa sätten att hjälpa till att utbilda allmänheten. Några av de ovan angivna organisationerna gör ofta offentliga medvetenhetskampanjer. Du kan se om du kan donera din tid för att köra en bås vid en händelse, till exempel eller dela ut flygblad på gatan.
  • Om du letar efter ett nytt jobb, överväga att se om du kan arbeta för en organisation som National Wildlife Federation. Om du till exempel har redigering, kan du till exempel hjälpa till att skriva pressmeddelanden och nyhetsberättelser som informerar personer om frågor som rör djurs välbefinnande och miljö. Du skulle kunna tjäna pengar när du kämpar för en orsak du är passionerad om.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande