Hur man lagar flytande ägg

Flytande ägg är en stor ingrediens för den upptagna kocken och de är lätta att hitta i de flesta mejeriella fall i affären. I stället för att spricka ägg och kontrollera efter skal, kan du helt enkelt nå för en kartong med blandad, flytande ägg som ska användas i dina favoritrecept. Även om de är super enkla att använda, kanske du har några frågor. Läs de vanligaste problemen och du kommer att vara upptagen att laga mat!

Steg

Fråga 1 av 7:
Är flytande ägg riktiga ägg?
  1. Bild med titeln kock flytande ägg steg 1
1. Flytande ägg är blandade hela ägg som vanligtvis har tillsatt citronsyra. Citronsyran ändrar inte smaken - det förhindrar bara att ägget missfärgas när du lagar dem. Flytande ägg har samma näringsämnen som hela ägg. Till exempel a /4 Cup (59 ml) betjäning av flytande ägg har samma mängd protein (6 g) som ett helt ägg.
  • Du kan upptäcka att texturen av flytande ägg är lite tjockare, men det borde inte ändra smaken eller sättet du lagar dem.
Fråga 2 av 7:
Vad är det flytande ägget ekvivalenten av 1 ägg?
1. Använd /4 kopp (59 ml) flytande ägg för varje hela ägg i ditt recept. Så, om ditt recept kräver 3 ägg, använd /4 kopp (180 ml) flytande ägg. Det är så enkelt!
Fråga 3 av 7:
Kan du använda vätska hela ägg på samma sätt som flytande vita?
1. Ja, du kan använda flytande äggvitor i stället för hela ägg. Det är helt bra att göra äggröra äggvitor eller omeletter med flytande äggvita. De kommer inte att ha samma mikronäringsämnen som flytande hela ägg. Specifikt kommer flytande äggvita inte att ha lika mycket vitamin D, kolin och jod, men de är lägre i kolesterol och mättat fett.
  • Flytande äggvita kan smaka lite intetsägande, så planera att krydda dem med kryddor, färska örter eller smakrika ingredienser som mager korv eller sauterade svampar.
  • Flytande äggvita och flytande hela ägg har samma mängd protein, så det är också bra om du huvudsakligen äter ägg för att hålla sig full under hela dagen.
Fråga 4 av 7:
Vad kan jag göra med flytande ägg?
1. Du kan göra något som du vanligtvis använder ägg för! Flytande ägg är bra för omeletter - häll bara så mycket som du gillar i en förvärmd stekpanna. Tänk på att /4 kopp (59 ml) flytande ägg är lika med 1 hela ägg. Lägg till några fyllningar du vill, som skivad svamp, ost eller spenat och vända omelett När den är satt.
  • 2. Rör vätska ägg i en stekpanna på kaminen för att göra äggröra. Värm lite smör eller olja i en stekpanna och häll i flytande ägg när pannan är varm. Därefter rör försiktigt ägget så att de bryter mot klumpar medan de lagar mat. Stänk lite salt och peppar på toppen strax innan du serverar dem.
  • 3. Doppa bitar av bröd i flytande äggvitor för att laga läckra franska toast. För att göra 8 stora bitar av franska toast, häll 1 1/2 koppar (350 ml) flytande ägg i en grundrätt och visp i 1/2 kopp (120 ml) mjölk. Om du vill smaka denna bas, vispa i 3/4 tesked (1.5 g) kanel. Doppa sedan båda sidorna av ditt bröd i vaniljen och koka dem på en griddle eller i en stekpanna.
  • Fråga 5 av 7:
    Kan jag baka en stor sats av flytande ägg?
    1. Bild med titeln kock flytande ägg steg 7
    1. Ja, det är verkligen lätt att anpassa och baka en panna av ägg för måltider under hela veckan. Förvärm ugnen till 375 ° F (191 ° C) och fett ett rimmat bakplåt med smör eller kokspray. Scatter kokta kött eller tärnad grönsaker över arket om du vill lägga till näringsämnen och smak för dina ägg. Då, visp 2 teskedar (10 g) kosher salt och 1/4 tesked (0.5 g) peppar i 4 koppar (0.95 l) av flytande ägg innan du häller den i pannan. Baka dina ägg i 15 minuter eller tills de är inställda i mitten.
    • Kokt eller rökt kött som bacon, skinka och korv packar ett ton smak. För vegetabiliska alternativ, försök att lägga till tärnad paprika, gröna lök eller rostade tomater. Du kan också sprida din favorit strimlad eller smulad ost ovanpå ägget innan du baka dem.
    • Skiva dina bakade ägg eller rör dem för att göra äggröra. Du kan frigöra rester i en lufttät behållare eller täcka pannan med plastfolie innan du slår den. Ät ägget inom 3 dagar.
    Fråga 6 av 7:
    Hur gör jag flytande ägg smakar bättre?
    1. Bild med titeln kock flytande ägg steg 8
    1. Rör i dina favorit kryddor för att öka smaken. Flytande ägg kan vara lite tråkigt på egen hand, särskilt eftersom de inte har salt eller peppar tillagd. Vispa kryddor som kummin, paprika, kryddat salt eller taco kryddor i flytande ägg och låt blandningen sitta i 10 minuter för att absorbera smaken innan du lagar dem.
    • Vill ha creamierägg? Visp /3 kopp (79 ml) mjölk eller grädde i ägget tillsammans med saltet och peppar.
  • 2. Lägg till varm sås om du vill ha kryddiga ägg. Försök lägga till några squirts av varm sås som Tabasco eller Sriracha sås. Frisk röd salsa, salsa Verde, tomatillo sås och kryddig adobosås är också fantastiska i flytande ägg.
  • Du behöver inte låta äggen absorbera de flytande kryddorna - bara rör dem i och du är redo att laga mat!
  • Fråga 7 av 7:
    Hur lagrar jag flytande ägg?
    1. Bild med titeln kock flytande ägg steg 10
    1. Håll flytande ägg i kylskåpet och använd det öppnade paketet inom 3 dagar. De flesta flytande ägg kommer i återförslutningsbara kartonger, så bara stäng dem och håller dem i kylskåpet mellan användningsområden. Du kanske vill märka paketet med det datum du öppnade det så du vet när du ska använda ägget med. Planera att använda dem inom 3 dagar efter att paketet öppnat.
    • Du kan hålla oöppnade, upptinade paket med flytande ägg i kylskåpet i upp till 1 vecka.

    Tips

    Om du använder pulveriserad kryddor som kummin eller currypulver, vispa det i flytande ägg och låt blandningen sitta i 10 minuter för att utveckla smaken.
  • Om du har kartonger av frysta flytande ägg, tina de oöppnade behållarna i kylskåpet i 3 till 5 dagar.
  • Den enda tiden flytande ägg inte kan ersättas är om ditt recept kräver hårt kokande, poaching eller separering av äggulor från vita.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande