Hur man dricker suprep utan att kasta upp

Suprep hjälper till att förbereda dina tarmar för en kommande koloskopi. Eftersom det är syftet är att rensa ut ditt system, orsakar det ofta obehag, vilket kan innehålla illamående och kräkningar. Du kan undvika att kasta upp medan du tar SUPREP genom att följa din läkare och tillverkarens rekommendationer och genom att använda strategier för att minska din sannolikhet att uppleva illamående. Om du upplever kräkningar, ta en paus eller ring din läkare.

Steg

Metod 1 av 3:
Ta Suprep som rekommenderat
  1. Bild med titeln drick suprep utan att kasta upp steg 1
1. Dela din suprep till en nattlig och morgondos. Även om du behöver ta båda flaskorna Suprep, bör du inte ta dem nära varandra. Istället tar du en natt före din tentamen, och den andra morgonen på din tentamen. Att ta dem samtidigt ökar risken för kräkningar.
  • Be din läkare för en rekommenderad tidsram för att ta medicinen. Det är bäst att ta det bra före sänggåendet, eftersom du måste använda toaletten ofta för de närmaste timmarna. Men alles erfarenhet är annorlunda.
  • Om din koloskopi är planerad före 11:00 a.m., Då kommer du troligen att ta din första dos mellan 4:00 p.m. och 6:00 p.m. Om ditt möte är efter 11:00 a.m., Då kommer du sannolikt att ta den första dosen mellan 6:00 p.m. och 8:00 p.m. Sedan, avsluta din morgondos och medföljer vatten minst 4 timmar före ditt möte.
  • Bild med titeln dricka suprep utan att kasta upp steg 2
    2. Blanda din suprep med vatten enligt dina etikettens instruktioner. Suprep måste spädas med vatten. Sippa inte bara från flaskan, vilket ökar sannolikheten att du upplever illamående eller kräkningar. Läkemedlet måste spädas innan du konsumerar det. Din förpackning ger dig rätt förhållande av vatten till supep. I de flesta fall lägger du till 10 vätskesounces (300 ml) vatten till 6 vätska ounces (180 ml) suprep.
  • Din suprep-kit ska komma med en blandningsflaska som har en linje vid 16FL OZ (470 ml) punkten. Detta gör att du kan hälla din suprep i flaskan och sedan lägga till vatten upp till märket.
  • Det är bäst att använda flaskvatten för att späda din suprep.
  • Bild med titeln dricka suprep utan att kasta upp steg 3
    3. Drick suprep långsamt. Du kan uppleva illamående och kräkningar eftersom du intagerar för mycket suprep på en gång. Din kropp kan börja avvisa läkemedlet, vilket får dig att kräka. Du kan undvika detta genom att sakta ner din takt.
  • Sipp istället för att ta stora gulps. Om du känner dig lite illamående, ta en paus innan du dricker mer.
  • Bild med titeln dricka suprep utan att kasta upp steg 4
    4. Drick 32 vätska ounces (950 ml) kallt vatten under den närmaste timmen. Det är bäst att skölja ut din suprep blandningsbehållare och använda den för att mäta två 16 fl oz (470 ml) glas vatten. Även om det här är mycket vatten att dricka på en gång är det viktigt att att medicinen inte får dig att bli uttorkad.
  • Du kan bli dehydrerad eftersom suprep får dig att ha diarré så att din kolon kommer att vara tom för ditt test. När du har diarré, förlorar din kropp vätska. Du måste dricka fler vätskor för att ersätta vad som förloras.
  • Dricker kallt vatten efter att suprep också kan hjälpa dig att undvika illamående och kräkningar. Det tvättar bort smakens smak och hjälper dig att lugna dig.
  • Metod 2 av 3:
    Begränsa din risk för illamående
    1. Bild med titeln dricka suprep utan att kasta upp steg 5
    1. Chill din suprep i kylskåpet före användning. Medan du kan lagra den vid rumstemperatur, dricker det kallt kan det bli lättare. Placera din flaska i kylskåpet i minst en timme innan du dricker det.
    • Det är också en bra idé att använda kallt vatten för att späda din suprep. Även om läkemedlet är vid rumstemperatur kan kallt vatten göra blandningen mer välsmakande.
    • Lägg bara till smakämnen till din suprep om din läkare gav den i ditt kit eller godkände den. Vissa smakpaket kan vara okej, men det är möjligt att röra upp dina testresultat. Till exempel, använd inte något med röd färgning, eftersom det kan se ut som blod på ditt test.
  • Bild med titeln drick suprep utan att kasta upp steg 6
    2. Sippa din suprep genom ett strå. Att använda ett strå hjälper dig att dricka medicinen långsamt. Det hjälper också dig att minimera hur mycket du smakar det eftersom det inte tvättar över hela din mun.
  • Din kit kommer inte att komma med ett strå, så du måste få en från någon annanstans. Du kan hitta en på en lokal snabbmatfog, eller du kan köpa ett paket med sugrör.
  • Bild med titeln dricka suprep utan att kasta upp steg 7
    3. Borsta tänderna eller använd munvatten för att ta bort smaken. Vissa människor reagerar på smaken av suprep. Det kan till och med få vissa människor att känna sig illa. Om det här är fallet för dig, det hjälper till att borsta tänderna eller tvätta din mun med en antiseptisk munvatten direkt efter att du dricker suprep.
  • Vid borstning, gå inte för långt tillbaka, eftersom det kan utlösa en kräkningsreaktion.
  • Bild med titeln dricka suprep utan att kasta upp steg 8
    4. Suga på hårt godis för att dölja smaken. Sätt godis i munnen innan du tar SUPREP, ta bort den för att ta sippor. Du kan placera godis i munnen innan varje sipp om det hjälper dig att hålla läkemedlet nere. Välj godis som inte har röda färgämnen eller mjuka centra i dem.
  • Bra alternativ inkluderar citrondroppar, butterscotch godis och gula eller vita livslängder eller jolly ranchers. Om du är osäker, prata med din läkare eller apotekspersonal.
  • Bild med titeln dricka suprep utan att kasta upp steg 9
    5. Undvik att äta solida livsmedel medan du tar suprep. Medan du förbereder dig för en koloskopi, är du inte tänkt att äta solida livsmedel. Inte bara att äta störa dina testresultat, det kommer också sannolikt att få dig att kasta upp. Stick endast till klara vätskor.
  • För att kontrollera om en vätska är klar, se om du kan läsa igenom den. Till exempel har äppeljuice en liten färg till den, men du kan fortfarande läsa eller se igenom den. Emellertid är apelsinjuice helt ogenomskinlig. Du kan dricka äppeljuice, men inte apelsinjuice.
  • Förutom vatten inkluderar bra alternativ för tydliga vätskor sprite, limonad och buljong.
  • Bild med titeln drick suprep utan att kasta upp steg 10
    6. Ta en anti-illamående medicin om du har en. Dessa läkemedel kan lindra din illamående, men det är bäst att prata med din läkare innan de tar dem. Om du har upplevt illamående, kan du diskutera anti-illamående medicin med din läkare innan du börjar suprep.
  • Gemensamma anti-illamående mediciner innefattar prochlorperazin (Compazine), Ondansetron (Zofran), Prometazin (fenergan), Metoklopramid (Reglan). Om du tar en anti-illamående medicin, ta bara en. Följ alltid anvisningarna på etiketten och kombinera inte flera läkemedel.
  • Fråga din läkare om en anti-illamående medicin är rätt för dig. De kan förskriva ett eller rekommendera ett over-the-counter-alternativ.
  • Metod 3 av 3:
    Hantera illamående eller kräkningar
    1. Bild med titeln drick suprep utan att kasta upp steg 11
    1. Ta en 30 minuters till 1 timme innan du dricker mer suprep. Ge dig en vila från suprep. Placera den oanvända delen av ditt läkemedel i kylskåpet för att hålla det kallt och sippa på något kallt vatten. Efter din paus, drick suprep långsamt, tar längre vilar mellan sippor.
    • Om du inte redan har, försök att dölja smaken av suprep som beskrivits ovan. Du kan använda hårda godis som inte innehåller röda färgämnen.
  • Bild med titeln drick suprep utan att kasta upp steg 12
    2. Ring din läkare för att be om råd. Om inget annat fungerar kan din läkare hjälpa till. De kan erbjuda dig ett annat alternativ för att rensa din tarm, eller du kan kanske få en anti-illamående medicinering.
  • Du kan behöva ringa anläggningen där du har koloskopi, beroende på din läkares instruktioner. De borde ge dig denna information när de förskriver SUPREP.
  • Bild med titeln drick suprep utan att kasta upp steg 13
    3. Meddela din läkare omedelbart om du inte kan hålla vätska ner. När du tar Suprep är det viktigt att dricka mycket extra vätskor. Läkemedlet orsakar att din kropp producerar diarré för att rengöra ditt system, så du måste dricka fler vätskor för att ersätta de du förlorar. Om du inte kan hålla några vätskor, är du i riskzonen för uttorkning.
  • Dehydrering kan vara allvarlig, så tveka inte att ringa din läkare.
  • Tips

    Du behöver inte avsluta din suprep snabbt. Det är okej att dricka det långsamt och ta pauser mellan sippor.

    Varningar

    Du kan börja med diarré innan du avslutar suprep. Men du behöver fortfarande ta allt läkemedlet.
  • Vissa människor är känsliga för Suprep och kan inte ta det. Om du är orolig är det här för dig, fråga din läkare vad du ska ta i stället.
  • Sluta inte ta din suprep utan din läkares samtycke. Det är väldigt viktigt att du tar hela dosen för att säkerställa att kolon är klart. Annars kanske du inte får användbara testresultat.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande