Hur man hanterar mindre intelligenta människor

Det kan vara frustrerande att behöva hantera människor som är mindre intelligenta än du. Du kan känna att du ständigt måste svara på frågor eller bära sin vikt. Tyvärr finns det inget du kan göra för att ändra sin intelligens. Du kan dock ändra hur du interagerar med dem och uppfattar dem. Några små förändringar i din sida kan göra att hantera mindre intelligenta människor en mycket enklare uppgift.

Steg

Del 1 av 3:
Vara artig
  1. Bild med titeln Deal med mindre intelligenta människor Steg 1
1. Ring inte ut personen. En av de värsta sakerna du kan göra när du hanterar människor som är mindre intelligenta än du är att låta dem veta att du tror att de är dumma. Detta kommer bara att göra dem arg, vilket innebär att de inte kommer att lyssna på dig. Om du vill kommunicera effektivt med människor, berätta aldrig för dem att du tror att de är dumma (eller förolämpa dem på något annat sätt).
  • Om du blir frustrerad med någon som bara inte verkar förstå något, försök att fråga dem vad du kan göra för att hjälpa dem att förstå, istället för att förolämpa dem för deras brist på förmågor. Till exempel kan du säga, "Jag ser att du kämpar för att förstå detta matematiska problem. Hur kan jag hjälpa?"
  • Bild med titeln Deal med mindre intelligenta människor Steg 2
    2. Leta efter sina styrkor. Alla är bra på någonting, så försök att slita in på andra människors talanger. En person kan vara mindre intelligent än du, men har bättre människors färdigheter eller vara en snabbare typist. Att erkänna att alla dessa färdigheter är viktiga och värdefulla hjälper dig att uppskatta andra mer.
  • Uppmuntra personen genom att påpeka sina styrkor och komplimangerar dem, även om de kämpar med andra saker. Till exempel kan du säga, "Jag vet att du har svårt att bli van vid datorsystemet, men du gjorde ett bra jobb som interagerade med kunderna idag."
  • Bild med titeln Deal med mindre intelligenta människor Steg 3
    3. Vara empatisk. Oavsett vad du tycker om andra människor, bör du alltid behandla dem som du vill behandlas. Att vara snäll och respektfull, oavsett hur du känner för någon, kommer att göra det mycket lättare att komma överens.
  • Om du har problem med att vara empatisk, ta ett ögonblick för att försöka se världen genom den andra människans ögon. Det kan hjälpa dig att känna igen sina unika talanger och uppskatta hur svårt det är att hantera människor som är mer intelligenta.
  • Börja inte argument, även om du verkligen tror att den andra personen är fel. Detta kommer sannolikt att vara meningslöst och kommer bara att frustrera dig. Om du känner behovet av att uttrycka din synvinkel, överväga att säga något som, "Jag tror ________, men din idé är också intressant," istället för, "Du har fel. Det rätta sättet att göra detta är ________."
  • Bild med titeln Deal med mindre intelligenta människor Steg 4
    4. Tänk noga innan du rapporterar dem på en arbetsplats. Ibland är det bäst att inte säga något om en andras brist på intelligens, även om du är tvungen att arbeta med dem. Var noga med att noggrant överväga om att rapportera situationen kommer att gynna dig på något sätt.
  • Om du arbetar med personen, var noga med att tänka på hur din chef kan reagera på dina kommentarer innan du rapporterar dem. Om du bestämmer att någon negativ reaktion är värt risken, var noga med att närma sig situationen genom att prata om specifika fakta, snarare än dina egna åsikter från personen.
  • Om du går till skolan med personen och måste arbeta med honom på ett projekt, behandla konversationen med din lärare på samma sätt som du skulle om du var en anställd som pratade med din chef - hålla fast vid fakta.
  • Du kan säga något som, "Jag märkte att X har mycket problem med att driva datorsystemet, och det är verkligen att sakta ner laget. Teamet kompletterar 15 uppgifter i genomsnitt medan x slutförde bara sex eller sju. Jag tror att de kan dra nytta av mer träning, eller eventuellt tilldelas en annan uppgift."
  • Del 2 av 3:
    Hjälpa dem att lära sig
    1. Bild med titeln Deal med mindre intelligenta människor Steg 5
    1. Anpassa sig till personens inlärningsstil. Alla lär sig annorlunda, och det kan vara lätt att anta att någon är mindre intelligent bara för att de har en annan inlärningsstil än du. I stället för att hoppa till dessa slutsatser, försök att fråga folk hur de lär sig och skräddarsy ditt tillvägagångssätt för sina preferenser.
    • Några frågor du kanske kommer att befria personens inlärningsstil inkluderar: "Hur tycker du att det är lättast att hålla reda på ett projekt? Håller du listor? Ett diagram? Fungerar du bra med en inspelare?"- "Om du inte vet hur man stavar ett ord, hur tycker du om det? Låter du det, skriv ner det och ser om det verkar rätt, eller stavar du det i luften med fingret?"- "Hur lär du dig bäst ny information? Genom att ta anteckningar, upprepa informationen tillbaka, eller genom att göra saker själv? Minns du saker bättre när du läser dem eller när någon berättar informationen?"
    • Du kan också använda dina egna observationer. Till exempel märker du att personen är fidgety och ofokuserad när du sitter och arbetar, men är fokuserad och lyckligare medan du gör mer taktila uppgifter och använder sina händer? Tycker de om att tala men verkar ovilliga att läsa information?
    • För visuella elever, använd diagram, listor, flashcards, checklistor och skriftliga anteckningar.
    • För auditiva elever, använd konversation, inspelningar och mnemoniska enheter.
    • För kinestetiska och taktila elever, använd rollspel och praktisk experiment.
  • Bild med titeln Deal med mindre intelligenta människor Steg 6
    2. Uppmuntra frågor. Om du vill hjälpa mindre intelligenta människor lär du dig, måste du få dem att känna sig bekväma att ställa frågor. Om de känner sig skrämmad av ditt överlägsna intellekt, kan de skämmas för att visa sin brist på kunskap genom att ställa frågor, vilket kommer att hämma dem från att lära sig något nytt. Se till att det här inte händer genom att alltid visa personer som du är villig och kunna svara på frågor och att du inte passerar dom.
  • Om du förklarar något i längd, överväga att stoppa regelbundet och fråga om det finns några frågor. Det kan vara lättare att ställa frågor så snart du slutar förstå något än att vänta tills en annan person är klar med en lång förklaring.
  • Bild med titeln Deal med mindre intelligenta människor Steg 7
    3. Ge personen lite tid. Det kan ta vissa människor lite längre att bosätta sig i en ny miljö, speciellt om de känner att alla runt dem är smartare. Om du har att göra med mindre intelligenta personer i skolan eller jobbet, gå lätt på dem och ge dem lite extra tid att bli bekväm. Du kanske bara tycker att de verkligen kan bidra med att de blir acklimatiserade.
  • Att vara trevlig kan hjälpa nykomlingar att bli avgjort snabbare. Om du ser att en nykomling faller bakom, överväga att säga något som, "Jag skulle gärna hjälpa dig med det om du vill. Det kan vara förvirrande för personer som inte är vana vid vårt system."
  • Bild med titeln Deal med mindre intelligenta människor Steg 8
    4. Hjälpa personen att hitta sina styrkor. Ibland är människor inte helt säkra på vad de är och är inte bra på. Om du har fastnat med någon som verkar ointelligent på grund av deras brist på kompetens inom ett visst område, se om du kan tänka på ett sätt att ge dem ett annat jobb. Om du till exempel arbetar med ett forskningsprojekt och de har gjort ett hemskt jobbinsamlingsdata, försök att föreslå att du slutar samla in data medan de arbetar med att analysera den. Du kanske bara tycker att de är mycket mer kompetenta vid den här nya uppgiften.
  • Var så bra som möjligt när du föreslår strömbrytaren. Det kan hjälpa till att helt enkelt uttrycka att du vill ha möjlighet att prova det arbete de har gjort, så du behöver inte riskera dem genom att berätta för dem att de gör ett dåligt jobb.
  • Del 3 av 3:
    Undvik bedömningar
    1. Bild med titeln interagerar med personer som har funktionshinder steg 13
    1. Erkänna det handikapp betyder inte alltid låg intelligens. Människor kan tala annorlunda, flytta annorlunda, eller inte tala alls samtidigt som det är genomsnittligt eller över genomsnittet intelligens. Bara för att någon talar mycket långsamt eller undviker ögonkontakt betyder inte automatiskt att de är mindre intelligenta.
    • Några funktionshindrade har en intellektuell funktionsnedsättning. Vissa gör det inte. I stället för att göra antaganden, lära känna dem som en person och tillgodose deras behov.
  • Bild med titeln Deal med mindre intelligenta människor Steg 9
    2. Känna igen fallgroparna med hög intelligens. Medan intelligens är i allmänhet en bra sak, det finns fördelar att vara mindre intelligenta, så skriv inte en mindre intelligent person som värdelös. Till exempel tenderar mindre intelligenta människor att vara effektivare än mycket intelligenta människor, kanske för att de kan koncentrera sig på en enda uppgift för längre. Mindre intelligenta människor kan också vara mycket hårt arbetande, eftersom de är vana vid att behöva arbeta hårdare i skolan.
  • Bild med titeln Deal med mindre intelligenta människor Steg 10
    3. Tänk på dina egna brister. Innan du hoppar till slutsatsen att någon är mindre intelligent än du, ta ett ögonblick att självreflektera. Du kan upptäcka att problemet är du, inte den andra personen.
  • Det är ett misstag att anta att någon är mindre intelligent helt enkelt för att de inte verkar förstå din förfrågan eller riktning. Problemet kan vara hur du kommunicerar. Kanske har du stor kunskap om ett ämne som den andra personen inte vet mycket om. Du kanske pratar över huvudet, förutsatt att de har samma grundläggande kunskap som du. Medan avancerad vetenskap kan komma lätt för dig, kan den person med vilken du talar kämpa med vetenskapliga begrepp, men vara en fantastisk kommunikatör. Försök att förenkla hur du kommunicerar och antar inte att något som verkar uppenbart för dig är klart för alla andra.
  • Människor som är mindre intelligenta än genomsnittet tenderar att betygsätta sig som genomsnittliga eller till och med över genomsnittet. Det betyder att det är mycket troligt att du kanske har en uppblåst uppfattning om din egen intelligens jämfört med dina kamrater. Håll detta i åtanke innan du bestämmer att någon annan är dum.
  • Bild med titeln Deal med mindre intelligenta människor Steg 11
    4. Sluta försöka bevisa din intellektuella överlägsenhet. Även om du är mer intelligent än folket runt dig, ständigt visar din intelligens inte i ditt bästa intresse. Denna typ av beteende är inte bara irriterande, men det kan också hålla dig tillbaka från framgång. Försök att vara mindre i ditt ansikte om din egen intelligens, och du kan bara hitta att du kan komma bättre med andra människor och klättra upp företagsstegen snabbare.
  • Bild med titeln Deal med mindre intelligenta människor Steg 12
    5. Visa det som en lektion. Om du måste arbeta med personer som är mindre intelligenta än du och det finns inget du kan göra för att komma ut ur det, det är till din fördel att göra det bästa av det. Att lära sig att fungera bra med svåra människor är en bra skicklighet för alla att ha, så försök att se den här erfarenheten som en fördelaktig för dig.
  • Tänk på att klagomål om dina ointelliga klasskamrater eller medarbetare kommer att konsumera mycket energi och förmodligen få dig att känna dig värre om situationen, så det är nog inte värt det.
  • Gör ditt bästa för att inte låta förakt Visa. Om de personer du arbetar med vet att du inte gillar dem, kommer de också att ogillar dig, vilket bara gör det svårare att arbeta med dem.
  • Tips

    Förvirra inte kunskap med intelligens. Bara för att någon inte vet något som du tror att de borde veta betyder inte att de inte är intelligenta.
  • Skriv inte av människor som verkar mindre intelligenta.När du lär känna dem kan du upptäcka att de är mycket kunniga i vissa områden.
  • Tala inte ner till människor eftersom du tror att du är mer intelligent än dem. Detta kommer inte att uppnå någonting och kommer bara att göra det svårare för dig att arbeta med andra.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande