Hur man blir ett hotell hushållerska

Hotel Housekeeping är bara ett av de många jobb ett hotell som har att erbjuda. Som hotell hushållerska måste du göra många rengöringsuppgifter, från tömning av papperskorgen för att dammsuga till rengöring av badrum, bara för att nämna några. Du kommer också troligen att ta itu med tvätt, både vikning och gör det. Om det här låter som ett jobb du vill njuta av, läs sedan den här artikeln för att ta reda på hur du kan bli ett hotell hushållerska.

Steg

Del 1 av 2:
Förstå jobbet
  1. Bild med titeln Bli ett hotell hushållerska Steg 1
1. Känna till de fysiska kraven i detta jobb. Hotel hushållning är ett mycket krävande jobb, och du kommer sannolikt att vara på dina fötter och / eller gå runt för de flesta, om inte alla, av ditt skift. Dessutom måste hotellhushållare kunna utföra ansträngande aktiviteter som böjning, vridning, böjning och knäböjning. Du måste också kunna manipulera objekt av olika storlekar utan hjälp.
  • Bild med titeln Bli ett hotell hushållerska Steg 2
    2. Känna ålderskraven i detta jobb. Även om det kan vara annorlunda för vissa, kommer många hotell att anställa 15 eller 16-åringar i deras hushållsavdelning. Om du är en högskolan och du är intresserad av att vara ett hotell hushållerska, ring ett hotell av ditt val eller gå på deras hemsida för att ta reda på vilken ålder de anställer hushållerska.
  • Om du är intresserad av att flytta upp till en högre hushållning, som verkställande hushållerska eller handledare, kan en fyraårig examen i gästfrihet krävas. Igen, kolla med ett hotell du är intresserad av att arbeta för, eller arbetar för, bara för att vara säker på deras krav.
  • Bild med titeln Bli ett hotell hushållerska Steg 3
    3. Förstå att många av dina timmar är bara på morgonen eller eftermiddagen. Beroende på hotellet görs mest hushållning under morgonen och eftermiddagen. Ibland kommer de att få folk på på kvällen, eller "jour" I händelse av en nödsituation som någon behöver något i sitt rum eller deras var ett stort spill. Vanligtvis gör du dock det mesta av ditt arbete på morgonen / eftermiddagen.
  • Om du är 15 eller 16 och får ett jobb som hotellhushållerska, på grund av de timmar som normalt fungerade, kan du bara kunna arbeta dagar som helger och helgdagar under skolåret.
  • Bild med titeln Bli ett hotell hushållerska Steg 4
    4. Tänk på vilken typ av hotell du syftar till. Vissa hotell har fler rum, och är snyggare än andra. Detta bör också beaktas när du plockar ett hotell att ansöka på, för att du förmodligen kommer att ha mycket mer att lära dig om du arbetar på ett 5-stjärnigt hotell än om du arbetar på en budgethotell. Tänk på hur mycket information du kommer att kunna ta in och komma ihåg.
  • Bild med titeln Bli ett hotell hushållerska Steg 5
    5. Se till att du har bra kundservice färdigheter. På samma sätt som många jobb på ett hotell kan du interagera med kunder (men inte lika mycket som andra hotelljobb som receptionist). Du kan sluta gå in på en kund som inte hörde att du knackar, eller du kan sluta behöva gå in i någons rum och städa det medan de fortfarande finns där. Du måste veta hur du ska interagera med dessa människor på ett positivt sätt, så att hotellet kommer att behålla sin verksamhet.
  • Del 2 av 2:
    Få jobbet
    1. Bild med titeln Bli ett hotell hushållerska Steg 6
    1. Hitta ett hotell du vill jobba på. Sök på jobbwebbplatser för "Hotel hushållning jobb" i ditt område). Vanligtvis kommer det att returnera en bra mängd resultat som du kommer att kunna titta igenom.
    • När du väl har hittat ett hotell som du är intresserad av att arbeta för, se till att du tittar på och får de nödvändiga dokumenten som du behöver i förväg, bara om du fyller i ansökan och är inrymd för en intervju. Detta kan inkludera arbetsdokument (om under 18 år i vissa områden), identifiering och certifiering (om det behövs).
  • Bild med titeln Bli ett hotell hushållerska Steg 7
    2. Fyll i ansökan. Vanligtvis är hotellhushållsapplikationer bara trädgårdsortiment. Men se till att inkludera om du har någon tidigare erfarenhet som hotellhushållerska. Ibland, om du har tidigare hotell hushållerfarenhet, kommer detta att stå ut till potentiella arbetsgivare som verkligen vill ha arbetare som de vet kan göra ett bra jobb.
  • Bild med titeln Bli ett hotell hushållerska Steg 8
    3. Vänta på ett svar. Detta är ofta den svåraste delen, eftersom många potentiella arbetsgivare kan ta ett tag för att komma tillbaka till dig. Det beror ofta på hur illa de behöver hushållsarbetare, och hur bra gjort din ansökan var.
  • Bild med titeln Bli ett hotell hushållerska Steg 9
    4. Gå till intervjun. Om du kallades för en intervju, så vill du gå in med varje enskilt dokument du behöver, och du vill visa det till intervjuaren så att de är beredd. Under intervjun, se till att du har en positiv attityd, eftersom det som sagt ovan kan du sluta interagera med kunder mer än du tror, ​​så potentiella arbetsgivare kommer att vilja se att du kan hålla en positiv attityd när du interagerar med någon.
  • Tips

    Om du är 15 eller 16 år, och / eller du har ingen jobbupplevelse, det är okej. Istället, om det bara finns en speciell rengöringsrelaterad skicklighet som du har, till exempel att du är mycket noggrann eller är riktigt bra med ett vakuum, eller om du har riktigt bra gästfrihet, lägg det ner antingen i en "Kompetens" kolumn, eller om det inte är där, nämna det i en "ytterligare kommentarer" avsnitt om de har det.
  • Om du får jobbet, se till att du bär saker du inte har något emot att vända vit om de är svarta. Vissa hotell kan ha en uniform, så du kan bära det, men se till att du åtminstone bär byxor eller shorts som du inte har något emot att få något på, för att du kommer att använda blekmedel eller någon produkt som innehåller blekmedel, vilket fläckar.
  • Om du får jobbet, och en hushållerska eller en chef ger dig sitt telefonnummer, se till att den sparas i din telefon. Detta kan vara en livräddare om du har ett problem och inte vet hur man löser det.
  • För att få träna innan du går till din intervju, rengör lite runt ditt hus. Du kan sluta inte använda samma produkter, men åtminstone har du erfarenhet av att använda olika rengöringsutrustning.
  • Om du får jobbet och du börjar träna, var inte rädd att be om hjälp om du har problem med att komma ihåg eller göra något. Mest troligt kommer du att träna genom att arbeta med en mer erfaren hushållerska, och de kommer att veta var något är eller hur man gör något.
  • Varningar

    Som med någon arbetsansökan, ljuga inte. Bara bara ange fakta om din ansökan. Medan många hotell kan leta efter mer erfarna sökande, som sagt ovan, kommer vissa hotell att anställa barn som unga som 15 eller 16. Att tala sanningen kommer vanligtvis att hjälpa dig att bli anställd. Också ärlighet är något som är mycket viktigt i hushållning, för att du måste kunna lita på att inte stjäla någonting, eller ljuga om leveransnivåer i en garderob, eller hur många rum du har gjort.
  • Var snäll mot de människor du jobbar med. Du kan sluta arbeta i ett team av två eller flera, speciellt om du arbetar i ett större hotell. Om du inte pratar eller inte är trevligt för någon du jobbar med eftersom du inte gillar dem, då kommer du att hamna med en mycket tråkig och mycket obehaglig tid på jobbet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande