Hur man är uppmuntran till någon som är sjuk eller sjuk

Om någon du vet är sjuk eller sjuk, kan det vara svårt att se honom eller henne lida medan du är hjälplös att göra någonting åt det. Även om det förmodligen inte finns något du kan göra om hennes tillstånd, kan du visa din vän du bryr dig genom att göra och säga de rätta sakerna att vara en uppmuntran under denna svåra tid.

Steg

Del 1 av 4:
Visar du bryr dig med dina handlingar
  1. Bild med titeln vara en uppmuntran till någon som är sjuk eller sjuk steg 1
1. Besök. Om din älskade en eller nära vän är sjuk på sjukhuset eller begränsas till sitt hem är det viktigaste sättet att uppmuntra dem att vara närvarande. Du kan hjälpa till att tänka på sin sjukdom och att upprätthålla en sådan normalitet under den här hårda tiden.
  • Tänk på vad du kan göra på ditt besök. Om din vän gillar att spela kort eller brädspel, kan du ta med något. Om du har barn kanske du vill lämna dem hemma, men du kan be dem att rita en bild för din vän att hjälpa henne.
  • Var noga med att ringa först och se till att det är bra, eller schemalägga ditt besök i förväg.Ibland kräver sjukdomar extra omsorg i planering för besök för att schemalägga dem runt möten, timing för mediciner, tupplur och tidig sängtid och andra händelser.
  • Bild med titeln vara en uppmuntran till någon som är sjuk eller sjuk Steg 2
    2. Behandla henne som din vän. Någon med kronisk eller terminal sjukdom lever med dagliga påminnelser om att hon är sjuk. Vad hon behöver är påminnelser om att hon fortfarande är samma person som du älskar och bryr sig om. Behandla henne detsamma som du skulle om hon inte var sjuk.
  • Behålla regelbunden kontakt. En kronisk sjukdom kan vara ett sant test av en vänskap, och för din vänskap att klara de känslomässiga och logistiska utmaningarna i sjukdomen måste du göra en punkt att prioritera vistelsen i kontakt. Någon som genomgår behandling eller begränsad till ett sjukhus eller deras säng är ofta "Utan sikte, ur sinnet," Så var noga med att du sätter en anteckning på din kalender för att komma ihåg att nå ut regelbundet.
  • Hjälpa henne att göra de saker som hon normalt tycker om. Om din vän lever med kronisk eller terminal sjukdom, är det viktigt att hon fortfarande finner glädje och glädje i livet. Du kan hjälpa till med att erbjuda henne ut för sina favoritaktiviteter.
  • Var inte rädd för att skämta eller göra planer för framtiden! Detta är fortfarande samma person som du känner och älskar.
  • Bildbeteckningen är en uppmuntran till någon som är sjuk eller sjuk Steg 3
    3. Stödja henne och hennes familj. Om din vän har en familj eller till och med husdjur, är denna sjukdom förmodligen ännu mer stressig eftersom hon bara behöver oroa sig för sin egen återhämtning eller prognos, men hon måste oroa sig för dem som är beroende av henne. Det finns praktiska sätt att hjälpa till att stödja sin familj genom den här tiden:
  • Koka för dem. Detta är ett klassiskt, försökt och-äkta sätt att stödja någon som är sjuk. Huruvida den dåliga personen kommer att delta, matlagning en hemlagad måltid för sin familj, kommer att lätta sina bördor genom att låta henne vara lätt att känna hennes barn, make eller andra anhöriga är väl omhändertagna.
  • Hjälpa sin plan för sin omsorg. Om din vän har små barn, äldre föräldrar eller andra som är beroende av henne, fråga hur du kan vara proaktiv i sin omsorg under sin sjukdom.Till exempel kan hon behöva någon att besöka och kolla på sin far, någon att gå hunden, eller någon som kan ta barnen till och från skolan eller hämta dem från fotbollsträning. Ibland kan planera för små logistiska ärenden vara svåra för personer som lider av sjukdom, men att ha en betrodd vän att hjälpa till att bära bördan kan göra skillnad.
  • Rengör hennes hus. Vissa människor kan vara obekväma med den här typen av stöd, så var noga med att fråga din vän först - men om din vän är öppen för den, be henne att låta dig begå en dag i veckan (eller mer eller mindre, vad du än är kan erbjuda) att du kan komma och ta hand om sysslor. Du kan erbjuda en specifik chore som du vet att du är bra på (klippa gräsmattan, gör tvätten, städar köket, livsmedelsbutiken) eller du kan bara låta henne berätta vad som är mest användbart.
  • Fråga henne vad hon behöver och följ igenom. Människor säger ofta "Låt mig veta om du behöver hjälp," Men de flesta är för blygsamma för att någonsin nå ut och ta upp dem på det erbjudandet. I stället för att hon ska komma i kontakt med dig när hon behöver något, ring henne och fråga henne vad hon behöver. Berätta för henne att du är på väg till mataffären och ville veta om du kan välja något för henne, eller fråga henne om det finns en natt i veckan som hon behöver någon hjälp runt huset. Vara specifik och vara uppriktig i din vilja att hjälpa. Följ sedan igenom och gör det - det är den viktigaste delen!
  • Bildbeteckningen är en uppmuntran till någon som är sjuk eller sjuk steg 4
    4. Skicka blommor eller en fruktkorg. Om du inte kan vara närvarande, skickar åtminstone ett token av din kärlek så att din vän kommer att veta att hon är i dina tankar.
  • Tänk på om sjukdomen kan göra din vän mer mottaglig för starka dofter (vissa cancerpatienter som genomgår kemoterapi, till exempel, kanske inte gillar en bukett) och istället tänka på andra saker som kan fungera som deras favoritchoklad, en nallebjörn eller ballonger.
  • Många sjukhus erbjuder en leveransservice från presentbutiken, så om din vän är en i-patient, överväga att köpa en bukett eller ballongarrangemang direkt därifrån. De flesta sjukhus listar telefonnumret för sina presentbutiker på deras hemsida, eller försök att ringa sjukhusoperatören.
  • Överväga att gå in med gemensamma vänner eller medarbetare att köpa en trevligare gåva eller blomsterarrangemang.
  • Bild med titeln vara en uppmuntran till någon som är sjuk eller sjuk steg 5
    5
    Var dig själv. Du är unik, och du behöver inte låtsas vara herr. eller fru. Fixa det, eller gör det hela eller har svaret på allt.Var bara dig själv.
  • Låtsas inte känna till svaren. Ibland, även om du gör det är bäst att låta dem räkna ut några saker på egen hand. Att vara själv kan innebära din humor - det kan känna sig som att trampa på äggskal med en sjuk person, men om du är nervös eller agerar som om du inte vet vad du ska säga att du kan få dem att känna sig obekväma så var din skrattning , skämt själv (om det är det sätt du vanligtvis är).
  • Vara trevlig. Du vill vara som stödjande och som tröstande som möjligt. Du vill lyfta sina andar upp, inte sväva dem med skvaller eller negativa åsikter. Även med glatt färgade kläder kan ljusa sin dag!
  • Bild med titeln vara en uppmuntran till någon som är sjuk eller sjuk steg 6
    6. Få henne att känna sig nödvändig. Ibland frågar råd eller frågar små favörer kan hjälpa någon med en kronisk eller terminal sjukdom som behövs, vilket kan ge dem någon motivation att vara förlovad.
  • I många hälsoförhållanden är människors hjärnor lika skarpa som de någonsin var och tänkte på andras liv och problem kan ta sina tankar av sig själv ett tag.
  • Tänk på din väns kompetensområde, och fråga några frågor du har som kan vara relevant. Till exempel, om din vän är en ivrig trädgårdsmästare, och du har menat att sätta i dina vårsängar, fråga hennes råd om när du ska komma igång och vilken typ av mulch att använda.
  • Del 2 av 4:
    Visar du bryr dig med dina ord
    1. Bildbeteckningen är en uppmuntran till någon som är sjuk eller sjuk Steg 7
    1. Prata med din vän. Lära sig hur vara en bra lyssnare och låt din vän veta att du är där för dem om de vill ventilera om deras tillstånd eller om de hellre pratar om något annat. Hur som helst, att ha någon att prata med kan vara en stor lättnad till någon som är sjuk.
    • Var ärlig med din vän om du inte vet vad du ska säga. Sjukdom gör ofta människor obekväma, och det är okej. Det som är viktigt är att du ska vara närvarande för din vän och erbjuda ditt stöd. Berätta för din vän att du är där för henne oavsett vad.
  • Bild med titeln vara en uppmuntran till någon som är sjuk eller sjuk steg 8
    2. Skicka ett kort eller ringa ett telefonsamtal. Om du inte kan vara fysiskt närvarande med din vän, skicka ett kort eller ringa ett telefonsamtal. Det är lätt att skicka en text eller göra ett Facebook-inlägg, men mail och telefonsamtal känner sig mer personliga och kommer att känna sig mer tankeväckande mot mottagaren.
  • Överväga att skriva ett tankeväckande brev. Detta kan vara lättare om du är någon som inte vet vad jag ska säga runt människor som är i svåra situationer. Du kan skriva ett brev, och ta tid för att redigera det och skriva om det om du känner att du inte har förmedlat dina känslor väl.Fokusera på vänliga önskningar, böner för återhämtning och goda nyheter som inte är relaterade till deras sjukdom.
  • Bildbeteckningen är en uppmuntran till någon som är sjuk eller sjuk Steg 9
    3. Fråga frågor. Medan det är viktigt att respektera din väns integritet, om din vän är öppen för frågor kan de vara ett bra sätt att lära sig mer om hennes tillstånd och att ta reda på fler sätt att du kan stödja henne.
  • Du kan undersöka sin sjukdom på nätet, men att fråga hennes frågor är det enda sättet att veta hur hennes tillstånd påverkar henne som en individ, och lika viktigt, hur hon känner sig om vad hon upplever.
  • Bild med titeln vara en uppmuntran till någon som är sjuk eller sjuk steg 10
    4. Prata med sina barn. Om din vän har barn, känner de sig troligen isolerade, ensamma och förvirrade. Beroende på svårighetsgraden av hennes sjukdom kan de också känna sig rädda, arg och oroliga. De behöver någon att prata med, och om de vet och litar på dig, kan du fungera som mentor och vän till dem under den här tiden.
  • Ta ut dem för glass och låt dem prata med dig. Tvinga inte dem att säga mer än de verkar bekväma. Vissa barn behöver bara dig som en lugnande kraft i sina liv, medan andra kanske vill hälla ut alla sina känslor för dig. Vara öppen för sin ledning, och följ upp med dem varje par dagar eller veckor, beroende på hur nära du är.
  • Del 3 av 4:
    Att veta vad som inte ska göra eller säga
    1. Bildbeteckningen är en uppmuntran till någon som är sjuk eller sjuk Steg 11
    1. Se upp för vanliga faux pas. Det finns många klichéer som människor använder när andra människor går igenom svåra tider, och oftare än inte dessa gemensamma svar känner sig otroligt eller smärtsamt för mottagaren. Exempel på vad som inte ska säga inkluderar:
    • "Gud kommer aldrig att ge dig mer än du kan hantera," eller dess jämnare variation, "Det här är Guds vilja." Ibland ser det bra att människor av tro säger den här frasen, och de kan verkligen tro det, men det kan känna sig mycket hård mot mottagaren, särskilt om hon upplever något som är mycket svårt eller överväldigande. Även personen får inte tro på Gud.
    • "jag vet hur du känner." Ibland säger folk denna fras till andra som går igenom svåra tider, och medan det är sant att alla har upplevt försök i livet, är det omöjligt att veta hur någon annan känner. Denna fras är ännu värre om det åtföljs av personliga anekdoter som verkligen inte matchar intensiteten av vad den lidande upplever. Till exempel, om någon står inför förlusten av en lem, motsvarar inte det till den tid du bröt din arm. Det är inte samma sak. Men om du verkligen har haft en upplevelse som är i nivå med den erfarenhet som lidaren går igenom, det är okej att prata om och säga "Jag har gått igenom något liknande."
    • Du kommer vara ok." Det här är en vanlig fras när människor inte vet vad de ska säga, och vi säger det ofta mer som en önskan än ett faktumtillstånd. Faktum är att du inte vet om någon kommer att bli OK, och i många fall av kronisk eller terminal sjukdom kommer personen inte att vara OK. De kan dö, eller fördömas till ett fysiskt lidande liv. Säger att de kommer att bli ok minimerar den erfarenhet de har.
    • "Minst..." Minimera inte personens lidande genom att föreslå att de borde vara tacksamma att deras situation inte är värre.
  • Bild med titeln vara en uppmuntran till någon som är sjuk eller sjuk steg 12
    2. Klagar inte på dina egna hälsoproblem. I synnerhet undviker du att diskutera mindre hälsoproblem som huvudvärk eller förkylning.
  • Detta kan variera beroende på ditt förhållande till personen och längden på deras sjukdom. Om de är kroniskt sjuka, eller en mycket nära förtroende, är det mer sannolikt att det är lämpligt att diskutera saker som du går igenom.
  • Bild med titeln vara en uppmuntran till någon som är sjuk eller sjuk steg 13
    3. Låt inte rädsla för att göra fel sak att hålla dig från att göra någonting alls. Medan det är sant att det är viktigt att vara känsligt för känslorna av någon som är sjuk, ibland överkompar vi för vår rädsla för att göra fel genom att inte göra någonting alls. Det är bättre att hålla din fot i munnen och be om ursäkt än det är att bara ignorera din sjuka vän helt och hållet.
  • Om du förstör och säger något okänsligt, säg bara, "Jag vet inte varför jag sa det. Jag vet verkligen inte vad jag ska säga. Denna situation är bara mycket svår." Din vän kommer att förstå.
  • Bildbeteckningen är en uppmuntran till någon som är sjuk eller sjuk steg 14
    4. Vara hänsynsfull. Försök att vara uppmärksam på din väns ledtråd så att du inte besöker för ofta eller överdriv dig välkommen. När någon är extremt sjuk, kan det vara mycket svårt att fortsätta en konversation och de kommer inte att vilja förolämpa dig så kan överskattas genom att försöka behaga dig.
  • Om din vän verkar distraherad av tv eller hennes telefon, eller verkar som om hon kämpar för att somna, kan de vara tecken på att hon växer trött på besöket. Ta inte det personligen! Kom bara ihåg att hon handlar med mycket, både fysiskt och emotionellt, och det kan beskattas.
  • Var uppmärksam på tiden, och var säker på att du inte förlänger din vistelse i måltiden eller andra gånger som din vän kan behöva vara ensam. Fråga om din vän skulle vilja att du ska hämta lite mat för dem eller laga dem en måltid om du planerar att besöka under måltiden.
  • Del 4 av 4:
    Förstå kronisk sjukdom
    1. Bildbeteckningen är en uppmuntran till någon som är sjuk eller sjuk steg 15
    1. Var känslig för din väns begränsningar. Utbilda dig själv om deras skick och behandlingsplan så att du är beredd på biverkningar, förändringar i deras personlighet eller gränser för deras energi eller uthållighet.
    • Fråga din vän om deras skick, om de vill dela, eller ta tid att läsa om det online.
    • Titta på din väns kroppsspråk för att förstå hur hon känner och hur hennes sjukdom påverkar hennes förmåga att delta i aktiviteter, håll dig vaken och förbli känslomässigt förutsägbar. Var försiktig och förstå om hon inte agerar som hennes gamla jag, och kom ihåg att hon bär många tunga bördor.
  • Bildbeteckningen är en uppmuntran till någon som är sjuk eller sjuk Steg 16
    2. Tänk på effekterna på din väns humör. Hantera försvagande, kroniska eller terminala sjukdomar resulterar ofta i depression och andra problem, och ibland har medicinerna att behandla sjukdomar också biverkningar som kan påverka humöret.
  • Om din vän strider med depressiva tankar, påminna henne om att den här sjukdomen inte är hennes fel och att du kommer att vara där för att stödja henne oavsett vad som händer.
  • Bildbeteckningen är en uppmuntran till någon som är sjuk eller sjuk Steg 17
    3
    Visa empati.Försök att placera dig själv i den personens situation. En dag kan du ha en liknande sjukdom och du vill att folk ska vara snälla och sympatiska för dig. Kom ihåg den gyllene regeln: Gör mot andra som du skulle få andra att göra med dig.
  • Om du var sjuk med ett liknande tillstånd, vilka typer av dagliga aktiviteter skulle vara en kamp? Hur kan du känna dig känslomässigt? Vilken typ av support skulle du hoppas att dina vänner skulle erbjuda?
  • Föreställa dig själv i deras ställe kan hjälpa dig att bestämma hur du hjälper dem.
  • Tips

    Om din vän lider av en farlig smittsam sjukdom, vidta försiktighetsåtgärder för att undvika att sprida bakterier som att ha en kirurgisk mask och hålla ett rättvist avstånd från dem. Du kan också videochatt eller ringa dem på telefonen för att hålla kontakten och hålla kontakten utan att riskera fånga sjukdom.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande