Hur man bryter en feber i ett spädbarn

När din baby är sjuk med feber kan det känna det som det värsta i världen. Du kanske tror att det inte finns mycket du kan göra, men du kan göra din baby mer bekväm, speciellt om de är gamla nog för feberreducerande medicin. Tveka inte att ringa ditt barns barnläkare för specifika vårdinstruktioner eller för lite försäkran. Vi har också svarat på några av de mest sökta frågorna om hantering av ditt barns feber.

Steg

Fråga 1 av 6:
Behöver jag ringa doktorn om min nyfödda har feber?
  1. Bild med titeln bryta en feber i ett spädbarnssteg 1
1. Ja, ta din nyfödda för att omedelbart se en läkare om de har feber. Om din baby är mindre än 3 månader gammal, försök inte bryta sin feber hemma. Ring sin barnläkare omedelbart om de utvecklar en feber på 100.4 ° F (38.0 ° C) eller högre. Om deras kontor är stängt, tveka inte att ta din baby till akutrummet.
  • Läkaren kommer att undersöka din bebis och komma med en anpassad behandlingsplan.
Fråga 2 av 6:
Hur bryter du ett barns feber?
  1. Bild med titeln bryta en feber i ett spädbarnssteg 2
1. Ge din baby feber-reducerande medicin om de är över 3 månader gamla. Det är svårt att se din baby slåss en feber, men medicinering kan göra dem mer bekväma och hjälpa febern att gå ner. Om ditt barns barnläkare rekommenderar medicinering, ge dem acetaminofen eller ibuprofen om de är över 6 månader gamla. För:
  • Flytande spädbarn acetaminofen: ge 1.25 ml om din baby väger mellan 12 och 17 pund (5.4 till 7.7 kg) eller 2.5 ml om de väger mellan 18 och 23 pund (8.2 till 10.4 kg)
  • Flytande spädbarn Ibuprofen: Ge 2.5 ml om de väger mellan 12 och 17 pund (5.4 till 7.7 kg) eller 3.75 ml om din baby väger mellan 18 och 21 pund (8.2 till 9.5 kg).
  • Spädbarn Ibuprofen droppar: Ge 1.25 ml om din baby väger mellan 12 och 17 pund (5.4 till 7.7 kg) eller 1.875 ml om de väger mellan 18 och 21 pund (8.2 till 9.5 kg).
Fråga 3 av 6:
Hur kan jag minska min bebis feber naturligt?
  1. Bild med titeln bryta en feber i ett spädbarn steg 3
1. Ge dina baby extra vätskor så att de blir hydrerade. Din bebis kropp arbetar hårt för att reglera sin temperatur och de behöver vätskor för att göra det! Om din baby är under 6 månader gammal, ge dem så mycket bröstmjölk eller formel som de tar. För att uppmuntra äldre barn att dricka, är det säkert att erbjuda vatten eller utspädd fruktjuice också. Snuggle när du matar dem - hålls kan göra din baby känsla.
  • Det är verkligen viktigt att förhindra uttorkning när din baby har feber. Uppmuntra ditt barn att dricka även i en minut eller två kan hjälpa dem att må bättre och hjälpa dem att hålla sig hydrerade.
  • 2. Ge din baby ett ljummet bad för att sänka sin temperatur. Fyll ett babybadkar med ca 2 tum (5.1 cm) vatten som är mellan 90 och 95 ° F (32 och 35 ° C) och sätt dem in i den. Stöd din baby och stänk försiktigt ljummet vatten över sina armar, ben och mage. Du kan sjunga eller prata försiktigt medan du gör det för att hjälpa din baby att slappna av.
  • Gå aldrig bort från barnet medan de är i badet. Om din baby inte kan styra huvudet än, glöm inte att stödja nacken.
  • Ett kallt bad kan tyckas som en bra idé, men det kan faktiskt chocka sitt system. Om dina baby skakar mycket, kommer deras kroppstemperatur faktiskt att gå upp.
  • Fråga 4 av 6:
    Vad är febernivåer för spädbarn?
    1. Bild med titeln bryta en feber i ett spädbarnssteg 5
    1. En temperatur på 100 till 102 ° F (38 till 39 ° C) är en lågkvalitativ feber. Din friska bebis temperatur är vanligtvis mellan 97 och 100.4 ° F (36.1 och 38.0 ° C), så allting över det här är en låg feber. Vanligtvis är det inte nödvändigt att oroa sig och du behöver inte bryta feber eftersom det är ett tecken på att ditt barns kropp kämpar på något på egen hand.
    • Det är en bra idé att fortsätta att ta ditt barns temperatur så att du kan se om det blir högre.
    • När din baby har en låg feber kan de verka lite noga eller klibbiga. Ge dina barn extra kramar och uppmärksamhet att hjälpa dem att må bättre.
  • 2. En temperatur av 102 till 104 ° F (39 till 40 ° C) är en genomsnittlig feber för spädbarn över 3 månader gammal. Det kan tyckas högt, men det betyder att ditt barns kropp effektivt kämpar på något. För att göra din baby bekvämare kan du ge spädbarnsacetaminofen.
  • Titta på andra symtom på sjukdom och hålla reda på hur länge din baby har haft feber. Om du måste ringa doktorn eller en sjuksköterska hotline, kommer de att fråga dig om detaljer om ditt barns feber.
  • 3. Allt över 104 ° F (40 ° C) är en hög feber. En hög temperatur kan vara skrämmande-din baby är förmodligen olika eller letgisk. Ring till doktorn direkt eller ta din baby till akutrummet, speciellt om deras feber är över 106 ° F (41 ° C). Det medicinska laget kan ta reda på vad som orsakar feber och de kan ge dina barnvätskor så att de blir hydrerade.
  • Det är verkligen viktigt att få läkarvård för en hög feber. Om det är efter timmar på doktorns kontor, ta din baby till akutrummet.
  • Fråga 5 av 6:
    Hur ska jag klä min baby när de har feber?
    1. Bild med titeln bryta en feber i ett spädbarn steg 8
    1. Sätt dem i lätta kläder så att du inte fångar värme. I stället för att lägga kläder eller swaddling din baby, klä dem i en enkel onesie som är gjord av andningsbart tyg som bomull. Att ha på sig ett löst enda lager kan hålla din baby comfier än massor av tunga lager.
    • Om ditt barn svettar genom sina kläder, byt dem direkt. Att lämna våta kläder mot huden kan faktiskt göra dem kyliga.
    • Om din baby börjar skaka, är det ett tecken på att de är lite kalla. Det är helt bra att lägga en tunn filt eller ett ark över dem, men klä inte dem automatiskt i tunga kläder eller de kan överhettas.
    Fråga 6 av 6:
    När ska jag ta min älskling till doktorn?
    1. Bild med titeln bryta en feber i ett spädbarnssteg 9
    1. Ring till läkaren om din nyfödda har feber. Om din baby är mindre än 3 månader gammal och de har en temperatur på 100.4 ° F (38.0 ° C) eller högre, det kan vara läskigt! Tveka inte att ringa din barns barnläkare, även om de inte har några andra symtom.
    • Läkaren kommer förmodligen att be dig att ta med barnet för en tentamen för att utesluta andra medicinska tillstånd.
  • 2. Kontakta barnläkaren om din 3- till 6 månader gamla har feber på 102 ° F (39 ° C). Om din baby har en låg feber och fungerar normalt, håll ett öga på sin temperatur och gör dem så mysiga som möjligt. Om de agerar irriterande eller ovanligt trött och de har feber, ring doktorn. Håll din baby, snuggla dem, eller sjunga för att lugna dem medan du pratar med doktorn.
  • Din läkare kan få dig att ta med din baby i eller de kan ge dig medicineringsinstruktioner.
  • 3. Få läkarvård om ditt barns temperatur inte förbättras efter 1 dag. Om du har en baby som är äldre än 6 månader och deras temperatur är över 102 ° F (39 ° C), se om acetaminofen eller ibuprofen gör febern bort. Ring till läkaren om febern varar i mer än 1 dag eller de har andra symtom som diarré, hosta eller kräkningar.
  • Du bör också ringa doktorn om din baby har en lägre feber som varar i mer än 3 dagar.
  • Tips

    Använda en rektal termometer För att få den mest exakta temperaturen. Har inte en? Använd en oral termometer istället. Endera av dessa är mer exakta än att sätta en termometer under ditt barns armhål.

    Varningar

    Det är läskigt att ha en bebis med feber, varför du inte skulle tveka att ringa sin barnläkare. Läkaren kan ge dig de bästa rekommendationerna som är specifika för ditt barn. De kan också lugna dig om det inte finns något för dig att oroa dig för.
  • Ge inte ditt barns aspirin för att minska feber eftersom den är associerad med Reye syndrom som kan störa nervsystemet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande