Hur man tar itu med en distriktsadvokat i ett brev

Att adressera en myndighetsfigur kan vara skrämmande. När du adresserar någon myndighetsfigur är det artigt att visa respekt som personen och det kontor han eller hon håller med att använda rätt titel. Tjugo-ettstater i USA använder titeln på "allmän åklagare" att hänvisa till den ledande åklagaren för en jurisdiktion. För att korrekt ta itu med en distriktsadvokat i ett brev finns det flera överväganden att tas.

Steg

Provbok

Provbrev till distriktsadvokat

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Provbrev till distriktsadvokat om fallet

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Del 1 av 2:
Adressera ett brev till en distriktsadvokat
  1. Bild med titeln Adress En distriktsadvokat i ett brev Steg 1
1. Forskning namnet på den person du vill ta itu med. Om du inte redan vet namnet på distriktsadvokaten i din jurisdiktion, kan du hitta den online genom att söka efter webbplatsen för "Office of the distriktsadvokat" eller "distriktsadvokat" i ditt område.
  • "Allmän åklagare" är titeln på den ledande åklagaren av en jurisdiktion inom endast 21 av de 50 staterna. Andra jurisdiktioner kan använda "justitiekansler," "länsadvokat," "åklagare," "statens advokat," "statsadvokat," "Commonwealths advokat," "kretsadvokat," "advokat," eller "distriktsadvokat."
  • Bild med titeln Adress En distriktsadvokat i ett brev Steg 2
    2. Skriv inre adressen. Den inre adressen innehåller mottagarens fullständiga namn, titel och adress. Till exempel, "Den ärade Jane Doe, distriktsadvokat för San Diego County, 330 W Broadway # 1300, San Diego, CA 92101."
  • "Det ärade" används för att hänvisa till valda tjänstemän. 47 av de 50 staterna utvalda sina åklagare med populärt val i varje jurisdiktion.
  • Om din jurisdiktions chefs åklagare är utsedd snarare än vald (Alaska, Connecticut, New Jersey och District of Columbia), använd Mr. eller ms. istället för "Det ärade."
  • Bild med titeln Adress En distriktsadvokat i ett brev Steg 3
    3. Skriv hälsning. Hälsningen, eller hälsning, börjar normalt med "Kära." Det är acceptabelt att börja din hälsning med "Kära herr./ Madame District Attorney" eller "Kära herr./Fröken. (efternamn)."
  • Termen "Kära" är alltid lämplig i en affärssituation och betyder inte att personen är kära för dig. Det är helt enkelt en korrekt öppningssalutation.
  • Del 2 av 2:
    Skriva ditt brev
    1. Bild med titeln Adress En distriktsadvokat i ett brev Steg 4
    1. Verifiera att din fråga eller oro är bäst adresserad till distriktsadvokaten. Distriktsadvokaten får inte ha befogenhet att ta itu med din oro, och kan helt enkelt hänvisa till ett annat kontor. Om du inte är säker på vilken du ska ta itu med din oro, överväga att ringa distriktsadvokatens kontor eller kontakta en advokat.
    • Om du gör oönskad kontakt med distriktsadvokat eller hans eller hennes kontor, kanske du inte har rätt till advokat-klient privilegium, och din kommunikation får inte vara konfidentiell.
    • Om du är svarande i ett brottmål och är representerade av en advokat, kan distriktsadvokaten vara förbjuden att kommunicera med dig utan din advokats samtycke.
  • Bild med titeln Adress En distriktsadvokat i ett brev Steg 5
    2. Organisera dina tankar innan du skriver ditt brev. Skriv ner de viktigaste punkterna som du vill göra. Tänk på vad distriktsadvokaten behöver höra, inte bara vad du vill säga. Tänk dig att prata med distriktsadvokaten personligen på ett rationellt sätt och skriva ner det.
  • Fatta dig kort. Förklara din situation i så få ord som möjligt, ta itu med problemet och lösningen du skulle vilja se. Kom ihåg att distriktsadvokaten sannolikt kommer att vara mycket upptagen, och han eller hon kommer att bli mer mottaglig om ett brevförfattare är hänsynsfullt av hans eller hennes tid.
  • Var professionell på ditt språk och positivt i ditt tillvägagångssätt. Försök att hålla dina personliga känslor ut ur ditt brev.
  • Håll din tonformell och respektfull. Låt inte vardagligt språk eller slang att krypa in.
  • Bild med titeln Adress En distriktsadvokat i ett brev Steg 6
    3. Granska brevet innan du skickar det. Om möjligt, ha någon annan korrekturläsning det för tydlighet och typografiska fel.
  • Tips

    "Allmän åklagare" är inte ett ordentligt substantiv, och behöver inte aktiveras om det inte används som en persons titel. Till exempel, "Jag har en fråga till distriktsadvokat Johnson" mot "Jag har en fråga till distriktsadvokaten."
  • Skriv ditt brev istället för att handskrift det, om du kan. Om du måste skriva, var noga med att skriva tydligt och läsligt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande