Hur man äter på en buffé

En buffé är en måltid där människor kan tjäna sig vad de vill ha. Bufféer är ett utmärkt val för dem som vill ha flera alternativ och ha en hälsosam aptit. Oavsett om du vill följa ordentlig etikett, lära dig hur du får ut det mesta av din upplevelse, eller äta bra under din måltid, äta på en buffé är ganska enkelt och ofta värt det om du äter tillräckligt för att täcka kostnaden för mat.

Steg

Metod 1 av 3:
Få ut det mesta av en buffé
  1. Bild med titeln Ät på en buffé Steg 1
1. Bära lös kläder. Sätt på lös, bekväma kläder när du går till en buffé. Ett par täta jeans eller en form-passande klänning kan bli obekväma som du äter. Använd kläder som är gjorda av ett mjukt material som enkelt kan expandera och undvika byxor med knappar om möjligt.
  • Bild med titeln Ät på en buffé Steg 2
    2. Ät dyra livsmedel först. Börja med pricier mat, som biff eller räkor. Om du är vegetarian, börja med gourmetmat eller komplicerade rätter som du inte lätt kunde göra för dig själv. På det här sättet kan du se till att du får vad du betalat för eller till och med mer än vad du betalat för.
  • Bild med titeln Ät på en buffé Steg 3
    3. Använd en sallad eller soppskål till efterrätt. Dessert skålar är ofta små, så få mer efterrätt genom att använda en soppa eller salladskål till efterrätter som glass. Om du inte får glass, använd en tallrik som är gjord för huvudrätter för att få en bit paj eller tårta. Gör inte det om det är förbjudet av buffén du äter på.
  • Bild med titeln Ät på en buffé Steg 4
    4. Drick vatten dagen innan du går till buffén. Att hålla sig hydratiserade kommer att hålla magen, vilket gör att du kan äta mer mat. Men drick inte mycket vatten precis innan du går in i buffén eller du kan känna dig full.
  • Bild med titeln Ät på en buffé Steg 5
    5. Ät ett mellanmål före buffén. Att vara för hungrig kan leda dig att äta snabbt i början av din måltid, vilket kan få dig att känna dig full väldigt snabb. Ät ett lätt mellanmål om en timme innan du går till buffén. En handfull jordnötter, ett äpple eller en yoghurt skulle vara ett bra mellanmål.
  • Bild med titeln Ät på en buffé Steg 6
    6. Börja med lättare mat. Ladda inte upp på pasta eller stärkelse mat när du börjar äta. Börja med lättare mat så att du fortfarande har utrymme i magen. Börja med en sallad eller räkor som en aptitretare innan du dyker in i tyngre mat.
  • Bild med titeln Ät på en buffé Steg 7
    7. Ät långsamt. Att äta din mat för snabb kommer att få dig att känna dig för full för att äta så mycket som du skulle ha kunnat äta om du skulle paced dig själv. Tugga långsamt när du äter och tar andetag mellan bett. Vänta en minut eller två innan du går tillbaka i sekunder.
  • Bild med titeln Ät på en buffé Steg 8
    8. Undvik läsk. Karboneringen i läsk kan få dig att känna dig mer än vatten skulle. Istället, gå till juice eller vatten. Om du vill ha läsk, vänta med att få det i slutet av din måltid.
  • Bild med titeln Ät på en buffé Steg 9
    9. Undvik att slösa mat. Även om du kanske vill få ut det mesta av buffén, försök att inte få mer mat än du kan äta. Det är bättre att få många små tallrikar och göra flera resor snarare än att slösa mat. Tänk också på att vissa fyndbufféer tar betalt för priset på maten du inte äter.
  • Metod 2 av 3:
    Efter buffet etikett
    1. Bild med titeln Ät på en buffé steg 10
    1. Gå runt innan du äter. Välj inte det första som ser aptitretande. Istället ta en promenad runt hela buffén och kolla vad som erbjuds. Notera de saker som ser bäst ut.
    • Att utforska innehållet i buffén hjälper dig också att undvika att äta mat som du inte gillar eller äter för mycket.
  • Bild med titeln Ät på en buffé Steg 11
    2. Ta en bricka, tallrik och redskap. Du kan inte få maten du vill ha utan att ha en tallrik att lägga den på. Få en mindre aptitretare tallrik i början. Kom ihåg att du alltid kan gå tillbaka till en annan tallrik när du vill ha något annat.
  • Kontrollera att plattan är faktiskt ren innan du tar det. Det borde inte ha några matpartiklar eller oljiga rester kvar på den. Få en annan tallrik om din är smutsig.
  • Bild med titeln Ät på en buffé Steg 12
    3. Känna igen linjer. Det kan finnas linjer framför serveringsstationerna. Om du ser flera personer som är kantade och de verkar vänta, komma bakom den sista personen. Om du inte är säker på om det är en linje, fråga en av de människor om de väntar. Vissa bufféer kan vara mer formella än andra så ta en titt på att se hur andra människor beter sig innan du serverar dig själv.
  • Bild med titeln Ät på en buffé Steg 13
    4. Få en aptitretare. Börja din måltid med en aptitretare. Detta kan vara en sallad, soppa, breadsticks eller vad du vill. Ta en liten del av det för att spara utrymme för resten av din måltid. Att börja med en aptitretare hjälper dig också att takt dig under måltiden.
  • Om du inte vill ha en aptitretare, kan du börja med huvudrätten.
  • Bild med titeln Ät på en buffé steg 14
    5. Välj en huvudrätt och sida. Efter att ha avslutat aptitretare, lägg åt sidan din tallrik eller lägg den i en behållare för smutsiga rätter. Sätt sedan en ny tallrik på din bricka. Du behöver inte ersätta dina redskap. Få huvudrätten och sidan (eller sidorna) efter eget val. Till exempel kan du få ett kycklingbröst med potatismos.
  • Bild med titeln Ät på en buffé Steg 15
    6. Gå tillbaka i sekunder. Om du fortfarande är hungrig, gå tillbaka i sekunder. Detta är helt acceptabelt på en buffé. Var noga med att få en ny tallrik varje gång du får en ny mat. Du kan till och med gå upp för tredjedelar om du fortfarande är hungrig.
  • Om du är på en buffé har du inte betalat för, som på en fest, vara hänsynsfull för andra innan du får sekunder eller tredjedelar. Lämna lite mat för någon annan som inte har fått någon mat än.
  • Bild med titeln Ät på en buffé Steg 16
    7. Äta efterrätt. Titta på varje efterrättsal innan du väljer en. Du kan prova något nytt, men du bör överväga vad du vanligtvis tycker om och ogillar innan du tar något. Till exempel, få inte pumpa paj om du inte typiskt gillar pumpa rätter. Om du inte kan bestämma, ta en liten mängd flera efterrätter.
  • Metod 3 av 3:
    Äta bra på en buffé
    1. Bild med titeln Ät på en buffé Steg 17
    1. Var försiktig med hur länge maten har satt ut. Det är svårt att berätta hur lång mat har varit ute om du inte frågar, men det finns sätt att undvika att äta mat som potentiellt har gått dåligt. Det är ofta en bra idé att undvika mat som sitter ute i stora kärl. Livsmedel som är i stora kärl är mer benägna att ha varit där längre än andra livsmedel. Också om maten verkar vara missfärgad, en annan konsistens än vanligt, eller har en ovanlig lukt, är det bäst att gå vidare till en annan maträtt.
    • Tipsa en anställd om du tror att någon mat har gått dåligt.
    • Du kan fråga hur länge en mat har varit ute om du är osäker.
  • Bild med titeln Ät på en buffé Steg 18
    2. Välj små portioner. Det är frestande att ta en stor del av lasagne som ser gott ut, men undviker detta. Ta en liten del av varje mat. Det är även okej att få ohälsosamma livsmedel som du normalt inte skulle äta så länge du tar en liten mängd. Om du bestämmer dig för mer, kan du alltid gå tillbaka.
  • Bild med titeln Ät på en buffé Steg 19
    3. Välj mat som du inte skulle laga för dig själv. Bufféer erbjuder ofta mat som toast och äggröra. Medan dessa är läckra, leta efter friska alternativ som du normalt inte skulle laga för dig själv så att måltiden känns som en behandling. Välj till exempel den rökt lax eller grillad öring om du normalt inte gör det hemma.
  • Bild med titeln Ät på en buffé Steg 20
    4. Undvik för många stärkelse. Det är okej att ha några stärkelsemat, men dessa livsmedel är vanligtvis ohälsosamma och kommer att fylla dig snabbt. Starchy Foods är mat som potatis, ris och pasta. Ta en liten del av dessa livsmedel.
  • Bild med titeln Ät på en buffé Steg 21
    5. Övert inte. Det är frestande att fortsätta att gå tillbaka till mat på en buffé helt enkelt för att det är där. Undvik denna frestelse. Sluta äta så snart du känner dig full.
  • Sitta vända bort från buffén. Detta anses hjälpa dig att ta färre resor till serveringsstationen.
  • Hoppa över brickan hjälper dig att undvika övermålning eftersom du inte kan ta så mycket mat under en resa.
  • Bild med titeln Ät på en buffé Steg 22
    6. Välj frusen yoghurt eller frukt som efterrätt. Om det är din splurge måltid, är det okej att gå för en bit tårta eller glass. Men om du vill vara frisk, välj en efterrätt som inte är så laddad i kalorier. Fryst yoghurt eller en skål med färsk frukt skulle vara en bra idé.
  • Tips

    Ät inte medan du är i linje. Vänta tills du återvänder till ditt bord.
  • Var inte rädd att fråga vad som är i en maträtt om du inte är säker på ingredienserna.
  • Be en anställd för en liten skiva "bara för att smaka det" Om du inte är säker på att du vill ha maten.
  • Varningar

    Tänk på eventuella matallergier du kan ha innan du går till en buffé. Tänk på att vissa livsmedel kan bli förorenade av andra ingredienser på grund av närhet.
  • Kontrollera hälsan betyg innan du går till en buffé för att se till att det är upp till standarder.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande