Hur man svalnar dig utan luftkonditionering

Värme som gör dig eländig? Det är verkligen knepigt att bli bekväm eller sova om du är svettig och varm. Om du inte har tillgång till luftkonditionering eller du försöker spara pengar, lära dig några värdefulla knep för att hålla coola. Medan du kanske vill investera i några fans kan du prova de flesta av dessa tips utan att spendera några pengar.

Steg

Metod 1 av 11:
Klä i lätta, lösa kläder.
  1. Bild med titeln Kool själv utan luftkonditionering Steg 17
1. Ljusfärgade kläder av naturfibrer hjälper svett att avdunsta så att du blir svalare. Nu är det dags att byta ut konstgjorda fibrer som polyester för ljusa, andningsbara tyger gjorda av bomull, linne eller silke. Naturfibrer är andningsbara så att du inte känner att värmen är fångad mot din kropp.
  • Om du går ut, bära en bred-brimmed hatt och glöm inte solskyddsmedel!
  • Undvik att bära mörka kläder också. Mörkfärgade kläder absorberar solljus som kan få dig att känna sig varmare än om du bär vita kläder.
  • Hoppa över strumpor och skor som också fäller värme. Titta istället på ett par sandaler eller gå barfota.
Metod 2 av 11:
Drick vatten hela dagen.
  1. Bild med titeln Kool själv utan luftkonditionering Steg 1
1. Håll vatten eller sportdrycker praktiska och sippa dem för att ersätta förlorade vätskor. När det är varmt, fungerar din kropp extra för att kyla ner dig - du märker förmodligen att du svettar mycket mer. Förhindra uttorkning genom att njuta av vatten under hela dagen - inte bara när du känner dig törstig. Att dricka kalla drycker kan också få dig att känna dig svalare.
  • Om du gör det fysiskt arbete eller motion medan det är varmt, nå för sportdrycker som ersätter natrium, klorid och kalium som du förlorar när du svettar.
  • Som uppfriskande som en kall cocktail kan låta alkoholen. Det kan faktiskt få dig att förlora fler vätskor. Sippa på iced te, smaksatt vatten, eller en mocktail!
Metod 3 av 11:
Lager upp på coola godis att äta.
  1. Bild med titeln Kool själv utan luftkonditionering Steg 19
1. Nå för popsicles, frusen frukt, smoothies eller glass för att kyla ner dig. Grabbing något kallt från kylskåpet eller frysen är ett klassiskt sätt att kyla bort det som smakar bra! Försök att välja något som är lätt och uppfriskande som en fruktsorbet eller kyld vattenmelon. Dessa har också vätskor som kan hålla dig hydratiserad.
  • För ett roligt mellanmål, skölj färska druvor och hålla dem i frysen. Då, pop en frusen druva i munnen när du behöver en snabb, kall behandling. Du kan också njuta av frusna bär, men de kan fläcka fingrarna.
  • Om du vill göra egna popsicles, frysa din favorit fruktjuice eller smoothie i små papperskoppar med popsicle pinnar fast i dem.
Metod 4 av 11:
Spritz själv med kallt vatten.
  1. Bild med titeln Kool själv utan luftkonditionering Steg 2
1. Fyll en sprayflaska med vatten och dimma din hud för snabb lättnad. Kan inte komma till en pool och behöver omedelbar lättnad? Ställ in en sprayflaska fylld med vatten för att dimma och spritz din exponerade hud. Att svalna ännu mer, stå framför en fläkt.
  • Du kan också använda en vattenmattningsfläkt. Dessa praktiska bärbara enheter är batteridriven så att du kan ta dem med dig vart du än går. När du dimmar och fläktar själv, avdunstar vattnet på din hud, vilket ger dig en omedelbar kylkänsla.
Metod 5 av 11:
Ta en kall dusch eller bad.
  1. Bild med titeln Kool själv utan luftkonditionering Steg 6
1. Det kalla vattnet sänker kroppens kärntemperatur. Om du har blivit simning på en varm sommardag, vet du hur uppfriskande ett dopp i poolen kan vara. Om du behöver svalna hemma, hoppa i duschen eller ta ett coolt bad. Om du har problem med att sova på grund av värmen, gör det här innan du går och lägger dig.
  • Kan inte ta en dusch eller bad? Inga problem! Doppa ren trasor i kallt vatten. Sedan lägg dessa på ditt ansikte, armar och baksidan av nacken för en omedelbar sval.
Metod 6 av 11:
Stäng fönster och persienner under dagen.
  1. Bild med titeln Kool själv utan luftkonditionering Steg 8
1. Blockera solens strålar så ditt hem absorberar inte mer värme. Så snart temperaturen utanför börjar stiga, stäng dina fönster och sänka dina persienner. Om du har gardiner, stäng dem. Ditt hem kan bli mörkt inuti, men det borde vara coolt!
  • För ännu mer skydd, köp fönsterfärgfilm och hålla den till dina fönster. Filmen hjälper till att återspegla mer av solens strålar så att du blir svalare.
Metod 7 av 11:
Öppna fönstren på natten.
  1. Bild med titeln Kool själv utan luftkonditionering Steg 9
1. Låt sval luft i ditt hem så det är inte stuffigt inomhus. Dra nytta av kylare natttemperaturer genom att öppna fönstren så snart temperaturen börjar falla. Öppna så många fönster som du kan så får du bra cirkulation.
  • Om du inte vill sova med dina fönster öppna, stäng dem innan du går och lägger dig och öppnar dem på morgonen innan det börjar värma upp.
Metod 8 av 11:
Byt ut sängkläderna med coola lakan.
  1. Bild med titeln Kall själv utan luftkonditionering Steg 21
1. Sätt silke, satin eller bomullslakan på din säng. Det är svårt att sova när det är varmt ut! Om du har polyester eller flanellplåt, byt ut dem för coola, andningsbara fibrer. Ta av täcken eller tunga filtar och sova med ett enda ark för att stanna ännu svalare.
  • Du kanske har hört rekommendationer för att suga dina lakan i kallt vatten innan du går och lägger dig. Men det här är inte en bra idé eftersom lakorna kommer att värma upp snabbt och fukten kan göra dem mögel.
Metod 9 av 11:
Flytta din madrass till golvet.
  1. Bild med titeln faller somna steg 6
1. Sova på golvet blir kallare. Eftersom varmluft stiger, överväga att sätta din madrass på marken där den är lite svalare. Om du har en källare kan du också sova där nere i en sovsäck på nätterna när det är särskilt varmt.
  • Om du har ett sätt att hänga en hängmatta i ditt hem, prova! Du får bättre luftcirkulation, så det kan bli lättare för dig att somna.
Metod 10 av 11:
Slå på lådan eller takfläktar.
  1. Bild med titeln Kall själv utan luftkonditionering Steg 10
1. Dra kall luft i ditt utrymme medan du trycker på varm luft. Om du har takfläktar, sätt dem att springa moturs så att de drar upp den kalla luften från golvet. Vill du använda en lådfläkt? Öppna ett fönster och sätt fläkten i det så det vetter mot. Detta drar varm luft ut ur ditt rum istället för att bara cirkulera det.
  • Om du har en skorsten i ditt hem, öppna rökgasen på natten så att den varma luften kan stiga ut ur ditt hem och mer cool nattluft kan komma in.
  • Om du har en vinden, öppna fönstren och sätt på den så det drar varmluften upp och ut ur ditt hem.
Metod 11 av 11:
Rig A gör-det-själv luftkonditionering med en fläkt och is.
  1. Bild med titeln Kool själv utan luftkonditionering Steg 11
1. Ställ in en metallskål med is framför en fläkt och rikta den mot ditt rum. Placera fläkten så det blåser direkt på isen. Detta är ett väldigt enkelt sätt att skapa en isig bris som kommer att kyla ditt utrymme. Sedan byt bara ut isen när den smälter.
  • För lite mindre röra, fyll en stor plastflaska 3/4 full med vatten och frysa den. Ställ den frusna flaskan framför fläkten istället för att använda isen. Sedan, poppa bara flaskan tillbaka i frysen för att härda.

Video

Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

Tips

Stäng av fans när du lämnar rummet eftersom värmen från motorn kan värma rummet.
  • Kontrollera ditt samhälle för kylcentra som öppnas under en värmebe. Du kanske kan gå till ett luftkonditionerat bibliotek, skola eller samhällscenter för att kyla av.
  • Om ditt garage är under vardagsrummen i ditt hem, lämna din varma bil ute för att svalna innan du parkerar det i garaget.
  • Glöm inte att stänga av saker som genererar värme som ljus, ugnen eller spisen och elektroniska enheter som ritar energi.
  • Varningar

    Om du upplever hög feber, förvirring, illamående eller kräkningar, snabb puls eller andning, huvudvärk eller svimning, får du akut medicinsk behandling. Det här är alla tecken på värmeslag.
  • Spädbarn, barn, gravida kvinnor och äldre är mer benägna att överhettas. Var noga med att hålla ett öga på riskmedlemmar i din familj, medarbetare och grannar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande