Hur manaturerar ett protein

Kanske vill du denaturera ett protein för ett vetenskapsprojekt, eller kanske du har läst om denaturerad mat och vill veta hur det fungerar. Denaturering är den process genom vilken ett protein förlorar sin form och struktur på grund av åtgärder från yttre krafter, inklusive värme, strålning, syror och lösningsmedel. Organiska lösningsmedel brukar denaturera proteiner. Det exakta sättet duaturerar ett protein beror på den speciella du vill arbeta med, eftersom de alla kräver olika denatureringsmedel på olika nivåer. Mest protein kan denatureras, om du vet vad du ska ändra i proteinets miljö.

Steg

Metod 1 av 2:
Denaturering av ett protein
  1. Bild med titeln Denature ett proteinsteg 1
1. Använd värme. Värme är ett av de enklaste sätten och de vanligaste sätten att denaturera ett protein. När proteinet i fråga är närvarande i mat, kommer maten att mata maten att denaturera proteinerna. Många proteiner kan denatureras genom att utsätta dem för en temperatur på eller över 100 ° C (212 ° F). Detta gör det möjligt för proteinerna att koagulera och minska deras löslighet.
  • Exponeringslängden beror på vad du utsätter för värme. Ett ägg kan till exempel laga mat i en panna på medelvärme på fem minuter, medan en grill kan ta timmar att laga mat i en ugn.
  • Bild med titeln Denature ett proteinsteg 2
    2. Applicera alkohol. Alkohol stör vätebindningarna som uppstår mellan amidgrupper av en peptidbindning. När ett protein utsätts för en alkohollösning bildar alkoholmolekylerna nya bindningar med proteinkedjan. Använd en lösning av 70% alkohol för att bryta genom cellvägg av bakterier och denaturera proteinet.
  • Koncentrerade alkoholer kan vara farliga, eftersom de är både brandfarliga och giftiga. Använd alltid full säkerhetsutrustning, inklusive handskar och ögonskydd, och hantera i en säker, temperaturstyrd miljö.
  • Bild med titeln Denature ett proteinsteg 3
    3. Ändra pH. Den interna strukturen hos ett protein kan brytas ner när dess miljö är mycket sur eller mycket alkalisk, eftersom de stör de joniska bindningarna som håller proteins saltbroar tillsammans. Tillsätt en syra- eller baslösning till proteinet. Den omgivande miljön bör vara i ett pH över 10 eller under 4 för att uppmuntra denaturering. Om du framkallar förändringen med syra, bör pH vara mellan 2 och 5.
  • Ändring av pH kan jonisera en aminosyra, beroende på pKa hos varje funktionell grupp i den aminosyra. Du kan också jonisera aminogruppen eller karboxylgruppen närvarande i aminosyran.
  • Bild med titeln Denature ett proteinsteg 4
    4. Prova tungmetallsalter. Tungmetaller kan störa obligationer i proteinet, vilket gör att det förlorar sin struktur. Salter av tungmetaller som kvicksilver och bly kan användas för att denaturera olika proteiner. Sådana salter är tillgängliga från de flesta kemiska leverantörer, och bör alltid användas med försiktighet och korrekt säkerhetsutrustning, inklusive handskar och ögonskydd.
  • Tungmetaller kan interagera med ett proteins funktionella sidokedjesgrupper för att bilda komplex. Tungmetaller oxiderar också proteinets aminosyra sidokedjor.
  • Metod 2 av 2:
    Renaturering av proteiner
    1. Bild med titeln Denature ett proteinsteg 5
    1. Bestäm om ett protein kan återfölja. Vissa former av denaturering är permanenta, medan andra kan ångras. Att laga ett ägg eller kött, till exempel, kan inte ångras, men ett protein som har utsatts för ett högt pH kan återfå formen när den läggs i en mer neutral miljö.
    • Huruvida proteinet kan återfölja beror på dess DNA. DNA: n kommer att hålla den information som behövs för proteinet för att återvända till sitt ursprung.
  • Bild med titeln Denature ett protein steg 6
    2. Ta bort denatureringsfaktorn. Returnera miljön runt proteinet till stasis och ta bort denatureringselementet. Ta bort syran eller basen, till exempel, eller bringa proteinet tillbaka till en mer rimlig temperatur.
  • Bild med titeln Denature ett proteinsteg 7
    3. Använd ett renatureringskit. Många laboratorieförsörjningsföretag säljer renatureringspaket som gör att du kan skärma för de bästa parametrarna för att uppmuntra till renaturering. Sådana kit kan vara särskilt användbara om du tittar på proteiner i ett laboratorium eller experimentell inställning.
  • Tips

    Ett denaturerat protein förlorar sin kvartärt, tertiär och sekundär struktur som är uppenbar i sitt ursprungliga tillstånd, men dess primära struktur kommer att förbli.
  • Ett denaturerat protein förlorar också en del av sin bioaktivitet, i vissa fall, som med enzymer, förlorar sin förmåga att fungera. Exempelvis kan substrat inte längre kunna binda till enzymer som har denaturerats.
  • Det denaturerade proteinet kan förlora sin löslighet i en lösning.
  • Du kan också denaturera nukleinsyror med hjälp av laboratorietekniker för att separera strängarna.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande