Hur man undviker uttorkning

Dehydrering är när din kropp förlorar mer vätskor än den tar in. Ofta värmelaterade, dess andra namn är "värme stress", "värme slag," "värmekramp," och "värmeslag," Men det kan förekomma även i kalla temperaturer. Det är ett vanligt problem, särskilt bland små barn, människor som utövar och sjuka människor. Tack och lov är det vanligtvis ganska förebyggbart.

Steg

  1. Bild med titeln Förbättra njurfunktionen Steg 4
1. Förhindra det genom att dricka mycket vatten dagligen! När du känner dig törstig, är du redan uttorkad. Törst kan signalera en vattenförlust på 1% kroppsvikt. Ljus-headness kan uppstå med så lite som en 2% vattenförlust.
  • Vatten innehåller inga kalorier och är bra för din hälsa på andra sätt. Mängden vatten du behöver är beroende av kroppsvikt. Sjukhus använder en formel för att beräkna vattenintagets behov, eftersom även en patient i koma behöver vatten! För en vuxen som väger 150 #, 8 oz. av vatten varje timme i 8-10 timmar handlar om rätt, i ett tempererat klimat, med stillasittande livsstil. Som arbetar ut till ca 1/2 liter vatten per dag. På en varm dag kan det öka med 16-32 oz. Lägg till i ansträngande träning, och inloppsbehov kan stiga av en annan quart eller mer, per timme.
  • För att räkna ut hur mycket vatten du behöver på en dag, följ "halvregel" och drick en halv kroppsvikt (även om ounces, inte pounds.) Till exempel behöver någon som väger 140 lbs cirka 70 ounces vatten på en dag.
  • Du förlorar vatten på många olika sätt: urin, svett, avföring och till och med andning! Även om du sover, konsumeras vatten av din kropps funktioner.
  • Bild med titeln Var snygg Steg 2
    2. Klä för vädret för att se till att du inte svettar mer än du behöver. Om det är en varm, fuktig dag, bära lättare kläder. Klänning som Desert Domellers gör: Lättvikt och ljusfärgade kläder som täcker din hud och andas återspeglar och isolerar dig från solen.
  • Bild med titeln Minska ditt aptitsteg 6
    3. Vattenbelastning vid behov. Om du ska delta i en sport eller en ansträngande aktivitet, drick sedan upp före handen ("vattenbelastning"). Drick sedan med jämna mellanrum (cirka 20 minuter eller så) under aktiviteten.
  • Bild med titeln Få föreskriven Xanax Steg 9
    4. Håll ögonen öppen för symptom. De vanligaste tecknen på uttorkning är:
  • Törst
  • Krackade läppar, eller en vitaktig insättning
  • Yrsel eller lightheadhet, känner sig svag
  • Torr, klibbig mun
  • Huvudvärk
  • Illamående eller kräkningar
  • Producerar mindre urin eller mörkare urin
  • Mage eller benkramper
  • Icke-traumatiska näsblod (minuters sprickor i näsvävnaden) som kan göras svårare av blod-tunnare läkemedel
  • Känsla varm (kroppstemperatur 99-102 ° F (37-39 ° C))
  • Bild med titeln Bli av med Sunstroke Steg 9
    5. Ta pauser när du visar tecken på uttorkning. Om du upplever något av symtomen ovan, vila sedan ett tag i ett coolt område och drick mycket vatten. Ta bort kläder som begränsar blodflödet eller luftcirkulationen. Ta bort mörkfärgade kläder som absorberar värme. Ta bort kläder som inte andas, som plast eller tätt vävda kläder. Om du känner dig illamående, eller redan har kräkat, börja med sippor av vatten och fortsätt nippa, även om du kräkar igen. När du börjar tolerera vatten, byt sippor till munnen. För att ersätta förlorade elektrolyter, lägg till utspädda, icke-caffienerade sportdrycker, eller ett äpple, orange och en banan. Ge ingenting genom munnen till en omedveten eller knappt medveten person.
  • Bild med titeln Sova bekvämt på en kall natt Steg 3
    6. Använd våta handdukar eller en vattendimma på huden för att hjälpa till med kylning. Vattendämpning, som att sitta i vatten, är ok så länge kroppens kärna inte är kyld, till exempel ett kort dopp i en pool.
  • Kom ihåg: Det är inte det vatten du får på dig, men det vatten du får i dig som räknas!
  • Bild med titeln övning efter ett hjärtinfarkt Steg 14
    7. Undvik någon avsiktlig uttorkning. Någon träningsutrustning, och vissa viktminskningsberedningar, uppnå deras "resultat" genom dehydrering. Dessa inkluderar gummibandbanden som orsakar svettning, och "kolonrengöringsmedel" och "förlora 10 pund per vecka" formler som orsakar vattenförlust, och inte mycket annat. Idrottare har varit kända för att använda dem för att göra en lägre viktklass, eftersom vatten väger 8.3 kg per gallon. En gång vägd, dricker de för att ersätta vattnet förlorat. Det här är inte en bra idé för de flesta av oss.
  • Bild med titeln Bli av med en lårkram Steg 12
    8. Inse att benkramper under träning, eller efter träning, är ett undantag. Krampningen orsakas av en uppbyggnad av mjölksyra i muskeln, med otillräckligt flytande blod för att avlägsna det. Vistas fortfarande bara pooler detta blod i benen och lägger till problemet. En återställningsprocess kallas "heta promenader" är bäst. När du dricker vatten går du, även om det är smärtsamt, och stegen är små, eller ens om du behöver stöd från en annan person att börja. Du behöver nog 16-24 oz. av vatten, och ca 5-10 minuters promenad för att se resultat, och ytterligare 5-10 minuter för full återhämtning. Du kommer att bli förvånad över resultaten! Massage och stretching erbjuder liten fördel.
  • Bild med titeln bota en feber hemma steg 21
    9. Bekämpa situationen om du är sjuk. Dehydrering kan ofta uppstå med magsäkerhet. Man förlorar massor av vätskor genom kräkningar och diarré. Så om du är sjuk, kanske du inte känner för att äta eller dricka någonting. Men din bästa satsning är att ta små sippor av rumstemperatur, tydliga vätskor. Kycklingbuljong är ett bra val, och det finns viss vetenskap att stödja det. Sexton uns vatten med en matsked socker, och en tesked salt, ersätter elektrolyter också (Pedialyte är en kommersiell version). Is pops är också ett bra val. Som du kan tolerera det, lägger en banan nödvändig kalium.
  • Bild med titeln Deal med svimning steg 13
    10. Se upp för diabetesrelaterad uttorkning. Diabetes är en annan sjukdom som kan dehydrera dig. En överflöd av socker (a "diabetisk koma") kommer att öka urineringen när din kropp försöker minska glukosen i ditt blod. Om du urinerar ofta, se din läkare, som kan berätta om diabetes är närvarande. "Vuxen diabetes" (Typ 2-diabetes) som ofta orsakas av fetma och dåliga matvanor, är en av de mest frekventa odiagnerade sjukdomarna, och med ökningen av pediatrisk fetma ses nu oftare hos barn. Behandlingen uppnås ofta genom viktminskning och kost och motion förändringar.
  • Bild med titeln Bli av med Sunstroke Steg 1
    11. Behandla värmeslag som en nödsituation. Det är en allvarlig förändring i mental status eller medvetslöshet, eller kroppstemperatur över 102 ° F (39 ° C), är en medicinsk nödsituation! Ring nödtjänster (ambulans eller brandstöd). Kall omedelbart personen med hjälp av vad som helst metoder som är tillgängliga: skugga, våta handdukar, en mister, fläktar eller ett kallt vattenbad (under nacken). Skydda luftvägen och se till att du andas. Om du har ispaket, placera dem under nacken, i armhålorna och i ljumskområdet. När kylning har uppnåtts, ta bort det så att kärntemperaturen stannar över 96 ° F (36 ° C). Ge ingenting i munnen tills personen är medveten. Även om personen verkar ha fullt återhämtat, få dem att söka läkarvård.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Undvik mörk, constricting eller luftflöde som begränsar kläder. Undvik att täcka din hud med allt som förhindrar svettning. En patient som ses på en första hjälpstation som uppvisar uttorkning ville förhindra chafing under körning. Han använde inte bara en dab av petroleumgel över sina bröstvårtor, och i ljummen - täckte han hela sin kropp med den! Han kan lika väl vikta sig i plast! De använde den bättre delen av en kvartsflaska av gnidningsalkohol för att ta bort oljan så att han kunde svettas igen.
  • Om du tycker det är svårt att dricka den mängden vanligt vatten, kan du försöka klämma fräsch citron, lime eller orange skivor i ditt vatten, och även soppbuljong räknas som en hydrerande vätska. Frukt och grönsaksjuice och örtte kan alla räkna mot ditt dagliga vätskeintag men undvik dem med tillsatt socker och / eller koffein. Så kallade "sportdrycker" och "energi boosters" bör undersökas noggrant: många innehåller koffein, socker eller salt. Gatorad, till exempel, bör spädas med lika vatten - en flaska gör två.
  • Har frukter som vattenmelon, cantaloupe och tomater som lägger till vattennivån i din kropp.
  • Undvik alkoholhaltiga drycker: öl, vin, vinkylare och sprit. Den kalla ölen kan smaka bra efter träning, men alkoholen i den tjänar som ett diuretikum, tar vatten ut ur dig snabbare än du kan ersätta det.
  • En bra indikator på huruvida du tar tillräckligt med vätskor är din urin. Din urin ska vara tillräckligt tydlig för att lätt läsa igenom. Du kan hitta urinfärgdiagram på internet. Skriv ut en ut och skicka den.
  • Begränsa din mängd saltintag varje dag. De salta pommes frites kan se bra ut. Men de kommer att dehydrera din kropp snabbare. Om du ska äta något salt, se till att du har lite vatten till hands! Eller bara drick mer vatten!
  • Varningar

    De flesta dehydrering går bort med dricksvätskor, men om du känner dig svag eller yr i flera timmar, bör du förmodligen se en läkare. Om du börjar med en gemensam huvudvärk, och hydrering inte botar det, känner du dig fri att behandla den med medicinering eller söka läkarvård.
  • Medvetslöshet, eller någon allvarlig förändring av mental status eller en ökning av kroppstemperaturen till 103 ° F (39 ° C) är "värmeslag," en medicinsk nödsituation. Se protokollet ovan!
  • Do inte drick någon alkoholhaltig dryck för att försöka hydratisera dig själv. Det hjälper inte och kan göra dig ännu mer dehydrerad.
  • Det är möjligt att dricka för mycket vatten! Ett tillstånd som heter "hyperhydrering" är när det är så mycket vätska i blodet som elektrolyter, såsom natrium och kalium, är för utspädd för att tillåta korrekt hjärtfunktion. Det är svårt att göra, men det har varit känt att hända. Det ses ibland i idrottare, men oftast hos äldre vuxna som överskattar deras behov av vatten. Hyper-hydrering är en medicinsk nödsituation.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande