Hur man undviker komplikationer från diabetes

Oavsett vilken form av diabetes du har, finns det mer att hantera tillståndet än att bara titta på ditt blodsocker. Diabetes kan potentiellt leda till allvarliga medicinska problem, men du kan definitivt undvika dem genom att hantera ditt tillstånd korrekt. För att göra det enkelt för dig, har vi sammanställt en lista med saker du kan göra för att förhindra komplikationer.

Steg

Metod 1 av 11:
Ta din medicin som föreskrivs.
  1. Bild med titeln Ät ut med diabetes Steg 4
1. Håll dig ovanpå ditt insulin och alla andra meds. Hoppa aldrig över några doser och ta dina läkemedel som föreskrivna. Om du är ordinerad dags insulin, se till att du tar det för att förhindra några större spikar eller droppar i ditt blodsocker.
Metod 2 av 11:
Övervaka ditt blodsocker noggrant.
1. Ta regelbundna test för att hålla koll på dina nivåer. Använd ditt blodprovningssats för att kontrollera dina sockernivåer. Testa dig själv så ofta som din läkare rekommenderar så att du kan hålla blodsockernivån från att släppa för lågt eller för högt.
Metod 3 av 11:
Ät hälsosam mat.
1. Följ en diet som innehåller alla livsmedelsgrupper. Se till att du äter portioner av frukt, grönsaker, protein och hela korn. Begränsa högfettiga livsmedel och undvik skräpmat. Drick mycket vatten och försök att rensa av sugarydrycker och sodavatten.
Metod 4 av 11:
Träna lite varje dag.
1. Att hålla sig konsekvent aktiv kan hjälpa dig att undvika komplikationer. Du behöver inte köra en maraton eller göra en galen intensiv träning, men lite träning varje dag kommer att göra din kropp bra och hjälpa till att förhindra komplikationer från din diabetes. Gå till en trevlig 30-minuters promenad eller jogga. Ta en cykeltur eller bada i din lokala pool. Hitta ett sätt att bli aktiv i minst 15-30 minuter varje dag.
Metod 5 av 11:
Styr ditt höga blodtryck.
  1. Bild med titeln Undvik armpit svullnad Steg 9
1. Ta mediciner om det behövs. Ät en hälsosam kost och få lite daglig övning för att upprätthålla en hälsosam vikt, vilket kan hjälpa till att styra ditt blodtryck. Om du behöver det, ta några läkemedel som läkare föreskriver att hålla ditt blodtryck i kontroll så att du inte har några större komplikationer.
Metod 6 av 11:
Ta hand om dina tänder.
  1. Bild med titeln vet när din pojkvän vill att du ska kyssa honom steg 12
1. Borsta minst två gånger om dagen och floss minst en gång. Diabetes kan påverka din tandköttshälsa, så det är verkligen viktigt att du övar god tandhygien. Använd fluorid tandkräm och borsta regelbundet och floss för att hålla dina tänder och tandkött friska.
Metod 7 av 11:
Kontrollera dina fötter varje dag.
  1. Bild med titeln Tala om dålig anställd Prestanda Steg 9
1. Diabetes kan öka risken för infektioner. Diabetes kan påverka dina blodkärl och nerver, vilket orsakar smärta eller en förlust av känsla i dina extremiteter. Kontrollera fötterna åtminstone en gång om dagen för att se till att du inte har några nedskärningar eller sår som är smittade.
Metod 8 av 11:
Se din ögonläkare minst en gång om året.
  1. Bild med titeln Vård för äldre steg 23
1. En årlig kontroll kan förhindra stora komplikationer. Din diabetes kan också påverka din vision, så det är viktigt att du har dina ögon regelbundet undersökt. Få dem kontrollerade minst en gång om året, så eventuella problem kan fångas tidigt.
Metod 9 av 11:
Få gott om sömn.
1. Korrekt sömn kan hjälpa till att minska dina stressnivåer. Stress kan vara särskilt skadligt om du har diabetes. Ett av de bästa sätten att hjälpa till att hålla dina stressnivåer i kontroll är att du är väl vilad. Försök att få minst 7 timmars hälsosam sömn varje natt.
Metod 10 av 11:
Undvik att röka.
1. Rökning kan orsaka allvarliga komplikationer om du har diabetes. Rökning kan göra dig mer benägen för hjärtsjukdom, njursjukdom, stroke och nervskador. Om du har diabetes är risken för stora komplikationer ännu högre. Om du röker, Försök att sluta så snart du kan.
Metod 11 av 11:
Drick på ett ansvarsfullt sätt om du dricker.
  1. Bild med titeln Köp bra vin Steg 2
1. Har inte mer än 1-2 drycker om dagen. Alkohol kan påverka ditt blodtryck och dina blodsockernivåer. Om du dricker, håll dig till högst 1 dryck per dag om du är en kvinna, och inte mer än 2 om du är en man.

Tips

Att hålla sig på dina läkemedel och övervaka dina blodsockernivåer är de bästa sätten att hjälpa till att förhindra allvarliga komplikationer.

Varningar

Om du känner dig svag eller svag, kontakta din läkare direkt.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande